Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Black_Hand
    no...ona to hlavne neni budovatelska hra. budovatelska hra se neustale rozviji, porad se deje neco novyho, porad je tam nejaka casto nespecifikovana vyzva, nespecifikovany ukol, ktery si hrac sam vytyci a k nemu smeruje. ve chvili, kdy je mesto dostavene tak nazdar, s mestem uz nejde moc co delat.
  • walltar
    Bohužel je to tak.
  • smejki
    ne, prostě cpou čísla do simulace. nehledej v tom reálné předobrazy
  • Jak jsem říkal, někdo rád holky a jiný zase vdolky. Mě nebaví stavět něco, na čem pak není doopravdy vidět, že to funguje. A každopádně, to co si vyjmenoval to jde i v novém simcity taky.
  • regant
    Možná kdybys tu recenzi četl a nejen se koukal na známku, tak bys určitě věděl, že autor recenze si stěžuje pouze na to, že jsou malé mapy. To je však u takovéto hry smrtelný hřích a proto si to zaslouží 5. Přirovnal bych to k situaci, kde by bylo GTA naskriptovaná koridorovka.
  • Hraci byli vzdycky kompetentni rozhodovat jaky detaily nastavit, jak velkou mapu hrat, kolik toho postavit aby to jelo plynule. Holt dnes je konzolova doba a hrac to neumi, coz je k smichu. A je taky doba diktatu, misto aby mohli dat na vyber velikost mesta tak vsem nacpou mesta maly, coz je k placi.
  • Keyz
    Proč to prezentují jako města a ne jako čtvrtě? Kdyby region bylo město tak by to bylo více logické.
    Sice 2Km čtvereční nebo kolik to je a 200k obyvatel je stejně hovadina i na čtvrť ale dohromady by to bylo město a ne několik měst.
    Pak bych chápal,že mám oblast kde jsou fabriky, kde jsou parky a ne, že mám specializované město. Dokonce Ostrava kde vzduchem léta všechno možné má parky atd. Tedy bylo specializovaná na průmysl ale stejně mají hodně kultury atd. Ale jsou tam oblasti kde je samá fabrika.
    http://www.citymayors.com/statistics/largest-cities-density-125.html
    Zde to je vidět jak mají divné,že tolik lidí se vejde na 2Km.
    To je všude mrakodrap anebo zvedli počet lidí v domech?
  • Ještě jedna věc,ruku do ohně bych za to nedal,ale nejsou všichni simové ve hře běloši? (Toho jestli se chytne nějaká lidskoprávní organizace :D)
  • Asi mne stále nechápeš. Je hezké, že ti tam engine zobrazí dopravní zácpu. Ale jak tebe to ovlivní? Jak to ovlivní město? Nijak. V novém Simcity jakmile máš problém s dopravou, tak se můžeš jít klouzat, protože ti přestane všechno fungovat. To nejsou už jen autíčka nakreslená jen tak. Hasiči se nikam nedostanou, popeláři, lidi do práce, děti do škol atd.

Za strategické rozhodnutí považuješ přejití na jinej typ energie? To myslíš těch pár sekund co ti dá zbourat starou elektrárnu a prdnout tam novou? Ale no tak. Měníš dopravní tepny ok to je hezké, ale to pouze ukazuje, že si se ze začátku špatně rozhodnul a tím pádem špatně to navrhl, navíc to souvisí s výše napsaným, když ti dopravní zácpa nic nezpůsobí tak k čemu měnit dopravní tepny, tvé město kvůli tomu nezkolabuje? Navíc to samé můžeš řešit i v novém simcity, tam to aspoň má smysl a dopad.

No a když už narážíš na smrad, tak v SC4 bylo fakt super když si měl smradlavý továrny a hned vedle v jiným políčku najednou smrad úplně zmizel. *4*
  • Stillson
    Nepopírám,že jsem se na hru těšil. Ale pokud by to byl vyloženě odpad,tak bych to napsal. Ikdybych na hru čekal 20let. Prostě na 5/10 mi hra opravdu nepřijde. To,že nové CoD dostaně 9/10 je podle mě kravina (poslední BO2 bylo pro mě za 4-5/10 a to stejné MW4 nebo kolikátka to byla). Protože ten titul nepřináší nic nového ale vůbec nic (krom příběhu SP) podle mě. Tak jako co napsat... Online mi běží v pohodě tam problém nevidím,mapy měst jsou sice menší,ale hra je těžší ikdyž bral bych jednou takovou to nepopírám.Grafika se mi líbí.Stylizace ukazatelů financí,problémů atd jsou dobře zpracovány grafy což mi přijde fajn.
    Pokud můžeš napiš svoje zápory :-) určitě to rád přečtu. A pamatuju si, jak jsem nadával,že hra nejde a že mi klíč přišel později než o půlnoci atd. Taky jsem byl naštvanej ale to nemůže mít negativní známku na hodnocenou hru.
  • trolo
    tak potom to nemali volat simcity a prizivovat sa na znamej znacke. to co je potom toto za system? kludne mohli urobit aj nove simcity tak ako je 4 s vylepseniami noveho ale nemuseli vymazavat aj dobre z 4
  • když ma nekdo zajimave a vyvinute mesto placnete sem obrazek at se pokocham :) co sem si vygooglil obrazky daji se tam delat docela hezke veci
  • SIM CITY??!!! Spíš by se to mělo jmenovat Slim City....
  • walltar
    Ono to není tak o té grafice, jak třeba o té simulaci. Třeba zapnou ti overlay škol a sledovat jak chodí simíci do školy, jak je sváží autobusy, kudy jdou, jak dlouho čekají kdo kde studuje.... a takových simulací je tam několik. Tohle bude s větší populací hodně náročné.

Ale sám maxis řakl, že zvyžuje přidání větších map. V tom nebude problém to udělat ... problém bude náročnost té simulace a jak budou pracovat s žebříčkama.
  • walltar
    Mě nevadí, že tam sou ... někdo je má rád. Taky se sematm podívám, co už vlastně mám. Ale tady asi zkusím udělat všechny. Ale ve většině her sou mě celkem ukradené.

Pěkné by bylo, kdyby udělali zvláštní žebříčky a acievemnty pro velké regiony.
  • tak snad od simcity 4 uplynulo 10 let a hw se nekam posunul a melo by byt mozne udelat hru se stejne velkymi mapami jako simcity 4, akorat s lepší grafikou
  • Mam trochu pocit, jako by si v podstate souhlasis se vsim, co je novemu SimCity vytykano, ale jen proto, ze uz tu dlouho nove SimCity nebylo a navic tu zadna poradna alternativa neni, tak mu vsechno odpustis a das 8/10 :) Trochu v tom citim nejaky "abstak" po budovatelske strategii tohoto typu, ktery zpusobuje, ze ses ochotnej odpustit vic, nez bys asi udelal normalne. Mozna, ze po mesici ci dvou az opadne prvnotni nadseni, budes kritictejsi.
  • walltar
    To sem právě ještě nějak nejzjstil .... když byli problémy se serverama tak to často vypadávalo a tak sem začal zakládat všechny služby v každém městě. Ale teď už jedou servery v pohodě tak to musím zkusit.

Ale jinak mě zatím přišlo, že ty odpadky někde mizí. Ale přijedou, když hraju do města, kam je posílám.

Ti lidi nevím ... nenašel sem žádný ukazatel, který by mě řekl kolik lidí kde pracuje, mají to všechno hrozně grafické a málo tabulkové, takže zjistit přesnou hodnotu čehokoliv mě příde jako problém.
  • Stillson
    Tohle jsem někde četl. Že mapy jsou menší i kvůli HW konfiguraci. Aby si nové SimCity mohl zahrát každý.
    Jinak achievmenty mám rád a většinou mi u hry prodlužují čas strávený ve hře :-)
  • ja myslim ze strategickeho rozhodovani je v simcity 4 docela dost, treba to postavení školy ovlivnuje nabidku i poptavku po sluzbach, nove pracovni mista atd. treba ze mas nizkou poptavku po nečem a musíš premyslet jak to zvednout, tak když mas penize treba postavis 10 univerzit a das jim dotace a vida mas v meste novou tridu profesoru, kteri protahnou obchod

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit