Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Peca

Souhlasím. Také normální zvukovka, alias mít dobrý D/A převodník jde proti klasické integrované hodně poznat. Stačí i pitomá Sound Blaster AE-5 a rozdíl jde hodně poznat i u hudby. A to nejsem žádný velký audiofil.  U integrovaných se prostě jede na cenu a na základění desce ani není prostor mít kvalitní kondenzátory a cívečky které jsou prostě u signal processingu základ. 

• DjMN

Opravdu chceš porovnávat textury na YT srovnávačce, kde je slušná komprese a ani to neumí pořádně 4k? :D Ale no táák. :) Osobně opravdu nemusím koukat na YT jelikož TLOU1 remake i TLOU2 remaster jsem hrál v režimu kvality s VRR takže ona vylepšení sem na high-end telce viděl.  

A ano... TLOU1 je remake. Hra je komplet od základu překopaná do zcela nové verze enginu, kde paradoxně některé věci vypadají lépe než ve druhém díle + byly vylepšené další prvky jako animace, kompletně nový motion capture a další věci z druhého dílu pro lepší smooth gameplay. Inu po technické stránce bylo překopané vlastně všechno jelikož původní hra je ještě z PS3.  Nikde není psáno, že pro remake musí měnit komplet herní mechaniky nebo příběh. Navíc když ty mechaniky ani po letech nezestárli a příběh stále funguje. 

Remaster = Původní hra, na stejném enginu, kde jsou vylepšení pro aktuální generaci. Podpora nových technologií či monitorů nebo obrazových režimů. Případně HD textury a minoritní vylepšení.

Remake = Komplet překopaná hra od základu do nového enginu, kde můžou a nemusí být tvůrčí změny a nikde není určeno jak ty velké změny musí být. Základní princip tkví v tom, že hra jede na novém enginu a tím se značně vylepšil vizuál. 

Záleží na každém studiu jak k tomu přistoupí. Nikde není definováno, že když to jedno studio udělá takhle tak jiné to musí udělat stejně. U RE takový remake má logiku jelikož původní hry jsou z dnešního pohledu značně zastaralé po všech stránkách od hratelnosti po level design a vlastně celý koncept i s kamerou. Tam jen vylepšit vizuál a nechat vše ostatní by opravdu nefungovalo a byla by to záležitost jen pro fajnšmejkry. :))) U TLOU takový zásah by neměl logiku ani smyl jelikož ve svém žánru patří stále na světovou špičku. 

Pokud si myslíš něco jiného. Tak proč ne. Každý má právo na svůj názor i když je realita trochu jinde. 

• Já jsem asi pomalejší , ale tady ty souboje nechápu. Nevím co se po mně chce. Jestli mám zrovna blokovat, uhybat, sekat, nebo je to úplně jedno a je to celý skript a souboj skončí až hra bude chtít. 

• DjMN

No u jedničky ten walking simulator nebyl patrný tak moc na první pohled... co jsem zatím druhý díl hrál tak mě paradoxně baví méně než ten první. Vizuál díky U5 pěkný... ale jinak? Level design na úrovní B-hry a zkrátka nic co bych neviděl, neslyšel v prvním díle... zkrátka meh... a to jsem člověk co ocení dobré story, atmosféru + scenář... 

• Az jednou budes mit pekny a drahy auto, ktery ti bude delat radost a paradu, tak zjistis, ze to neni primarne fukcni vec.

Navic jaka je funkcni hodnota mezi treba Bentley a Dacii? A proc teda kupuji lidi Bentley?

• To je věc názoru. Někdo vyžaduje komplexní hratelnost, jinému víc vyhovuje minimalistická, kde se autoři soustředí na atmosféru. Na rozdíl od filmu si ve hře můžeš volit vlastní tempo a to není nic zanedbatelného.

Je spousta her, které mají hratelnost ještě ořezanější a byly hodnoceny výborně kritikou i hráči. Výše zmíněný Firewatch jsem si taky užil a tam opravdu kromě chození a občasného použití předmětu neděláš skoro nic jiného. Nebo Her Story, kde jen procházíš databázi krátkých filmečků podle klíčových slov. Ani obecně chválený Life is Strange není herně nijak bohatý. Občas převineš čas nebo použiješ předmět a kromě závěrečné volby jsou ostatní možnosti ovlivnění příběhu minimální (alespoň z pohledu hráče). Navíc žádná z těch her nemá nijak oslnivý audiovizuál, maximálně zajímavou stylizaci (dobře, ozvučení v LiS a Firewatch je fajn).

• Pamatuju, když byla 5 hvězdičková stupnice na Hrej a všichni nadávali ať tam daji desítkovou. 😀

• Tak to, že se někomu líbí hra a někomu zase ne je naprosto v pořádku. Od toho jsou recenze. Přečteš si 2-3 recenze, přípádně si hru nejlépe osaháš sám a uděláš si vlastní obrázek. A i když hra bude mít 10/10, tak to ve finále neznamená, že tě bude bavit a stejně tak tě může bavit hra, která moc dobré recenze nemá.  

Mě taky nebavila druhá Duna a nechápal jsem výkřiky typy “nejlepší sci-fi film od staré trilogie Star Wars”, apod. Sorry, že odbíhám k filmu. 

• Hra je od slova hrát. Takže bych v rámci žánru čekal např. volby hráče s dopadem na příběh, hádanky, bludiště ... zkrátka něco pro hráče, herní obsah! 

Hodnocení na V. jen úplně mimo realitu. 

HB2 má hezký vizuál, perfektní kameru a ozvučení, ale jinak nic moc - herní obsah chybí. 

• Hele to je prostě žánr no. Kvůli toho se rozjela brutální diskuze na Vortexu, teď už skoro 100 příspěvků (většinou jsou tam tak nula až pět). Prostě lidi nechápou, že simulátor chození je už přes deset let svůj vlastní žánr.

Já si třeba hodně užil Ethana Cartera a Firewatch, ale jednička Senuy mi vůbec nesedla a tohle taky hrát nebudu. Každopádně na walking simulatorech není vůbec nic špatného.

• danny_the_hound

No, ani to tak dlho netrvalo - vraj stačí zaeditovať konfigurák.

• Už jsem něco odehrál a s recenzí souhlasím. Osobně bych dal asi jen 6/10, protože hra to vlastně ani moc není. Spíš interaktivní film. 

• Koukám, že se ti slovní zásoba smrskla jen na dvě slova. 😂

• Derp_1337

Tvůj příspěvek nedává smysl. Nějaká forma argumentačního faulu, kdy to obracíš na něco, co jsem vůbec neřekl.

Běž trollovat někam jinam. Sbohem.

• A myslíš, že to ti boti vyřeší??? 😂😂

• Odstraní lidský faktor 😂 ... hele tady je vážně parta k pohledání. 😂 Řeknu ti malé tajemství, ty hry jsou zábavou pro lidi. Představ si to. A člověk je dokáže ohodnotit právě nejlépe ty matematický modele. 

• Derp_1337

Jo, tak audio remaster je jasný.

Ale u video herních remasterů si to každý dělá jinak. Žádný standart tam není.

• Derp_1337

LOL. Pobavil jsi.

To ty to nechápeš, když si myslíš, že recenze jsou objektivní a úplně každý novinář hodnotí stejným "metrem".

• ony si to studia většinou nepletou,  je to vše jen o marketingu a prodat to co nejvíce lidem, takže se ty pojmy zneužívají a ohýbají, aby se to lépe prodávalo.

Jinak ty pojmy jsou docela jasné. 

Remaster= vylepšení grafiky, lepší textury, lepší stíny, lepší dohled, kvalitnější LOD, lepší FPS, v této době klidně i RT.

Remake= kompletně předělaná hra nejen graficky ale i v rámci hratelnosti. 

• https://youtu.be/bnnZ12o-vrc?t=195

textury a stíny jsou identické. Naughty Dog to sice uváděl, že budou lepší textury a stíny, ovšem je to potvrzená lež.

"Ono popravdě ta hra vypadala tak dobře že nebylo moc co vylepšovat"

To je samozřejmě nesmysl, vzdálené budovy a dohled byl mizerný, lod mrakodrapů, když leze Abby nahoru byla extrémně nízká, textury místy dost neostré, podívej se na textury ve FF XVI. Toho vylepšení by mohlo být mraky, kdyby se jenom trošku chtělo.

Jinak ty dojmy si pleteš ty a i díky společnostem jako je Naughty Dog. Remake není komplet grafika ale úprava hratelnosti. Proto remake TLOU Part 1 není remake ale remaster. Remake je Resi 4, kde je upravena kompletně celá hra včetně hratelnosti. 

Takže TLOU Part 1 není remake ale remaster. TLOU Part 2 remaster není remaster vůbec, je to jenom reedice pro novou generaci.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit