-
To je taky důvod, proč v tomhle ohledu mají frantíky všichni za zdechlé blbce...
-
Zkus říct frantíkovi že angličtina je samozřejmost....
-
Ach, zase to žehrání nad angličtinou. Tohle nepochopím. Angličtina je dneska nutnost, ba dokonce i samozřejmost. Píšeš, že ti je 38, ve škole ses učil ještě rusky a tak se nebudeš na "stará kolena" učit anglicky. A proč ne? Tím spíš, že hraní her je jednou z nejzábavnějších forem učení angličtiny.
Mě je 26, takže anglicky jsem se učil od 6 let, a chápu, že pro mou generaci to je o to jednodušší. Ale právě hry mě naučily anglicky nejvíc - poslední češtinu jsem si do hry stáhnul někdy ve 14 letech. Od té doby jsem ze začátku jel se slovníkem, pak to člověku přejde do krve a nemá co řešit. A myslím, že 38 není věk, kdyby ses to měl učit "na stará kolena". Píšeš, že nějaký základ máš, tak proč si tu angličtinu nezlepšit, a to nejlíp prostřednictvím her? A proč jsi s tím nezačal třeba před deseti lety? Není to o věku, ale jen o tom, jestli člověk chce. A když se ti nechce, no tak pak ti utečou nějaké skvělé hry a při cestování se musíš domlouvat rukama. A stěžovat si na to, že není do takové hry čeština, je pak mimo.
Nářky na neznalostí angličtiny bych pochopil u starých lidí (řekněme 60+), ale ty máš do starých kolen dost daleko. Např. moje mamka chodí na kurzy angličtiny, a to už má po padesátce. A rozhodně angličtinu nepotřebuje kvůli své práci. Dělá to proto, že se jí angličtina může hodit kdykoliv - na dovolené, na internetu...
A nikdo samozřejmě netvrdí, že každý musí umět anglicky na takové úrovni, že by mohl přednášet na Cambridge. Do toho mám samozřejmě taky daleko. Ale umět se domluvit v obyčejném hovoru nebo porozumět hře, to takový problém není, když se trochu chce.
Angličtina dnes zkrátka je samozřejmost, ať si to člověk přiznává nebo ne. -
A co to pro nás jako znamená, že se máme učit od skladníků v Manchesteru? *15*
-
jó vy frajeři vás bych chtěl vidět rozumět mým kolegům skladníkům v Manchesteru, není angličtina jako angličtina, na youtube rozumí kdekdo
-
hehe a pak dojde na pohovor týpek, co má v životopise B2 a zjistíš, že maximálně rozumí psanému textu.
-
*15*
-
podle mne by se mozek v mladem veku nemel moc zatežovat
-
jo, generace tricatniku
-
Každej rodák si myslí, že ta jeho řeč je krásná a ostatní něco brblaj a blábolej *3*
-
Já už sem angličtinu ve školce absolvoval ... a to je mě 25. A to byla taková menší skolka na malém městě.
-
Přežití češtiny je na nás.Pokud budem trpět poangličťování věcí co mají krásné české jméno,je to špatný.Samej shop,store,jména akcí věcí, zboží.Děs.
-
Je mě 38. a už mám odcestováno téměř půlku světa a vždy stačil usměv,ruce a slušnost.To byl krásnej čas.Ano hraju hry z lehčí EN a ledasco pochytím,ale na delší rozhovory bohužel nemám.Neva tak tu hru holt oželím.
-
Me je teda o neco vic a anglicky umim i kdyz jsme tlapali rusky celou zakladku. Je to prece jenom nejuniverzalnejsi jazyk, a taky jeden z nejjednodussich. Plus cechu je zhruba tolik co obyvatel maleho velkomesta a ubyvaji, cestina uz moc dlouho nevydrzi. A cesky trh je z pohledu z venku vicemene neexistujici.
-
To je asi jako stezovat si u filmu inspirovanyho Novym zakonem, ze tam chodi hipik s mesiasskym komplexem a divnejma recma.
-
Starý kolena? Já měl ruštinu poslední rok, a je mi 34 let. Takže tobě bude kolem 35. A to nepotřebuješ angličtinu v práci? Když cestuješ tak ti nevadí, že se nedomluvíš? Je to samo tvoje věc, ale na druhou stranu právě učit se anglicky z her je docela ta zábavnější forma *3*
-
ok, tak dvakrat, ale to inner sanctum bylo spis o mire trpelivosti, nez rozvinutych schopnostech (deckovani mohlo neco ulehcit)
-
ono to totiž neni dizajnovany primarne na pc ale na tablety, co jsem četl
-
to nic, jen člověka vždycky překvapí, kolik je tu staříků, přece jen to z většiny komentářů zní spíš jako kindergarten :)
-
Ano neumím EN .Když já chodil do školy končila ruština(z té jsem chytnul dva roky) a poviný jazyk němčina mě bavil jen po dobu školy.Poté jsem žádný jazyk nepotřeboal krom mateřštiny.Jsem vždy vděčný za práci překladatelů.A hry co mají cz ,maji u mne vždy své místo.Na stará kolena se už nic učit nebudu.En uživatelský pro práci z Pc mne stačí jak doma tak v práci.Pardon že jsem takovej dinosaurus.