Přejít na výpis diskuzí
RPG „Eternity“ od Obsidianu má nové jméno a herní trailer
11.12.2013 | Aleš Smutný
142 příspěvků
-
vypada to dost nudne a zastarale. Porad dokola ukazuji zabery od toho vodopadu. Navíc to je hra od Obsidianu, takze zadne velke ocekavani nemam, at si to vydaji klidne az v roce 2020.
-
-
Na tablet by to bylo super..
-
-
Tolik peněz pokradli z KS a servírují nám budget!!!!! Tak tohle NE pánové, tohle rozhodně NE!!!
-
-
Běž si trolit jinam, zjevně ta hra není nic pro tebe. Nebo jsi ji backnul? Potom nechápu, že to nenápíšeš na oficiální fórum přímo vývojářům.
-
-
Jaky trorení panejo. Takže, když to děla Obsidan a ještě je to Z KS tak se to musí chválit. Mrdatt. Vypadá to jako sračkka , tak to taky řeknu.
-
-
a čo na tom tak vlastne podľa teba sračovsky vyzerá?
-
Těbůh, ty jsi ale vool *7*
-
-
-
Ti preskočilo? Vybrali necelé 4 mio, to je nič. Veľké hry stoja desiatky miliónov dolárov.
-
-
Ano ty desítky milionů stojí reklamy. Tohle vypadá na hru za 500k panebože. BUDGET! BUDGET!BUDGET!
-
-
Na tohle mám jen jedno ... pokud sis nepřečetl co chtějí dělat a jak ta hra bude vypadat, je to tvůj problém. Nikoho jiného. Vždycky to měla být hra s 2D pozadím a 3D postavama ... za to jsem si já zaplatil. Na to jsem jim já přispěl. Pokud si přispíval na nové Diablo tak ses asi překliknul.
Takže si NASER! NASER! NASER! -
-
A ty jdi do prdelee, do prdelee do prdeele kokotee kokotee kokotee.
-
-
Kéž by mi zase bylo 14. *7*
-
Vieš vôbec význam slova budget? Witcher 2 stál 8 mio dolárov a to len vďaka tomu, že sa jednalo o hru vyvíjanú v Poľsku, kde sú zlomkové náklady na vývoj. Toto vyvíjajú v Amerike, kde sa prácu rádovo vyššie mzdové náklady.
Netrep blbosti o veciach do ktorých sa nevyznáš.
-
-
-
-
Nic naplat, vývoj her kráčí kupředu mílovými kroky a tak po 15 letech od vydání Baldurs gate vychází hry, které se jí graficky už skoro blíží (nebýt toho rozlišení, samozřejmě) *2*
Z traileru se to samozřejmě těžko soudí, ale i jinak to vypadá na obvyklou generickou, neoriginální RPG nudu DaD typu. Moc rád bych se mýlil...
A prosím, nepište mi, že o hrách nic nevím a neznám ty pravý klasiky jako je Baldurs gate apod. Znám, hrál jsem je, dokonce znám i klasiku skutečnou (osmibitové hry, dungeon mastera atd) a právě proto tvrdím to, co tvrdím. -
-
Grafika, grafika, grafika... jak to není high-end na který je potřeba nejnovější hardware, nestojí to ani za pohled :) Něco jako pocit ze hry, atmosféra, fantasie, napětí, tajemství, hádanky, příběh, prostě všechno to, co si představíte pod kvalitním fantasy RPG, je vám pravděpodobně cizí. Protože hlavní je jak to VYPADÁ, že ? :) Hra mimochodem vypadá přesně tak, aby navodila výše zmíněnou atmosféru, což je pochopitelně povrchním mainstremovým trdlům ukradené.
-
-
"... pocit ze hry, atmosféra, fantasie, napětí, tajemství, hádanky, příběh, prostě všechno to, co si představíte pod kvalitním fantasy RPG, je vám pravděpodobně cizí"
Není mi to cizí, ale nic z toho z traileru nepoznám.
Ad grafika - napsal jsem, že to vypadá skoro tak dobře jako Baldurs gate ve vysokém rozlišení. Byla v tom samozřejmě trocha jízlivosti, ale myslím, že to přirovnání až tak mimo nebylo. Snažíš se mě nacpat do pytle s těmi, co bazírují jen na grafice. Není to pravda, jestli bude Eternity nakonec dobrá, což bych si přál, tak si ji klidně zahraju. Jen bych rád dodal, že ta tvrzení, že grafika není všechno a důležitý je příběh, je trochu lhaní si do vlastní kapsy. Řada kvalitních her, včetně těch z dávné minulosti (Dungeon Master, Ultima Underworld, ale i Deus ex a Fallout atd) usilovala krom dokonalosti obsahové i o dokonalost formální. Ty hry byly i graficky na vysoké úrovni, protože tvůrci chtěli, aby ta hra byla dobrá po všech stránkách...
No a ad ty pocity, atmosféra - to je právě to, co jsem psal. Můj pocit je zatím zcela klišoindní "ejdíčkovské" fantasy, jakých vídáme v knihách a hrách mnoho. To jsou ty hry, co je hrají hlavně mainstreamová trdla *2* -
-
S traileru samozrejme to nie je poznat, ale prave stych postav prostredi co je na videu vidiet, dycha prave to cim bolo fantasy fantasy, to ze v kratkom trailery nepredstavily cely pribeh ci nejaku hadanku, alebo tajomstva skryvajuce svet okolo, tak neznamena ze sa prave vdaka tomu videu neda toto predstavit. Ja budem mat vzdy najradsej party base RPG, pretoze skratka je to vecsia sranda ako ked ma clovek hrdinu co vie vsetko (nerealna hlupost).
-
A jaká je myslíte ideální grafika pro fantasy RPG, berete-li v úvahu výše zmíněné požadavky na atmosféru, atd.. ? komplet 2D ala BG1/2, all-3D ala např. Dragon Age, nebo first person 3D (Skyrim) ? Na nějakých pravidlech je třeba hru postavit, aplikace pravidel AD&D se může samozřejmě stát klišoidní, stejně jako aplikace jakéhokoliv herního systému, ale nemyslím si, že by hry od Obsidianu tímto trpěly.
-
-
Já si myslím, že nejlepší je něco jako mají v Sui Generis.
http://youtu.be/BuOzmyED5qA
3D, ale pohled shora ... 1. osobu moc nemusím. A 2D Iso je moje druhé nejoblíbenější. -
-
To vypadá docela hezky!
Goofy: Reaguju sem, pod tvůj příspěvek už mi to nejde (za mě vykat netřeba! *1* )
Jasně že pro hru v partě jsou některé ty varianty nevhodné, já to psal obecně, protože otázka také zněla obecně "A jaká je myslíte ideální grafika pro fantasy RPG, berete-li v úvahu výše zmíněné požadavky na atmosféru, atd.. ?"
A co třeba KOTOR? Tam se hrálo za tři postavy a taky to šlo...
-
-
Ale já souhlasím s tím, že grafika nerovná se atmosféra. Jistě je možné vytvořit atmosférickou hru s dobrým příběhem ve všech tebou zmíněných variatnách a znovu opakuju, budu rád, když taková bude i Eternity....
Vzpomínám na RPG z posledních let, které mě bavily - Oblivion, Skyrim, Divinity 2, Zaklínači, Dark Souls. O něco méně i Mass effect. T jsou first/third person 3D...Izometrická Eternity je z hledisky grafiky krok zpět. Ale třeba bude fajn i tak, uvidíme. Mě se taky BG (tedy hlavně dvojka) líbila.... A samozřejmě chápu, že je jednodušší a levnější na výrobu, čili pro Kickstartovanou hru logická volba....
Ad "čím trpí hry od Obsidianu" - já už se nechci opakovat, psal jsem to v jinejch diskusích...ale některé určitě trpí *1* -
-
GOOFY: Moc pěkně udělaná 3D open world hra s partou je Dragon's Dogma. Doporučuji všem, kterým se pořád stýská po 15 let starých hrách, protože v 3D "to nejde udělat". Ale DD dělali Japonci, kteří jsou pokud jde o mechaniku her prostě někde úplně jinde (= mnohem dál).
-
Chápu. Ovšem hry, které zmiňujete jsou one-person akce, z tohoto pohledu těžko ovládát 4/5/6 člennou skupinku postav. Leda udělat několk kroků zpět a řešit to jako třeba v Dungeon Masterovi nebo Legend of Grimrock.
-
-
-
Kdyby to aspoň nepostavili na klišoidní high-fantasy pro třináctiletý fakany.
-
-
-
Neboj ja taky zacinal na tech "dunžnech". To je duvod proc se mi nezda ze by tohle mela byt pecka. Hodim srovnani jo? Hral sem puvodni Elite, dneska je to kickstarterovany taky a preci jenom to vypada jako produkt 21. stoleti. Ale penize se shanej tam kde lezej. Dneska lezej v pseudo retru
-
Většina, kteří z toho ucvrkávají právě tuhle dobu nezažili a teď si kompenzují ego s těmito indie z KS. Takzvaně hipsteři.
