Seriál Pán prstenů odkrývá karty: Obrázky z natáčení, nové postavy, změny příběhu
-
Takže tvrdíš to, co tvrdili desítky let o Pánu Prstenů? To jsi hodně utekl ze své původní myšlenky, že to to nelze vůbec :D.
-
Jo, je to asi na dvou místech, ale za věc zásadní pro lore bych to asi nepovažoval.
Byť by to bylo pěkné :).
-
Vzhledem k tomu, jak moc jsou v DnD popkultuře profláklí duergaři a drowové bych s temnou pokožkou pod zemí moc problém neviděl :) A u elfů mě to taky nijak zvlášť nevzrušuje...
-
U těch trpaslíků bych to ještě asi bral tu barvu pleti (vousy ale na tý ženský chybí) , ale ten elf je hodně vtipnej no a ještě s tim jak je ostříhanej 😂
-
OK, takhle to smysl dává. Už je to hodně dlouho, co jsem ten životopis četl. Když jsem měl Silmarillion v ruce poprvé, taky jsem ho po pár stránkách odložil a vrátil se k němu až mnohem později. Tehdy to nejspíš byla verze podobná spíš té z Knih ztracených pověstí (což nevím, jestli je lepší).
-
Tak to je docela bída. Zaklínač 2. série se opakuje. Stejně je vtipné, proč herce tmavé pleti chtějí obsadit zrovna do rolí, které dávají nejmenší smysl - lesní elfové a trpaslice.
-
Jistě to víš líp, než lidi, kteří narozdil od tebe ví, co taková věc obnáší, mají ty stovky milionů dolarů, které by to stálo, ale dospěli k závěru, že to rozumně zdramatizovat nejde. Měl bys jim to vysvětlit, že si šlapou po štěstí. Btw takovej hint, jo? Hádej, jakej by to dostalo rating, při tom, o čem to je.
-
Jestli vono právě to, že je to moc komplexní, není ten problém, že. Ty oxymorone. :) Natocis komplexni film za pul miliardy a ses pul miliardy v minusu. Chápu, že tyhle přízemní věci tě nezajímají, protože podstatný je, že máš husinu z balroga.
-
Stálo by to moc peněz a/nebo by to bylo moc komplikované a/nebo by to bez kontextu nedávalo smysl a/nebo by se to muselo rozsáhle do- a přepisovat, a/nebo...
Není náhoda, že po LOTRovi byl jen Hobit (kterej dopad, jak dopad) a pak už nic. Ten novej seriál padne na hubu, otázkou je jen to, kdy producenti přestanou doufat, že to vydělá aspoň tolik, aby se to zaplatilo.
-
Nekecej.
-
"Jen by to chtělo domyslet hodně dialogů a méně důležitých/doplňkových scén"
Ve chvíli, kdy potřebuješ domyslet hodně dialogů, už je tak nějak jasný, že se to k dramatizaci nehodí.
-
já s tebou souhlasím. Podepisuji.
-
Celý je to skrytá reklama na Gillette.
-
to úplně ne. Tolkien v dopise sám psal, že Silmarillion a Pán prstenů patří k sobě jako Sága o klenotech a prstenech, jenže Silmarillion byl odmítnut už dříve a to z důvodu, že to má sice keltskou krásu, ale pro anglosasy to není stravitelné, i když ten nakladatel viděl jen pár stránek.
Následně po válce by náklady na takovou obludu byly obrovské, proto byl dokončen a revidován jen Pán Prstenů a Silmarillion nedokončen a nerevidován.
Asi právě největší tragédie je nedokočení podrobného popisu Pádu Gondolinu, kdy to končí vstupem Tuora do Gondolinu. Bylo by úžasné číst celý boj mezi balrogem a Pánem Fontán apod. Už jak Tuor bere zbroj a labutě mu ukazují respekt je na husinu.
-
Vypadá to ještě o dost bídnějc než jsem předpokládal. Tvůrci jsou fakt ignoranti.
-
To je nějaký nesmysl, ne? Tolkien (J. R. R.) Silmarillion nikdy nedokončil (protože se mu to pořád nezdálo dost dobré), tak to těžko mohl chtít vydat spolu s Pánem Prstenů. Právě ty větší a příběhovější části jako Húrinovi děti do toho chtěl zakomponovat, pořád to nějak přepisoval a nakonec mu nezbyl čas. Lepil to dohromady až jeho syn Christopher. Tak si to tedy pamatuju z jeho životopisu.
-
To bylo na pár řádcích v dodatcích Pána Prstenů, ale nevzpomínám si, jestli bylo i něco přímo v příběhu. Dokonce měly mluvit podobně jako trpaslíci. Dát tam pár takových trpaslic hraných mužskými herci bez předchozího vysvětlení, tak se zboří internet.
-
Naopak bych řekl, že příběhy z prvního věku jsou ke zfilmování možná i vhodnější. Jen nejsou tak známé a bez kontextu moc nefungují. Proč jsou vhodné? Protože jsou v nich romance a řeší se vztahy. To je něco, bez čeho se film neobejde. Jasně, Aragorn měl Arwen, ale v době Pána Prstenů spolu randili už tak padesát let, takže vztah nebyl zrovna žhavý. Filmaři to pak doháněli, kde se dalo a to mě trochu zklamalo. O Hobitovi nemluvě. Druhý důvod je ten, že jde o příběhy o dost drsnější jak ohledně světa ve věčném stínu Morgotha tak ohledně hrdinů samotných. Pokud jde o Hobita, tak tam zfilmování utrpělo tím, že k němu došlo až po Pánovi Prstenů - muselo to být velkolepější, i když na to nebyl rozumný materiál. Kdyby se drželi při zemi, nemuselo to dopadnou zle.
-
Myslim ze nekde psal, ze trpaslice jsou tak podobne trpaslikum, ze je ostatni rasy od sebe skoro nerozeznaji :) Tohle meli dodrzet, to by byl vitr :D
-
Koupis si licenci na obri svet, plny postav, historie ... aby sis tam pak vymejslel svoje bludy.