Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Morraw
    Recenzi jsem už vyhlížel, ale tahle je docela rychle odbytá. Každopádně ke hře. Natrénováno jsem měl z PoE, takže jsem do toho skočil po hlavě a hned se rozsekal na liškách. Po hodně dlouhé době jsem si tak otevřel u hry manuál a učil se.
    Malá rada do začátku: vytvořte si plnou partu (5) + počítejste s tím, že na začátku hry lze vzít do party kouzelníka a bojovníka. Archetypální povolání zde ale vyloženě nejsou. Jedině výběrem "rasy" získáte malý minoritní bonus.
    Zajímavé jsou tzv "aptitudes". Díky nim můžete vyvolávat potvory, vyrábět lektvary, psát vlastní runy a hlavně dozvědět se více o světě kolem vás.
    Souboje jsou samozřejmně těžké. Tohle je hardcore rpg a hra je opravdu stavěna pro plnou partu. Navíc né úplně dokonalý pathfinding souboje o něco stěžuje a jestli vás nebavil micro-management v PoE, tak Staglands ani nezkoušejte.
    Ty kostičky asi každý nezvládne, ale do hry mě vtáhla skvělá atmosféra, až jsem zavzpomínal na Inquisitora. Jste bůh, který se nemůže vrátit domů, nemáte své božské schopnosti, nemůžete nikomu věřit, krajina je nehostinná, pro ostatní jste jen obyčejný člověk a zemřít můžete na každém kroku. Atmosféra je tak docela tísnivá a napomáha tomu i hudba.
    Sám jsem se ještě s hrou úplně nesžil, ale pomalu se jí prokousávám a jsem rozhodnutý ji dohrát. Vývojáři jsou sympatičtí a hru hlavně zezačátku hodně intenzivně patchovali. Jestli tedy máte zájem, zkuste demo, ať pak nebrečíte.
    • vaclav.pechacek
      Bezva příspěvek, je pravda že o "aptitudes" jsem se zmínit mohl - je to fakt zajímavá, i když ne úplně klíčová složka hry.
      • Morraw
        Klíčová asi ne, ale jak sám píšeš určitě zajímavá složka hry. Nejen že se člověk více do té hry ponoří, ale aptitudes hlavně umožňují více možností při řešení soubojů a konverzací a v určité míře tím hru i usnadňují.
        A řekněme si narovinu, tohle je hra pro velmi úzkou skupinu lidí a ti právě takovou složku určitě ocení :)
  • Pro inspiraci možná dobré, pár dobrých nápadů se tam určitě dá najít...
    Ale děkuji pěkně, tuhle mi vytanulo na mysli, jak jsem pohořel už v začátcích při pokusech o znovuzahrání Spellcrossu a Incubation - svého času jsem ty hry hrával na nejtěžší obtížnost a skoro je tak i dohrál, ale zhruba někdy v té době jsem přišel o všechny nervy...
  • Když je hra dobra a bavi není problém si cokoliv zapisovat. Prusvih nastava když je hra pitoma a nuti vas delat věci co nechcete, ale musite aby to slo vůbec dohrat. Nevim do které kategorie patri tenhle ,,skvost,,
  • Chim
    K recenzi samotné... Čistě technicky, ta hra není isometrická.
    • vaclav.pechacek
      Řekl bych, že ta hra se za izometrickou označit dá, i když je to fakt zajímavý problém :) doporučuju mrknout na http://www.rpgcodex.net/forums/index.php?threads/just-what-is-isometric.69829/
      • Chim
        Díky za zajmavé vlákno, určitě mrknu *3* . Jak jsem psal, moje poznámka byla čistě technická, navíc jsem "rýpal a hnidopich". Fakticky této hře ale určitě lze říkat "isometrická hra".

... ale ten pocit, když jsem si poprvé uvědomil, že starý Fallout vlastně není iso-rpg, to bylo dost zdrcující *1*
  • Mozna je to az prilis stare - ale kvalitni automaping mel i Wizardry 7, Lands of Lore a Ultima underworld 1 -hry z roku 1991-92
  • Proč ještě dělají něco takového? Možná to je dobrá hra, ale kdo dneska vydrží koukat na ty nevzhledný kostičky?
    • Keyz
      Většinou pamětníci podobných her. Nebo také lidi kteří hledají tento typ her, kde často propracují vše okolo krom technické stránky.
      Třeba styl Shadowrunu spíše přitáhne i dnešní hráče, tohle je dnes skutečně nepřehledné jak to je hodně "kostičkované"

Nebo PoE.
    • Chim
      Každý, kdo chce u hraní her používat i mozek.
      ---
      "nevzhledný" je v tomto případě dost relativní pojem.
  • In which Scrabble dictionary does STAGLAND exist?

Scrabble (US/Canada) - No | Scrabble (UK) - No | Official Scrabble (OSPD) - No | WordFeudNoWords with friends - No | Hanging with friends - No | Letterpress - No | Lexulous (US) - No ///// Definitions of STAGLAND in dictionaries: No definitions found
    -----------------------------------
    Hadi v sfdmnalksdn
    10/10

+ retro | + good retro | + hard retro

- retro | - witcher 3

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit