Přejít na výpis diskuzí
S boomem virtuální reality hrozí i návrat obav z virtuálního násilí
16.5.2016 | Ladislav Loukota
95 příspěvků
-
Jasně v americe budou politici brát na pranýř VR protože někteří lidi jsou příliš velký citlivky, ale věci jako obezitu, která zabíjí tolik lidí, si do huby nevezmou. Jinak +1 za referenci na Red Dwarf.
-
-
Pár zoufalých populistů se toho možná chytne, ale to je normální. Karavana pojede dál. Mimochodem, obezita není problém. Lidi dřív umírají a stát ušetří. *1*
-
Obezitu si do huby brat nemuzes. To je fat shaming!
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=sXQkXXBqj_U
-
-
-
Bože jak si můžou spojovat násilí ve hrách s násilím ve skutečnosti? Já osobně bych se spíš obával o zdravý obyvatel, kteří na tom budou závislí a budou chtít žít v jiném světě. Kdo by se chtěl vracet z perfektního světa do takové žumpy? :D
-
-
No až vyjde hra "Lepší než život" (pro neznalé - seriál Červený trpaslík), tak je jasný, že se nikomu do reality už chtít nebude *1*
-
-
Tak doufejme že nebudou za potřebí gumové nukleární zbraně.
-
Pouze když bude ve výhodném bundlu i tříselná přípojka... *5*
-
-
Mno pokud se nepletu tak ona slavna "triselna pripojka" jiz byla vytvorena davno... kdysi (cca +/- 10let) jsem o tom cetl dokonce na nejakem ceskem webu. Tusim ze se to melo propagovat pod sloganem F*** ME F*** YOU, ci tak nejak. Triselna pripojka mela byt k dispozici ve dvou variantach... jedna pro zeny a druha pro muze. Komunikace mezi pripojkama mela byt mozna i pres dial up... pripadlo mi to skvostne ulitle a pamatuji si to az do dnes... ale po letmem zagooglovani jsem o tomto hardwaru nenasel zadnou zminku takze mohlo jit o nejaky april. Kazdopadne se ale zda ze trh triselnych "ovladacu" nezahalel... behem chvilky se da vygooglit hned nekolik uchylnych "ovladacu" ktere jsou mysleny vazne... celkem vtipne je se mrknout na reklamu VirtuaDolls "ovladace" napr na jůtůb
-
-
-
-
To, co vidíte, je skutečné. Lidský mozek a vnímání se vyvíjely tisíce a tisíce let, neřku-li miliony, a to co lidské oko vidělo bylo skutečné. Před nějakými sto dvaceti lety Lumiérovi promítali Příjezd vlaku do stanice La Ciotat a lidé uhýbali přijíždějící soupravě na plátně. Před pár lety začaly vznikat hry velice podobné realitě. A teď bude headset, který nás přesune do virtuálního prostoru komplet. Je jedno, že my sami tomu nevěříme, ale podvědomě na nás působí jak filmy, tak hry a dokonce stále desítky století staré divadlo a a vzbuzuje v nás, když ne reálné pocity, tak katarzi. Bude zajímavé sledovat, kam se tohle s VR posune, protože chvilku jsem to na hlavě měl a "člověk tam opravdu je" a nemůže jinak než vnímat ten prostor, barvy a zvuk jako skutečné. Prostě proto, že náš mozek se s tím ještě nikdy před tím takhle nesetkal.
-
-
kyberprostor se stane skutečným místem, nakonec najdem jako obvykle rovnováhu a budem žít částečně v realitě, částečně ve virtuálu a k tomu používat kombinace jako informační vrstvy. Budoucnost bude prostě dost divná :D
-
-
Jsem futuroptimista. Bude pořádně divná, a hlavně dobrá :)
-
-
Budoucnost můžete vyplnit tou nejúžasnější technologií, ale lidi pořád zůstanou lidmi.
-
-
Ale jakymi lidmi? Lidi byli i nemci v Osvetimi, nebo ti mladi blbeckove, kteri hodili zapalnou lahev do domu, kde spala holcicka.
-
-
-
-
-
Počkejte pár let, až VR zaregistruje TV Nova. *1*
-
No, ty reakce v tom hororu se mi zdály někdy dost přehnané. Jako leknu se, ale abych se z toho schoulil na zem? S tou slečnou by asi na hororu v kině byla docela legrace. *4*
-
Zase zhrzené kavárničkové maminky plkají moudra. Tvoje děcko je hajzl, protože se mu nevěnuješ za to nemůžou hry *1*
-
-
Faktem je, že žijeme době s nejmenším počtem násilných činů v lidské historii a jejich hladina se stále snižuje, možná k tomu přispívá i to, že můžeme přirozenou lidskou agresivitu vybít ve hrách (nebo v hádkách nainternetu, lol) a pak nemáme takovou potřebu ve skutečném světě
-
-
S boomem mikrovlných trub hrozí smrt kočičkám, které tam bude chtít jejich majitel usušit. WTF??? Opinion made in US.
-
Naopak si dokonce myslím, že hry pomáhají ukojit přirozené lidské predátorské chování. Myslím, že lačnost po krvi a násilí je do jisté míry v každém člověku a hry nám umožňují to ventilovat. Tak jako mohou lidem pomoci filmy pro dospělé ventilovat sexuální frustraci, tak hry mohou uspokojovat naše predátorské návyky. Je vždy jednodušší sáhnout po násilí ve hrách než ve skutečnosti. Je jedno jak jsou hry imersní, protože hráč ví, že jde o hru. Mě třeba fascinuje ta VR hra o 11. září. Chtěl bych si to vyzkoušet ve skutečnosti? Rozhodně ne! Líbí se mi třeba hrát Zaklínače, nebo Fallouta, ale nikdy bych nechtěl žít ani v jednom z daných světů. Studie na toto téma jsou vždy vytržené z kontextu a jednají s člověkem jako s malým děckem, které se neumí rozhodovat. Pokud je něco jen pro dospělé, dejte na to rating 18+... Dospělý člověk by měl být schopen se svobodně rozhodnout a zodpovídat za své činy.
-
-
Breivik i Dahlgren hrávali tuším Call of Duty nebo něco podobného
-
-
Je statisticky dokázáno, že víc jak 90% lidí, co spáchali násilný trestný čin jedli v předchozích 24 hodinách chleba. Já se ptám, je tohle náhoda?!?
-
-
Že chleba je dílo ďáblovo, podobně jako metrický systém, už snad bylo nade vší pochybnost prokázáno, ne?
-
-
To je nesmysl, po hraní CoD jsem měl spíš sebevražedné myšlenky.
-
Jsem si jistý že Breivik i Dahlgren také viděli mnoho násilných filmů, a četli mnoho násilných knih... Takže, třeba to měli z nich? Nelze takto vybírat jeden faktor a přitom ignorovat další, proto je třeba se na to dívat globálně. Třeba jedním z důležitých faktorů u Breivika byl internet. Takže, jak to říkala paní Pohlová „Já bych všechny ty internety a počítače zakázala“.
-
podle mě hráli hello kitty adventure, takže je jasný proč to dopadlo takhle *7*
-
Charles Manson poslouchal Beatles.
-
-
Přesně tak, asi by nám to řekl přesněji nějaký psychiatr, ale mám pocit, že určité části mozku vyloženě slouží k tomu, aby rozpoznaly realitu např. od snu. Některé duševní nemoci tuto funkci vypnou, takže např. schizofrenik pak nepozná halucinaci od reality - ale tady by to fakt chtělo někoho, kdo to vystudoval.
Jinak, jestli násilí ve hrách skutečně tolik formuje náš přístup k němu v realitě, mělo by to fungovat i u jiných herních činností. Se svými 150 hodinami v Zaklínači 3 a 400 hodinami v Oblivionu bych se například rozhodně neměl bát psů nebo divokých zvířat, měl bych dát pěstí každému, kdo si na mě dovolí, a v noci bych měl v pohodě tábořit na hřbitově.
Ale počítačové hraní mě proti výše uvedeným nebezpečným/strašidelným situacím z reálného života nijak neotužilo ani neotupělo. Proč by tomu mělo být s násilím jinak?
-
-
No.. jak tu píše Jambbo, na jednu stranu BRÁNIT chudáky lidi před VR je blbost, když si to sami koupí, asi ví do čeho jdou a co od toho čekají. Na druhou stranu, nevěřím v tak velký zájem trhu o VR, jak je všude prezentováno.. jako hráče mě to vůbec nezajímá, jde mi o obsah, ne o wow efekt a falešnou "immersion". hry co mám rád mě vtáhnou tím, že jsou dobrý, ne že se nemůžu podívat mimo monitor *7*
-
-
Tisíc lidí, tisíc chutí. Pro letecký simulátory bude VR k nezaplacení (kapku dvojsmysl ;), protože neni nic nárčnějšího než let. simulátory na výkon celýho kompu, takže přechod na VR bude znamenat nutnost opět silnějšího HW), protože tam nejvíc chybí právě 3d vnímání prostoru a rychlosti, je to jako lítat v reálu s jedním okem zakrytým.
-
-
nevim co politici reší, nejvíc lidí na světě vždycky zabyla válka, a válka jak se říká - je jen pokračování politiky jinýmy způsoby aka válku vždy vyvolaj politici. Neměli bychom řešit, zda politici neškodí zdraví? Jsem si jistý, že v současnosti je odpověď ANO
-
-
skoro bych řekl, že nemoci zabily víc lidí než války
-
-
bavíme se o věcech co jdou ovlivnit, že zatím neumíme léčit raka a aids je neco jinýho
-
-
Tak to by mě zajímalo, jak chceš ovlivnit svět, aby nebyly války
-
-
Podle mě zdaleka nejvíc lidí zabila smrt *3*
-
-