Přejít na výpis diskuzí
Secret World se bude free-to-play bránit co nejdéle
10.7.2012 | Aleš Smutný
95 příspěvků
-
Bránit se můžou. Dávám jim půl roku. Stejně to nikdo hrát nebude. Nepřináší to nic nového.
-
-
nojo, kromě fungl novýho prostředí (ještě vás někoho furt baví elfky v bikánách a zelení orkové?), zajímavého systému skillů bez tříd a napínavých detektivních misí nám to nic nového nepřineslo.
-
-
A kde to v te hre najdu? Ja jsem v betě měl jen možnost spamovat tlačítka kde jediný efekt byl "modrý utok katanou" "zelený utok katanou" "červený utok katanou", přiběh byl nezajímavý, minimálně ze začátku to bylo celé děsně uspěchané "hele ty jsi civilista, zrovna jsi spolkl svetlusku a mas super schopnosti cau my jsme templari tady mame HQ jdi se pozdravit z hlavnim sefem, na tady mas M4ku nebo katanu a jdi kosit temnou hmotu" .... ee, měl jsem znova pocit ze hraju to samé již po sté.
-
-
Mas tu sice od nekoho minus,ale ja s tebou souhlasim. Jsem fanda teto hry,ale zacatek je nudny,tutorial chybi(lide se pak po 20 hodinach hrani divi ze se da ozivit nejen u mrtvoly), atd.
Ale prekonani dejme tomu prvni hodinky mi za to stalo.
-
-
Nic z toho, co si zde vyjmenoval, není ani náhodou nové. Vše se objevilo v různých MMO. Akorát detektivní mise si nepamatuju z žádné MMO, tedy pokud nepočítám pár drobných questů, které jsou snad v každém MMO (typu vyřeš klokální vraždu, najdi to a to apod.).
-
-
Originalni nemusi nutne znamenat ze to jeste nikdy nikdo nevymyslel. Nove<>originalni.
-
-
Nove prostredi,originalni vyvoj postavy a napinave mise. Podle tebe(podle me je toho mnohem vice). 3 naprosto zasadni veci v MMORPG hrach. A stejne ti to nestaci
-
-
Ty uz jsi to cely prolitnul?
-
-
Free to play model čeká všechny onlinovky dřív nebo později, otázka je, jestli to dokážou udělat dobře, nebo špatně a pošlou hru do kopru...viděl bych to na tenhle rok jako jeden z posledních (nejlépe poslední), kdy vyjdou hry s měsíčním placením (nepočítám blizzardí novinku, která se jistojistě bude držet měsíčního placení až za těch 5-8 let vyjde)...když na to půjdou vývojáři chytře, mohou udělat fungující onlinovku i bez placení měsíčního a pouze s mikrotransakcema...však mají tu už spoustu dobrých příkladů, kdy je model placení vytvořený moc dobře
-
-
jestli blizzard dělá mmo, tak ani nechci vidět jak se bude platit, budeš muset koupit hru za 1200, buděš platit měšíčně 400 a ještě tam dají aukce za prachy a item shop, jak mají ve zvyku v poslední době sosat prachy, blizzard určitě měsíční poplatky nezruší protože lidi jim to budou platit i tak
-
-
Hodím jsem pouze svojí domněnku.
Blizzard ve svém novém projektu (Titan), nejspíš nebude mít měsíční poplatky. Proč by ne? Budou vydělávat i bez toho hooodně peněz. Řada z Vás si určitě pamatuje texty, pojednávající o implementaci reklamy do jejich nové hry. Práve to bude jejich hlavní zdroj financí, spolu s mikrotransakcemi. Reklama ve hře! Hru budou hrát podle všeho miliony lidí a reklama je bude ovlivňovat během hraní. Blizzard získá peníze z propagace jiných produktů a zároveň díky hráčům, kteří si koupí nějakou tu věc. Jak budou vypadat mikrotransakce nevím, ale dle dosavadních kroků se to jeví jako možný scénář pro jejich budoucího Titána. *2* -
-
blizzard jestli bude mít možnost vydělat víc peněz na měs. poplatcích tak je tam dají
-
Takže tam půjde koupit třeba Helmička Adidas +5 k božanství?:))))
-
-
Reklama ne reklamní předměty a podobný kraviny :D . Třeba tam uvidíš plakáty či velkoplošné obrazovky s reklamou na určitý výrobek v reálném světě. :) Itemy budou samozřejmě normální z toho světa ...
-
-
Ano. bude tam reklama, budou tam mikrotransakce, bude tam P2W shop a ZÁROVEŇ se budou platit měsíční poplatky :).
-
-
Tak z pohledu Blizzardu... proc ne? Kdyz jim to lidi budou zrat tak jak jim zrali ted u D3, ze byt online je lepsi. *15*
-
-
Budou tam mít RMAH v nějaké naoko lepší podobě než D3.
-
-
-
-
davam GW2 i jakekoliv jine MMO čas akorát než vyjde Mist of Pandaria.
-
-
XxXGW2XxX420: Zde můžeš vidět, že takoví lidé, existují na všech frontách. *5*
-
-
Vsak az jim potece do bot a nezaplati se ani vyvoj hry, tak budou jinou pisen zpivat :-)
-
Super, stejně ostatní MMO nemají žádnej smysl, když existuje GW2!
-
-
Nevím, jestli jsi to myslel jako ironickou poznámku, ale pokud to tak myšleno nebylo, potom škoda. Právě kvůli takovým komentářům si lidé GW2 ani nevyzkouší a předem to odsoudí.
-
-
Sorry, pouze cituju názor většiny GW2 komunity. Stačí si projít diskuze pod většinou článků o GW2 na jiných stránkách o hrách.
Byl jsi vůbec v nějaké betě? Pakby jsi věděl, že všichni hráči, co hru zkusili, provolávají věčnou sláhu ArenaNetu! -
-
No GW2 se mi líbí, hrál jsem betu, hru dál hrát budu, ale slávu nevolám, některé věci se mi na tom nelíbí, ale jsou to jen detaily, se kterými se dá žít, jinak některé ty věci z GW2 hledám už i v jiných hrách tu doladěnost a věci které vás baví místo otravování a když hrajete hru, kde ty věci vás otravují a v GW2 ne, tak je to znát
-
Vím, viděl jsem jak lidé bezhlavě mluví o GW2 jako o něčem co nic nepřekoná a jak jsou ostatní MMORPG hrozná. Mě toto také štve a řada lidí co to tvrdí mi potom připadají jako zaslepení. Nechápu proč se zjevily takové názory. Někomu se ani nemusí GW2 líbit a raději zahraje něco jiného avšak hned je označen za blba, že nechce hrát GW2. Já respektuji, že se to někomu nelíbí a snažím se pochopit jejich názory.
Tím ovšem nechci říct, že se mi GW2 nelíbí. Práve naopak. I ArenaNet za jejich přístup má u mne bod, ale rozhodně se na nikoho nedívám skrz prsty. Založil jsem guildu v GW2, ale jsem rád, že v ní nemám nějaké fanatiky. :) -
-
Jsi až příliš rozumný pro tento svět! Přidej se k davu a provolávej slávu ArenaNetu!
-
-
Pokud bude nakonec GW2 opravdu tak dobré a dokáže mnoho lidí zaujmnout i udržet (v což doufám), potom si ArenaNet provolá slávu sám bez toho, aby ji provolávali jiní! :)
-
-
-
-
-
-
osobne nevidím problem zaplatit každý mesíc za hraní, když mi ta hra muže nabídnou obsah na další mesíc. Tak funguje i nejlepší MMO všech dob World of warcraft. free to play model je joke kterej skouší kdejake podradne firmy ve svych druhoradych hrach.
GW 1 lol co to je? v živote o tom nikdo neslyšel ani to nehrál. dvojka ješte nevyšla, pokud vyjde a bude mít uspech a chlapi si vydelaji dost penez aby hru mohli udrzovat dlouhe roky, pak muzeme diskutovat *1* -
-
Sice GW nikdo nehrál, ale prodalo se kolem 7M kusů hry, což je na poli MMO úplně zanedbatelné.
A WoW určitě není nejlepší ... spíš bych řekl nejprůměrnější. -
Wow neni nejlepsi,jen nejmasovejsi. To je sakra rozdil.
-
-
Ale ty masy tam rozhodne nedrzi to, ze by hra byla spatna.
-
-
Tohle uz tu bylo rozebirano snad tisickrat. Pocet lidi ve Wow nema co delat s kvalitami/nekvalitami hry. Uspech WoW se jiz temer jiste nikdy nebude opakovat. MMO hrani je dnes naprosto bezne a ne jako pred WoW,kde MMO hrac pro vetsinu populace rovnal se automaticky zavislaku s bedary.
-
-
-
Guild Wars 1 už vyšlo a stále je na tom dobře i přesto, že je to stejný model jako má LoL nebo bude mít GW2, takže nevidím důvod, proč o tom nediskutovat. Samozřejmě nemá smysl se tu hádat o tom co je lepší a kdo je nejhorší. Každý preferuje něco jiného ...
-
-
Taky se GW1 prodalo 7 milionů kopií
-
ja spiš reagoval na článek a komenty dolu že pry tradiční model je sebevražda. zatím nejhranejší a nejmasovejší mmo ma takovy model tak jaka sebevražda?
-
-
-
Zní to jako... no ted počkáme, až si každej koupí hru za litra, aby jsme z toho něco měli a za 2 roky ( za 5-10 let o ty hre už nebude nikdo vědět ) to dáme na FTP a vytřískáme z toho zbytek.
A už vubec jít do toho s tím, že to přejde na FTP mě teda neuvěřitelně odrazuje...toto rovnou mohli udělat jako GW2 nebo dát měsíční poplatky třeba jen za 100-200kč za měsíc. -
-
nastesti je to pecka takze si to muzou dovolit.. a me je to jedno.. mam lifetime :)
-
-
Souhlas. Spolu s Eve he tohle nejoriginalnejsi mmorpg na trhu. A zabavne
-
-
Takhle je to uplne se vsim. Je to novy - je to predrazeny (proc ne kdyz to nekdo za ty prachy koupi) a pak se to slevni aby to koupili vsichni ostatni.
-
-
To že jde bez měsíčních poplatků uživit velkej tým, kterej dělá neustále na novým obsahu se ukázalo už u prvních Guild Wars.
Já myslim že přejdou, do roka a do dne.... -
-
Jinak tady je super článek tom jakej dopad má model placení na tvorbu contentu pro MMO
http://www.arena.net/blog/is-it-fun-colin-johanson-on-how-arenanet-measures-success -
-
Určitě by si to měl přečíst ten, který se stále rozhoupává.
česká verze: http://guildwars2.cz/colin-johanson-o-tom-jak-arenanet-meri-uspech/ -
To bych tu raději nedával ... bohužel už se stalo. Článek je to vskutku zajímavý a dcl s tím i souhlasím, ale je to z kuchyně ArenaNetu, který pracuje na GW2 a to se mnoha lidem líbit nebude. Lepší by byl článek, který nepochází od tvůrců nějaké hry, ale spíše třeba od novinářů. Ale opět s většinou toho souhlasím. *5*
-
-
Tak je jasný že vzhledem k tomu že jde o blog Arena netu si budou ten svůj model chválit, ale většina věcí tam dává smysl a na základě zkušeností z bety vim že jsou i dost pravidivý a to platí i ostatních článcích od nich. Ten jejich přístup k designu prostě většinou funguje.
-
-
-
Tak to neznas FC. Oni neprejdou na F2P ani, kdyby vydelali 10x tolik nez pri mesicnich poplatcich. O AO a AoC se nekdy pise ze jsou F2P ale ve skutecnosti to neni pravada, jsou to jen trialy. Navic AoC je jeste navic P2W (lahvicky na hit, crit atd...)
-
No, podle mého názoru, se GW i LoL udrží na vodě hooodně dlouho. Tedy u LoL to není tak úplně jisté, protože se blíží DotA 2, která chce takté oslovit a přinese podobný model jako LoL. Takže si budou navzájem konkurovat a do toho musíme připočíst i HoN. Ovšem na poli MMORPG jsou GW1 a 2 takovými jednorožci, takže mají celkou šanci se držet nad vodou extra dlouhou dobu. Samozřejmě tu máme jiné MMORPG, které se tváří jako fajn F2P, ale mnohdy jde o pozlátko. Ve výsledku nakonec zjistíte, že konkurovat hráčům co si platí obsah, je značně těžké. *5*
-
-
HoN do toho nepocitej, to uz jen skomira. LoL neskonci prichodem Doty 2, jsou to proste odlisny hry, casual hraci urcite zustanou na lolku, nic proti. A oni maj penez z platicich hracu hodne, takze to taky neni uplne tak free servis, jak se zda :)..
-
-
-
secret world hraju a chytlo me to, když se prenesete pres to že hrajete raní betu nebo dokonce alfu. je to neco jako singleplayer rpg s možností coopu, pvp jsem nezkoušel. Questy hodne slušne. Myslim že to ma ten potencial chytnout hráče a udelat z nej zavislaka na shaneni lepšího gearu a vyššího levelu (i když tam tedy klasicky levely nejsou).
-
-
Hru som sledoval dlho a velmi som sa na nu tesil, pacil sa mi ten koncept. Bohuzial ma totalne odradil ten pritepleny combat system ala akcna hra/gw2... Byt to normalna klikacka, tak beriem vsetkymi desiatimi *13*
-
-
co myslíš klikačkou nebo jak sis to predstavoval? ten kombat system je kombinace wowka a diabla 3, proste ability, nektere maji cd. z diabla to ma to z muzes pouzivat jen omezeny počet.
-
-
-
Hrál sjem GW2 BETU a měl jsem možnost vidět obchod za gemy (reálnou měnu). To co se tam dá koupit, jsou také jen kosmetické věci, stejně jako v The Secret World, takže jejich vyjádření mi přijde mimo. Dá se tam pořídit i item, který máte na určitou dobu (pár dní) a můžete si kdekoliv ve světě otevřít svoji banku a uložit či vybrat předměty, ale bez toho se také člověk obejde, takže jak říkám, nic co by zněvýhodňovalo ostatní hráče ve hře.
Každopádně Secret World vypadá jako pěkná hra s velkou porcí nápadů. Možná se na měsíčních poplatcích udrží dlouho. :) Dokonce má i dubing postav, kterým se oháněl SWTOR. Pro mě je Secret World jedno z pěkných překvapení a dobrý titul, byť čekám na GW2, který mě oslovil více. -
-
co ti prijde mimo na vyjadreni "gw shop jsem nevidel, ale my mame kosmeticke veci" ?
-
-
V článku ještě před úpravou bylo: Vím, že Guild Wars 2 se blíží a je free-to-play, ale také má obchod s předměty a já nevím, co přesně se tam bude prodávat. :Pokud bude člověk číst mezi řádky tak to říká, že by se snažili o to, aby GW2 vypadalo v očích lidí více než podezřele. Navíc co se tam bude prodávat řekli už v minulosti a zatím to také tak vypadá (hrál jsme BETU, takže víc co tam bylo).
Samozřejmě to byl prý poznatek redakce, takže můj předchozí komentář jde mimo. :)
-
-