-
-
si normalni koko*, tvrdit tady jak si lidi honi ega a pripadaj si jako borci kdyz hrajou hry.je to jen hra, ktera se jen hraje, jen zabava, nic vic.jako malej si chodil po skole a rikal ostatnim ze tvuj action man je lepsi nez jejich palmex man.ted cpes lidem ze tvy hry sou lepsi nez jejich a jako starej koko* budes tvrdit ze tvuj benz je lepsi nez jejich skoda
jedinej kdo si honi ego bude koko* jako ty -
ty vole, di už do (_!_). Si se naučil nový slovo a jen v týhle diskuzi jsi ho použil aspoň 10x. Di si pohonit jinam, bukanýre
-
-
-
Obsidian delal i NWN 2 ne? aspon co si myslim a prijde mi ze tj stejny engine a vypada to snad jeste hure..coz je trosku ostuda vzdyt kolik tj let..hratelnost nekomentuji protoze nic nevim-uvidime
-
-
Toto je kompletne 2D, je to úplne o niečom inom ako NWN2.
-
-
Souhlas. NWN2 sice není grafický skvost, ale po příběhové stránce to celkem úspěšně žehlí.
-
-
-
http://i.imgur.com/QJMC0yj.jpg
-
Ze by Obsidian konecne udelal dobre rpg? Neverim tomu.
-
-
Taky tomu nevěřím, jenom na "dobré" laťku určitě nesníží.
-
-
Nesnizi? Na dobre by ji museli zvednout. S pozdravem Vad Zubaran.
-
-
-
Otázka pro experty: měl bych rozehrál BGEE+BG2EE, nebo BGT?
Jaký mody bych měl použít? -
-
To jsem zvědav jak zde bude prakticky vypadat boj a zpravování postavy.
To co píšeš jsem taky zkoušel a bylo to dneska utrpení. Koukat na animaci boje a 10s si nikdo neubere ani kousek zdraví + nějaký strašné nelogický systém všeho. Rozhodně nelogický pro počítačovou hru která se dost liší od slovní. Zjistit vůbec jak dobré je nějaké brnění a vyznat se v záplavě kouzle které navíc ten moudrý čaroděj po začarování zapomene je teda masakr.
Ale v dané době to bylo, super když jiný systém pořádně nebyl.
- Dnes to již lze dobře udělat aby to bylo věrohodný a netřeba se obracet na pravidla pro zcela jiný druhy hry (slovní). -
-
Na těch pár maličkostí, co člověku nebyly jasný hned po přečtení popisu itemu/kouzla odpověděl manuál. Zlatá doba, kdy manuál nebyl jen bezcenej papír s radama o instalaci a varováním pro epileptiky...
-
zjistit jak dobré je brnění že je masakr? vždyž je to jedno číslo, to snad není tak složité.. všechna kouzla mají popisky co dělají a souboje se řeší házením kostek, které je ve "slovní" i počítačové části zcela totožné
-
-
Pokud chceš hrát BG poprvé, tak jdi rozhodně do BGEE + BG2EE.
-
-
když už jste se tady pustili do BG, funguje ten crossplatform mulťák? jde mi hlavně o spojení ipadu a pc
-
-
Zde: http://forum.baldursgate.com/discussion/17102/cross-platform-compatibility
-
-
Jj, v podstatě v tom budeš mít ty nejdůležitější módy.
-
-
Dobře, dík.. a mám nainstalovat ještě nějaký?
-
-
-
-
Doufám, že Sawyer nezklame a hra bude pořádně sociálně spravedlivá!
-
-
Kež by to Eternity vložil svou myšlenku z Van Buren: herní svět nebude ovlivňovat jen hrdina nebo skupina, ale i ostatní NPC. Zní to sice dost zvláštně, nicméně kdyby se to povedlo, mohlo by to zase posunout celý žánr. Otázkou je, jestli by to fungovalo...
-
-
Vypadá to krásně. Tak snad to nebude tak nudný jako BG2 ale prinejmenšim minimálně stejně propracovaný a zábavný to bude minimálně jako Planescape Torment (ikdyz tomu odporuje to neoriginální milionkrát omleté fantasy prostředí....). Uvidíme.
-
pěkně stylizovaný, navíc od Obsidianu... pro mě vcelku jasná volba *5*