-
Není to tak černobílé.
"Vymazlit si město na 16 sektorovém regionu v single s postavením všech divů světa není práce na pár hodin, ale dnů.
Zvlášťě, pokud přihlédneme k tomu, že suroviny nejsou neomezené. Na velké mapě jde dosáhnout i 4 miliónového města (a to jsou jistě i schopnější hráči než já), ale udržet jej v "chodu" v době kdy dojdou suroviny jako uhlí a ruda, s nárustem znečištění díky dopravě není rozhodně hračka. Průmyslová města se musí poměrně dost přebourávat a komplet přestavovat, často i několikrát.
Největší problém je asi voda. Možnosti jak tuhle "surovinu" doplňovat jsou dost omezené a pokud ji znečistíte, zabere několik hodin reálného času ji dát dohromady.
To, co píše recenzent je pravda u měst "rychlokvašek". Rychle zaplácat region a říct "jo vydělávám, mám plno, jdu na vedlejší region. Zaplácám mapu a řeknu, jo vyhrál jsem to, nemám kam stavět, nuda. Jdu napsat recenzi. Souhlasím s tou ne-simulací (frozen region) ve chvíli, kdy za single hraju celou mapu sám - to je průser, výrazně by to zvedlo obtížnost, kdyby ostatní města v regionu běžela i bez mé přímé účasti. Osobně doufám, že právě toto je jedna z těch věcí, které "dočasně vypli, aby ulevili serverům".
Multiplayer je prostě jako jakýkoli jiný týmový multiplayer. Když máte člověka, co to neumí nebo vám to záměrně kazí, je to problém v jakékoli týmové hře. Jen to u 5 minutových matchů ve střílečkách mrzí míň.
Problém je také opravdu malinký výběr map, 8! je fakt šíleně málo. Pěkné by byly i třeba 32-64 sektorové, kde by si hráč i v multiplayeru "claimnul" několik sousedících sektorů, přidat pár divů světa jako velkou hydroelektrárnu atd... Snad se to pohne víc správným směrem.
Za dva týdny má být první global event, kdo ho bude chtít vyhrát bude MUSET spolupracovat. Zatím si všichni v multiplayeru spíš jen tak hrají na pískovišti, hledají kamarády a oťukávají optimální "build".
Z mého pohledu ano, hra má chyby, stále neběží v plném modu, a stále má dost nevyužitého potenciálu. Jednoznačně je chytlavá a zábavná, třebaže ne pro lidi, co je pro ně "postavení města" víceméně zaskládání regionu domečky. Jsem si jistej že tohle mi vydrží déle než faily typu Diablo III, SW Tor, ... -
-
Super. Díky za tvé dojmy...teď mám chuť to na vlastní kůži taky vyzkoušet!
-
Zrovna jsem se chystal napsat obdobný příspěvěk, jakmile servery poběží na 100% se všemi dočasně deaktivovanými funkcemi, nelze hru jinak než doporučit. Piplal jsem se 3 dny v kuse s poloostrovním městečkem, které dosáhlo maximální vyspělosti a vydělávalo díky turismu a celovečerním akcím/koncertům i 200k za den. Přečkalo útok zombie, tornádo i ohnivého t-rexe. Pak ale přišlo zemětřesení a jaderná elektrárna to zkrátka neustála a explodovala. Radiace udělala z ráje radioaktivní pustinu :( Setkal jsem se také se situací, kdy mi vítr navál ze sousedského města vlastněného jiným hráčem jedovatý vzduch, pak nezbývá než diplomaticky vyjednávat :)
-
-
Zombie, Ohniví T - Rex WTF?
To je asi naschvál aby si měl co dělat. Postavíš město a začnou padat meteory atd..
Kdyby to bylo jen někdo jak to bývá..
-
-
-
Koukal jsem na videa a to mě chcete říct že mapa na stavění co je vidět na videích je ohraničená tou přerušovanou bílou čárou ? to jsou ty mapy takhle maličké to je vtip
-
dekuji nechci :) Simcity 4 mi funguje i na win 7 64bit a je to neco neco uplne jineho . Ostatne on je lepsi a-train 9 alias train giant nez tento on line paskvil .
Chapu ze z dnesnich deti se stali google blbci a tak pro ne musi byt vse zjednodusene, ale treba Civilizace si drzi porad svuj standard i ve verzi 5 tak pro ne simcity . -
člověk se tomu musí smát *1*
a s tím že na krabici je něco od games.... to by mě zajímalo mohl by to tady někdo z redakce komentovat ? případně zjistit proč to tam EA má ? protože to je na žalobu za lživou reklamu -
Tohle videjko http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ vystihuje naprosto presne co je tahle radoby firma zac = s EA na vecne cesy a nikdy jinak ...
A jak uz tady nekdo psal, tohle neni Simcity ale ShitCity -
A teraz ako zistit ci si hru kupit alebo nie. Niekomu sa to paci niekomu nie kazda recenzia je ina + hra neni ani cracknuta asi ani nebude a EA demo nevyda(spinavost z ich strany)....
-
-
Já si hru pořídil v předprodeji za nekřesťanská peníze, mám nahráno cca 20h, ale pokud bych věděl, jak to s hrou bude po vydání, tak bych určitě počkal. *9*
S autorem recenze souhlasím - města jsou malá hlavně v pozdější fázi, kdy chtě nechtě vznikne město složené z budov s velkou hustotou a rozšíření dalších budov je problém. Osobně jsem čekal vylepšené SimCity4 a ne tohle. Hra je místy celkem nedotažená hlavně co se týče online prvků což je u online hry problém - např. základní interface pro vyhledávání map bez filtrů?! Wtf?!
Nezbývá než čekat, jaké změny na hře provedou a zda budou k lepšímu - zda aplikují nějaké vychytávky ze SC4 (napadá mě banalita jako zemědělské směřování města atd.), ale to asi bude v nějakém mastném DLC.. *1* -
-
dokud se budou masivně nakupovat hry v předprodeji, tak může být vývojářům jedno, jak špatnou hru udělají, když stačí předem pomasírovat lidskou mysl klidně lživou reklamou.. a lidi budou furt nadávat, že "kdyby jen věděli"
já zajíce v pytli nekupuju, hry kupuju jen na základě dřívějších zkušeností s pirátskými verzemi/demoverzemi/ztracenými CD nebo výborných ohlasů/recenzí, jako třeba pár dnů zpět na GoG strategie King of Dragon Pass -
-
V předprodeji si kupuju jen hry ze série TotalWar (už se těším na Rome 2 :) ), kde kvalita je zaručena, ale SC5 mě nějak zlákalo. Asi jak to bylo kvůli značce SimCity a předchozímu dílu, který mě bavil. SC5 není v zásadě špatná hra (pominu-li to, že se chvilkama tváří jako betaverze :D), ale jen do určitého bodu, kdy prostě není možné město dál rozvíjet - tento bod však nastane poměrně brzo a vám nezbude, než si založit další město a začít od začátku.. *9*
-
-
-
vzhledem k tomu, jak pomalu vyplouva na povrch ze ty slavne EA servery vlastne vubec nic ze hry nepocitaji a hra muze jet klidne bez nich, tak bych se o existenci cracknute verze nebal ;)
-
Podíval bych se na nějaké let's play na youtube ... je jich tm celkem dost a hodně toho ukážou. Potom TB udělal celkem dobrý WTF is SimCity.
http://www.youtube.com/playlist?list=PLqlMUV2OF9FRpyjwHENHUMf_ZqkL5kMeH
http://www.youtube.com/playlist?list=PLKsqXBrW3Vr3Y1iZYowFsAPxpEGwjrMZG
Z téhle recenze se nedá zjistit o hře vůbec nic ... teda kromě toho, že města sou malá. Já chápu, že to člověku, který to psal vadí, ale udělat z toho středobod recenze a omezit kvůli tomu jakoukoliv informačni hodnotu na minimum je škoda.
-
-
moje mesto
http://cache.gawkerassets.com/assets/images/9/2011/11/hk2.jpg -
-
Ty hraješ hong kong v Google maps? *7*
-
-
Může mi někdo teda vysvětlit, jak se vzala nálepka s "Nejlepší SimCity v historii!"- GAMES.cz na mou krabičku? *7*
-
-
Tak jestli se herní průmysl dostal do takovejch problémů, že už musí vydavatelé lhát na krabici, tak už fakt nevím, kam to ještě může klesnout. To jsou lidi fakt takový tupí stádo, že si nepočkaj pár dní/týdnů než o té dané hře vyjde několik nekoupených recenzí a musí si hry předobjednávat 3/4 roku dopředu? A že se nepoučí a dělaj to stále dokola?
Viz. Aliens CM. Jak tahle hra mohla být v best-selling na steamu měsíc před launchem fakt nechápu. Tenhle rok je to fakt zatím od horšího k sračkóznímu. Zatím. Možná to zachrání Bioshock, ale to budou taky skriptovací orgie, takže od toho taky nic moc nečekám. -
-
Já sem shlédnul videa z bety a na základě toho předobjednal. Dostal sem co sem čekal, že dostanu a určitě nebudu brečet na fórech. Bohužel čím dál tím víc lidí si kupuje hry bez toho, aby si o nich něco zjistilo ... a dát na info přímo od společnosti co to vyrábí je vyloženě kravina.
-
A proc ti to vadi, jsou to jejich penize, at si to kupuji kdyz chteji a pak breci na forech, to je kazdeho vec. Ja jsem se takhle jednou take nechal napalit, konretne s Dragon Age 2, ted uz si ale davam pozor co koupim. A od EA uz nikdy nic.
A ACM byl mozna best-selling preorder z duvodu ze vysel v dobe herniho sucha. Jinak pochybuju ze by se do nejake topky krome TopShit nekdy dostal. -
-
Mě to vadí, protože to dělá moc lidí = moc to vynáší = vydavatelé na to hážou bobek a budou dělat takovýhle sr*čkózní hry stále dokola. A proč taky ne, že? Proč se snažit dělat lepší hry, když to tak vynáší. Viz. žánr MMS (Modern Military Shooter). Každý rok nová hra s novýma texturama a prodá se jí xx mil. ks.
-
-
tys taky koukal na to video z posledniho Medal of Honor na youtube? :) bohuzel je to tak, dokud to lidi budou kupovat, budou se tyhle hry delat a kdyz to kupovat nebudou, tak se to holt svede na piraty
-
-
-
-
Zajímavý - v žádným z textů, který u nás k novýmu SimCity vyšly, se nic takovýho nepíše.
-
-
Mohu vám to vyfotit, pokud chcete. *1*
-
Takze EA lze? Nevim jestli k tomu potrebuje svoleni od games.cz, predpokladal bych ze ano.
-
-
Já myslím, že EA může lhát i bez povolení. *1*
-
-
Nebyli ste někde z EA na nějaké akci? .... to se tak ráno člověk probudí a nepamatuje si co večer říkal. *1*
-
-
Rika se tomu marketing a plati na tupe ovce na ktere zacinkas das blistove pozlatko a muzou si kopytka strhat aby to meli prvni.Ty druhe ovce cekaji v rohu a ctou male pismenka vzadu na obale a divaji se jak z tech prvnich litaji penize.
-
-
Pardon hledal sem az sem nasel
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ
todle je EA
preber si to jak chces -
-
Zajímavé. Já bych "Sane Individual" přejmenoval na "Hipster Who Doesn't Feel Special Unless He Talks Sh*t about Games and Platforms That Most Others Like", ale jinak dobrý.
-
-
-
-
Takze secteno podrtrzeno trzni hnus dorazil i do her postupny a hnusny trend dosahuju vrcholu vydaji za bratru 1000 kc demo.Z recenze sem pochopil ze je to demo, ma to vsechny prvky.Jak dlouho bude trvat nez se objevi dlc balicek?treba nastroj uprava terenu?Nevim zda se mam smat ci brecet ale tadle civilizace ktera uz nevi kudy kam prodava zabavu po kusech nepekne skonci.navic lepe pro me za pul roku pockam az to bude stat 200kc a dlc balicky dalsich 200 a chudaci coto koupili za 1000 budou mlatit hlavou do zdi
-
malý mapy bych nevidel jako problem kdyby byla simulace propracovana a kdyby to bylo i nejak narocne na hrani. Ale co tady psal smejki ze si na začatku pucite penize a pak za par minut vystavite mesto a jste v pluse to me dost odrazuje od koupe.
fakt je to tak lehky? v simcity 4 jsem se musel snažit udrzet finance nejak v rovnovaze -
-
Jo je to tak lehký ... pokud zůstaneš u low wealth simů, kteří nemají nějak extra školství. Navíc není si potřeba pučovat že? Mě osobně těch 125K vystačí tak asi na čtvrtinu města.
-