Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ChyrenCZ
    Naopak. Podle mého názoru VR daleko víc násilí ve skutečnosti omezí. Je dokázané, že globálně se v civilizovaném světě násilí snižuje. A tuto statistiku nenaruší ani vojenské operace Západu kdekoliv na planetě.Jistá korelace mezi penetrací počítačových herních technologií v obyvatelstvu tam je. A logika s tím také nemá problém: Hry jsou především ventil, regulovatelný a přitom snadno dostupný k údržbě. Argument, že silnější zážitek může nabídnout silnější závislost je FAUL. Protože pokud někdo jen trochu racionálně uvažuje, musí mu dojít, že pokud bude v reálu dělat ko*otiny...zadělává si na mnohaletý absťák. Ano. Může vyvolávat silnější závislost, ale to může vyvolávat kde-co. Od konzumace nosních exkrementů po kariérní růst ve své profesi. Podle mého převažují pozitiva přímo úměrně v takové křivce, jako nástup počítačů do domácností. Otázka je spíš nabíledni tato: Jak spojit VR s realitou tak, aby lidi v reálu nikoliv nutila, nýbrž pudila se setkávat? Ale na to myslím najdou lidé také odpověď. Velmi rychle. Přeji VR vítězné tažení! Nebude to mít s tmáři lehké.
  • Tak proč ho sem píšeš?
  • btw: to, ze nebudes mit strach ze zpoza rohu vyskakujiciho vetrelce neznamena, ze na tebe nebude pusobit efekt prihlizejiciho pri nejake nehode a pod...
  • pokud jsi precitlively, trocha otupeni ti prijde vhod. Coz se nakonec deje i v dospelosti, kdy mas plno starosti, otupis se a stanes se klidnejsim. Napriklad zvs byla dobra ke zvysovani psychicke odolnosti. Obecne ztrata citoveho vnimani je ale neco jineho. A vetsina zavisi na tvem charakteru a hodnotach.

    Naopak. Predstav si, kdyz takto "otupely" clovek, vytvori dilo, ktere mu ten stimul dava. Vytvari jej, protoze mu chybi. A ted si vem, jaky stimul to musi dat cloveku, ktery ma to vnimani nastavene na trochu vic.
  • wenceslaus - naprosto trapnej komentář....
  • 640x480 byl tenkrat standart stejne jako je dnes full hd standart..co na tom nechapes?
    A ne, proste ta vec je prilis draha na to aby se masove prosadila, stejne jako byla draha tenkrat na to aby se masove prosadila. Mozna prinasi o neco lepsi uzivatelsky komfort, pac ta starsi byla vic mohutna, ale jinak to je presny ekvivalent toho co bylo driv, jen poplatny dnesnim standartum.
    Uvidite sami, za dva roky si na to ani nevzpomenete, abyl bych rad aby jste si vzpomeli jak jste to tady obhajovali jako jasnou linii toho jak se bude hrat a daly pak par facek..za me. *1*
  • Btw, srovnávat násilí ve hrách / filmech a vejce, to už zavání šikmou plochou. Pokud máš nějaký důkaz, že někdo zabíjel v důsledku vysoké konzumace vajec, tak sem s tím, jinak je to jen v rovině domněnek, tudíž nemá váhu se o to nějak opírat. Narozdíl od vajec, případů, kdy byl někdo (ať už narušený, pod vlivem drog nebo jiným) k násilí ovlivněn hrou už tady byla hromada.
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Video_game_controversies#Scientific_debate

    Hmm, doporučuju přečíst. Skutečně to není tak jednoznačné.
  • irelevantní je právě proto otázka, zda mohou hry vyvolat agresi. Jsi si jistý, že když někdo bude každý den od 5ti let jíst vejce, tak to v něm nevyvolá někdy v pozdějších letech agresi? Máš nějakou studii, která by to vyvracela? 1. se studií mají přijít ti, kteří tvrdí, že hry škodí. 2. Otázka je irelevantní, protože jak sám píšeš, tak je tam mnoho dalších faktorů, "že na vině pak bude výchova / sociální podmínky / whatever". To znamená, že samotné hraní her vytržené z kontextu nic neznamená. Pokud vím tak je zatím mizivé množství případů násilí, jehož motivem byla přímo hra, v porovnání třeba s alkoholem či náboženstvím, které jsou mnoha společnostmi podporovány, přitom mají docela značný podíl na násilí. Označovat hru jako nepřímí faktor násilí je zavádějící a taková studie vždy bude dost zkreslená a nepoužitelná. To se pak mohou dělat studie na všechno, třeba již zmíněná vejce, která zvyšují hladinu testosteronu, který může vést k vyšší agresivitě...
  • Flash už jen trolluje. Dělá to vždy, když ho někdo setře.

    "ale vsechno je taky drazsi nez dřív"

    LOOOOL. Ta helma stojí dneska +/- stejně jako stála tenkrát, před 20 lety, takže NE, nemáš pravdu. Tenkrát to bylo mnohem víc peněz. I prvnáček to chápe, kromě tebe... *15* A srovnávat 640*480 s FULL HD? OK... *15*
  • Jseš si skutečně 100% jistý, že když někdo bude pravidelně hrát násilný hry třeba od 5 let, tak to u něj nemůže v dospělosti vyvolat agresi? Nejseš. Pokud teda nemáš nějaké vědecké podložení, což nemáš. Samozřejmě, že na vině pak bude výchova / sociální podmínky / whatever, ale to je v naší otázce, jestli hry můžou vyvolat násilí, irelevantní.
  • Že chleba je dílo ďáblovo, podobně jako metrický systém, už snad bylo nade vší pochybnost prokázáno, ne?
  • Je statisticky dokázáno, že víc jak 90% lidí, co spáchali násilný trestný čin jedli v předchozích 24 hodinách chleba. Já se ptám, je tohle náhoda?!?
  • Presne! Akorat to zabira misto pro mnohem zajimavejsi clanky kterej je tu denne tolik ze je nemuzu stihnou ani precist. Vsadim se ze recenze na DOOM 4 tu porad neni prave kvuli tomuhle clanku.
  • To je nesmysl, po hraní CoD jsem měl spíš sebevražedné myšlenky.
  • wenceslaus
    No nevím, konzole se drží docela dlouho.
  • Násilí se nijak nezvyšuje. Násilí je na historických minimech v zemích třetího světa. Problém násilí je mnohem komplexnější a nelze ho stahovat na média. Obecně je násilí větší v chudých oblastech, kde je mnoho různých negativních faktorů, jako je nedostatečné ukojení základních potřeb, vyšší alkoholismus, chudoba, menší vedení k zodpovědnosti, kriminální vzory předešlých generací a tak dále. Nicméně z dlouhodobého historického hlediska jme na tom na západě nejlépe, jeden rok to může být horší a další lepší, ale dlouhodobě se násilí snižuje s tím, jak roste životní standard obyvatel (i přes to že vyšší životní standard přináší více Playstationů do domácností).. Lidé s duševní poruchou vždy najdou nějaký spouštěč, nelze je zakázat, nebo regulovat všechny. Velká část vražd se páchá kuli majetku či rodinným sporům, takže bychom asi měli zrušit osobní vlastnictví a rozpustit rodiny? Na druhou stranu je také důležité, aby společnost nebyla čistě pacifistická, jinak je zranitelná. Mohli by jsme také zrušit armádu, nebo bojové sporty, oboje se silně podílí na násilí, nebo na tom, jak člověk vnímá násilí. Bojový sport je aktivita, která tě nabádá k tomu, aby jsi někomu ubližoval a pak tě za to ocení, v reálném světě. Jak se to může měřit s hrami nebo VR?
  • Nevím proč řeší nějakou VR, která za pár měsíců upadne v zapomění a nikoho nebude zajímat, ono to vyhnije samo jako vždy všechny tyhle zbytečný technologie...
  • Jsem si jistý že Breivik i Dahlgren také viděli mnoho násilných filmů, a četli mnoho násilných knih... Takže, třeba to měli z nich? Nelze takto vybírat jeden faktor a přitom ignorovat další, proto je třeba se na to dívat globálně. Třeba jedním z důležitých faktorů u Breivika byl internet. Takže, jak to říkala paní Pohlová „Já bych všechny ty internety a počítače zakázala“.
  • Ja jsem pochopil presne, jak jsi to myslel. A vim i, ze si pripadas normalni, budiz bud dukazem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit