Přejít na výpis diskuzí
Šedá zóna aneb co se děje na pozadí trhu s aktivačními kódy
21.2.2015 | Jan Olejník
279 příspěvků
-
Osobně třeba nemám problém zaplatit za hudbu v rámci Spotify. Nabízené služby odpovídají měsíčnímu paušálu €6. Ale platit hry za €60, když polovina z toho jde vydavateli? Ne... děkuji.
-
-
A máš tušení, kolik dává Spotify umělci? Pokud vládneš angličtinou, můžeš si počíst zde.
Je to dost smutné počtení btw. -
-
Presne tolik, jaka je hodnota jeho vytvoru.
-
-
-
Už dlhšiu dobu od aféry s Ubíkmi sa opakuje výzva "kupovať od oficiálnych distribútorov". Ale ktorý vydavateľ poskytol ich zoznam ?
Najďalej je v tomto Steam, ktorý pri aktivácii skúma IP adresu a porovnáva ju s regionálnymi údajmi aktivačného kľúča. Ak má pochybnosti, aktiváciu nepovolí. Ide to až tak ďaleko, že neumožní ani prijatie giftu z lacného regiónu.
To, že "nelegálnosť hry" je možné skúmať len pri aktivácii (aktiváciou vydavateľ hru legalizuje) malo zásadný vplyv aj na ústup Ubisoftu poslednom mazaní hier a účtov. -
-
Mas v tom poradnej hokej, steam giftovat naopak umoznuje zcela komukoli. Je tam jen nejaky omezeni, ze ten gift nemuzes hned.
-
-
Mám problém. Dostal jsem klíč k narozkám od kamaráda na nového wolfa. Po aktivaci mi ale steam napsal že se na hru vztahuje regionální zámek. Tak jsem si teda koupil hru sám ale klíč už mi to nechtělo znova přijmout protoze už je produkt aktivován v knihovně :(. na technické podpoře mi napsali že mi hru ze steamu smazat nemůžou, protože to nejde tudiž si nového wolfa nikdy nezahraju :(. kdyby nekdo měl s tímhle zkušenost at mi napíše co mám dělat díky
-
-
Jiny ucet zalozit
-
Tenhle problém jsem měl také. Koupil jsem Skyrim z Ukrajinského regionu. Hrát to šlo. Problém byl jen s připojením se na nějakou veřejnou VPN. Trvalo to třeba půl hodiny než se mi to podařilo spustit. Naštěstí to kontrola regionu probíhala jen v okamžiku spouštění. Pak už se mohlo odpojit a v klidu hrát.
Později, když byl Skyrim na Steamu v nějaké zajímavé akci, koupil jsem si ho, ale protože jsem už jednu instanci té hry na svém účtu mel, tak ten nový (správný) nešel aktivovat.
Napsal jsem na steam support s žádostí o smazání hry z mého seznamu. Vysvětlil jsem ji, že jsem si omylem zakoupil kód z jiného regionu. Původní hru smazali a já v klidu aktivoval tu verzi z našeho regionu a bylo to. -
Hra je viazana na región, zozen si prístup na vpn regiónu a hru nainstaluj. Po aktivacii ti uz pôjde kedykoľvek. Novy kod predaj.
-
@Jan+wolf issue -> lze toto udelat, sam jsem takto resil Dishonored (cca pul roku zpet).
-
To je blbost ze to nevedia zmazat. Ja som mal New Vegas, do ktoreho som ale nevedel dokupovat DLCka, pretoze uzasne regionalne omedzenia, tak som kupil GOTY, ale ta sa nejak bila s tou normalnou, tak mi steam podpora normalnu zmazala a dala nanovo GOTY. Trvalo to sice par tyzdnov, pretoze zrovna boli zlavy, ale zmazali.
-
Máš si kupovat normální pěkný krabicový verze a měl bys jistotu, bez problémů a pak bys tu hru moh i prodat :))
-
-
Prodat asi tezko,kdyz i krabicovky jsou v podstate digitalni klice.
-
no prodat asi tezko
-
-
Zkus někdy w@rez ani moc to nebolí. *3*
-
-
Ty zkus kolík do análu, mamrde. S warezem táhni někam. Kolik ti je? 14?
-
-
Pozor na žilku, to by ti pak ten kolík moc nepomohl. *4*
-
-
-
Proč by ji nemohli smazat?
Už dvakrát se mi to povedlo. -
Můžeš si vytvořit druhej účet. Je to naprd řešení, ale zahraješ si...
-
-
pan Olejnik pekne shrnul to, jak vlastne funguje cely internet. Zjednodusene, dokud to bude bordel jako je ted je mozne všechno. zatím to ale vypada tak ze jakmile je něco digitalni tak se na to zákony nevztahuji. Lidi kradou hry, ucty, filmy, hudbu, klice, maily, nicky, napady, identifikace a vlastne se nic nedeje, a plno lidi si ymsli ze nedela nic spatneho, vlastne to ani nevedi. Teda pokud nejde o centrálu FBI nebo nejakyho mafianskyho bosse:)
-
Díky za kvalitní čtení k obědu pane Olejník.
Šedá zóna pro mě není, proč bych měl riskovat nákup u nějakého pochybného obchodu, když si můžu počkat na slevu třeba na Steamu. Dishonored, Far Cry 3 nebo Sleeping Dogs jsem taky koupil za 5€ a šedou zónu jsem nepotřeboval. -
-
Lepší je mít něco hned, než čekat na něčí slitování.
-
protoze nakoupit oficialne ve sleve na steamu za pakatel je bohuzel horsi nez seda zona, ktera je ztezi riskantni. Si asi nepochopil ze z sede zony ma vyvojar vic penez nez ze slev na steamu.
-
-
myslím, že to nechápeš ty. malí vývojáři jsou rozhodně za akce rádi, protože na tom za pár dnů vydělají kolikrát víc než na prodejích za x měsíců... samozřejmě je akce a akce.
-
-
/sigh, nema cenu argumentovat s ignorantem.
-
-
-
-
Dvoji ceny byly problem co svet svetem stoji a vzdycky budou.
-
Díky za tipy. Minimálně dva weby jsem ještě neznal.
Hned jsem si koupil to nejnovější DLC na CrusaderKingsII za mnohem zajímavější cenu. -
Přes tyhle obchody už nenakupuji. I když se jim přikládá velmi výhodná cena, tak vlastně hry na Steamu a i Originu za podmínky, že jsou zrovna ve slevě, jsou mnohem levnější.
Tenhle článek platí spíš pro AAA hry děsně po vydání. -
Tady se řeší pěkné kokotiny, banda pologramotných opic diskutuje o vzniku vesmíru a kolik to stálo...
-
-
Kolik to stálo bude vědět Ježíš a pokud se přijde podívat i na tuto diskusi, tak nám to jistě sdělí.
-
-
Jak to mám vědět, to dělal fotr...
-
-
-
Vydavatel má 160kč z klíče *1* *1* *1* *1*
Ja snad z toho článku umřu smíchy :-) To je taková propaganda jak ve stylu že ukrajina válčí s ruskem! A to je doba kdy hry dneska stojí na PC 1299kč ještě před pár lety na PC standardně vycházela hra za 999kč (to ten vydavatel jako doplácel nebo co?)
To jsou fory to snad nemůžete myslet ani ze srandy -
-
A jeste pred par lety hry staly i 2000.
Viz Doom 2 na disketach za lidovych 1999 a to byly jine platy .
Nebo 3 roky stary Age of Empires 1 za 1599 *1* -
-
? 3 roky starý Age of Empires 1 ? ... Za 1599 se tou dobou prodávala kolekce i s datadisky pokud se nepletu ;)
-
-
nauc se cist prosimte, nez zacnes zrovna TY, takovy pako, umirat z neceho smichy.
-
tomuhle rikam stupidni prispevek...
-