Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ten odstavec s tim kacirstvim myslim tak, ze spousta ruznych spatnych veci u ruznych starych her se da objektivne pricist na vrub jejich stari, povetsinou z technologickych duvodu, ale ze ta ubijejici vycpavkova (ne)hratelnost, kterou je Mafie prospikovana, takova neni - ze ta byla bidna i tehdy.
  • Ristoro
    Jsem rád, že někdo souhlasí. Nikomu neberu víru, dokud si ji nechává pro sebe, popřípadě nevyhazuje lidi do luftu. Abych ale nebyl úplně offtopic, Mafia vypadá zatím hodně rozporuplně. Zasazení paráda, hlavní hrdina mi moc nesedí a gameplay vypadal hrozně nízkorozpočtově, tak uvidíme co z toho vyleze.
  • Zrzzek
    Každého názor. Taky jsem si rozehrál první Mafii... a názor mám zcela opačný *1*

Je pravda, že příběh už netáhne. Možná je to tím, že jsem to rozehrál už asi popátý *12* . Pomalý a nezáživný přejíždění je asi největší chyba jedničky, kterou jsem pociťoval i při prvním hraní (ve dvojce to dotáhli do absolutní nudy). Náročnost boje mi připadá podobná, jako v GTA:SA nebo GTA:V nebo Mafii 2 nebo v kterýkoli podobný hře. Ta policie je přežitá, ale vzhledem k velikosti města mě to ani nebolí...

Když to shrnu, pořád mě to baví. Samo, že to není žádný wow efekt, ale akční pasáže jsou zábavné a ty přejížděci relativně krátké.
  • Nerozumím proč by tvůj názor měl být nějakým "kacířstvím" - prostě jsou pro tebe nudné a nezáživné ty herní prvky, které jsou pro jiné vhodnou herní náplní. Každý má to svoje, co ho baví.

Jediné co mne zarazilo je "nulová náročnost boje". Přeci jenom, v Mafii nejsou kachničky které ochotně vystrkují samy hlavy na headshot, tak jak je to v M2. Naopak, někteří AI oponenti jsou díky umístění na mapě a obstojné mušce docela šmejdíci. Ale jak jsem napsal - asi jsi dostatečně zkušený hráč a tak je to pro tebe prostě nuda.
  • Já pochybuju,že to nějak vyladí. Když to dělá někdo,kdo před vývojem neznal mafii,tak to prostě nemůže dopadnout dobře. No uvidíme,sám jsem zvědav,ale nedělám si iluze *4*
  • Jednu vec vam povim, tuhle jsem si znovu rozehral prvni Mafii... a nemohl jsem to dohrat. Je mi jasne, ze tenhle prispevek bude magnet na minusy, ale ciste herne a z pohledu herni naplne a mechanismu je to bida.

Ten jinak skvely pribeh a atmosfera klasickych gangsterskych knizek nebo filmu to uz neutahne. Ta hra se strasne spatne hraje. Neustale, nezajimave a pomale prejizdeni tam a zpet, prakticky nulova narocnost boje s vyjimkou zacyklovani pri boji na blizko, frustrujici implementace policie.

Chapu vselijaka omezeni dana dobou, to nelze vytknout, ale ciste z pohledu hratelnosti je dobra polovina, ne-li vic, naplne prvni Mafie prakticky nehratelna, v lepsim pripade k smrti nudna a ubijejici. Proste to neni zabava.

A abych se v ocich zdejsich ctenaru odepsal definitivne, tak se mi dokonce chce kacirsky rict, ze za to nemuze nejaky zub casu, nejaky pokrok v technologich. Nezajimava vycpavka v podobe pomaleho jezdeni je spatny herni design dnes a byla jim i pred trinacti lety.
  • Zrzzek
    Proč otravuješ?
  • Nebyt 2k, Mafia by byla take mrtva znacka ;)
  • Proč neotravuješ na slovenském webu??????
  • Zrzzek
    Jaké indicie? Minutu a půl dlouhé video rok a půl před vydáním? Nebo to že to dělají američani? Či co?
  • Zrzzek
    To je otázka - co jsme viděli? Byla tam střelba, dost podobná střelbě z Mafie II. Dál nějakej "souboj" tělo na tělo - spíš mi to připomínalo popravu (jako bouchnout někoho plnou silou baseballkou do zad v jedničce). Do týhle doby zatim všechno OK, ne? Pak tam přijdou vybuchující auta - tahle část vypadá opravdu děsivě, ale to je asi tak všechno... Prostě na odsuzení hry je to příliš málo. Nehledě na to že vyjde nejdříve za rok a půl.
  • The_Troll
    Tak to je pravda...katolíckych čiernokabátnikov tu máme viac než dosť a áno, ich tendencia pretlačiť tie svoje pokrytecké názory medzi všetkých sú naozaj už za hranicou únosnosti. Nakoniec, zmluva s Vatikánom je toho dobrým príkladom.
  • Presne tak, lip si to rict nemohl. Stacilo se uz predtim podivat co treba ten kreativni reditel driv udelal za hry. Vzdycky mi ale proste nedochazi, jak takovymu kokotovi muzou dat do rukou takovouhle hru. To je proste jasny ze ty vydavatele tomu vubec nerozumej.
    Chudak Vavra se musi obracet ve Warhorse studios
  • PreidaQ
    Ale v případě Falloutu se jedná o pokračování značky, která by jinak zůstala navždy mrtvá. Bethesda se alespoň snaží (ačkoliv na dosti odlišných principech) o pokračování oblíbeného zavedeného světa. V případě Mafie se prostě vlivem "rekonstrukce" (dekonstrukce?) násilně přenesla správa pod někoho jiného. Jsou to trochu odlišné případy.
  • Ristoro
    Já národy nesoudím podle individuí jako je Lunk, takže se neboj. Sám mám část rodiny na Slovensku, máte tam akorát více věřících, kteří jsou občas dost neodbytní, ale to je tak vše.
  • pořád jenom srovnávání.....jiná doba, jiné hry
    Mafia 1 to prostě nebude
  • Máš pravdu s názvem studia, v roce 2009 to už bylo 2KCzech. Díky za opravu.

Gameplay z dema ve hře není. Vybrakované assety jsou součástí Joe's Adventures, mise "Going out of Business", ale přímo tato mise to není.

V Mafii I byl boj nablízko primitivní, ale jasný - myšítkem se dávají rány, podržením myšítka se nabere síla na pořádnou ránu, dřepem se "kryje" alias uhýbá před ranami.

Mafia II nemá boj jako Dark Souls, Mafia II má synchornizované tanečky dvou postav, kde ti k vítězství stačí pořád dokola opakovat protiúder. V souborech je možno dohledat že to měl být docela komplexní systém i se staminou a s reakcemi oponentovy AI na jeho vlastní fyzický stav (víc pasivní když unaven nebo naopak velmi agresivní když na pokraji smrti, dle zvoleného profilu). Vše vystřiženo, naneštěstí.

Mafia III bude mít jednotlačítkové takedown animace, potvrzeno panem Blackmanem v reakci na dotaz okolo času 2:10 tohoto videozáznamu:
    https://www.youtube.com/watch?v=QDM39IBNiW0
  • Marí sa mi, že vtedy už IllusionSoftworks neexistovali, boli premenovaný na 2K czech, ale to len taká drobnosť. Mimochodom, ten gameplay, čo je z gamescomu 2009 v hre je, trošku pozmenený, ale je súčasťou jedného z Jimmyho dlc...

V prvej mafii bol ten melee/combat systém všelijaký, len nie dobrý, mnohokrát sa stalo, že si prehral pästný súboj len preto, že si sa dostal do bludného kruhu nekončiacich animáci nepriateľa, ktorý mal nôž alebo boxéra a nevedel si sa z toho vymaniť a zgegol si. V dvojke to zmenili a spravili z toho súbojový systém aký je napr v dark souls, kde sa zameriaš na jedného nepriateľa a bojuješ s ním a snažíš sa uhýbať alebo udierať podľa timingu, je to viacej casual, ale aspoň z toho nemáš pocit, že umelá inteligencia proti tebe podvádza ako v jednotke. Súbojový systém som v trojke zatiaľ nevidel, to čo ukázali boli len akési "finishing moves" pravdepodobne pri zakrádaní sa, síce z predu ale predsa...
    Tá spomenutá kontrola území fakt smrdí inšpiráciou nekvalitným druhým kmotrom od EA, ale zatiaľ sme z toho nič nevideli, takže sa môžme len dohadovať aké to bude.
  • A je to tedy zase! Používá se jméno velké značky na něco úplně jiného:) Kde jsme to jen viděli? Hmm pár let zpátky to byl Fallout! Nyní je to Mafia. V dnešní době netáhnou nové značky, tak prostě na to přilepíme něco známého ono to udělá nějaký to procento. Házíme bobeček na fanoušky, oni stejně budou remcat jenom chvilku:)
  • no myslim ze mafia 1 a mafia 3 budou uplne jine hry *1* (myslim celkovej pristup)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit