Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Duncan66

    Fajn, ale potom to napiste priste presneji. To ze vas majitel vyhodi z prace jeste prece neznamena, ze vam znicil karieru. Kdyz jste skutecne dobry, muzete se prosadit jinde. 

  • Duncan66

    ok, tak to potom jo, ale to tak bylo vzdy, jen v dobe internetu je to niceni zivotu mnohem snadnejsi, nez v dobe pred internetem a socialnimi sitemi.

  • Duncan66

    Kdyby to bylo na me, tak bych s tim nemel zadny problem. Je prece potom na zakaznikovi, zda si od firmy s takovym pristupem koupi jejich produkty. A vsem soukromem vlastnictvi, tedy o chodu firmy by mel mit kazdy pravo rozhodovat se podle vlastniho usudku. Stejne jako by melo byt na usudku potencialnich klientu, zda si od takove firmy neco koupi, ci nikoli.

    Stejne tak jsem hluboce presvedcen o tom, ze kdyz ma nekdo opakovanou spatnou zkusenost napr. s cikany coby najemci, tak muze odmitnout noveho najemce na zaklade toho, ze je to taky cikan a stat by mu nemel narizovat ze svuj byt musi pronajmout kazdemu kdo si o to rekne.

  • Přikazovat ne. Jen říkám že je to morální dno ho vyhodit z práce kvůli jeho názoru kterej s jeho prací nesouvisí.

  • dworkin

    Podobnost mezi Texasem a Polskem není náhodná. Křesťanská totalita je svinstvo.

  • takurcite

    No tak se naučit číst. Argumentačních faulů se dopustil zx_spektrum na což právě poukazuju. Někdo tu řekne že svoboda slova musí být a frajer řekne že to teda ne protože by lidi mohli schvalovat genocidu. Ehm to je ale proti zákonu takže nemohli. Takže ne. Zazněla tu jen kopa hnoje ne argumenty na což jsem taky reagoval kopou hnoje..

  • mousekrup

    Špatné pochopení příspěvku. Podstata textu nebyla v tom, že ho vyhodili z firmy, ale že "internetový dav" opět ničí lidem životy.


  • BookerDeWitt

    LMAO, a jak je pohlíženo na Texas, prosím pěkně? Myslíš ten Texas, kam se stěhují z té "pokrokové" Kalifornie nadnárodní korporace jako Tesla kvůli nulové státní dani? Ten Texas, kam se začínají už přesouvat i běžní lidé, kteří si nemůžou dovolit vlastní bydlení ve státech ovládaných Demokraty?

    Texas zažívá populační explozi a k dnešnímu dni tam žije o 4 miliony více obyvatel, jak před 10 lety. Nevíš o tom nic, ale budeš tady házet moudra, jak kdybys v té Americe žil, OMG.

  • danny_the_hound

    Skúsme sa pozrieť na niektoré implikácie tvojho názoru. Majme modelový príklad: ona - mladá študentka, on - úspešný podnikateľ. Odrazu sa prihodí, že ona s ním otehotnie. Keďže on veľmi dobre zarába, financie sú zabezpečené a vyzerá to na šťastnú rodinku. Lenže hopla, on je v skutočnosti hňup aujde s jej najlepšou kamoškou. Čo teraz -- tehotná, bez peňazí, bez perspektívy. Ty by si napísal "život v kely" a použil by si to ako argument pre legálnosť potratov. Ale je tu háčik, on ju opustil v šiestom mesiaci. Potrat je už aj u nás zakázaný. Čo teraz? Dal by si jej aj teraz možnosť ísť na potrat? Situácia, ktorú som popísal je vo svojom jadre predsa rovnaká, ako tá z tvojich príkladov a teda by logicky mala spĺňať tvoje kritéria. A môj fiktívny príbeh naisto nie je nejaký "edge case", ale čosi, čo sa žiaľ naozaj deje.

  • danny_the_hound

    A uvedomuješ si, že ak by si niekto prečítal iba prvý odstavec tohto tvojho komentára, vôbec by z neho nevedel určiť, či si "pro-life" alebo "pro-choice"? Presne rovnaký argument totiž môže použiť aj druhá strana.

    To, či je nejaký názor lepší ako druhý sa nemôže posudzovať len na základe toho, kto má na Twitteri viac followerov. Veď koľko "followerov" mali Hitler alebo Lenin? Na to, aby sme nejaký názor posúdili, musíme o ňom diskutovať. Pre mnohých (a rovno poviem, že na oboch stranách) je ale cieľom diskusie presadiť svoju pravdu. Lenže cieľom diskusie by malo byť nájsť pravdu a každý, ak ju chce naozaj hľadať, musí vstupovať do diskusie s vedomým, že možno pravdu nemá. Úprimne povedz, vstupoval si do tejto diskusie s tým, že sa možno mýliš? Pripustil si si možnosť, že ťa argumenty druhých presvedčia, že nemáš pravdu? A vzhľadom k téme článku, koľko z tých, ktorí chlapíka odsúdili, vôbec zauvažovalo nad tým, či nemá pravdu? Koľko ho vyzvalo, aby si svoj názor pred nimi skúsil obhájiť?

  • A taky plné argumentacnich faulů 😀.  Z debaty o zákonu nám tady podsouva trestný čin schvalování genocidy. Moc pěkný argument jen co je pravda. 

