-
Hra je to rozhodně dobrá jen mě trochu mrzí že střelné zbraně začnou být k užitku až v druhé polovině hry a stále jen zřídka.
-
Předobjednal jsem, dvakrát dohrál, bavil se, ale 9/10 si to podle mě nezaslouží. Pěkná řezanice, místy vtipná ale má to svoje mouchy, těch 75% co se uděluje v zahraničí spíš odpovídá. Ono jen říkat tomuhle remake je hodně mimo. S původním SW to má společnýho asi jen jména Lo Wang a Zilla, katanu, krvavost a králíky. Je to spíš takový Hard Reset 2 s katanou a démonama.
1. Především naprosto nevybalancovaný zbraně. Katana je tak silná a rychlá, že se v drtivý většině případů vůbec nevyplatí používat střelné zbraně, které jsou pomalé a hlavně směšně slabé, a to i po upgradu; pokud chcete hrát stylem Serious Sam s pořádnou silnou bouchačkou v ruce budete zklamaní.
2. Zoufale málo velkých nepřátel oproti malým. Malých nepřátel je všude plno a dají se sandno zlikvidovat na 1 až 3 silnější údery s katanou. Velcí zase bohužel chodí bůhvíproč maximálně po čtyřech najednou, autoři se to snaží vykompenzovat tím, že velkým protivníkům dali zhruba 10x až 12x vyšší odolnost oproti běžným nepřátelům což nebyl zrovna šťastnej nápad.
3. Stejně jako v Hard Reset i tady jsou neviditelné bariéry doslova všude. :(
4. Všudepřítomná reklama na Hard Reset, Serious Sam, Hotline Maimi a Alienware. Poprvé se nad tím člověk pousměje, potřetí si toho nevšímá ale po patnáctý už mě to vážně štvalo. Retrosecrety a králíci tu taky působí poněkud nepatřičně.
5. Systém udělování karmy by potřeboval doladit. Občas podám špičkový výkon, nepřátele zabiju během pár vteřin bez škrábnutí a dostanu jen 3 hvězdičky, jindy to pěkně zprasím, dostanu pár zásahů a najednou mám 4,5. Velice zvláštní.
6. Kdo chce upgradovat zbraně musí podstoupit opruzný otevírání stovek skříněk a truhel ve hře aby nasyslil po drobných částkách dost peněz na upgrade.
7. Hlavní bossové jsou si hodně podobní a je směšně jednoduché je porazit včetně finálního bosse což je dost naprd.
S přimhouřenýma očima 8/10, pěkné, ale nedotažené. *5* -
-
mě přájde žes moc nepochopil tu samotnou akci.....v prvním bodě si stěžuješ na zbraně že nejsou účinné a v 5 bodu píšeš že dostáváš málo karmy..jistě, když nepoužíváš všechny techniky a to včetně střelných zbraní tak prostě plnej počet nedostaneš...ta karma je tam od toho aby člověka nutila právě hodně kombinovat zbraně.....něco jako systém XP u Bulletstormu, tam taky šlo hrát jen s jednou zbraní celou hru ale pak člověk nedostával tolik XP a hlavně to nebylo tak zábavné jako s tím kombinováním.........karam na konci se uděluje za to jak efektivně je sejmeš a ne jestli tě zranili a nebo ne!!!
-
-
Kdo tu mluvil o nedostatku? Přečti si můj příspěvek znovu. *2*
Nestěžuju si, že je karmy málo, ale že jí hra uděluje zcela chaoticky, náhodně. V jednom místě provedu pár točivých seků katanou a výpadů dopředu, nic víc nepoužiju a mám za to 3 hvězdy a jen o kousek dál mám za stejný postup 4 a půl nebo v jednom případě dokonce 5.
Takže o nutnosti kombinovat zbraně to zcela očividně není.
-
-
9z10 je odveci, ale keď vidím ako veľké zahraničné magazíny robia cielenú propagandu hrám ako MW3 známkami 10z10 alebo 9.8/10 tak si hovorím, že nadhodnotiť hru ako SW o 10-20% je priam potrebné.
-
Souhlas s tím, že 9/10 je moc, ale 7 nebo 8 pro nostalogiky v pohodě.
Jen chci říct k těm zbraním, v Shadow Warriorovi hrála katana vždycky prim, tak to prostě je a střelné zbraně, byť některé (Double Uzi ftw !) jsou slabší, tak mají jinou výhodu, jsou bezkontaktní ... podle mě je to v pohodě.
V dnešní době můžeme být rádi, že to má jakoustakous obtížnost a nikde nám to nepíše teď zmáčkni tohle a pak tohle, gratuluji zmáčkl jsi to správně, nepřítel mrtev ... -
-
Neřekl bych, že zrovna prim, užitečná byla to jo, ale jak se psalo už v Zaklínači "Dobrý šermíř nahovno když nepřátel nerovno." nebo tak nějak. ;) V okamžiku kdy se těch zmetků vyrojilo hodně bylo nejlepší vykašlat se na sekání a použít nějakou zbraň hromadnýho ničení.
-
-
Hmm ja som aj tie bitky v záverečných arenách všetky vyriešil katanou na hard obtiažnosti :D
-
-
V originálním SW o kterým je tu řeč? To bych fakt chtěl vidět. ;-)
-
-
a to som si mal vycucať z prsta, resp. hráme hru hádaj na čo myslím? :D nikde v príspevku nezmienujete ani jeden, že sa bavíme o klasickom shadow warrior.
Tohto nového shadow warriora som prešiel raz na hard a teraz to hrajem na heroic mode, a to je to práve orechové, zgegneš už po 3 ranách :D
-
-
-
-
páni, prečo sa tu dohadujete o nepodstatných čísielkách...veď je to subjektívny názor recenzenta, to že vy by ste hru ohodnotili o stupeň alebo dva nižšie tu nikoho nezaujíma, nechajte si to láskavo pre seba.
Len tak mimochodom na okraj, Cod BO II tu dostalo 8/10, a Shadow Warrior dostal 9/10 a ja si myslím, že úplne zaslúžene, pri Shadow Warrior som sa bavil od začiatku až do konca a nebola tam čo i len jedno hluché miesto alebo pasáž a ešte k tomu to bolo aj dlhšie ako celý black ops II.
I keď nie som fanúšikom čísleneho verdiktu pri recenziách tak si myslím, že shadow warrior si 9 z 10 zaslúži, u mňa má ešte bodík naviac pretože som sa u tej hry bavil toľko ako u žiadnej inej tento rok. -
-
recenzenti by si měli držet nadhled retro neretro a pokud se jim do toho nechce tak by měli převzít "Hodnocení zbytku redakce" z moviezone
-
-
-
-
Jak je to s těmi HW nároky? Kdo na čem a jak hrajete?
-
-
i7 3770k + gtx770, napalil jsem vsechno na max a bez problemu.
samotna hra me totalne chytila, az jsem si o sobe chvili myslel, ze jsem divnej, ze me to bavi az tak. Jsem rad, ze nejsem divnej sam. -
-
Tak teda pardon, ze jsem odpovedel, na cem hraju, jdu se za sebe stydet do kouta. Odpustte, ach!
-
-
Stačí vypnout Reflections nebo jak to je a o mnoho se to zlepší. I když oproti konzolovým portům to je náročnější. Taky to je bohaté na demolici apod.
-
i3+660 ve fullhd se zapnutým vsync všechno na max, akorát něco SSAO tuším mám na medium, to hodně žere, ale to mám zapnuté a v pohodě. Pokud bych vypnul vsync, tak všechno na max, ale to vypínat nechci, ty čáry jsou hnus.
Mimochodem tahle hra víc sedí nVidii, předtím jsem to hrál na 7850 a bylo to horší, možná i díky Physic, které je s nVidií viditelné, výbuchy a některé detaily jsou lepší než na AMD. -
-
Mělo tam být, že odlesky ještě myslím hodně řerou, ale ty mám zapnuté a ok.
-
-
Phenom x4 3,00ghz 4x4gb ram 8800gt Neco s nastavenim, trochu postelovat a jede to celkem ok Kdyz tam neni vetsi akce, fps se drzi v unosne hladine, myslim ze na high detaily a neco , neco vyple neco zaple ale lepe nez ten paskvil Alien rage urcite. Zapomnel jsem zminit ze ve FHD. *4*
-
-
Tenhle remake se moc nepovedl. Původního Shadow Warriora jsem hrál a je o dvě třídy lepší (už tehdy). Nový Wang nesympatický, hlášky křečovité, atmosféra umělá. Už ve 3. kapitole strašná nuda, pořád 1-2 typy nepřátel ze všech stran, prostředí pořád to samé složené ze dvou šablon (stejné ulice, pak stejný les), mezi tím brána s pečetí. Koridor - malá aréna - ten samý koridor - ta samá malá aréna pořád dokola. V Serious Sam byla alespoň každá lokace/aréna jiná a zajímavá, v SW to neexistuje. V podstatě je to o zběsilém mávání katanou, jiné zbraně nemá cenu použít. Ukazatel zdraví se chová tak podivně, že ani nevím, kolik života vlastně mám (to se mi stalo v nějaké hře vůbec poprvé), možnost samoléčení jen tak ze vzduchu, podivné kombinace kláves (tohle možná funguje na konzoli, ale na PC je to hrůza). Škoda peněz, i když koupeno za hubičku ve výprodeji (z původní ceny 40 EUR na 5 EUR - to už o něčem svědčí).
-
Opravdu dobrá hra a jsem rád, že jste to i tady na Games.cz řádně ocenili. I já k tomu už před pár dny napsal svoji "recenzi" na DH a musím plně souhlasit se zdejšími výroky - i v hodnocení jsme se sešli :D Těším se na videorecenzi, pokud bude, a upřímně doufám, že se dočkáme i nějakého datadisku pro tuto báječnou nostalgickou hru :-)
-
-
Videorecenze by mohla být v japonštině, to by bylo něco :), nebo by stačil nějaký úvod s katanou...
-
-
To mám radost! A díky za recku, která mě ještě více nadchla! SW byla jedna z prvních her, které jsem hrál ještě v podobě dema ze Score, když ještě na plné nebylo :-) Už sosám z GOGu, to zas budou v práci sirky do vočí...
-
dzar, herně je to vyborny ale ta grafika :X zajimalo me jak to v recenzi pojmou a docela čučim.
Ze to silene pre-efektovany, 1000 bloomu, DOFů, SSAOů a nevim čehe eště, katana když se zaleskne je z toho odraz co se vám vypálí do sítnice do konce věků :X
Samozřejmostí je simulace špinavýho skla před očima atd., no a když se člověk zasnaží, dá postprocessing a efekty na low, je to zase ošklivý...
Prostě ta grafika je pře a když se člověk pokusí ji vyčistit, vypada blbe... :X nechapu co se komu natomdl stylu líbí?? j
á mám rád čistou grafiku jako např arma bez postprocesingu nebo deus ex starej, já nevim co este... urcite ne tendle moderni styl co vypadá jak dybych to hrál na 100 tripech uplně zhulenej nasračku, z tohodle stylu mě akorát po 2h bolí hlava a když kouknu od monitoru tak mi 10minut lítaj barvy před očima :D -
-
možná by to chtělo poštelovat monitor...třeba ubrat brightness aby ti to nevypalovalo sítnici.. :D
-
-
hlavně by měl konečně na klávesnici najít ty zbývající písmenka s čárkama a háčkama
-
-
Sice se s tvym příspěvkem neztotožňuju, ale musim uznat, že mě dost pobavil. *3*
-
-
I kdyz nejsem jeste moc daleko, musim vyzdvihnout tu brutalitu takova pekna nebyla ani ve ROT .
Proste to splnuje vsechno, co ma takova hra splnovat. Jeste jednou treba to vyzdvihnout do nebes pac to se nestava kazdy den aby vysla zremakovana takova pecka a peckou byla pravem. *4* Ty dvasoulozici kralicci mne dostaly *15* . -
Proc proboha Lo-Wang vypada spis jako negr a ne jako asiat? Fuj...
-
-
protože si koko :D a k tomu rasista ... ale spíš jen to první
-
-
ze začátku je to dobrý, ale pak už je to jen repetetivní nuda.. tahle nastavovaná kaše měla skončit kolem 6 kapitoly
-
-
Hra je natiahnuta umelo to je jasne, ale 6 kapitol naozaj nie.
-
To by za ty prachy bylo dost krátké. Navíc zbraně se nacházíš postupně to samé další věci.. Pak by to zase bylo vše smrsknuté to pár hodin.
Dvě kola nová zbraň, dvě kola zabitý boss atd. Jsem rád, že delší rubačku kde každým kolem přituhuje.
-