Přejít na výpis diskuzí
Šéfdesignér Titanfall vysvětluje, proč 12 hráčů v multiplayeru stačí
10.1.2014 | Adam Homola
63 příspěvků
-
Nema smysl resit, proste 6v6 se muze zdat dobre... tesne a mozna mozna ne masivni jako jine hry. Mene v tomto pripade by opravdu mohlo byt vice (kdyz mapy budou primerene velke).
-
Záleží od toho ako je hra dizajnovaná. Vysvetlenie vývojarov je logické a beriem ho bez výčitiek - príkladom je aj Counter-Strike, kde sa pri 30 hráčov z hry stáva obyčajný masomlejn bez štipky rozmýšľania. A kvôli tomu to určite nehrávam.
-
Štvou mě hry, které mají omezený MP na několik málo hráčů. Proč nedají maximum hráčů třeba 32? Že by to bylo "méně zábavné"? No tak od toho jsou přece administrátoři jednotlivých serverů, kteří rozhodují o parametrech hry. Nění přece problém počet v GUI (či terminálu) snížit maximální počet...
Nejhorší to je, když chceme s hodně lidma udělat LAN party. Těch her, co podporuje alespoň 16 hráčů je bohužel poskrovnu :( Klidně bychom dali třeba L4D, ale už tam musím roubovat mody, které zvedají limit. Nějaké závodní hry, či strategie...o tom si můžeme nechat zdát *13*
Zábava pro mě je pařit s kámošema a to nejlépe se všema na jednom serveru a ne s nějakými cizími lidmi po netu, kteří mi tu hru stejně častokrát kazí. -
Se mi libi, jak vzdycky umi ty nedostatky pekne vychvalit. *15*
-
ty asi nebudeš hráčem moba her .)
-
Politika bez slíbeného modování (pouze možnost do budoucna) mě trochu překvapila vzhledem k modovatelnosti Source enginu...doufám že se to ještě změní :-)
-
dvakrát? net si pamatuju 56 kbps, ted jedu na optice 100 mbps(mimochodem za 250 kc :D a kdybych chtel bejt hodne narocnej tak se necham prepojit na 256 mbit jenom za aktivaci 500 Kc).
A v zeleze je ten skok taky podobnej od dob staryho dobryho CS. -
Mno...CS mě pořád baví. Ne proto, že jsou Battlefield a Planetside nutně horší, to je věc chutí každého z nás, ale právě pro tu funkčnost modelu menších bitek. Nejsem fanda BF, takže mi tohle připadá zajímavé. Já osobně nestojím o další bitky 32vs32, ale o něco "komornějšího."
NESCHOPNOST je poněkud nebezpečné slovo, pokud se mluví o velkých hrách typu Battlefield (4. díl a kam se to posunulo? 4. díl a v jakém [nehratelném] stavu vyšle?).
Nemyslím si že BIGGER IS ALWAYS BETTER. Myslím že next-gen nemusí být jenom o lepší grafice, zničitelnějším terénu a více hráčích, protože to dovede můj počítač a internet. POkud mě někdo zabaví a nevyužije plně sílu mého železa, zlobit se za to na něj opravdu nebudu. -
Mno hlavne AI nevymejsli nepredpokladany postupy => pokud (napriklad) AIcku naplanuju cestu z bodu A do bodu B, tak nebude vymejslet trasu pres bod C. A pokud navic hrace prinutim k tomu, ze musi tu AI nasledovat a chranit/likvidovat, tak zaroven zajistim, ze na podobny brikule budou mit cas ani oni => nemusim trebas resit to, ze si nekdo vyleze na nejaky "nedostupny" misto, zakempi tam a bude odstrelovat celou mapu.
Jako bonus, AI lze predsriptovat, tak ze ji srv nemusi resit vubec (coz bude prdel, protoze to nebude syncnuty => kazdej uvidi AI nekde jinde). Ona totiz EA !!!presne!!! takto resi fyziku (trebas) a proto ji ta fyzika nefunguje. Je to clientside efekt, a srv jednoduse nevi, jestli nekde zed stoji nebo nestoji. On posle strelu klinetovi, a ten mu posle zpet, zda doslo nebo nedoslo k zasahu hrace (pripadne spocita nejakou destrukci), jenze ta muze kazdymu klientovi vyjit trochu jinak ... -
já naposled hrál MW2 a tam jsem se teda na multi zasekal na zatraceně dlouho ... nepamatuju si v posledních letech nic lepšího (jde o osobní vkus)
-
Inu, proti gustu...stejně ale doufám že nemáš pravdu *3* Ani jeden z nás to ale v tuhle chvíli nemůže dokázat
-
Tohle je spis neschopnost ... uvedom si, kdy vyslo CSko, jak rychlej byl tehdy net ...
Vem si, ze uz prvni flashpoit zvladal (na LANce) 32vs32. ... sme o 13let dale ... a games ktery zvladnou neco podobnyho je jak safranu ... pritom mame minimalne o dva rady vykonejsi zelezo ... a taky net.
Osobne bych chtel videt gamesy, kde budou na jedny mape tisice hracu. Zadny trapny instancovani ... -
"A jestli CoD v něčem vyniká, je to multiplayer."
...
...
...
ne -
Jako třeba BF2:PR ak 4x4 i 8x8 km pro 80-100 lidí (kteří se neustále hekticky nerespawnují a respawny mají svou logiku a jsou daleko od místa střetů).
Pak se dá říct, že dochází k "souboji", vyhrává rozum, rychlost, zkušenost, štěstí... A hlavně máte možnost manévrovat, pokud k boji dojde. -
Mno tak doufám, že mapy budou miniaturní jinak se nenajdeme *9*
-
Bohužel RO2 která se mně osobně velice líbí, dopadla rozporuplně. Přál bych si, aby fungovaly klany jako v RO1 a hrálo se v menších počtech. Bohužel hráči chtějí něco jiného (zázrak když jede alespon 1 server v classic modu)
-
Mně teda bavilo v UT hrát s botama. A jak tu někdo napsal, dovedu si tuhle hru představit "ve stylu SP (tedy cooperace na obou stranách), kdy navíc každá strana plní nějaký úkol a mapou se postupuje (to už taky dneska není novinka...od dob Assaultu).
Takže pro mě to zní fajn, málo hráčů (kteří budou příkazy ovládat AI) klon MP/SP -
Ano, není to úplně přesné srovnání, protože parametry AI se v obou hrách liší. Ovšem ne jejich úloha. Podtstané je, že AI v Titanfallu nenahrazuje živé hráče, jak tu okolo řičíš, ale funguje vedle nich a je to součást designu. Pokud bys AI v Titanfallu nahradil živými hráči, bude to úplně jiná hra, bude to mechwarrior, špatný mechwarrior.
-
jonatan.hanzlik@tiscali.cz: Ano další BF/CoD si také nepřeji jen si nejsem jistý jestli jsou tohle změny správným směrem. Jistě máš ale pravdu v tom že to ještě nikdo z nás nehrál. Uvidíme až to vyjde, co by to mohlo hodně vylepšit je podpora modu, bohužel ani tu ještě nemáme slíbenou.
-
jo, už jsem "to" hrál