Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Aneb, co dělají ty děti u GTA? *8*
  • za 60€ to kupovat nemusíte, dá se sehnat digital preorder za 700-800 Kč záleží od verze
  • Trisska
    Jak říkáš... vždyť PEGI je každýmu jen pro smích, určitě i těm dětem! *15*
  • Nelíbí se mi všeobecný trend, kdy si namísto "produktu" kupuju pouze službu. Kdy je moje možnost zahrát si hru závislá na nějaké 3. straně. Dnes není problém si na GOGu nakoupit 15 i více let staré hry a kdykoliv si je bez problému zahrát. Naopak s takovým Diablem 3 se to má tak, že si ho člověk bude moci zahrát přesně do doby, do které bude Blizzard bavit se starat o servery. Obdobně to bude předpokládám i se Sim City.
    A prodávat služby za stejné peníze jako dříve produkty (to je totiž to, jak vnímám steré dobré offline hry), to mi přijde jako hanebnost. Nic z toho, co jsem řekl, se samozřejmě nevztahuje na online hry.
  • smejki
    >Když k tomu připočteme věkové hodnocení PEGI 7, okamžitě v mysli fandů série začne blikat výstražné světlo.

Všechny předchozí Sim City měly PEGI 3, takže co jako? Pokud někomu někomu bliká výstražný světlo z PEGI, ukazuje to jen na neznalost významu PEGI ratingu. Sorry kolego, ale tyhle konstrukty podle vzorce "My pamětníci... a blablabla a blablabla... pobouřeni... a blablabla... (ne)omyl" z duše nesnáším.
    ... nicméně pár otázek:
    1) Striktní navázání typů zón k typům cest mi nepřijde zrovna šťastné. I když tedy úplně nechápu, čím se to řídí. Jestliže mám čtvercový blok, který sousedí s bulvárem jen z jedné strany, řídí se touto příslušností celý blok, nebo jen domy na té které straně? Musím takový blok obehnat bulvárem ze všech stran? Další varianta - bulvár a z něho vedoucí malý pármetrový odštěpek, obyčejná malá silnička, vedle toho rezidenční zóna. Čím se v tomto případě řídí, zda vyroste titěrná roubenka nebo moderní činžák? Masivním bulvárem co by kamenem dohodil, nebo tou venkovskou příjezdovou cestičkou?
    2) Jsou náklady na bourání budov úměrné jejich ceně a je takové počínání ve velkém měřítku ekonomicky neúnosné?
    3) Jak dlouho zhruba vydrží vyčerpatelné zdroje? Lze na nich dlouhodobě postavit ekonomiku města, nebo jde o bonusy s jepičím životem?
    4) Jak rychle ubíhá herní čas?
    5) Je z toho spíše cítit samostatně se stabilizující sandbox, nebo jde, dle tradice, o ekvivalent roztáčení dvaceti talířů na tyči, tedy si hráč musí neustále dávat pozor na to, co s městem činí a k čemu procesy v městě směřují?
  • life28
    SimCity som si vyskúšal ešte v lete, ale to asi tak na pol hodinku, takže preview mi povedalo viac, ako som mal možnosť sám vidieť. EA sa zjavne inšpirovali Blizzardom, keď celý SimCity pobeží online, mne táto (jediná úspešná) forma ochrany vôbec nevadí, navyše sociálne služby (burza, výmenný obchod) sú tam spracované geniálne. Ak to pôjde v retail zohnať za 30 pri vydaní, prečo nie
  • Nejlepší budovatelská strategie na dalších pár let? Bez EA možná... *16*
  • Trisska
    joe - Tak to se teda pleteš, protože táta jedný mý kámošky hraje hry a je mu asi 50!!!
  • Takze kdyz jsem hral SimCity 4 v 7 letech, tak jsem dnes hrozne starej a nehraju hry? Logicke to posouzeni. :D
  • Keyz
    Jestli to bude skvělá hra tak škoda nutnosti připojení k internetu.
    Po čase hrozí,že to hrát nebude možné jestli jsem to pochopil.
    Navíc asi to nepůjde tak modifikovat jako Simcity 4
  • Skor sa bude divat na to, ako tie servery vypnu
  • Tak jsem si zahral hodinku bety. Dojmy jsou:
    EA - F U
    Maxis - Awesome
    Na SimCity 4 nemam zrovna nahrany stovky hodin, kazdopadne po srovnani z pohledu casual hrace: Libi se mi hodne celkove mechaniky ve hre, graficky hra vypada taky velmi skvele. Glassbox Engine je super, je zabava obcas pozorovat nahodny auto co si vyberu, a videt, ze kazdy ma nejaky urcity opodstatneni a tvori cast mesta, a neni to jen nahodny vozidlo co se jen tak nahodou za cas vypari. Krome mensich problemu s Vsyncem a Antialiasingem ktery jsem musel forcnout pres Nvidia panel, protoze ve hre takrka neexistuji, a nasledne divnej stuttering i pres framerate 60 FPS se mi hra opravdu velice libi.

Kupovat ji vsak nebudu, aspon teda ne za originalni cenu 60€. Praktiky EA s forcovanim Maxisu do always-online DRM, a dalsi ruzny day-one DLC zalezitosti opravdu neuznavam.
    Maxis na hre z vetsiny udelal co mohl, ale EA dela s marketingem uplny voloviny, a nedivil bych se, kdyby po par letech Maxis corruptnuli, stejne jak to udelali s Bioware, a Activision s Blizzardem.
  • ja taky zadny simscity jeste nehral ale jednou mi kamarat neco ukazoval a to byla strasne stara hra a jemu uz je skoro 40, takže kdo hral sim city 4 uz je starej a hry nehraje, takze je dobre ze udelali restart serie
  • GlaDOS
    Pak postavíš další a budeš se dívat, jak se díky výkonným serverům EA odehrávají pokročilé simulace ovlivňování se.
  • Trisska
    A o čem myslíš, že je tento článek? *4*
  • Keyz
    Tedy dám postavit barák dle lokace se nějaký postaví?Zajímalo by mně jak moc to je přísné aby šlo postavit to co potřebuji a nemusel hledat ideální místo ale takové kde by to mělo fungovat.
    Jak funguje vyčerpání zdrojů?Jak rychle se vyčerpají?
    Pak hráč musí mít pouze vodní elektrárny?Uran se dá vyčerpat?
    Vizualizace dat je tedy jako v Simcity 4 když jsem si zapnul namísto grafů zobrazení dat do hry.
  • Trisska
    Pak se můžeš třeba šťourat v zubech! *15*
  • Trisska
    A já říkám ano, ANO! Nikdy sem ještě nic podobnýho nehrála, ale budování takovýho města může bejt podle mě docela zajímavý... Ze článku sem si udělala obrázek o hře a určo si ji někdy pořídím... a postavím si svoje nádherný město! Snad se mi to podaří! *15* Asi to ale bude hodně časově náročný! *9*
  • zajimalo by me jaka je tam engame kdyz je to ted mmo, postavim mesto a co pak?
  • Hm, me se to celkem libi, ale 60 ecek je moc.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit