-
Zvykajte si, žijeme v konzumnom veku, kedy majoritná časť hráčov chce hry pri ktorých môže bez rozmýšlania prdieť do fotelky pred obrazovkou svojej konzole a pri hraní sa ani trošku nesnažiť. A tieto trendy sa samozrejme prenášajú aj na PC hry.
OBÁVAJTE SA, PRETOŽE BUDE HORŠIE!!! -
Maxis očividně neříká o nutné online feature pravdu. www.rockpapershotgun.com/2013/03/12/simcity-server-not-necessary/
-
-
Šak to je jasné ... když ti blikne v půlde hraní server connection lost a hra jede dál tak si říkáš a jak se mě teď v cloudu počítá ta simualce? Jsou to kecy ... je to klasická allways on DRM, která hře nic nepřináší. Ale s tou cenou jakou nasadili se nedivím ... sa to by si to upirátil i zaměstnanci M$.
-
Zrovna jsem na to koukal,jsem zvědav jak se to všechno vyvrbí
-
-
ShitCity
-
Jak fungují mapy?
Náhodně mně to vybere region a když ho nechci tak to smažu a zase náhodně?
Kolik takto mohu mít regionů? -
-
Vyberes si region,ve kterem muzes mit 2 az 16 mest+mista na specialni velke stavby. region udelas bud privatni nebo verejny. Muzem mit rozhenrano celkem 10 regionu (tzn 10save pozic)na jednom serveru. Hrat muzes na vsech serverech soucasne(samozrejme mesta jsou neprenosna)
-
Vybereš mapu která se ti líbí, nastavíš podmínky (soukromý, online, sandbox, omezený prostředky, atd) a je to. Můžeš jich mít rozehraných tuším 10 na každým serveru.
-
-
Do recenze bych se klidně nebál přidat kritický odstavec týkající se toho terénu. Ono totiž některé mapy jsou tak zle přichystané, že už tak malá mapa je rázem ještě menší. Budovy se nedají stavět ve svahu takže si pod sebou vyrobí násyp (často velice komický), který ale blokuje stavění dalších budov v těsné blízkosti. Problematika napojování silnic by taky stála za zmínku, protože ne vždy si člověk kvůli terénu může postavit silnici jak by si ji představoval. A ta nemožnost úpravy terénu... měl jsem za to, že už jsme v 21. století.
Kombinace malé mapy a terénu, který je vlastně jen dalším omezením, vzniká vtipný jev, kdy všichni staví na naprosto rovných mapách s minimem dalších faktorů (řeka, moře, hora..) a všechny města jsou jak přes kopírák s čtvercovými bloky. Na nějaké zajímavosti v podobě zahnutých silnic (a já se na ně tak těšil) a zajímavých urbanistických řešení prostě není místo.
A bylo by toho ještě mnohem víc co by se hře dalo vytknout. Abych to shrnul, čekal jsem lepší práci. Nejspíš se zde zase projevuje fakt, že chybí konkurence a SimCity se prodává už jen proto, že je to SimCity -
-
Tak já už sem postavil několik kruhových měst, skoro vždycky mám zaoblené rohy, tak aby se mě nevytvořila křižovatka. Viděl sem spirálové město. Mám města, které sou por různýma úhlama kvůli využití surovin ... to že drtivá většina staví čtverce néní problém map, ale problém toho, že nemají fantazii. A s tím terénem to taky není tak hrozné ... já mám několik měst co nevyužije ani celou mapu. Protože se mě líbí jejich tvar a chci mít třeba lesík mezi dvěma čtvrťma. Ono i na malé mapě toho de dost dokázat ... jenom se musí 2x tolik přemýšlet.
A absence teraformace mě osobně nevadí ... stejně to není 2x realistické, aby starosta srovnámavl hory se zemí. Spíš to chce se tomu přizpůsobit a zapracovat terén do rozvržení města.
-
-
myslim ze nove Sim City upadne velmi brzy do zapomeni stejne jako Sim City Societies..mrtva znacka ktera se zaradi do skatulky EA prusvihu spolu se Spore. Dobre jim tak !
-
-
A myslis si to proto,ze tobe se hra nelibila,nebo proto,ze si delas usudek z jedne recenze?
-
-
Ani jedno ani druhe , je to jen muj nazor...tezko stravitelne , ze mam nazor,ja vim. Ale muzem se tu za pul roku sejit a popovidat si o tom jakou udelalo Sim City diru do sveta :)
-
-
Proc tezko stravitelne? Me to proste zajimalo a nebyl v tom zadny sarkasmus. Tva odpoved me ale presvedcila o tom,ze me tvuj nazor vlastne nezajima *2*
-
-
Jo takhle , tak to pardon . vis,ono tady na games to je docela problem rozpoznat co je a neni sarkasmus. :)
-
-
To není jen na games ... s tím má problémy obecně psaný text. Chtělo by to nové znaménka .... menovali by se Sarkaznítka.
-
Zadny problem. Me zase treba tahle recenze prijde jako vtip. Proc uz jsme psal nize. 5 bodu tu dostavaji ty nejvetsi braky(schvalne si zkuste najit hry co dostali stejne hodnoceni). A pres mnohe nedostatky je SimCity porad kvalitni ackovy titul
-
-
-
-
-
-
Huuuu, jen pět z deseti?? *8* Jsem teda čekal podstatně vyšší skóre a skoro jsem rád, že jsem ve světle jiných hvězd vycházejících tento měsíc odsunul SC na vedlejší kolej.
Dneska už nemám mentální sílu na to, číst celou recenzi, ale zítra si to pořádně a pečlivě přelouskám. -
-
Reknu to tak-uz mnoho horsich her tu dostalo mnohem lepsich hodnoceni.
Muj nazor je,,ze prestoze online pripojeni je hovadina,prestoze temer zadna online funkce jeste nefunguje jak ma(vyhledavani MP map,zebricky,trade mezi mesty....) a najdou se i bugy,tak 5 bodu si to urcite nezaslouzi. 5 bodu tu dostavaji hry ktere nikdo nehraje,nejvetsi braky a najednou ji ma AAA titul?
btw. Velikost mest je silene mala,mala a jeste jednou mala. Je to jen takova ctvrt a ne mesto. -
-
vyhypovany titul s AAA rozpoctem z toho nedela AAA hru = nevidim nejmensi duvod hodnotit na jine stupnici jen kvuli vetsimu rozpoctu
-
-
To ani nikdo nechce
-
-
-
Tam se nic nedozvíš, snad jen, že města jsou malá *1*
-
-
PRĚSdse TAk !!!! KONZOLKI = budOUCNOSt Hrany HER
-
-
Prosím, aby lidi, kterým tento komentář uštědřil těsnější kalhoty, aby pochopili, že se jedná o trolla a zbytečně nedělali humbuk.
-
-
Jenom skoda ze ma pravdu. *7*
-
-
Budoucnost pro AAA určitě. Akorát je to jako skákat do bazénu plneho ho*en a těšit se až dopadnu no té krásné čisté vody.... budoucnost to sice je, ale jaká?
Osobně věřím v indie, už tam bylo víc jak jedna dobrá hra a doufám, že konzole zůstanou co nejuzavřenější, aby se indie soustředila na PC.
-
-
-
-
-
-
jooo takže takove pecky hrajete na PC *1* *1* *1* *1* *1* ja to furt rikam konzole jsou budoucnost
-
-
Trapnej troll, nekrmte ho *7*
-
Ermm... hry na tvoje milované konzolky se dělaj na PC *2*
-
-
No tak to je argument *1* Tim jsi chtel rict ze PC je dobry jen k delani her ktery se hrajou na konzolích, nebo co?
-
-
ne, tim jsem jen chtěl říct, že je to pitomej argument, pokud hájim herní povahu platformy, protože to o ničem nevypovídá.
-
-
A auta se dělaj na (mj. i) na CNCčkách *2*
-
-
A iPhony dělají děti v číně ... btw o čem se tu bavíme? *1*
-
-
asi že by tím pádem čínské děti měly mít lepší příjem signálu než iPhone *1*
Nevím, zeptej se Senaria, co tím chtěl říct.
-
-
-
-
-
Proč to prezentují jako města a ne jako čtvrtě? Kdyby region bylo město tak by to bylo více logické.
Sice 2Km čtvereční nebo kolik to je a 200k obyvatel je stejně hovadina i na čtvrť ale dohromady by to bylo město a ne několik měst.
Pak bych chápal,že mám oblast kde jsou fabriky, kde jsou parky a ne, že mám specializované město. Dokonce Ostrava kde vzduchem léta všechno možné má parky atd. Tedy bylo specializovaná na průmysl ale stejně mají hodně kultury atd. Ale jsou tam oblasti kde je samá fabrika.
http://www.citymayors.com/statistics/largest-cities-density-125.html
Zde to je vidět jak mají divné,že tolik lidí se vejde na 2Km.
To je všude mrakodrap anebo zvedli počet lidí v domech? -
-
Tohle me napadlo asi po hodine hrani. ''Mesta'' jsou ve skutecnosti jen ctvrte,''region'' je mesto kde sve ctvrte spravujes *2*
-
V malém domečku tady myslím žije 16-20lidí. Proto má město tak obrovské počty obyvatel. Jinak by na těch malých mapách bylo málo lidí a hráčům by to bylo divné ... taky si myslím, že mohlu udělat čtvrtě a hlavně dát je přímo vedle sebe, bez těch dálnic ... protože takhle to vypadá jak čína (rýžové políčko, u kterého začínají mrakodrapy)
-
ne, prostě cpou čísla do simulace. nehledej v tom reálné předobrazy
-
-
Tak tvrdí,že na každého tam mohu kliknou tedy těch 200k lidí tam někde musí být. A jak se narvou do baráku to by mně tedy zajímalo. Když se dá sledovat kdo kam chodí atd.
-
-
Jestli jde kliknout opravdu na kohokoliv v jakýkoliv moment, to netuším (řekl bych, že ne), ale životní prostor jim opravdu nesimulují.
-
Momentálně se to má tak, že na high density, počet agentů (simulačních jednotek) nesouhlasí se zobrazeným počtem lidí. Čert ví jestli je to tak naschvál, nebo jestli se to ještě bude měnit. Každopádně si myslím že to ještě změní.
-
-
-
-
Ještě jedna věc,ruku do ohně bych za to nedal,ale nejsou všichni simové ve hře běloši? (Toho jestli se chytne nějaká lidskoprávní organizace :D)
-
-
nope
http://madsmejki.sweb.cz/SimCity%202013-02-17%2001-53-47-44.jpg -
-
Ach tak moje nepozornost,díky,chtěl jsem se kouknout,ale můj server je pravděpodobně vypnutej a znovu už ten tutoriál odmítám dělat *16*
-
-
Tak ho nedělej ... stačí hned jak začne odejít do menu a on se zruší.
-
-
-