Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • pto výš se hjo, me (je toto jazyk tvého kmene, nebo?:)
  • Je nejaká cesta k Ruskému dabingu?
  • Je jaro, venku je krásně, spousta holek všude a ty trávíš volný čas diskutováním o hře, která se ti nelíbí.
  • Mě jedině "vadí" asi možná nevadí, že tam není ten pocit ponurosti. Jinak StalkerSoup taky nemá super grafiku a je vynikající.
  • Nainstalovával jsem a to hned jsem to zas odinstaloval. Proč hrát takhle zastaralou hru?
  • Pozor ta grafika je alespoň pro mě nádherná, i když ne tak ponurá jako v originále. A o grafiku nejde. Pokud si někdo myslí, že si stěžuji tak ne. Naopak je dost dobrá. Navíc si všichni musí uvědomit, že většinu času věnovali statickému osvětlení a až poslední cca 2 roky pracovali na ostatních možnostech.

Jediný mod co se tomu asi vyrovná je Sigerous a Stalker Soup.
  • spook.y
    Zkusím určitě! Si pamatuji jak jsem hrál první díl a byl jsem machr a myslel jsem, že se nemůžu přece leknout do té doby než padla tma a občas jsem zahlédl oči něčeho ve tmě :D Atmoška která je v Stalker hrách je něco úžasného a tohle chybí dneska spustě her které tě prostě nevtáhnou do děje.
  • Xcomik
    Jenom blbec a neschopný troll může řešit grafiku u Lost Alpha. Jednak modifikace vychází z engine SoCH nikoliv z x-ray verze 1.6 (Call of Pripyat). A i přesto modeři do hry přidali elementy jako HBAO a plno jiných serepetiček z DX 10. Ta hra je jinak někde k úrovni Clear Sky. Navíc grafických modu do stalkera je tolik že to jistě dříve nebo později někdo nahodí i pro Lost Alphu. Co mě více zaujalo jsou nové animace, nová videa, střelcův hlas (paráda někdo si dal tu práci a namluvil hlavní postavu) no a ak i dialogy namluvené ve hře. V kordonu je to například hned Sidorovich a pak ta první mise kde mluví bandité také šikovná práce (a to je jen průřez toho jakých změn hra doznala) když k tomu přidáte naprosto upravené lokace (které ale působí realističtějším dojmem) tak jsem velice šťastný.

Samozřejmě největší chyba ve hře jsou otravné bugy ty až zmizí tak to bude opravdu herní klenot který se postaví vedle třeba Sigerous 2.2 či SZM verze pěkně bok po boku a jako jedny z nej modu k této hře. Rozhodně nepovažuji za mody rádoby slepeniny typu Misery či DMP (protože slepit do sebe 30 a více cizích modifikací které dělali jiní lidé je sice fajn ale to si může udělat kdokoliv z vás doma). Osobně doufám že tam pujde časem import zbraní ze Shokera (hlavně kůli animacím, lepší sem ani v žádné jiné hře či modu neviděl)
  • Inquisitor
    Chce to ještě počkat až to víc poladí, zatim to každou chvilku padá.
  • Tak už hraju. super věc.
    Někdo si tu stěžoval na grafiku..nechápu. na to, že to je práce moderů, je to skvělý. vždyť to vypadá líp než původní stalkeři. na mým chudákovi dualcorovym s gt230m (noťas!) to jede na high/maximum. FPS jak tu někdo psal občas trochu kolísá, ale jinak v pohodě.
    a to že to občas při něčem spadne..tak znovu..je to od modderů, nevím jestli jsou v tom vůbec nějaký peníze. hru máte taky zadarmo. a mě fakt baví :)
  • A život supermana je zase ne-nepodobný životu Ježíše Krista, a.k.a. mne. Chápu na co narážíš, ale inspirace je natolik volná, že bych se všem výrokům o "předloze" raději vyhnul. Ve filmové Hvězdné pěchotě, jsme také měli brouky a vojáky... no, ale raději bych se dobrovolně přitloukl znovu na kříž, než abych řekl: "ano, toto je adaptace Heinleinova románu".
  • Doktorátu jsem z tesařiny bohužel nikdy nedosáhl.
  • Hip, hop, atom!
  • Black Mesa bych s tímto moc nesrovnával, přecijen BM je pouze předělávkou do lepší grafiky, tady se snažili o více změn. Navíc Black Mesa byla prakticky bez bugů, kdežto Lost Alpha je na hranici hratelnosti...
  • Tak je to od modderů a modeři v drtivé většině případů nemají ani šajn o optimalizaci. Každopádně hra vypadá fakt dobře, jen mě nebaví souboje, stejně jako mě nebavily v původním Stalkerovi. Nepřátelé nereagují na zásahy, pouze když jsou smrtelné... Takže člověk ani neví, jestli se trefil nebo ne, dokud nepřítel není mrtvý.
    Jinak co se novinek týče, nemyslím si, že by všechny kroky byly k lepším - např hned první lokace se mi více líbila v původním Stalkerovi... Každopádně toto jsou jen první dojmy po 15min hraní a je dost možné, že po pár hodinách úplně změním názor.
  • Je to naprosto skvělý! nejlepší Stalker hra kterou jsem hrál!. A že jich bylo dost - SoCh, CS, CoP + milion modů jako Priboi Story, Sigerious Mod, Misery atd. Není pro mě FPS, kterou bych hrál tolikrát a vyzkoušel tolik modů a úprav. První co mě praštilo do očí byla grafika - velmi povedená. Nevím, co komu nevoní, nevím, proč to srovnáváte s původním Stalkerem - tohle je na hony vzdálené. Bezkonkurenčně nejlepší grafická uprava Stalkera. AI enemáků je zatím vrtkavé - nicméně pořád ucházející ( pořád lepší než v Misery 2.1, kde vás banditi snipeřili s přesností Zajceva na 800m. Co mi u tohoto modu vadí nejvíc je velmi časté padání hry ( při určitých herních úkonech 100% - například, když chcete opravit zbraně v Rostockém baru hra pokaždé spadne. Nemožnost upgradu zbraní, kolísání FPS - někdy se kochám slunečníma paprskama při 40 fps, někdy to spadne na 8 fps. Obrovské + je úprava stávajících i nových lokací. Koukal jsem s otevřenou pusou. Tohle je to, co jste chtěli v roce 2007. Počkejte na pár patchu, až se vylepší ty bugy, které opravdu překáží v dalším hraní a za mě - nejlepší single player mod na FPS, který kdy vyšel. A to jsem do ted tvrdil, že nej FPS mod byl Black Mesa - ani nahodou Lost Alpha je král už ted, ač padá a je nedodělanej
  • Radioaktivni_surikata
    Hip, hip, atom!
  • Grafika odpovídá deset let staré hře a nároky hrám ještě nevydané. To je zas spasená modifikace, když neumí optimalizovat ani takové škaredé archaismy, ať to raději nedělají vůbec.
  • Takže mě to příjde docela dost. A není to jen o něco lepší grafika, protože ten rozdíl je dost veliký minimálně oproti SoC. Nebavím se o CoP a jeho modifikacích. Skoro mít Titana na DX10!! To je docela hodně. Slyšel jsem, že i Priboy story bylo dosti náročně a to díky vegetaci.
  • No doporučené konfigurace jsou následující:
    STATIC LIGHTNING MODE:
    Intel Core2Duo or equivalent AMD CPU around 2 GHZ Speed, 2 GB RAM
    NVIDIA 9800 GT, or equivalent ATI/AMD HD3000 SERIES vGA Card, 20 GB Free space on HDD
    FULL DYNAMIC LIGHTING WITHOUT SPECIAL EFFECTS:
    Intel Core2Duo or equivalent AMD CPU around 3 GHZ Speed, 4 GB RAM, NVIDIA GT500 series, or equivalent ATI/AMD HD5000 SERIES VGA Card, 20 GB Free space on HDD, 64bit operating system
    FULL DYNAMIC LIGHTING WITH ALL SPECIAL EFFECTS:
    Intel MULTICORE (I3, I5) or equivalent AMD CPU around 3 GHZ Speed, 4 to 6 GB RAM, NVIDIA GT600 SERIES, or equivalent ATI/AMD HD6000 SERIES VGA Card, 20 GB Free space on HDD, 64bit operating system
    FULL DYNAMIC LIGHTING DX10 WITH ALL SPECIAL EFFECTS:
    Intel I5, I7 or equivalent AMD CPU around 3.5 GHZ Speed, 8 GB RAM or more!, NVIDIA GT700 SERIES, or equivalent ATI/AMD HD7000 SERIES VGA Card,20 GB Free space on HDD, 64bit operating system

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit