-
Nechci tu zase rozpoutat "peklo", ale dá se to hrát s K+M (vím, že je to od základu možný)? Respektive hrál to\dohrál to někdo tak? Kdysi jsem zkoušel DS na PC a bylo to na nic. Mám rád prostředí feudálního Japonska (to depresivní fantasy je taky fajn), ale nikdy jsem nebyl na gamepad stavěný.
-
-
Prej to de, ovládání je vyladěnější a přesnější. Kup na steamu a případně refund, ale něvěřím že to vrátíš :)
-
Co znamná "nebýt na gamepad stavěný"? Chybí ti palce nebo tak něco?
-
-
No, dá se to tak říct. Prostě jsem na to levej.
-
-
Každej hráč zvyklej na klávesnici s myší je s padem nejdřív levej, sám sem si tim prošel, když sem kdysi koupil první ovladač. Kvůli dark souls, ano. Nic, co by nespravilo trochu praxe =).
Nicméně, Sekira bez padu doporučit nemůžu, nehraje se to kdovíjak slastně.
-
-
Mockrát díky za konstruktivní odpověď.
-
-
Hele taky sem stara skola, ale tak pred rokem sem ten ovladac koupil.. puvodne kvuli Nier:automata.. pak sem zistil ze se natom daj lip hrat zavodni hry.. ted treba posledni resident evil remake nebo novej tombraider ani nezkousim na K+M.. proste ne. Je to lepsi na ovladaci. Chce to zvyk, naucit se... ale o tom uceni driv hrani taky bejvalo.. tak proc najednou byt zaseklej a odmitat zmenu. Kup ovladac a zkus se snim naucit :)
-
-
Reakce na příspěvek:
No, tak Sekiro bude asi první hra kvůli které si koupím ovladač. Pak zkusím další.
-
-
Reakce na příspěvek:
Nejdřív to bude chvíli otrava a prokleješ nás, ale jde skutečně jenom o zvyk =). Pak, jsem si jistý, zjistíš, že sakra, měli pravdu, některý druhy her se na tom vážně hrají zkrátka líp =).
-
-
Reakce na příspěvek:
Mám právě špatnou zkušenost. Kdysi jsem hrál kamaráda Quake III na Dremacastu a bylo to pro mě utrpení. S K+M se to prostě nedalo srovnat. Takže v mém případě jde o "psychický" blok. Snad to dám 🙂
-
-
-
Reakce na příspěvek:
No tomu se ale nedivím, hrát něco s ručním mířením, co bylo vyloženě vyrobený pro klávesnici s myší, na něčem jiným než na myši, je zase masochismus z opačnýho břehu.
Ale vidíš tam ten princip, ne? Quake III byl hrůza na padu, protože to je hra pro K+M, Sekiro bude hrůza na K+M, protože je to hra pro pad.
Jasně, že to dáš, nejsi máslo, ne =) ?
-
-
Reakce na příspěvek:
Myslím, že nejsem🙂. Ale musím najít čas - dvě děti, pes, dům atd.
Každopádně, ta hra mě opravdu láká.
-
-
-
-
Reakce na příspěvek:
Ja mam ten xbox a ok. Akorat mozna sekiro na prvni uceni bude tezky 😂 trva to... nenech se odradit. Zkus treba i nejakou plosinovku, toho tombraidera.. projet se v nejakym simu... proste ruzny hry. Dej tomu cas a vrati se ti to. Hry co sou fakt vychytany na ovladac - tak to je pak jinej lvl zazitku z hrani. A to rikam jako nekdo co zacinal na zx spectru... a ze tech her je. Byla by skoda o ne prijit.. on i ten forcefeedback ma neco do sebe po case!!
-
-
Reakce na příspěvek:
Force feedback je další způsob komunikace hry s hráčem, jasně, že má něco do sebe =). Stejně jako úrovně přítlaku na triggerech a ovládací rozsah páček. Ale máš nicméně úplnou pravdu, že začít s padem zrovna na Sekirovi je docela brutální křest ohněm =D.
