-
Hraju Gamepadem a kop už umím ale nevím jak použít.
-
Krytí je na pravým tlačítku myši a kop se musíš naučit u nějakýho učitele za pár zlatých.
-
Lidi neví někdo jak se požívá krytí a kop?
-
Zo zaciatku je to klikacka a la Gothic 3. Pokial nedokupite vselijake protiudery a ine skilly tak to len mlatite a uskakujete(animacia Trinity). Neskor to uz je viac taktizovania a spravneho nacasovania. Ale ak mate proti sebe viacerych tak je to stale uder-uskok, uder-uskok, spinavy trik-uskok. Nepriatelov na druhej strane nie je privela, takze boje nie su frustrujuce. Hram na medium a da sa to v pohode. A spinave triky su fajn akurat, ze maju dost dlhy cooldown. Ale aspon to nezjednodusuje hru prilis. Od Gothicu 3 je to pokrok. Spinavych trikov ja viacero a suboje mozno viest tiez viacerymi sposobmi. Len keby tie skilly nestali tolko penazi :P Preto odporucam hladat poklady. Clovek sa celkom dobre nabali a hned si dokupi par vylepseni. Samozrejme ak ma dostatok "slavy"(obdoba xp).
-
A jaký je teda soubojový systém? Recenze zmiňuje jen přidání pistolí, je tedy oproti solidním soubojům v jedničce zjednodušený či nikoliv?
-
ja jsem na to koukal taky jako blazen kdyz jsem vlezl do vody a ono me to teleportovalo xD no co uz xD ale jinak se mi hra celkem libi :)
-
další německý blábol *11* ... jen do mě, ukamenujte mě mínuskama *15*
-
tak si to stahní na torrentech pirate ARRRRRRGHT
-
no jestli tu Arcania má stejný hodnocení jako Risen 2 tak je to pořádnej fail :-D
-
Asi i zalezi na vybrane postave, vzal jsem ve dvojce maga a ten musi obehat furu questu pro magickou gildu nez vubec muze neco delat. A kdyz mi pak pripadalo, ze je to porad nuda na jedno brdo, nesednul mi svet ani NPCcka tak sem to nekdy za pulkou zabalil. Trojku jsem dohral potom co ji opravili, ale pamatuju si jenom ze mi prisla strasne nedomyslena ce spouste veci, jenom uz si nevzpomenu na duvody.
Risen 1 mi docela sednul, sice souboje s mecem byly trochu o nahode (ale zase to nebylo uplne jednoduche), naproti tomu za maga sem to vsechno kosil s prstem v nose. Risen 2 ted sleduju na videich z youtube a premyslim o tom ;-) -
v porovnaní s mainstreamom je na tom games.cz v tejto oblasti ešte veľmi dobre ... a tých pár excesov si proste môže dovoliť.
-
Sa mi paci, ze si kazdy najde uchylku v hre ktora mu vyslovene chyba :) Ale k veci. Splhat sa da ale len na miestach kde to hra dovoluje. Bohuzial nehrozi, zeby ste sa vyskakali niekde kde nemate. Spadnut z utesu sa ale da ;) Samovrahovia si to mozu uzit.
S potapanim to uz je horsie. Zase dodavam bohuzial. Nie to, ze sa nas hrdina nedokaze potopit ale on nevie dokonca ani plavat :P Na pirata je to dost ubohe ale to snad nemusim ani dodavat...
Proste ked prejdete do hlbsej vody tak vas hra automaticky presunie na breh. Ano tu si mozte domysliet "Facepalm".
Ceresnickou na torte je sprint vo vode ked ste ponoreny az po krk :P
Chalanom z piranha bites odporucam navstivit nejake primorske mesto lebo toto je cista demencia!! Od tvorcov serie Gothic je toto az priliz..
Ale zase zatracovat hru kvoli tomu nebudem. Vynahradza to kopa inych veci. Je to ale velmi smutne, ze v roku 2012 mame taketo nedorobene veci, ktore su a budu pre niektorych neprepacitelne.
Sorry, ze som ta asi sklamal. Ale aspon som ti to povedal priamo. :D -
Po technické stránce je na tom Risen 2 dobře jako první díl. Na své sestavě na úrovni minimálních požadavků hra jela na středně-nízké detaily na cca 16FPS. Žádné vizuální orgie to nebyly, ale jinak hra běžela stabilně.
16 FPS?:D ROFL. ved tak sa neda hrat -
mne sa paci ako autor recenzie na zaciatku zhodil arcaniu a ked na tu recenziu clovek klikol zistil ze jedno z najhorsich RPG ever ma 7/10, rovnako ako Risen 2. ROFL
a hej Skyrim a DEHR za 10/10, to je riadny fail Lukasa.
Ale inak mi je to jedno, nech si hodnotia ako chcu, ak potom vedia zaspat:P Nerozculovla by som sa za to ze dali Risenu 7/10. Ja sa skor bojim toho ze si nezasluzi ani tolko. A to je pre mna seria Gothic jedna z naj ever. -
D2 dostaval nizke hodnoceni kvuli spatnemu rozliseni (640x480 v dobe, kdy uz se normalne pouzivalo 1024x768) a dalsim vecem, ktere blizz "opravil" az v LoD.
-
Ano máš pravdu a vím to, nicméně můj dojem ze hry takový, že je stavěna primárně pro gamepad. Nemám nic proti hrám, které využívají gamepad. Nicméně doby kdy byl joystick nepsaným povinným příslušenstvím k hernímu PC jsou pryč a PC hry využívají zejména možnosti myši.
Risen 2 myš téměř nepotřebuje. V podstatě se jedná o gamepadové ovládání pohybu levou analogovou pákou (postava se nezávisle na kameře okamžitě začně pohybovat v daném směru) a ovládání volné kamery pravou analogovou pákou (nebo naopak, jak který vývojář preferuje).
Takový argument (styl ovládání) pochopitelně nemohu vydávat za nezvratitelný důkaz tvrzení, že Risen 2 je podle mne vyvíjen především na konzole. Nicméně v souladu s dalšími změnami (cooldowny místo přebíjení, hack'n slash boj jeden na jednoho se soft lockem, zjednodušení některých akcí oproti předchozím dílům) docházím k osobnímu přesvědčení, že Risen 2 je ohlášen primárně na platformu PC proto, aby se vlk nažral (komunita je pro PB přece "důležitá") a koza zůstala celá (hra je upravena v mechanikách a v obtížnosti tak, aby vyhovovala především hráčům s gamepadem).
Výše uvedené pro mne není přímým záporem. Je mi celkem jedno, na jaké platformy kromě PC chtějí PB hru vydat. Co mi jedno není je podle mého názoru zhoršení kvality titulu po hratelnostní stránce. A mým názorem je, že jistý díl na tomto rozhodnutí má i fakt, že je již dopředu počítáno s "portováním", a titul je připraven tak, aby pokud možno vyhovoval skutečnému cílovému publiku (a PC komunita to podle mne není). -
Já bych taky něco stáhl......tebe z kuže! *16*
-
je tak pro info:
U Risenu 2 je stejně jako u prvního primární platforma PC - port na konzole dělá stejný tým co portoval Risen 1 -
Tak, že je to furt to samý jako Gothic/Risen beru jako plus. Jen mě zajímá, jak se to má se šplháním a potápěním? tyhle fičury mi v prvním Risenu docela chyběly.
-
vypadá to zajímavě - první Risen byl super