Přejít na výpis diskuzí
Rozmáchlý filmeček připomíná spuštění The Elder Scroll Online
4.4.2014 | Adam Homola
126 příspěvků
-
Eddu si určitě nečetl, tak ti dám jednoduší příklad. Uveď mi pohádku, která se inspirovala Beowulfem.
-
oky tak podle tebe .. je rozdíl mezi lahví z poloviny prázdné a lahví z poloviny plné ? pak se teda opravdu nemáme o čem bavit ..
-
Tak mi řekni pohádku, která se inspirovala Eddou? Když jsi takový odobrník.
-
Otázka na tělo. Čel jsi Eddu?
-
Nesmysl až na půdu, ale nebudu se tu s tebou hádat. Nikam to nevede.
-
Hah, pravda :). Kazdobne by clovek alespon trosku podoby s tim trailerem cekal - v roce 2014 od Ackove P2P hry, ktera pry stala 200 milionu dolaru...
-
Tak to byla opravdu rychlovka a ve hre uz jsou 50tky a zacinaji brecet, ze endgame je nuda a neni co delat (coz je docela sranda, kdyz to pochazi od fanboyu, kteri se hry zastavali az za hrob). Opravdu ty designery nechapu, na toto dojizdi skoro kazde MMO a nikdo si to nepohlida. Jak jsem nedavno psal, v bete se mi levelovani zdalo moc rychle, ale ze se objevi brekot behem prvniho tydne, to jsem teda necekal :). Jasne, sice se jedna o totalni no-lifery, kteri pari non-stop, ale do mesice bude max level spousta lidi - a je vymalovano. Proste TESO je genericke MMO a stejne tak i dopadne.
-
kdyby se jen ždibíčkem hra podobala kvalitám traileru tak nehraju nic jinýho :)
-
Napsal bych to jinak: jedné co tyto formy nemají společného je rozsáhlost a případná přítomnost jiných žánrů což není podmínkou (i když jsem se s básněmi setkal i v pohádkách) pak s tebou naprosto souhlasím *3*
-
Jo protože všechny mýty a legendy jsou tak složitá díla že nikdo nebyl schopný se jima inspirovat a napsat pohádku ... je toto opravdu tvůj argument .. ?
-
Účel mýtu bylo často vysvětlit nebo poučit. Myslím, že pohádky mohly kdysi vzniknout jako srozumitelnější mýtus pro nejmladší. Lidé prostě vzali to, na co byli zvyklí a přizpůsobili to trochu jinému účelu (úplně jinému, než potom fantasy).
-
To se myslim nestane. Cela tahle strategie je zalozena na jednoduche rovnici. Zaplatis = budes chtit hrat co nejvic, aby sis za ty prachy uzil. U nekterych se to meni v regurelni zavislost a pocit "nehraju-neco mi utika" . Zavislost je vlastne to, oc jde predevsim. Ten casovy kredit by nebyl spatny, koneckoncu zavislejsi a castejsi hraci by asi stejne zustali u stareho modelu. Ale jak znamo, poptavka urcuje nabidku a byt najdes dost lidi, co by s tebou souhlasili, poptavka je to stale mala. A hlavne, na trhu je f2p model a p2p mmorpg defacto vymiraji, takze tenhle krok by byl dle me az na poslednim miste. No, me uz je to vcelku jedno, s vekem se mi meni priority a hrani uz, narozdil od drivejska, pada v zebricku stale niz a niz. Mmorpg jsou pro mladsi hrace, kteri se nauci do skoly a pak pari celej vikend a rodice jsou radi, ze je nikdo neotravuje. Jenze po skole prijdou jine starosti a me uz zacina dost vadit, ze od hry nemuzu treba jen tak odejit, aniz bych ji nezkazil ostatnim, nebo neumrel. At udelaji tvurci system placeni jakykoliv, herni system me za chvili omrzi nadobro.
-
V tom případě je pohádka snad všechno, krom literatury faktu.
-
bohužel toto není až tak jednoznačné .. jako by se fantasy nesnažila nikoho poučit .. jen si vem tady hodně omítaný LOTR a řekni mi že tam nejsou žádná poučení .. :)
-
Abych to uzavřel. Fantasy podle mého vzniklo za pomocí staroanglických hrdinských eposů nikoliv pohádek.
-
A osobně si nemyslím, že se Howard a Tolkien inspirovali pohádkami. Tolkien miloval severskou kulturu viz jeho přednášky na Oxfordu a jeho poznámky pro Knihu Legenda o Sigurdovi a Gudrún a další inspirace pro jeho práci byl Beowulf, Edda, a Artuš. To jsou díla, která mají hodně daleko do pohádek a Howard? To je hodně komplikovaná osobnost a zrovna u něho bych si to netipl, ale na pohádky to taky u této významné osoby nevidím.
-
Na diskuzi to je, ale on je taky rozdíl mezi pohádkou a knížkou pro děti. Tulák Rover = jediná jeho knížka, kde najdeme nějakou paralelu s pohádkou, ale i tak to není typická pohádka, ale osobité dílko.
-
pět miliónů registrovaných v betě je pěkné číslo, ale tohle číslo je dost mimo reálný počet hráčů. Betu jsem hrál moc rád, ale bohužel měsíční poplatek mi zabije i sebelepší MMORPG. Problém není v pěnězích, problém je v čase. Až si budu moct koupit časový kredit jdu do toho, ale zaplatit měsíční poplatek a odehrát za to dejme tomu deset hodin? :( Navíc venku se dělá pěkně, budou dovolené..
-
je to na diskuzi, nicméně bych vývoj fantasy žánru z pohádek nezatracoval. Viz. samotná tvorba J.R.R.Tolkiena - Hobit byla pohádka a byla určená dětem a jak to nakonec dopadlo, tady to vývojem z pohádky do temnějšího světa pro dospělé opravdu trochu zavání :)
-
Jo a ty středověké mýty a legendy jsou nesmysl až na půdu, které jsou inspirací pro pohádky je nesmysl. Opravdu neznám pohádku, která by se inspirovala Eddou či Beowulfem. To jsou tak složitá díla, že paralela mezi těmito díly a pohádkami je naprosto zcestná.