Sandman je jednou z nejlepších seriálových adaptací od Netflixu
-
Myslím že Vox Machina od Critical Role by si zasloužila článek na herním webu.
-
U něj to mam jak kdy. Někdy uhodí hřebíček na hlavičku a jindy hejtuje něco co ještě ani nevyšlo jen protože je tam ženská... a to že by měl třeba nastudovanou předlohu u něj nehrozí takže se pak stane že hejtuje něco co jen kopíruje někdy i velmi dobrou předlohu.
-
Mam pocit že CREW teď dělala nebo plánuje dotisk právě díky seriálu.
-
Neváhej, v češtině to vyšlo skvěle přeložené a snad bys ještě sehnal v prodeji ještě dotisk prvních dílů.
-
No, zrovna Severance byl zmařený skvělý nápad (místo rozvíjení teorií, jak se v takovém světě žije, marní čas hledáním absurdit uvnitř korporace) a The Boys už je jen dojnice bez vyšších ambicí.
-
"...už předloha se nebála mít postavy z řad menšin, a tak je jen fér seriál posunout pro 21. století."
Jakože pořádně to přeplácat až z toho nezbude nic jiného? Gaimanovy knihy pro mě vždycky představovaly vzor, jak implementovat jakkoliv odlišné lidi s citem do děje. Po bahnu jménem American Gods mám ale spíš dojem další Rowlingové.
-
Seriál nabízí dve epizody, které jsou fantastické a klidně by mohly být divadelní hrou.
Takže minimálně za prvních 6 dílů to není ztráta času.
-
Tam je i problém v tom, že seriálový Lucifer je charakterově dost odlišný od toho, který byl potřeba v Sandmanovi (nezodpovědný požitkář vs děsivý vládce pekel).
Takže buď by Ellis hrál seriálového Lucifera a nesedělo by to do scénáře nebo by hrál Sandmanového Lucifera a lidi co znají seriál by nadávali.
Asi by šlo i nějak ohnout scénář aby se to trochu sladilo, ale proč to dělat kvůli celkem zbytečnému cameu...
-
Do 6. dílů souhlasím. Pak meh.
-
Csfd mluvi jasne 74% a podle vzorce pujde jeste dolu zrejme na modrou.. nema cenu s tim ztracet cas..
-
Problem je v tom, ze kdyz ti to dlouho cpou do krku jako vykrmne huse tak se ti to prirozene zprotivi. Takova je natura cloveka, ze blbe prijimame kdyz nas nekdo do neceho nuti. Plus kdyz k tomu pripoctes, ze ti meni tvoje oblibene hry/serialy/filmy a rikaji, ze to na cem jsi vyrustal neni normalni a nereflektuje to moderni dobu tak ziskas skepsi, viz treba moje diskuse u kotoru.
-
To je úplná blbost, je spousta profi kritiků, kteří se k komerčně úspěšným hollywoodským filmům vyjadřují kriticky. Jako jde kritizovat třeba za to, že jejich vkus je odlišný od normálního člověka (často je, a je to normální), ale to, že by šli na ruku v hodnocení kvůli pozváním na projekce je fakt mimo.
-
Samozřejmě nejlepší současnej seriál - Better Call Saul.
-
Severance, Boys…
Stranger Things 4 není příklad kvalitní tvorby, tedy pokud nejsi fanda soap oper.
-
Je to fakt dobrý ale jenom do 6 dílu, pak jsem ten seriál nepoznával.
-
Tak to rozhodne, no nic no, budu si muset nekde toho Sandmana koupit a doplnit vzdelani no, kdyz vidim kolik lidi to zna...
-
"V poslední době vyšly daleko lepší seriály, který by si to zasloužily."
On vkus každého člověka je trošku jiný. Zajímalo by mě, co teda považuješ za ty lepší seriály???
Z posledních pár měsíců jsem si akurát vědom o těchto dobrých seriálech: Star Trek Strange New Worlds, 4. řady Stranger Things a 3. řady For All Mankind.
Jenže to už jsou víceméně zavedené značky na trhu a na ty snad není potřeba upozorňovat.
-
Tak v tomhle ohledu se zase nedá úplně všechno vyčítat Netflixu. On už ten původní komix Sandman měl v sobě hodně homosexuálů.
Což je do určité míry dost vtipné, když se nad tím zamyslíš, co se tím snažil autor naznačit: taková ta spodina společnosti, která se skládá z masových vrahů, nočních můr a lovců démonů je většinou z homosexuálů. Mě to taky přišlo legrační 😂
Není důvod nad tím seriálem zanevřít, jenom z toho důvodu, že tam to velké zastoupení menšin působí komicky. Je potřeba vzít v potaz to, že původní komix vznikal v 80. a 90. a tehdy to velké zastoupení homosexuálů bylo určitě bráno jako kritika. To zfilmování v dnešní době může vést k mylnému dojmu, že se opět jedná o další woke propagandu, ale tak to ten původní komix nejspíš nezamýšlel.
-
Proč tady zrovna tenhle seriál dostává takovej prostor?V poslední době vyšly daleko lepší seriály, který by si to zasloužily.
-
Tak průměrné hodnocení 8/10 je celkem slušné. Tudíž nevidím důvod, proč by nemohl do určité míry platit tvrzení, že recenzenti jsou "nadšení".