  • danny_the_hound

    Toto je ale potenciálne problematická myšlienka. Čo keď sa firma rozhodne, že nebude zamestnávať černochov, lebo im odháňajú rasistických klientov? Čo keď sa rozhodne, že nebude zamestnávať ženy, lebo CEO je len na chlapov? Alebo že povyhadzuje všetkých moslimov, lebo to môžu byť teroristi? Aj to všetko je predsa na tej firme. Malo by to byť ok? A mám ešte lepšiu otázku -- čo keď si ľudia v štáte zvolia stranu, ktorá im sľubuje životný priestor, vidí vo svojich voličoch nadľudí, ostatní sú len otroci alebo škodná na vyhubenie a kto má iný názor, je hrozbou pre národnú bezpečnosť. Je to tiež v poriadku? Mali by ostatné národy len pokývať hlavou s tým, že predsa sami voliči rozhodli a komu sa to nepáči, môže sa odtiaľ odsťahovať.

  • zxspektrum tady jede promyšlený a chytrý argumenty a pak dojde takurcite a hodí takovej blitek tvl. Takovej kontrast úplně xD

  • RAMIUS89

    Znásilnenie je iná vec. To by mala byť vínimka a v prípade že to môže ohroziť jej život pri pôrode. Ale keď si nejaká hlupaňa nedá pri sexe pozor a otehotnie aj keď nechce, je to len jej problém a nie toho nenarodeného dieťaťa.

  • takurcite

    A seš jako psychicky v pořádku? Diskutovat o tom jestli potrat do 6 týdnů nebo do 12 a souhlasit nebo nesouhlasti. Dáváš do roviny s propagací terorismu a schvalováním genocid? A jinak nejseš třeba tahanej z matky kleštěma za hlavu? Jedna jedno je diskuze druhé je jasně zákonem údávané jako trestné. Hranice je tam kde jsme ji určili. Jenže soudruzi začali vyhazovat za názor z kterého je bolí srdíčko. Jinak s tím zákonem nesouhlasím jen nadělá víc potíží. Stejně tak ale nesouhlasím s tím aby se někdo vyhazoval za názor kterej navíc v souladu s platným zákonem.

  • RAMIUS89

    Podľa toho aký máš názor, ja viem. To sú blbosti.

  • Duncan66

    Pokud jste srab, ktery se boji projevit svuj nazor, protoze se bojite treba i opravnene nejakych dusledku a nejste ochoten se za svoje nazory postavit, tak si je nechte pro sebe. Je to velice jednoduche. Jako problem takoveho jednani vidim ve statnich institucich. Ale v soukromem sektoru at si prece kazdy dela byznys s kym chce a zamestnava koho chce. I kdyby tim hlediskem mel byt nazor na nejakou pro vas zasadni problematiku.

  • Duncan66

    A kde se jako v ustave USA pise, ze ten clovek ma garantovane misto v dane firme? Vy byste jako zamestnavatatel a majitel firmy zamestnaval lidi, kteri by vam svymi prohlasenimi odhaneli klienty a zakazky? 

    Snad jeste zijeme v dobe, kdy si majitel firmy muze rozhodovat o tom, koho ve sve firme zamestna a jako byznysovy partner muze rozhodovat o tom, s kym byznys delat bude a s kym nikoli....

    A jinak opravdu neplati to, ze je kazdy nazor stejne relevantni.

    Vase reakce je typicky projev dvojiho metru. Podle vas maji vsichni respektovat nazor toho pokryteckeho chlapika, ktery je radoby "pro life", ale uz nemusime respektovat nazory ostatnich, tedy napr. nazor, ze s nekym takovym nechci mit nic spolecneho...

  • zx_spektrum

    Takže pokud někdo na twitter napíše, že je pyšný na úspěchy němců v Osvětimi za druhé světové války, tak jen aplikuje svobodu projevit svůj názor a my všichni ostatní kterým se nám z toho zvedne kufr máme plně respektovat jeho právo? Asi ne. Pokud někdo na twitteru bude pyšný na úspěchy Anderse Breivika, asi to taky není správně

    A teď mi řekni kde je ta hranice?

    Protože pro spoustu lidí je ten Texasský zákon, a tedy i jeho obhajoba, za hranicí. A i když bude mít v konečném důsledku méně obětí, než Osvětim, určitě to zničí více životů, než kolik zničil Breivik.

  • Já ten zákon ale neobhajuji, obhajuji svobodu projevit svůj názor aniž by mi hrozily existenční problémy. A ano, obhajuji toto právo i pro lidi, kteří mě pijou krev a považuji je za riziko. Každý máme nějaký názor a pokud se budeme s každým nesouhlasným vypořádávat takto brutálně, máme tu komunismus zpět. A já tu ten bordel už nechci. Zažil jsem ho 10 let a i tak mi to stačilo. Vidím tady nyní stejné trendy, prostě je tu někdo kdo nám leží v žaludku, tak ho společensky a existenčně znemožníme. Osobně souhlasím s tím, ať si každý rozhoduje o svém těle jak chce, ale to není podstata mého příspěvku. Chceš žít ve společnosti, kde si Tvůj šéf přečte diskusi na games/twit/face a vylije tě, protože to zrovna vidí jinak? Nechápeš, jaké to může vzít konce, pokud na tuto hru přistoupíme? Bude tady uniformní společnost lidí předstírajících, že drží oficiální linii a budou si myslet opak. Prostě totalitní stát.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit