Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tys taky koukal na to video z posledniho Medal of Honor na youtube? :) bohuzel je to tak, dokud to lidi budou kupovat, budou se tyhle hry delat a kdyz to kupovat nebudou, tak se to holt svede na piraty
  • vzhledem k tomu, jak pomalu vyplouva na povrch ze ty slavne EA servery vlastne vubec nic ze hry nepocitaji a hra muze jet klidne bez nich, tak bych se o existenci cracknute verze nebal ;)
  • KaloSaper
    Mě to vadí, protože to dělá moc lidí = moc to vynáší = vydavatelé na to hážou bobek a budou dělat takovýhle sr*čkózní hry stále dokola. A proč taky ne, že? Proč se snažit dělat lepší hry, když to tak vynáší. Viz. žánr MMS (Modern Military Shooter). Každý rok nová hra s novýma texturama a prodá se jí xx mil. ks.
  • walltar
    Já sem shlédnul videa z bety a na základě toho předobjednal. Dostal sem co sem čekal, že dostanu a určitě nebudu brečet na fórech. Bohužel čím dál tím víc lidí si kupuje hry bez toho, aby si o nich něco zjistilo ... a dát na info přímo od společnosti co to vyrábí je vyloženě kravina.
  • walltar
    Podíval bych se na nějaké let's play na youtube ... je jich tm celkem dost a hodně toho ukážou. Potom TB udělal celkem dobrý WTF is SimCity.

http://www.youtube.com/playlist?list=PLqlMUV2OF9FRpyjwHENHUMf_ZqkL5kMeH
    http://www.youtube.com/playlist?list=PLKsqXBrW3Vr3Y1iZYowFsAPxpEGwjrMZG

Z téhle recenze se nedá zjistit o hře vůbec nic ... teda kromě toho, že města sou malá. Já chápu, že to člověku, který to psal vadí, ale udělat z toho středobod recenze a omezit kvůli tomu jakoukoliv informačni hodnotu na minimum je škoda.
  • A proc ti to vadi, jsou to jejich penize, at si to kupuji kdyz chteji a pak breci na forech, to je kazdeho vec. Ja jsem se takhle jednou take nechal napalit, konretne s Dragon Age 2, ted uz si ale davam pozor co koupim. A od EA uz nikdy nic.

A ACM byl mozna best-selling preorder z duvodu ze vysel v dobe herniho sucha. Jinak pochybuju ze by se do nejake topky krome TopShit nekdy dostal.
  • walltar
    Ty hraješ hong kong v Google maps? *7*
  • A teraz ako zistit ci si hru kupit alebo nie. Niekomu sa to paci niekomu nie kazda recenzia je ina + hra neni ani cracknuta asi ani nebude a EA demo nevyda(spinavost z ich strany)....
  • moje mesto

http://cache.gawkerassets.com/assets/images/9/2011/11/hk2.jpg
  • KaloSaper
    Tak jestli se herní průmysl dostal do takovejch problémů, že už musí vydavatelé lhát na krabici, tak už fakt nevím, kam to ještě může klesnout. To jsou lidi fakt takový tupí stádo, že si nepočkaj pár dní/týdnů než o té dané hře vyjde několik nekoupených recenzí a musí si hry předobjednávat 3/4 roku dopředu? A že se nepoučí a dělaj to stále dokola?

Viz. Aliens CM. Jak tahle hra mohla být v best-selling na steamu měsíc před launchem fakt nechápu. Tenhle rok je to fakt zatím od horšího k sračkóznímu. Zatím. Možná to zachrání Bioshock, ale to budou taky skriptovací orgie, takže od toho taky nic moc nečekám.
  • walltar
    Já myslím, že EA může lhát i bez povolení. *1*
  • Takze EA lze? Nevim jestli k tomu potrebuje svoleni od games.cz, predpokladal bych ze ano.
  • walltar
    Nebyli ste někde z EA na nějaké akci? .... to se tak ráno člověk probudí a nepamatuje si co večer říkal. *1*
  • smejki
    tak nějak jsem doufal, že to není potřeba vysvětlovat - že stačí na způsob té simulace upozornit a bude tak nějak jasno.

Empiricky: Můžeš si zkusit hry postavené na podobných principech simulace (simulace chování každého jednoho človíčka) - Dwarf Fortress, Towns, Tropico.. Žádná z těchto her nezvládá hladce počítat jednotky tisíc panáků, natož stovky tisíc nebo miliony. Jistě, ani jedna z toho není Sim City a nic z toho nepočítá věci stejně jako SimCity, ale každá znich jde na podobný problém ze stejného konce. Pro rámcovou představu to tak nějak stačí.

Matematicky: Velká města v SC4 mají typicky několik jednotek miliónů obyvatel (řekněme 3mega - ale jsou i desetimilionová). Každej sim má cca 15 parametrů. Moderní high-end CPU má cca 110 GIPS. Když to extrémně zjednodušim, tak na úpravu každýho parametru je třeba minimálně 3 instrukce (zápis do registru, alespoň jednoinstrukční úprava, zápis do paměti). Tj. 3 * 15 * 3 * 10 ^ 6 = 1,35 GI. 110/1,35 = 81. Za sekundu by takový procesor stihnul obejít všechny parametry u všech simů 81x, což dává 0,012 s na jeden check. 0,012 sekundy a to kontroluju jen parametry simů. Ignoruju, že běžné operace potřebují jednotky až desítky instrukcí. Ignoruju, cokoliv mimo programu, kterej si jen pamatuje a kontroluje 3 miliony simů a je efektivní jak zákon káže. Ježiš, ignoruju i běh OS a to, že SimCity určitě nepsali v assembleru. Tohle jsem sesmolil rychle na koleně, takže pokud má někdo výhrady, sem s nima.
  • janchor
    Zajímavý - v žádným z textů, který u nás k novýmu SimCity vyšly, se nic takovýho nepíše.
  • smejki
    asi že by tím pádem čínské děti měly mít lepší příjem signálu než iPhone *1*
    Nevím, zeptej se Senaria, co tím chtěl říct.
  • smejki
    ne, tim jsem jen chtěl říct, že je to pitomej argument, pokud hájim herní povahu platformy, protože to o ničem nevypovídá.
  • Pardon hledal sem az sem nasel
    http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ
    todle je EA
    preber si to jak chces
  • Rika se tomu marketing a plati na tupe ovce na ktere zacinkas das blistove pozlatko a muzou si kopytka strhat aby to meli prvni.Ty druhe ovce cekaji v rohu a ctou male pismenka vzadu na obale a divaji se jak z tech prvnich litaji penize.
  • Mahcake
    Může mi někdo teda vysvětlit, jak se vzala nálepka s "Nejlepší SimCity v historii!"- GAMES.cz na mou krabičku? *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit