Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • S recenziou absolútne nesúhlasím....koncepčne zastaralý? WTF?

    Gothic 2 bude hratelný narozdiel od 90% hier i po 20 rokoch. Takisto Gothic 3. Keby som si chcel dnes zahrať starú hru, bude to práve Gothic celá trilógia. Risen bola čistá kópia tejto série vrátane chýb a to sa mi páčilo.

    Risen 2 je ešte premakanejšie ako Risen a ešte za rozhodli zariskovať a ísť do pirátskej tématiky. Koľko je pirátskych RPGčiek? Datadisk k Two World 2 akurát :-)......

    BTW. Absolútne slabá recenzia, s ktorej som sa absolútne nič nedozvedel a je uťatá niekde v strede, pritom autor sa hneď na úvod zamotáva do úvah a kritiky, ktorú nijakým relevantným spôsobom nevie obhájiť.
    • mna od tejto hry už odradzuje zase osekanie rpg prvkov na môj v kus by ich mali pridať nie zjednodušovať systém
      • ziadne osekanie RPG prvkov tam nie je, Risen2 je na tom lepsie ako jeho predchodcovia.
    • Nehral jsem Gothic 1, a kdyz jsem se pak dostal ke Gothic 2, byla tam fura narazek na postavy z jednicky, ktere jsem nechapal. Prislo mi to cele takove nudne a nakonec jsem to ani nedohral a smazal. Gothic 3 uz jsem sice dohral, ale nezdal se mi nejak zvlast dobry. Takovy nevybalancovany a zmateny. Takze kazdemu to sednout nemusi.
      • Masa-san
        Zřejmě záleží na osobním vkusu, ty prostě nejsi na hry od PB
        G2 charakter trpěl ztrátou paměti a tak znalost událostí z jedničky nebyla nijak zvlášť potřebná, protože charakter sám si nic nepamatoval *2*
        Já osobně hrál G1 až G3+ Datadiscs a pak i Risen a přinejmenším G1-G2 patří k nezapomenutelným herním zážitkům.
        • Charakter v G2 žádnou ztrátou pamětí netrpěl, jen zeslábl po několikadenním ležením v sutinách Spáčova chrámu. Znalost událostí ale opravdu nebyla nijak zvlášť nutná, hra byla zábavná i tak. Jen v ní pak hráč nenalezl jistou sentimentálnost při návštěvě kolonie. Jinak argument, že G2 mě nebaví, protože nevím co se odehrálo v jedničce je na ránu. To už tak s trilogiemi holt bejvá, že na sebe jednotlivý díly navazujou...
        • Asi i zalezi na vybrane postave, vzal jsem ve dvojce maga a ten musi obehat furu questu pro magickou gildu nez vubec muze neco delat. A kdyz mi pak pripadalo, ze je to porad nuda na jedno brdo, nesednul mi svet ani NPCcka tak sem to nekdy za pulkou zabalil. Trojku jsem dohral potom co ji opravili, ale pamatuju si jenom ze mi prisla strasne nedomyslena ce spouste veci, jenom uz si nevzpomenu na duvody.
          Risen 1 mi docela sednul, sice souboje s mecem byly trochu o nahode (ale zase to nebylo uplne jednoduche), naproti tomu za maga sem to vsechno kosil s prstem v nose. Risen 2 ted sleduju na videich z youtube a premyslim o tom ;-)
    • Koľko je pirátskych RPGčiek?
      Akella ti asi nič nehovorí ...
  • Snad to s tím nedostatkem inovací nebude tak hrozný. TES už řadu let téměř vůbec neinovuje, opakuje starý chyby a stejně sklízí ovace.
    • Přesně tak...začínám si myslet že je to nějaký spiknutí...
    • Umaroth
      neprávem
  • Trol.diskuzni
    Recenze se dala zkrátit na: "Hru jsem nehrál a Skyrim to není, takže dávám 7 z 10!"
  • Cahir
    Sázka na jistotu. Piraně prostě jiný nebudou a já jsem za to rád.
    • true story
  • heh ze sa prave Piranham vycita ze nemenia zabehnute kolaje ked prave to od nich fanusikovia ocakavaju - stary dobry gothic styl hrania...

    ono vobec nevadi ked autor ponecha povodny koncept bez zmeny len prida par veci a nie naopak - vsetci vieme ako dopadlo seria Dragon Age...

    @autorovi recenzia: btw aky mas nazor na seriu Assassin Creed ktora je identicka uz niekolko rokov? Alebo Call of Duty?
  • No dobře... a druhá půlka recenze vyjde kdy?! *7*
    • Až Piraně pochopí, že když do projektu přidají mainstreamové prvky, tak tím opravdu automaticky nestoupnou prodeje.

      Díky za recenzi. S verdiktem souhlasím, osobně bych možná strhnul ještě půl bodu / bod.
  • "Tyjo..průměr....tak to nemá cenu kupovat...."

    dneska jsem koukal na s tarý časopisy a Starcraft dostal pouhých 8/10! Spousta her, co sebrala jen 7/10 mě velice bavila a držela. Co to je hodnocení? Na nějaký mass defekty a jiný vyhipovaný kraviny se spousta hráčů může vykašlat a najít velkou porci zábavy v titulech, který někdo jiný ohodnotil na pouze "nadprůměrné" ....
    • Pouhych 8/10? Vzdyt je to skvele hodnoceni. Musis to videt v kontextu doby. Tenkrat jeste prumerne hry dostavaly 5/10(tak je to logicke a tak to ma byt)Ne jako dneska,kdyz Risen 2 dostane 7 a uz tu lide pisi ze je to prece prumer *16*
    • Diablo 2 taky dostavalo 8/10 a vsadim se, ze trojka pod 9 nepujde, i kdyz tu dvojku neprekona.
      • "neprekona, prekona..."
        Diablo 2 jsem hral spoustu hodin a kralovsky jsem se u toho bavil, nepochybuju, ze i u 3 stravim spoustu casu a budu se kralovsky bavit. Z meho pohledu neni co prekonavat.
      • D2 dostaval nizke hodnoceni kvuli spatnemu rozliseni (640x480 v dobe, kdy uz se normalne pouzivalo 1024x768) a dalsim vecem, ktere blizz "opravil" az v LoD.
    • Veskoslav
      A můžeš mi říct v kterém časopise prosím? Co jsem prohledával ne či staré Level, Score, co mám schované, tak povětšinou se hodnocení pohubovalo v minimě 8,5-10. Ale 8/10 sem nikde nenašel.
      • Peppa
        Taky si to pamatuju, bylo to opravdu 8/10, resume bylo něco jako solidní práce ale málo inovací. Dnes, tj. po 14(!) letech, stále hraju. Kdo mohl tenkrát tušit, že Starcraft BW se stane prvním a největším e-sportem, ve kterém i po takové době dosahují profi hráči zisků, se kterými se jiné hry ani nedají srovnávat. Nicméně, SCBW i v koreji již pomalu umírá, blizzard mu dává poslední rány a snaží se protlačit líbivější, leč z hlediska profihraní a divácké atraktivnosti slabší SC2.
      • zrovna level, jestli se nepletu
  • Takze skutecny hodnoceni je 9/10. Nezapominejte, ze jste na GAMES kde nikdo neumi spravne hodnotit hry. Viz Skyrim a Deus Ex.
    Navic kdejaka shitovka typu CoD a Assassins Creed, ktera je rok co rok stejna dostane taky 9/10.
    • Cahir
      Tjn, to umíš jen ty.
    • Mechwarrior_bw
      v porovnaní s mainstreamom je na tom games.cz v tejto oblasti ešte veľmi dobre ... a tých pár excesov si proste môže dovoliť.
    • mne sa paci ako autor recenzie na zaciatku zhodil arcaniu a ked na tu recenziu clovek klikol zistil ze jedno z najhorsich RPG ever ma 7/10, rovnako ako Risen 2. ROFL

      a hej Skyrim a DEHR za 10/10, to je riadny fail Lukasa.

      Ale inak mi je to jedno, nech si hodnotia ako chcu, ak potom vedia zaspat:P Nerozculovla by som sa za to ze dali Risenu 7/10. Ja sa skor bojim toho ze si nezasluzi ani tolko. A to je pre mna seria Gothic jedna z naj ever.
      • Skyrim pro mě 10/10, Deus ex 6/10
      • prudislav
        no jestli tu Arcania má stejný hodnocení jako Risen 2 tak je to pořádnej fail :-D
    • Když se ti nějaká hra nelíbí, hned na ni nenadávej.... protože konkrétně tohle je jen tvuj subjektivní názor. AC je nejlepší serie (pro mě). Myslí si to spousta fanoušků. Ne každýmu se musela líbit, ale to ještě neznamená, že když hra vychazí rok co rok, že to bude blbý. O CoD mluvit nebudu, nikdy jsem nehrál. Ale taky si nemyslím, že to bude tak hrozný jak říkáš. Viz že letos bude zase Black Ops tentokrát číslo 2....
    • ales.smutny
      Jojo, zvlast ten CoD tu uz dva roky devitkujeme...:))
  • michaliuz18
    sikovna hra ako za starych cias som rad ze tieto rpg nevyhynu a maju svoje čaro ze si poviem 100x idem spať idem spať a stale si davam novy a novy quest ,seci nadavaju na pribehy, ale co gothic 1 a risen 1 mali uplne ze obrovsky pribeh? vsetky hry od piraňa bites maju pribeh len ide pomalsie, subojovy system?! ano spociatku horsi no da sa vylepsovat a setko okolo, nove mece a hned je zabavnejsie a menej frustrujuce .... len vy LUDIA nie ... hned vas niekto zabije poviete si ze je to somarina a date tomu 7 bodov, ta hra si zasluzi kludne aj 9 za to ze je to piratske a dobre sa na to pozera a hraje
    • Ta hra by si zasloužila 9, kdyby ji PB neušili na míru současnému hráči. Ve stavu v jakém je jí přísluší 7 a je to škoda.

      Soubojový systém v Risen 1 byl v rámci PB her velký krok kupředu. Jenže alespoň občas vyžadoval základy elementární logiky (provokovat sám tři ještěřany není dobrý nápad) a zdá se že to někomu vadilo, takže v risen 2 jdou soupeři hezky jako vepříci jeden po druhém, i když občas se jakoby "prohodí". Nestane se ale, že by všichni soupeři šli do hráče naplno, jak by to bylo ve "hre ako za starych cias".

      Nemluvě o zpracování střelných zbraní, to je vysloveně výsměch staré gardě do tváře. Kde je nějaká taktika co si se zbraní mohu dovolit a co ne, kdy přebít a kdy ne? Stačí běhat po mapě jako splašený kůň, kličkovat a ob každých pár sekund se otočit a vystřelit.

      Žádné "ako za starych cias". Normální moderní mainstreamový produkt, i kadence sprostých slov je správně poplatná době.
      • Nj to je proste nevdek, svym zpusobem pirane vdeci za svou slavu komunite ktera i pres vsechny jejich pruse*y jim vzdycky odpustila a doufala ze se napravi protoze meli fakt styl ale co se stane plivnou jim do ksichtu timhletim.... Kde sou ty casy kdy se skalnim fandum snazili jeste stizit obtiznost noci havrana u G2 dneska se staraj hlavne o to jak udelat co nejvic DLC a port na konzole.. je mi z toho smutno.. Me samotnymu uz je to fuk.. na hry stejne nemam cas.. ale bylo by fajn videt ze ta kvalita zustava.. ale tohle se netyka jen her..
  • Odulin
    Včera jsem to načal. Podle mě technicky teda žádná sláva....nic moc optimalizace, blikaly mi textury v dálce, rozdílná citlivost u os myši, no a pak ty veletoče, co předvádí místní flóra.

    Myš se vyřešila přes editaci config souboru-->
    http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2672090

    Blikající textury mi daly pokoj po tomhle (trochu naroste náročnost)-->
    http://forum.deepsilver.com/forum/showthread.php/63106-Tweaking-the-config-files-only-for-adventurous-experts-!

    S hratelnostního hlediska jsem zatím viděl moc málo na nějaký soudy, ale asi se to nebude moc lišit od jedničky, což mi fakt neva.
    • K te konfiguraci mysi - na tom foru se pise,v kterem souboru se to ma zmenit,ja ten soubor tam mam (ConfigUser),ale neobsahuje nic s "mouse",zadne nastaveni mysi. Kde to mam teda zmenit a na jake hodnoty? Zkousel jsem to v tom configdefault,kde je nainstalovana hra,ale s tim se to hrat neda. Diky moc. *5*
    • Keyz
      Naštěstí takové problémy nemám jak píšeš krom občasného spadnutí.Každopádně hratelnost je podobná 1 co jsme zatím viděl.Tedy jsem spokojen.Krom trochu jiného stylu bojování,a některých zjednodušení.

      Btw.Nechápu jak si v recenzi autor stěžoval na prase :)
      1.To prase zde není tak šílené jako v Gothic 3
      2.NPC jasně říká,že prase má ten zuřící útok a jak se mu vyhnout.
      3.Je to prostě divočák tak je jasný,že bude divokej ne? *3*

      ----
      Navíc dabing a keci jsou dobré a vtipné.V risen byl u tábora banditu u jezera tam kde je mlýn jeden makač.A ten když si předním vytáhl zbraň tak udělal vtipnou animaci.Jestli si pamatuji tak se opřel o motyku a řekl naprosto debilním komickým hlasem "Are you f*cking crazy?" :d Ten hlas a ta póza byla opravdu vtipná.
      -To je zoufalé jak člověk nemůže ani přesně citovat co kdo kde řekl :) Jak ve školce kde sprostá slova prostě nejsou.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit