Seriál Pán prstenů odkrývá karty: Obrázky z natáčení, nové postavy, změny příběhu
-
Celý Silmarilion, tak jak jde chronologicky asi ne, ale jednotlivé příběhy (nebo jejich kombinace) by se určitě zdramatizovat daly. Jen by to chtělo domyslet hodně dialogů a méně důležitých/doplňkových scén, takže by to vyžadovalo zkušené scénáristy a režiséra. Ne třeba rovnou seriál, ale kvalitnímu celovečeráku bych se rozhodně nebránil.
-
Trpaslice bez vousů jsou default v DnD. A to je to, čemu Amíci rozumí. Sám Tolkien se o trpaslicích moc nerozepisoval. Žádná není přímo součástí příběhu a zmínek je jen pár. Vousaté trpaslice by byly fajm servis pro skalní fandy, ale opak bych moc přísně nesoudil. Na druhou stranu Amíci se k Tolkienovi nechovali nikdy příliš s úctou. K prvnímu vydání Pána Prstenů, co tam vyšlo - tomu tlustému jednosvazkovému - nedal svolení ani on ani jeho nakladatel a tedy z toho neměl ani penny.
-
ne, radeji knihu 😉
-
Mjo, neodbytne se u toho i vybavuje kdysi popularni video se Sarumanem. Vlastne tu podstatu adaptace podle poslednich zprav i dobre shrnuje. ;)
-
urobit trpasliciu zenu bez brady bohuzial hned na zaciatok prezradilo, ze si niekto s lore vytrel zadok
uz ked polroka pred premierou riesia "bude to pre kazdeho", znamena to ze sa zase viac niekto sustredil na cool setting, namiesto hlbky pribehu...
ale asi sa to dalo cakat...Amazon je firemnou kulturou rovnaky ako Netflix..
Uz len cakam, ze zaporak bude mat rusky prizvuk
-
Az na to, ze neexistuji jen Lotr a Silmarillion
-
Ze je trpaslice tmave pleti, to by clovek i zkousnul, ale.... nema vousy. Kacirstvi. ;)
-
😀😀😀 Tak jsme se zasmáli a teď vážně, ne? Na apríla je eště brzo.
-
Tak zkusím já. Jelikož Húrinovy děti jsou největší tragédií Středozemě a tahle tragédie z tvého "telefonního seznamu" se dočkala i samostatné knihy, tak je naprosto očividné, že to zdramatizovat zcela jistě jde.😉
-
Mohl bych teda vědět, proč se kromě Pána prstenů nedá nic jiného rozumně zdramatizovat? Děkuji!
-
Hele, mně se s tebou bavit nechce. Tak snad najdeš někoho jinýho.
-
Rozumne zdramatizovat sa da takmer hocico....zalezi ale, kto to chyti do ruk
-
a v čem, že nemají? Rád se o tom pobavím.
Jinak jsi mě s easy modem a se svým know how o čem je život, neskonale pobavil. Rád se pobavím i o Silmarillionu.
-
„Copak by to vypadalo jako Středozem, kdyby tam nebyli hobiti nebo někdo hobitům podobný?“
Je vůbec třeba tohle dál komentovat?
-
Ne, nemají.
Hele, chápu, že jsem ti s Dark Souls šlápnul na paleček, ale jestli to chceš rozmazávat do dalších diskusí, tak se radši kousni do jazyka a přestaň na mě reagovat vůbec. Já s tím problém nemám, vesele tady ignoruju celou řadu uživatelů a jsem happy camper.
-
Např. Húrinovy děti, Pád Gondolinu, Beren a Lúthien mají za mě srovnatelný potenciál jako samotný Pán Prstenů, to bys ale musel o Silmarillionu něco vědět, že ano?
Začínám si myslet o tobě, že jsi troll.
-
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
How about no.
-
Bude to takový horší Zaklínač.
Jediná věc, která se na Tolkienově díle dá rozumně zdramatizovat, je Pán prstenů, a to už se stalo.
Dívat se na věrně zdramatizovaný Silmarillion by bylo jako číst si celej večer v telefonním seznamu.