-
Mohu vám to vyfotit, pokud chcete. *1*
-
Jenze ve starsich simech ti trvalo klidne i nekolik dnu hrani, nez si plochu zaplnil - jednoduse proto, ze si musel poseckat, az ti mesto vydela.
-
Delas si p*del? Jak muzes zaplatit za neco co jsi nikdy ani nevidel copak nevis o co jde tem markterum??? Nejdriv stahnu na torrentu a potom bud smazu, nebo koupim plnou. Tak se t. dela. Nenecham se nikym podvadet falesnyma demickama.
Mimochodem fakt je ten, ze dneska uz za neco stoji jenom indie scena. -
Ehm, EA je vydavatel, EA je ten, kdo hru PRODAVA hracum => EA je ten, kdo je plne zodpovedny za vse kolem hry. Nejakej Maxis nikoho nezajima.
A ty si zjevne navic tatar, protoze ty servery nefunguji stale - muzes si hrat (nekteri stale ne), ale funkcionalita spojena prave s online stavem je vypnuta (zebricky, vyhledavani ...) => jednoduse to nefunguje, hrajes demo. -
2smejki: Az na to, ze pocitas kravoviny ... realne potrebujes resit tak maximalne 1/100 (spis jeste o par radu min) obyvatel v danym case, protoze ostatni nic nedelaji (obyvatel kterej spi/sedi v kanclu/cumi na telku ....to bude delat nejspis par hernich hodin).
Navic zjevne neumis cist, protoze stiznosti tu nejsou ani tak proti poctu obyvatel (klido muzes mit mesto s 50k obyvatel) jako proti prostorovym moznostem = neni kam postavit dalsi budovu/dalsi smetiste/...
Kdyby to totiz chteli aspon trochu priblizit realu, tak na prostor 10x10km vic nez nejakych 100k obyvatel proste nedostanes. -
Koukam, ze EA ma dalsi zarez do pazby jak na*rat platiciho zakaznika...
-
Vole já neřikám srazit hodnocení o 90% :DDD.
Jinak chyba Maxisu to byla jenom pro veřejnost, protože to podle mě (a spousty jinejch spekulací, ať už hráčů, nebo herních žurnalistů) vzali na příkaz EA na sebe, protože pro EA by to byla horší újma na jménu, než pro Maxis. Nesmíš zase věřit všemu, co kdo napíše na twitter, nebo alespoň né, pokud v tom má prsty EA.
A ta nefuknčnost serverů.. některý lidi s tim, co já vim, měli problémy ještě minimálně do včera nebo předevčírem. A pochopil bych, kdyby to byl jeden z prvních perma online titulů a vážně by se s těma problémama nepočítalo.. Ale jak řikám, EA (ano EA, protože Maxis jsou jen zaměstnanci, kteří dělaj hry a jejich managemant na příkazy EA) s tim na 100% počítalo a na 100% jsem si i jistej, že maj finance na podpoření startu DRM hry, i kdyby byla 100x větší než SimCity.. Prostě se na to vysrali, pak to hodili na Maxis, jakožto svoje podřízený, a zase z toho vybruslej s čistym štítem.
Já chápu, že tě ta hra baví a vim jak si se na ní těšil a neřikám, že je to po herní stránce špatný, to vůbec ne. Jednak si to nemyslim a druhak jsem to nehrál, takže nemůžu soudit a věřim, že jsou ty lidi z Maxis šikovný. Ale prostě mám averzi vůči tomu, jak si nechaj hráči sr*t na hlavu od někoho, jako je EA, společnost, která v mejch očích domr*ala spoustu potencionálně dobrejch her i celejch herních studií (viz BioWare) a celkově tim (alespoň pro mě) kurví herní průmysl. -
Zrovna jsem se chystal napsat obdobný příspěvěk, jakmile servery poběží na 100% se všemi dočasně deaktivovanými funkcemi, nelze hru jinak než doporučit. Piplal jsem se 3 dny v kuse s poloostrovním městečkem, které dosáhlo maximální vyspělosti a vydělávalo díky turismu a celovečerním akcím/koncertům i 200k za den. Přečkalo útok zombie, tornádo i ohnivého t-rexe. Pak ale přišlo zemětřesení a jaderná elektrárna to zkrátka neustála a explodovala. Radiace udělala z ráje radioaktivní pustinu :( Setkal jsem se také se situací, kdy mi vítr navál ze sousedského města vlastněného jiným hráčem jedovatý vzduch, pak nezbývá než diplomaticky vyjednávat :)
-
za hru jsem vytlačil 1300 vočí, musim teda říct, že velikost měst je těžce k nasr**í, pač v pozdější fázi už nejdou stavět v větší projekty, nejde se dál rozšiřovat prostě špatný. Online DRM taky nechápu zvlášť, když ještě včera mě to neustále padalo. Takže za ty prachy to rozhodně nestojí, to radši investovat na Steamu do Simcity4 - sice je to víc hardcore,ale větší zábava...
-
vyhypovany titul s AAA rozpoctem z toho nedela AAA hru = nevidim nejmensi duvod hodnotit na jine stupnici jen kvuli vetsimu rozpoctu
-
Není to tak černobílé.
"Vymazlit si město na 16 sektorovém regionu v single s postavením všech divů světa není práce na pár hodin, ale dnů.
Zvlášťě, pokud přihlédneme k tomu, že suroviny nejsou neomezené. Na velké mapě jde dosáhnout i 4 miliónového města (a to jsou jistě i schopnější hráči než já), ale udržet jej v "chodu" v době kdy dojdou suroviny jako uhlí a ruda, s nárustem znečištění díky dopravě není rozhodně hračka. Průmyslová města se musí poměrně dost přebourávat a komplet přestavovat, často i několikrát.
Největší problém je asi voda. Možnosti jak tuhle "surovinu" doplňovat jsou dost omezené a pokud ji znečistíte, zabere několik hodin reálného času ji dát dohromady.
To, co píše recenzent je pravda u měst "rychlokvašek". Rychle zaplácat region a říct "jo vydělávám, mám plno, jdu na vedlejší region. Zaplácám mapu a řeknu, jo vyhrál jsem to, nemám kam stavět, nuda. Jdu napsat recenzi. Souhlasím s tou ne-simulací (frozen region) ve chvíli, kdy za single hraju celou mapu sám - to je průser, výrazně by to zvedlo obtížnost, kdyby ostatní města v regionu běžela i bez mé přímé účasti. Osobně doufám, že právě toto je jedna z těch věcí, které "dočasně vypli, aby ulevili serverům".
Multiplayer je prostě jako jakýkoli jiný týmový multiplayer. Když máte člověka, co to neumí nebo vám to záměrně kazí, je to problém v jakékoli týmové hře. Jen to u 5 minutových matchů ve střílečkách mrzí míň.
Problém je také opravdu malinký výběr map, 8! je fakt šíleně málo. Pěkné by byly i třeba 32-64 sektorové, kde by si hráč i v multiplayeru "claimnul" několik sousedících sektorů, přidat pár divů světa jako velkou hydroelektrárnu atd... Snad se to pohne víc správným směrem.
Za dva týdny má být první global event, kdo ho bude chtít vyhrát bude MUSET spolupracovat. Zatím si všichni v multiplayeru spíš jen tak hrají na pískovišti, hledají kamarády a oťukávají optimální "build".
Z mého pohledu ano, hra má chyby, stále neběží v plném modu, a stále má dost nevyužitého potenciálu. Jednoznačně je chytlavá a zábavná, třebaže ne pro lidi, co je pro ně "postavení města" víceméně zaskládání regionu domečky. Jsem si jistej že tohle mi vydrží déle než faily typu Diablo III, SW Tor, ... -
Koukal jsem na videa a to mě chcete říct že mapa na stavění co je vidět na videích je ohraničená tou přerušovanou bílou čárou ? to jsou ty mapy takhle maličké to je vtip
-
dokud se budou masivně nakupovat hry v předprodeji, tak může být vývojářům jedno, jak špatnou hru udělají, když stačí předem pomasírovat lidskou mysl klidně lživou reklamou.. a lidi budou furt nadávat, že "kdyby jen věděli"
já zajíce v pytli nekupuju, hry kupuju jen na základě dřívějších zkušeností s pirátskými verzemi/demoverzemi/ztracenými CD nebo výborných ohlasů/recenzí, jako třeba pár dnů zpět na GoG strategie King of Dragon Pass -
dekuji nechci :) Simcity 4 mi funguje i na win 7 64bit a je to neco neco uplne jineho . Ostatne on je lepsi a-train 9 alias train giant nez tento on line paskvil .
Chapu ze z dnesnich deti se stali google blbci a tak pro ne musi byt vse zjednodusene, ale treba Civilizace si drzi porad svuj standard i ve verzi 5 tak pro ne simcity . -
člověk se tomu musí smát *1*
a s tím že na krabici je něco od games.... to by mě zajímalo mohl by to tady někdo z redakce komentovat ? případně zjistit proč to tam EA má ? protože to je na žalobu za lživou reklamu -
Tohle videjko http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ vystihuje naprosto presne co je tahle radoby firma zac = s EA na vecne cesy a nikdy jinak ...
A jak uz tady nekdo psal, tohle neni Simcity ale ShitCity -
Já si hru pořídil v předprodeji za nekřesťanská peníze, mám nahráno cca 20h, ale pokud bych věděl, jak to s hrou bude po vydání, tak bych určitě počkal. *9*
S autorem recenze souhlasím - města jsou malá hlavně v pozdější fázi, kdy chtě nechtě vznikne město složené z budov s velkou hustotou a rozšíření dalších budov je problém. Osobně jsem čekal vylepšené SimCity4 a ne tohle. Hra je místy celkem nedotažená hlavně co se týče online prvků což je u online hry problém - např. základní interface pro vyhledávání map bez filtrů?! Wtf?!
Nezbývá než čekat, jaké změny na hře provedou a zda budou k lepšímu - zda aplikují nějaké vychytávky ze SC4 (napadá mě banalita jako zemědělské směřování města atd.), ale to asi bude v nějakém mastném DLC.. *1* -
Zajímavé. Já bych "Sane Individual" přejmenoval na "Hipster Who Doesn't Feel Special Unless He Talks Sh*t about Games and Platforms That Most Others Like", ale jinak dobrý.
-
Metacritic bych vážně nebral v úvahu...Vim,že když servery nešli, tak tam bylo od lidí hodnocení 1.6-1.9 a od Metacritic 8.2-8.7 rozmezí. A to,že to lidi dali jen z důvodu,že servery nebyly. Což by se v potaz brát nemělo. Protože teď když servery jedou v pořádku. Tak pochybuju,že 100% lidí co dalo nízké hodnocení kvůli tomu, tak se znovu nepřihlásí a nezvýší to tam. Stejně jako tomu je tady na Games.cz. Má se hodnotit hra. Ano servery jsou součástí hry, ale když první 2dny nejedou jak mají a za 3dny už je to v pohodě.
-
Vrooku ale to,že serverů bylo málo za to EA nemůže :-) to byla chyba Maxisu a sami to potvrdili na Twitteru a i v tiskové zprávě.
Jinak EA a DLCčka jasně v Crysis je prej dost částí který lidem připadaj vyseknutý a přijdou s příchodem DLC což je samozřejmě špatně. Ale třeba u BF3 jsou DLCčka v pohodě podle mě.
A určitě se nemůže brát v potaz ta nefunkčnost serverů,když to bylo prostě 2-3dny maximálně. A to já hrál už toho 7.3 co hra vyšla. Sice jsem nehrál přesně od půlnoci, ale kolem 19h už šlo hrát. Stejně jako to bylo u Diabla. Lidi nadávali atd. A za nějaký ten pátek už ani lidi nevědí,že něco nešlo. Je to jen chvilkové nas***í lidí nic víc. Jo měli mít více serverů atd atd. Jako kdybych dal Diablu(WoW,Starcraft a dalším MMOtitulům) kvůli tomu,že hra první dva dny nešla na 100% kvůli serverům hodnocení 1-2 (10-20% za servery), tak jsem v tom případě blbec :D podle mě. Protože další dny to už jede perfektně.