Přejít na výpis diskuzí
Šedá zóna aneb co se děje na pozadí trhu s aktivačními kódy
21.2.2015 | Jan Olejník
279 příspěvků
-
Ekonomická debata na serveru o hrách. Navíc polovina diskutujících jsou sociopati a trollové a druhá půlka ekonomiku neviděla ani z rychlíku. Vy mě dneska bavíte *1*
-
-
Jn, po vydatném Ordu další plodná diskuze... taky ses měl zapojit a přispět troškou do mlýna. Ne jen tupě zírat a stát jak kůl v plotě. *6*
-
-
Obávám se, že na debatu s tebou nejsem ještě dostatečně intelektuálně vyspělý. Snad až se u mě dostaví ta tolik očekávaná stařecká demence, třeba tě pak začnu i chápat. Do té doby budeš muset ještě vydržet.
-
-
Proč se mnou? *7* Já jsem nějaký středobod tady té diskuze, snad. Achjo. Fakt někteří musí nejdříve dostatečně zestárnout aby pochopily i jednoduché slovní přemety. Já se bez tebe obejdu to se neboj, to byl jen návrh. Chápu že radši zhodnotíš situaci než bys přiložil ruku k dílu.
Třeba jen nechceš... co já vím zasahovat do diskuzí beru to tak že nemáš co říct ( což je lež).
-
-
-
-
mají hold zesinchronizovat vše ..... prodejce koupí 5000 klíčů které mu nebudou vydány hned ale budou mu vydávány na základě vyplněného formuláře s patřičnýmy údaji od zákazníka které budou souhlasit z údaji například na steamu ... tím se stane klíč použitelný pouze pro jediný účet a bude nemožné s ním dále obchodovat na "šedém" trhu
když to dokážu vymyslet i já blbej dělník tak kde to vázne?
vzhledem k tomu že je v dnešní době vše řešeno pomocí automatických systému tak bude zdržení dodání keye maximálně 10 minut
a proti tomuhle můžou už něco namítat jen ti co se šedým trhem živí
prozatím mě prostě zajímá jen a pouze cena protože nemám ani čas ani prostředky řešit to odkud vlastně key pochází .... a když jeden článek tvrdí že že je to nelegální a druhej že je legální komu mám v dnešní době pomlouvání a bulvaru věřit??
pokud jsou důkazy že je je to ilegální tak mají tyhle obchody úplně zlikvidovat tím že je zažalují a odstraní je z internetu a né že budou trápit toho kdo si vyndá z peněženky těžce vydřené peníze aby si udělal radost tím že si koupí dobrou hru za lepší cenu místo toho aby si ji stáhl nelegálně a co si budem povídat je to hodně snadné
pokud nebudou dělat rozdíli mezi tím kdo hru koupí ( ať už odkudkoliv ) a tím kdo si ji prostě sosne z netu tak vážně nevidím důvod proč si hry kupovat -
myslím že je to fuk. ale nejvíc baví predátor:-D vlastní byt, nové auto a přitom je to hošánek ještě s jebáky na ksichtě jenom se přejmenoval:-D mohl bys vytáhnou nějaký svý starý hlášky. tvý rady ohledně techniky jsou to nejsměšnější co se tady dá číst a ty tu pak poučuješ o hypotékách a věcech o kterých ti rodiče ještě nic neřekli:-D
-
-
Hle už je to tady, Veskoslav dostal záchvat a mění nicky. Nic nového pod sluncem. *6*
-
-
Tak výdaje na hry se dají ovlivni dvěma způsoby. Buď nakupuju ve slevách nebo si nekupuju každou blbost, která se objeví, ať je jakkoliv populární. ;-)
-
Já "nakupuji" výhradně na kickass.to a nehodlám to měnit :-D
-
Zajímavý pohled člověka pracujícího přímo v ofiko distribuci. Teď by mě zajímalo, jaký je pohled z druhé strany.
-
-
to neni zadnej pohled, to je sumarizace faktu
-
-
Tak si to tady pročítám a více méně musím souhlasit s názory lidí, kteří nakupuji na portálech g2a a podobnych. Sám jsem v poslední době, tedy do minulého roku nakupovat právě na g2a. Bohužel díky nové vyhlášce platit DPH v rámci eurozóny už jsou ceny srovnatelné nebo vyšší nežli například v xzone. Proto jsem pořídil Evolve prave u nich. Jak na g2a tak na jinych portalech maji kontrolu ip adresy. Dalo by se to resit vpn a platbou pres paypal s fiktivni adresou, ale to uz mi prijde moc navic se tim clovek vystavuje podvodu a jeste za nej plati. Zde nemluvim o cene RU, klice ale aktualne napriklad Evolve kde by jste na g2a zaplatili 900,- plus pripadny problem s financnim uradem. To uz mi za to opravdu nestoji. Key4you maji na nove hry cenu uz navysenou o dph, viz prave zminovane evolve nebo dying light. Cena vyssi nezli krabicova verze v xzone. Stve me to, ale podvadet pri platbach uz se mi opravdu nechce a hranici to pruserem.
-
-
Dobry den, vidim v prispevku ze mate nejake ty zkusenosti s portalem G2A. Mohl by jste mi poradit jak to chodi se zaplacenim? Bratranec si dne 1. srpna cca ve 20:45 hodin kupoval hru prave pres portal G2A platebni metodou Credit Cards. Prisla mu na e-mail pouze order number. Nikoliv steam key. Muze byt chyba na strane prodejce nebo je tam urcita doba na poslani steam key? Predem dekuji za odpoved a pripadnou pomoc co a jak dal. A omlouvam se za diakritiku. Mam anglickou klavesnici a nechtelo se mi to prepinat. Preji hezky den/noc. E-mail: m.0ndrusak@seznam.cz (pouzita nula misto pismena o).
-
-
Olejník strikes bakck! *1*
-
Nechápu, kde autor přišel na to, že marže obchodů je 400+ Kč. To se týká možná středních a malých studíí ale u triple AAA studií jako EA, Ubisoft, Blizzard apod jsou marže okoli 100,- Kč.
-
-
Tak tomu nevěřím, to by se nevyplatilo. Obzvlášť když takové Diablo III vyšla na Battlenetu na 1369 a já kupoval oficiální krabičku za 929 Kč v den vydání. Takže 100 Kč mi přijde nesmysl. Obzvlášť když jsi měl k tomu fyzické médium.
-
-
Mluvím o JRC. A všechny tyhle větší řetězce měly Diablo III za 1199 pokud se nepletu. (Xzone atd). Zrovna u Blizzu ty ceny klesaly nejméně. Ještě snad rok po vydání SC 2 byla ta hra za plnou cenu.
-
-
nakupni cena diabla 3 v době vydani byla cca 750 korun, doporucena prodejni 1299..sam si spocitas marzi obchodu..samo doporučenou cenou se nikdo ridit nemusi, ale pod tech 750 by v době vydani asi nesel nikdo.
-
Blizz se drží. JRC? Kupoval jsem u Alzy. A tam si rozhodně nemyslím, že by Alza jela na 100 Kč:-D
-
-
-
-
Asi takhle, taková nová hra stojí cca 60Eu/$ a to jak pro nás tak pro Američany ale Američané maj větší plat než například Češi, tim pádem aď se nediví že to budu kupovat levněji na například G2play.
Pro nás drahý a pro ně levný.