Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav
    Je jenom otázkou času. To pak budou mít DRM ochranu všichni, protože prolomit to bude snažší:-D
  • Já se na nové konzole těším, hlavně pevně věřím že nám, vývojářům, tentokrát Sony připraví něco, na čem se bude dát dělat rozumněji a hned od začátku doby. PS3 je sice technologicky výborná hračka, ale dělat se s tím moc nedá, pokud se chce udělat multiplatformní titul ne čistě zaměřený na PS3 nebo přímou smlouvu se Sony na spolupráci a výpomoc (což má hodně málo domů).

Co se týče singlplayer her, trochu bych se obával, že Eidos sice má pěknou myšlenku, ale že realita, minimálně u XBOXu a Microsoftu, bude trochu jinde s přihlédnutím k organizačním změnám v Microsoftím herním oddělení, které přešlo na "cross-platform systém" s implementací mobilní, konzolové i PC platformy obohacené žebříčky a multiplayerem.
  • V budoucnu se stejne pocitace a konzole spoji v jedno. Rekl bych, ze pristi generace konzoli bude posledni. Vzdyt uz i Microsoft zacina vyrabet konretni hardware spojeny s operacnim systemem, aby konkuroval Apple. Budoucnost je v tomhle, integraci hardware + software presne na miru, ktere se doposud u pc neprosadili jen proto, ze takova reseni byly vzdycky drazsi, nez obyc pc. To se ale uz ted meni.
  • Veskoslav
    No jak to tak čtu, tak konzole všechno zachrání:) Což mi přijde jako sbírka pohádek, kdy Andersen je hadra. Škoda jenom, že ty dnešní brzí vývoj.
  • Co zazivas? Ja zapnu Steam, zapnu Civ 5 a hraju.
  • Vegen
    V to bych moc nevěřil, protože většina hráčů ho využívá pouze k hraní MP v craknutých verzích a to pro vývojáře neni moc terno :-)
  • DRM ochrana ma smysl jen tehdy, pokud nijak neomezuje platiciho zakaznika. Pokud ale omezuje, jako ze skoro vzdycky omezuje, tak nema DRM absolutne zadny smysl a zakazniky spise odradi, nez aby zamezila piratstvi. Tvrda ruka tradicni distribuce her, to je proste prezitek, asi jako kdyz velci hudebni dinosaursti vydavatele bojuji za omezovani uzivatelu, internetu a stahovani mp3jek. Kdyz je cena slusna, tak si hru koupi dostatecny mnozstvi lidi, kteri naopak dostanou radu vyhod oproti warez verzi a ne aby to bylo uplne obracene, ze zakaznik si hru koupi a warezak se mu smeje. DRM uplne zrusit, snizit cenu her, optimalizovat studia na tuto cilovku a online navaznost davat jen tam, kde je to pro hru potreba, nebo jen jako volitelnou moznost.
  • Máš sice pravdu, že by to zastavilo piráctví a více by se dělalo na PC, ale pochybuju, že by se dělalo více hardcore her.
  • Ja v podstate len dufam, ze co najviac vydavatelov si vsimne uspech D3 a zacnu hry robit s tym, ze cast kodu je na servery. Hlavne kvoli piratom. Ked najdu taku ucinnu formu DRM, ze sa proste nebude dat piratit (alebo bude rok trvat kym sa reprodukuje nejaky free server a aj tak to nebude poriadne fungovat), tak si viac ludi zacne kupovat hry na PC. Ked si ludia budu kupovat hry na PC tak dozenu alebo mozno aj predbehnu predaje (aspon niektorych typov) hier na konzole. Vydavatelia si potom uvedomia, ze sa mozno aj oplati vyvijat PC exkluzivne hry pre "hardcore" hracov. Nehovoriac o tom, ze ked budu mat take DRM, tak nebudu musiet pchat multiplayer tam kde nepatri (vid Mass Effect) a budu sa moct venovat cisto singlu.

tl;dr - radsej vybornu hru ktora ma cast kodu na servery nez hovadina ktora ma vsetko na hracovom pocitaci.

Cest vynimkam, ako napr. CD Projekt.
  • Ja ja! Pac na konzoli se tolik nepirati prosim :)
  • Veskoslav
    Zkus hádat, proč to tak je?
  • Veskoslav
    Mají moje prachy? Mají. Tudíž mě nezajímá, že mi nejedou online funkce. A vážně naivita jak u 10ti letého kluka, že když to nebudou kupovat, že DRM nebude. Zdůvodní si to tím, že na pc se krade a nevydají to vůbec.
  • Crack je nelegalni a navic vydavatele ekonomicky v tomto konani podporujes. Mnohem rozumnejsi je dany produkt odmitnout. Kdyby se k tomu takto postavili vsichni, tak tu takove drm nebude. Dokud se lide budou chovat jako ovce, tak s nimi bude jako s ovcemi zachazeno.

A co se tyce toho druheho, za prve se mylis, za druhe je to jedno, porad plati, ze tahoun vyvoje online drm ochran a obtezovani hracu je pc platforma.
  • A na konzoli mas takovejch her kolik? Ja zadnou. *7*
  • Ten trend je k pos*ání, za chvíli budou do her sr*t kdejaké reklamy s možností on-line koupě přímo ve hře, jako nový skin zbraně při jejím nalezení ve hře, model vehiklu, který prvně osedláš atd.... Prostě nextgen resp. AAA tituly jsou jen a jen o tom, tlouct hrách dokud z toho může něco vypadnout.. Je mi blivno.
  • Veskoslav
    No jelikož DRM ochranu stejně mám přebitou vždy crackem, tak mě to moc ani netrápí. A nejvíce pokurvenou DRM má Ubisoft. Tam kromě zmíněného Brtoher, mám třeba poslední Anno cracnuté od začátku. Nehodlám 2krát během hodiny čekat než mě to pustí do hry.

A jediný důvod, proč na konzolích není otravná DRM ochrana je ten, že prostě se +- moc neprolomily ochrany konzole. Jakmile by je někdo prolomil, to bys viděl, jak rychle konzole dostanou DRM ochrany.
  • SnakePlisken
    Většinou ty hry, které jsou online nebo vyžadují jistou online údržbu běží déle, než hry, které jsou čistě offline, jelikož provozovatel se o mě musí starat. Jde o to, že i starou online hru, rozjedu na dnešním systému, starou single offline hru, již většinou na Windows 7 nerozjedu, jelikož výrobce nic nenutí k tomu, aby hru přizpůsobil na nový systém, když jsem mu už jednou zaplatil.
  • Tak ja si namatkou vybavuji treba From Dust. DRM je na PC daleko invazivnejsi, obtezujici a obcas selhavajici nez na konzolich.
  • Veskoslav
    Kromě Brotherhood, Diabla III, DarkSpore a Sc II (tam to jde i vez něj) nějak nemám hry, co by musely být online. I toho Max Payne hraji offline..
  • Veskoslav
    Jinam

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit