Šéf Epicu chce pomocí exkluzivit změnit herní průmysl
-
A valve je jedniny? nebo co? klidne se muzou dohodnout gog a dasima distributorama s nizsi cenou njn, ale to ne to radsi udelame vyssi ceny ve svem obchode azakaznik ostrouha ANE ZE NE... pac jestli nakupuju primo od vyvojare proc stoji hra stejne jak od preprodejce???
-
ta obhajoba epicu je hodně trapná...
-
Samozřejmě že není. Kdo zkoušel v minulosti s Valve něco dohodnout (nějaké změny ve smlouvách atd.), Valve nebylo v drtivé většině případů moc ochotné dělat zmeny. To se teď vcelku zlepšilo. Takže já jsem jen proto, aby na trhu byla konkurence. A už jen čekám, že se dostaneme zase tím, že exkluzivita není konkurence (jakože opravdu to konkurence je).
-
Ono to tak funguje. Vývojář dělá hru, vydavatel marketing (například Deep Silver v případě Metro Exodus). To, co zmiňuješ je utopie. Valve (nebo kdokoli jiný) by to musel nabízet, že to udělá. A to se neděje (zcela logicky). Je to jako říkat, že by mlynář měl umlejt mouku a Albert by se měl postarat o dodání na regaly, marketing, obal... Steam je prostě obchod, pak je vydavatel (jako dodavatel) a je výrobce (vývojář). Zcela ideální stav. A Lidl (EGS) se teď rve s Albertem (Steam) :P a každý nabízi exkluzivní produkty.
-
Ano to se pochopit dá, že mít vše na jedné platformě je z hlediska uživatele pohodlné (i když osobně mi nevadí používat platforem více). Otázka je, za jakou cenu? Tedy jestli je monopol pro zákazníka, v konečném důsledku a z dlouhodobého hlediska, skutečně výhodný.
-
Jasně. Čínský kapitalista je nejhorší kapitalista :)
-
Já bych byl radši kdyby se vývojáři plně sostředili na vývoj her a ne na jejich marketing/prodej-e ten nechali specializovanejm firmam jako je steam, gog atd. neni nic debilnějšího než mít spuštěnejch a aktualizovanejch 50 launcherů a k tomu spravovat 50 herních účtů knihoven...🤮
-
Sweeňi je hodně vyklepanej... epic musí začít vydělávat, jinak si tencent bude stěžovat na čínským ústředním výboru a to by soudruh Sweeňi mohl začít mít problémy...
-
40% není majoritní vlastník a tedy težko overlord.
Jinak:
1. peníze asi mají když za rok zkasírovali $2.4 miliardy za digitální kosmetiku
2. pokud dnes někdo chce konkurovat Steamu tak musí mít peníze
-
Já mám pro změnu info (nemohu ověřit, sám takový agreement nemám) že Steam bere 30% I od Ubisoft, který hru na Steamu nehostuje, jen prodává. Hra samotná je pak na Uplay. Steam tedy hrabe 30% skoro za nic, zatímco ostatní dávají také 30% za víc služeb. Má osobní zkušenost je, že Valve má unifikovane agreementy a vyjednávat se jim spíš nechce a nabídka je nakonec ve stylu ber nebo nech být. Ovšem lehce se to zlepšilo od startu EGS, včetně oficiálně potvrzené změny sazby dle počtu prodaných kopii. Za mě super, ledy se hnuly a ještě určitě hnou. Hate opadne a lidi si zvyknou.
-
S tím nesouhlasím. Prodeje určitě očekávali nižší, ale úspěch to asi byl. Znám několik sváteční h hráčů, kteří si to tam koupili a nijak je to ne vzrušuje. Dozvěděli se, že je další díl, koukali na net, našli že se kupuje na Epicu a prostě koupili. Takových lidí není málo.
-
sasek......
-
to nepopírá co jsem napsal, priority maj jinde.
-
Musíš na to koukat z jiného úhlu. Steam chce za veškerý servis okolo distribuce hry a péče o zákazníka X% zároveň se může pochlubit ohromnou hráčskou základnou a slušnými potenciálními prodeji. Epic nic takového nenabízí, tak si netroufne říct o tolik %, ale alespoň na tom staví PR kampaň, protože nic nlepšího nemá a nenabídne + aby u něj vůbec někdo byl, tak ještě dotuje vydavatele a prakticky jim kryje případné ztráty z prodeje a garantuje určitý zisk, jen aby oslabil konkurenci a neprodávalo se to jinde. Kdo v tomhle spatřuje budoucnost a vítanou konkurenci, tak asi nedokáže dost dobře analyzovat situaci. Navíc steam má navázanou marži na prodeje, takže u AAA je to 12% vs 20%, ale chápu, že u Epic PR článku vypadá líp těch 30.
-
Nemyslím si, že by mu až tak záleželo na maržích, jen je to asi jediné s čím může jeho PR pracovat, protože jinak je to po všech stránkách horší konkurent. Další věc je, jak dlouho si budou moct dovolit uplácet vydavatele a krýt jim ztráty z prodeje, jinak by u nich dobrovolně prodával jen ekonomický sebevrah. Nehledě na to, že zase lže s tím 70/30, to už dávno neplatí.
-
Další zkreslený PR článek, který se snaží manipulovat s veřejným míněním různými kličkami a reklamními kecy.
Třeba tohle:
"Metro Exodus bylo zase největším launchem společnosti THQ Nordic a jeho prodeje na Epicu rovněž předčily veškerá očekávání"
Přeloženo z reklamštiny : (kvůli velkému hate) očekávání byla téměř nulová a tudíž sebemenší prodeje můžeme označit jako velký úspěch.
-
Nesmysl. Jejich čínští overlordi mají více než dostatek peněz. Stačí se jenom podívat na to, jak platí vývojářům miliony $$$ za práva na (časově omezenou) exluzivitu.
-
Jisteze jde o penize, nikdo nedela obchod proto, aby na nem prodelaval. Nicmene nelze poprit Sweeneyho slova, ze tento tlak na dalsi obchody muze mit vliv na upravu jejich marzi (ostatne jako uz pred casem Steam castecne zareagoval) a tim prinest vice zisku pro vyvojare se vsemi moznymi efekty, ktere jsou zminovany a ve finale mohou byt vsichni spokojeni (snad krome provozovatelu danych obchodu).
-
Není týdne, aby tu nebyl alespoň jeden Epic PR článek. Jde jim jen o prachy a nic jiného je nezajímá. Vše kolem je jen pohádka pro novináře. Logicky co vám tak asi jiného může napovídat markeťák. Vrah vám taky neřekne, že je vrah. Spíš se divým, že tahle PR prohlášení která se prakticky nemění pořád vydáváte bez sebemenší kritiky.
-
Opatrně se slovy jako většina. Nezapomínejte, že v jakémkoliv oboru, valná většina - mlčí (souhlasí/nesouhlasí/je jim to jedno - nevíme).