@uaxpk Jak psal Kokos, možná bych v rámci osvojení nový periferie nejdřív zkusil něco poklidnějšího. Co třeba první Unravel?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Safra. To je top recenze. Tahle hra není totiž není 10/10 na první dobrou. K té 10/10 se hráč musí probít, pak je ta "desítka" o to sladší. Autor evidentně i dle obsahu recenze je primárně hráč, který hry opravdu hraje, což se moc u recenzentů aktuálně nevidí. Ta hra je ještě lepší, než v to co jsem tajně doufal. Popravdě jsem si myslel, že to bude průserr. Co tak dole čtu, tak lidé píší, že to má přestřelenou obtížnost. Myslím si, že to tak není. Hra je možná o něco těžší než Dark Souls 3 či Bloodborne, ale ve finále tě ta hra mnohem lépe učí než mnou hry zmíněné, takže Sekira budeš umět časem mnohem lépe než Dark Souls. Sekiro ale rozhodně není to nejtěžší od FS. Midir, Ludwig, Kos mě potrápili více. Spíše je to tak, že Sekiro nastavuje zrcadlo současné herní scéně, která sdružuje primárně hráče, kteří chtějí všechno hned. Sekiro také neobsahuje coop či pomáhají NPC, proto tady vznikla tahle báchorka o tom, jak moc je to těžké. Ne, není to tak těžké. Problém je u recenzentů a hráčů a ne u hry.
-
fuuha, pockam napadnutie ceny na 40 e a kupujem m
-
Deset jo? Deset? Proč ne. Tož jako Soulsák to ceknu. 🤔
-
"vybuch endorfinov kraulujucich v extaze."
nadherny opis. osvojujem. hadam neporusim copyright
-
co jsem koukal na komentare na steamu, tak dost lidi si stezuje na celkovou obtiznost hry...nejen boje ale i nutnost pouzivani specialnich itemu, kterych je ve hre nedostatek a podobne
-
-
Njn hráči se stali rozmlsanými a ještě jich je hromada komplet amatéris co nedaj nic víc než normal obtížnost, což je převlečená jednoducha obtížnost z dob minulých. Pak přijde sekirko a oni zjistíí že i po těch letech vodění za rudičku, hrát stále dobře neumí.
-
to je dobre!
-
všeho je dostatek, stačí exploring. Problém je, že v současnosti jsou hráči zvyklí na hry, kde nepotřebuješ žádné úsilí, aby udělali progress.
Jen k tomu srovnání s DS. Andrej Anastasov si v jednom videu stěžoval, že Sister Friede je moc jednoduchá, že ji dal na první pokus, při tom vlastně automaticky zmiňuje, že si zavolal hráče přes coop. Samozřejmě je to validní progress, ale pokud chceš výzvu, tak si bosse dej sám. Lidi si to automaticky rovnou zjednodušují, což tady prostě nejde, možná proto je to pro ně až moc těžké.
-
-
Všeho je dostatek s jednou výjimkou. Minimálně pokud je člověk levej jako já =).
Na ng+ sem si na headlesse vyplácal všechny konfety a nezabil ho. Protože už tě dá na ránu, na dvě, takže taktika nabuffovat se a uspamovat ho jak při prvním hraní už poněkud nefunguje a když se člověk musí i bránit, nestíhám mu dost rychle zrušit tu otravnou mlhu.
Tak sem pěkně se sklopenýma ušima odešel a budu se muset vrátit až po ashina castlu, kde se daj ty konfety farmit =).
-
-
Jeden klobouk blokuje "terror" se vším fyzickým poškozením co s ním jde, udělá z headless a šamana před bezednou jámou vtip.
-
-
Vím o něm, ten lilac něco něco =)! Ale nemám ho, budu muset nabrat materiály.
Ale na toho šamana snad ani potřeba nebude, hádám, jelikož mu s konfetama ničíš ty lebky normálním sekáním, tudíž stačí na nebožákovi viset, co to de, a rubat =)).
-
-
no, já se trochu nadýchnu před NG+. Byl to docela náročný víkend :D.
-
-
-
Ano, hra je obtížná. Kdyby se jednalo o první obtížnou hru od From Software, tak bych pochopil, že to lidi koupí a pak jsou překvapeni z obtížnosti, ale do háje, to snad i ten největší zabedněnec za ty roky, kdy se DS a BB stalo etalonem obtížné (ale férové) hry, mohl pochopit, že tomu tak bude u nové hry od FROM :)
-
-
no jasne, ale oni ji prave srovnavaji napr. s DS
-
-