Přejít na výpis diskuzí
Šedá zóna aneb co se děje na pozadí trhu s aktivačními kódy
21.2.2015 | Jan Olejník
279 příspěvků
-
Dlouho jsem přemýšlel, kde jsem ten článek prvně četl. Pak mi to došlo. Kotaku!
-
-
jisteze, grygar je ukazkovy anti gamergate, takze kotaku je pro nej neco jako bible
-
-
Jste spadli z višně? GMG a levné klíče?
-
GreenManGaming do téhle kategorie nepatří, neházejte to na hromadu s popravdě celkem pochybnými stránkami *7* GMG, prodává klíče naprosto stejně jako třeba Amazon, Humble Store a několik dalších, jako GamesPlanet, GamersGate, GetGames nebo GameFly (nyní Direct2Drive). Většina z nich má většinou přibližně stejné ceny jako Steam, jen občas mají zajímavé akce kdy jsou ceny lepší. Neuvěřitelně zázračné úspory ale u nových titulů určitě nečekejte.
-
Oprava nektere platy z roku 2000 se nehly, aby me zas lidi nechytali za slovo.. od roku az v roce 2015 se minimalni mzda hla o 500 vejs to je od roku 2005.. o 500,- ...
Opravdu. Máte na výběr bud piratit, nebo kupvoat hry z jinejch statu Rusko Brazilie.. A pokud chcete riskovat tak zalozte novej steam a pres VPN...
Kdyt, i kdyby jste meli hru koupit za 24 kc tak vam to utrhne ruce--A kolik z vas si doopravdu koupi unu hru za 100% predrazenou cenu hm ? ...
A kdo dneska má cas porad hrat hry ? Pokud makate od nevidim do nevidim, aby jste zaplatily poplatky tak denne mate tak 2-3h na hraní pokud nemate rodinu ci druzku.
A nebo tu bude další moralista a bude rikat, kdybys chtel tak muzes byt v te vasi prdeli reditelem te firmy, kde delas ? ..A muzes mit tech 100k mesicne,,, Nejvic, co jsem mel tak bylo 18000 hrubeho delal jsem vedouciho prodejny a delal jsem od 5-6 rana do 19-20 vecera ...
Dneska lidi máte na výběr dřív ne ;) to je ten rozdíl, proč hry na pc už nestojí 2000 vyjmka CoD a Gta 5 na steamu ;) -
O jaký nový trh se jako že jedná ? Je to tady jen 6-8 let jen některý si toho všimli až těd :). Po těch sra..ch co distributoři vymýšlejí (Early Access, nedokončený hry, tuna placených DLC, mikrotranzakce v AAA hrách) si podle mně nic jinýho než bujný šedný trh nezaslouží...
-
-
Early Access je náhodou výborný model prodeje. Narovinu říkají, že to není hotové a koupí si to jen ten, kdo o to opravdu stojí. Ti co nemají rádi nedokončené hry, si počkají na finální verzi. A všichni jsou spokojeni.
Navíc bych řekl, že finální verze bude mít opraveno daleko víc chyb právě díky tomu, že hru už hraje nezanedbatelné množství lidí.
-
-
Hmm ja si na hru pockam i 2 roky kdy ji koupim za par euro.Vadi me absence dema ve hrach.Vadi me dlc balicky v cenach 10 euro a vice.Takze prodejci her nedam vam za hru vice jak 250kc.Proste si pockam.
-
Pffff, vymysleli si aktivaci her pomocí klíčů a teď se diví a brečí, že se s něma kšeftuje? No tak ať vymyslí nějakou lepší ochranu. Návrat ke krabicovkám s hardwarovým klíčem a je to! Co jiného jim mám na to říct... *6*
-
-
Dle mého názoru je tahle tvoje myšlenka uplně špatně, čím více ochran a obtěžování poctivého zákazníka, tím více se posiluje pirátví a hledají se kličky okolo. Tim že zákazník bude mít k dospozici pouze drahou origo z krámu, která ho bude prudit nějakou šílenou drm a skladováním krabice, určitě nedojde k vyřešní problému. V době kdy většina preferuje digitální distribuci pohodlí a hejtuje se drm by byl tvuj návrh krok zpátky do doby kamenný.
-
Krabicovka z hardwerovym klicem by bol tak obrovsky nakladovy na vydaje ze by sa zacalo este viac kseftovat
-
-
Nehovoriac o produkcii odpadu z krabic a ostatnej havede co by sa doma valala pfuj! *12*
-
-
Normalni clovek po rozbaleni produktu celofanovy obal vyhodi do kose, a pripadne další nepotrebnosti taky. To ze to někdo pohodi pod stul a pak se mu to tam vali s tim nemá co delat:)
-
-
Co třeba zabezpečit klíče a aktivaci her podobně jako bankovní transakce? Něco by se určitě vymyslet dalo, všechno jde když se chce.
-
-
-
Tohle zacina bejt vtipny. Takze driv byl spatnej jen pirat a dneska uz je spatnej i ten kdo si hru nekoupi za plnou cenu? Ja hlavne nevim cemu si divej, kdyz oficialni cestou stoji i ten klic kolikrat vic jak kdybych zasel pro krabici do kramu ..i kdyz krabici ..k cemu to dneska vlastne je ...stejne ten klic musim aktivovat a pouha instalace z DVD taky vetsinou nestaci ...takze proc nekoupit klic rovnou a pokud se to da koupit levneji, tak prece nebudu blbej. Muzou bejt radi, ze lidi vubec neco kupujou, stejne si pak namastej kapsu na miliarde predrazenych DLC.
-
Prosim autora, aby me uvedl minimalne jednu dalsi stranku SROVNATELNOU s Humble Bundle, kdyz uz o tom pise tak, jako ze je jich hodne. Rad bych je znal. Snazil jsem s neco najit, ale nenasel. Tak bych byl za to opravdu rad.
-
-
http://www.indiegamebundles.com
tady ti vyplivnou aktuální bandly z hafo různejch webů.. -
V článku jsem nikde neuvedl, že je hodně stránek SROVNATELNÝCH s Humble Bundle. Konkrétní věta zněla: "Zapomínat nesmíme ani na takzvané „bundly“, z nichž nejznámější je patrně Humble Bundle." To jenom aby nedošlo k nějakému nedorozumění a lidi mi pak neomlátili o hlavu, že na stránce XY jsou přece horší hry, tudíž se to nedá srovnat
Namátkou:
Bundle Stars, Indie Gala, Daily Indie Game, Groupees, BundleBandits, občas Desura. Samozřejmě je to většinou jen Humble Bundle, kdo má AAA hry, ale třeba BundleStars měl všechny tři STALKERy atd. -
-
V poradku, ono to tak mohlo vyznit, ze jsou nejake dalsi srovnatelne a jen nejznamejsi je HB. Kazdopadne autorovi i vsem dekuji za reakce, moc rad si to projdu! (a urcite nejen ja). Mozna by nebylo marny obecne jeste nejaky clanek, kde jdou shanet hry levneji (i kdyby to bylo jen nejake shrnuti).
-
-
http://www.epicbundle.com/game-bundle, http://www.reddit.com/r/GameBundles- výsledek pěti vteřin v Google. *8*
-
Bundlestars.com *1*
Znal jsem ještě další, ale teď si nevzpomínám.
Nejsem autor. *1*
-
-
Článek jsem nepochopil nebo spíše pokud by hlavní problém měl problém být v: "podporujte místní firmy", tady nejde o tvůrce her, ale o obchodníky / překupníky a opravdu nevím proč bych je měl přeplácet jenom kvůli tomu, že mají sídlo v ČR. Pokud si někdo myslí, že by to nějak podpořilo ekonomiku tak to je blbost. Jestli má cenu někoho podporovat tak to jsou výrobci.
-
-
ale prece když si koupis hru v krame (třeba JRC) tak tim výrobce podporuješ.
-
-
Jak to myslíš ?
-
-
JRC koupilo hry od distributora, třeba EA, a EA platilo tvurce hry. naopak obchody jako JRC a další byvaji občas nejvíce biti, protože když spatne odhadnou poptávku a nejaky titul jim zustane lezet na sklade kolikrat ho museji zlevnit az pod cenu za jakou ho od distributora koupili. A dost často jde o takzvane nevratne objednávky..jako ze dostanete mnozstevni slevu, ale uz si to nechate..atd.
-
-
Nevím no, cílem všech je prodat toho co nejvíce, pokud něco zůstane na skladech je to špatné i pro výrobce. Příště si dá distributor bacha.
-
-
a navíc když se ti v krame pta kazdej den deset lidi na nejakej titul, od studia co před dvěma roky domrvilo nejakou hru, dost tezko si troufnes objednat min:)
-
jedine co se muze stat ze koncovy prodejce priste nevezme od stejného studia tolik kusu, ale i to byva problematicke, protože třeba EA vydava i od jinych vyrobcu..a takzvane si je nikdo nechce nassrat:)
-
-
-
-
-