Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nevim čim to je, ale v nabídce aut mi chybí Murcielagi LP 640. Je to divný, protože by tam bejt mělo, ale já ho tam prostě nemám :-/
  • Mohl by mi někdo poradit, jestli jde v Shift dva změnit profil a mít třeba dva?
  • Zdravím všechny..hra mi nejde...Naběhne intro,pak to chce přihlásit do Ea games centra nebo co a když dám skip,tak to spadne..
    Mám 64bit win 7 - nemáte někdo 64bit crack ?
    Díky.
  • Podle mě je tohle jedna z nejhorších závodních her vůbec. Pokud tedy nepočítám grafiku samozřejmě. I když ta také není nějak excelentní. Ovládání je pro mě zcela nepochopitelné. EA by přece mělo chtít zaujmout co nejvíce fanoušků a tím pádem udělat základní ovládání takové, jaké je ve všech ostatních závodních hrách (Grid, Dirt, rFactor, F1 2010 atd.), ale toto je naprosto příšerné. Možná, že pokud bych si pohrál s nastavením, tak by se to dalo, ale bez toho se auto nedá skoro ani udržet na trati natož pak drifotvat. Další věc jsou zvuky. Když narazím do zdi, vůbec mi to nepřipadá jako náraz, ale jako když mi na místě spolujezdce vybouchne atomovka. Navíc když ta atomovka vybouchne, zjistím že se s autem vůbec nic nestalo a jedu dál. Poškození je snad jen při otočení auta na střechu, kdy přijde komická animace a občas upadlé kolo, což se vyřeší restartem, po kterém vám kolo zase "naroste". Ani nechci pokračovat s dalšími problémy a nedodělávkami. Jednoduše pokud chcete vyhodit peníze jen tak pro nic za nic, je toto hra přesně pro vás!
  • Jde tahle videorecenze stahnout?:-)
  • je to trapna hra. GRID a FLATOUT stale neprekonani
  • je to o nastaveni auta .. nie o tom kolko natocis volant .. ak sa ti zablokuje volant a kolesa a ujes v smere jazdy von z trate tak : bias viac do zadu, uber camber, mekci zadni antirollbar ...
    ak ti nedotaca v pomalych a mas nizsie teploty na zadnych gumach tak pridaj zadny antiroll ak mas vyssiu teplotu na prednych tak uber predny anti roll bar .. ak nedotaca v rychlych tak uber zadne krydlo a zniz predok .. pripadne ak nedotaca na vjazde tak to chce tuzsi front bump a ubrat predny toe-in .. ak nedotaca na vyjazde tak tuhsi zadny bump a ubrat predny rebound ... a adekvatne postupovat pri pretacavosti ... vela veci zistis z pomerov teplot na vnutornej, strednej a vonkajsej casti pneumatiky
  • springs a dumper na 0? :) omg .. tak to jde mozna fakt jen u Shiftu a podobnych
  • Hanzales
    Shift byl jenom jeden ;o) Jinak zkus i to nastavení co mám já. U vetšiny her mám taky "spring" a "damper" na 0, ale tady nebo v gridu to chtělo dát na 50-100. Taky ve hře "throttle a brake sensitivity" by mělo být na 50 (což je lineární) cokoli nahoru dolu se pak chová nelineárně. Jinak ten rozsah 501 bude asi nejideálnější, jen bude třeba někdy poměnit steer lock v setupu auta.
  • Inak ten input lag vs performance som si u poslednych portnutych konzolovych hier vsimol dost casto v poslednej dobe. V minulosti ked hra nestihala tak proste sekala ale hra vzdy dala v momente kurzor/polohu tam kde som "drmol" mys. Teraz ked tak drmnem vidim jasny lag i u FPS hier. Z PC hier to ma tak blbo i Arma 2 + DAT ktore som posledne hral. Dalej to mal tusim Red Faction:guerilla, Just Cause 2, do urcitej miery myslim ze i Bulletstorm a Crysis 2.. no a ted i NFS - hodne hier mozno tak Homefront bol "ok". Nepaci sa mi tento vyvoj, radsej keby hra sekala aspon jasne viem ze mam znizit detaily alebo upgradnut takto len clovek huta ze co. A v skutocnosti ani nizsie detaily to doopravdy neodstrania len zamaskuju uz z principu ako je to cele casovanie a "pooling" navrhnute.
  • Musis si vytvorit profil v Autologu,ale jestli nemas origo tak smula
  • To se snižování detailů sice pomáhá, nicméně to pak můžu jít rovnou hrát rFactor *4* Až někdo vyřeší můj hlavní problém - divný feedback v závodech, tak se k tomu zase vrátím, takhle je to pro mě dost otrava, když se řízení chová jako v autě bez serva.
  • Chtel bych se zeptat,zjistil nekdo z Vas kde se da zmenit jmeno hrace?
    Porad na to nemuzu prijit a stale tam mam Player.
    Dik za odpoved
  • Moje nastaveni pro G25: http://img847.imageshack.us/i/profilern.jpg/

    http://img849.imageshack.us/i/shift2u2011040308230779.jpg/
  • Lip bych to nenapsal,kdyz clovek neni linej si pohrat s nastavenim volantu tak je to parada.Jen Drift mi vubec nejde *10* ,prijde mi o dost tezsi nez v predchozich Shiftech.
  • Nejlepší jsou stejně kamínky, nepořádek a listí co se vyskytuje na silnici... dodává to moc pěkný pocit při hraní
  • Hanzales
    od rFactor 2 můžeš očekávat spíše mírně vylepšenou grafiku (přidané nějaké filtry, motion blur) ale hlavně spíše počasí, animace pilota a především nový model pneumatik. Taky Shift 2 a rFactor jsou dvě rozdílné hry ;o)
  • Hanzales
    Já to zkusil, smazal a koupil ;o) Po vyzkoušení jsem zjistil, že dostanu to co očekávám. Možná jen pár tipů pro Logitech volanty, než se hodí flinta do žita:
    Nastavit rozsah na 360. Jde to i s 900, ale je třeba potom u setupů aut měnit steer lock (nebo jak to tam je) V kostce, defaultní nastavení auta odpovídá tomu 360 stupňovému rozsahu. Také je důležité v Logitech profileru vypnout "Allow Game to Adjust Settings" a nechat všechny tři síly na 100%. Ve hře pak deadzony na 0 a sensitivity na 50 a doporučuji tak jako tak předetekovat plyn a brzdu. Někdy ten pedál bere jen on/off a po znovunadetekování teprve začne fungovat regulerně. Vše je nutno nastavit po druhém závodu a pak s tím minimodem je to už velmi slušné. Jinak lag způsobuje plynulost hry, kdy sice vše možná běží na oko plynule, ale pro svižné reakce je třeba mít rezervy (alespoň těch 50fps) tedy snižte detaily, vypněte v-sync a uvidíte, jestli se projeví nějaká změna. Suma sumárum jsem spokojený. Podotýkám, že taky hraju LFS, iRacing atd. a Shift 2 si užívám. Mezi simulátory typu rFactor, iRacing, LFS bych to asi neřadil (tam chybí kariéra, rozsáhlejěí upgrady aut atd.) Shift 2 spíše zapadá mezi hry typu Grid, GT5 atd. nebo spíše vyplňuje díru někde mezi. Fyzika by se dala opět přirovnat k sérii GTR kdy je vše přizpůsobeno širšímu publiku, ale věřím, že engine hry sám o sobě je dosti slušný a komunita dříve či později přinese ovoce v podobě uvěřitelnějšího jízdního modelu. PS: kde jinde člověk narazí na kombinaci krásné grafiky, slušného vozového parku, tratí jako NordShleife či Bathurst a konečně třeba i animace volantu a rukou kdy u těch 900 stupňů pilot pěkně paže "překlápí". Jako celek dohromady to alespoň mně náramně šmakuje a vedle iRacing a LFS to bude asi nejhranější hra spolu s GT5.
  • Tak asi na to mám stejný názor. Počáteční nadšení jaksi opadlo. Nejdřív mě hnalo dopředu to zkoušení nových aut, které jsou sice krásně udělané, ale připadá mi, že mají tak nějak "random" chování. Zvuky mi příjdou čím dál horší, jen to tak nějak vrčí, trochu mi to připomíná RBR, kde byly zvuky fakt hrozné. Někdo říkal, že základ enginu je stejný jako u rFactoru, tak já doufám, že rF2 nabídne minimálně stejný vizuální zážitek jako todle.
  • Jinak ta hra sama o sobě by nebyla špatná, zlákala mě ta myšlenka superaut typu Huayra na Nordschleife v parádní grafice, ale ta interaktivní část (fyzika, FFB) je prostě pro člověka, co aspoň trochu hraje simulace, absolutně nestravitelná. EA věděli, proč nevydat to demo, ale já to považuju za podlost.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit