Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • trolo
    simcity bolo sandbox stavby mesta. obmedzenia typu tvoje mesto musi byt bud alebo nech si strcia do rite. ked si kupim hru o stavbe mesta a chcem mat mesto co je velke a ma vsetko aj ropu a kasina tak nech to tam je.

a ani nechcem zacinat o fiasku launch day a podobne.
  • p.s.s
    ješte bych chtel rict že recenze neni čiste subjektivni utvar pokud nejaka hra recenzentovi nesedne mel by se pokusit se na ni podivat s odstupem a ne placnout nizkou znamku :( treba ja kdybych psal recenzi na starcraft taky bych dal 2/10 ale vim ze by to nebylo objektivní
  • Keyz
    Právě,že jak město bylo v SC4 velká a trvala to dlouho + bylo tam více možností tak tam si vyžil strategii. Zde sice čumíš jak se vše krásně mění ale to je i FB hrách kde postavíš krávě novou ohradu.
    Sice v SC4 nebylo vidět jak rozhodnutí dopadnou na nějaké NPC ale bylo vidět jak to ovlivní město, dopravní zácpy,odliv obyvatel atd to vše bylo vidět.
    A hlavně si na to mohl lehce dojet.¨

- To je jako SIMS 3 nádhera jak každý panák něco dělá a ovlivňuje ho vše okolo atd. Pak zjistíš, že jde na hajz 3 hodiny a je to celé debilní ale maskované pod tím,že se tam pořád něco děje a vidíš co se děje.
  • p.s
    jinak bych rekl ze tahle hra je spíš asi o tom jak co nejefektivneji využít malou plochu, co je taky umení. naplacat na obrovskou plochu vsechno umí každy a na male ploše se taky narocneji dela planovaní mesta.
    a co se týče multiplayeru ja osobne bych to videl hrát sam na cele mape + využívat svetovou burzu (ktera v recenzi neni zminena takže ani nevim jak funguje).
  • Nejlepší je, že na na promo materiálech v obchodech je napsané "nejlepší Simcity v Historii" - Games.cz :D
  • S tim bych asi nepocital protoze pak by se mohlo stat ze odpurci EA politiky by si mohli veci keter se jinak plati namodovat do hry. A to EA nehodla riskovat...
  • Keyz
    Dle toho co jsem viděl se navíc hodně rychle město dostane ze smradlavého města kde bydlí tupci do čistého města kde bydlí vzdělaný lidé.
    Když se podívám, jak jsem se s*al bych se zbavil těch hnusný fabrik v SC4 kde to smrdělo, kazilo to vodu a navíc tam pořád hořelo tak to byla doba. Lidé se tak rychle nepřešli na lepší vzdělání atd. Někdy jsem si přál aby se již do města nestěhovali jak jsem to prvně nestíhal.
    Ta rychlost v novem SC je zarážející, to vypadá, že se člověk ani nestihne na nic těšit.
  • nebude, dokud se kolem motá EA, nebude
  • Omlouvám se za napsání jedné informace dvakrát,do tří řádků,takže abych to zachránil: MĚSTA JSOU OBVZLÁŠTĚ MALÁ POKUD HRAJETE MULTIPLAYER
  • jo taky se mi zda recenze jakoby useklá v pulce, a ja si to zrovna chtel koupit a ted tohle... No asi chvili počkam. parim simcity 4, ktere jsem nikdy predtim nehral takže v tomhle mam vyhodu :) 4 sem koupil jen minuly tyden protože jsem se uz petky nemohl dočkat lol

jinak že jsou mapy male a že je system online špatne navrhnuty jsem rikal od začatku, pritom o nejakou online provazanost si tahle hra primo rika.
  • Připadá mi, že pan recenzent patří do kategorie skalních fanoušků staré série simcity a tím pádem totálních haterů nového simcity. Za mě osobně je nové Simcity 100% lepší než to staré a to díky tomu, že to město doopravdy žije, né že pouze na oko vypadá jako živé. Když se dívám na videa ze Simcity 4000, přepadá mě neuvěřitelná nuda, člověk prostě jen něco postaví, plácne utilities tak aby jejich zóna pokrytí byla co nejlepší a pak se jen na to může dívat a to je tak všechno, sem tam přistaví R nebo C nebo I, podle toho co je zrovna potřeba. Simcity 4000 vás absolutně nijak nenutí nad tou hrou přemýšlet. Je to čistě jen stavění města a absolutně žádná simulace.

No abych to zkrátil. Nové Simcity není pokračovatel série. Je to prostě jiná hra, zaměřená na jiné spektrum hráčů. Mě například sedla velmi hodně. Jelikož jsem min/max šílenec, tak hnipat se v takto živém městě aby vše šlapalo jak hodinky je pro mne ráj. Nejsem designerský tip a proto mi vůbec nevadí to co vadí zarytým fandům série. Tahle hra má obrovský potenciál a rozhodně jsem bezproblému ochotný zaplatit za DLC pokud budou stát za to. Abych taky přišel s kritikou, tak souhlasím že města by mohla být možná o trochu větší, každopádně by to ale neřešilo recenzentův problém a to je to, že místo by mu jednou došlo ať by měl rozlohu jakoukoliv. Vždyť je to i logické, protože s delším hraním město začíná nabírat na hustotě, takže pokud vám na 2x2 km stačila jedna elektrárna, tak teď je potřebujete dvě a rozhodně vám k tomu 4x4 km nestačí, neboť jestli by vám na 4x4 km ze začátku stačily 2 elektrárny tak ke konci by to byly 4, takže opět se dostáváme k problému toho, že se musí bourat. Tohle je ale způsobeno novým stylem vývoje města a né malou rozlohou.

Závěrem bych chtěl říct že někdo rád holky a jiný zase vdolky. Takže kdo miloval minulé Simcity 4000 a strašně rád jen staví města aniž by ho zajímalo jaký dopad mají jeho rozhodnutí (kromě velice nedostačujících statistických tabulek) tak pro toho asi nové Simcity moc nebude, protože neposkytuje takovou možnost volby. Ostatním, kteří neřeší nutnost online, dokážou překousnout menší rozlohu měst a hlavně se zajímají o simulaci, kterou tato hra nabízí, ji vřele doporučuji.

P.S. Hru jsem hrál od pátku v 95% času naprosto bezproblému. Ono si stačí totiž chytře vybrat server a nehrnout se na ty plné a pak psát do recenzí jak to o víkendu stálo za prd. Navíc nějak nemůžu najít, že by se zde na tiscali snížilo hodnocení Diabla III za jeho launch problémy. *3*
  • online prvek bude fungovat tak, jak by měl. ... jako že tam vůbec nebude tak to potom jo *3*
  • Tak po shlédnutí mnoho videí na youtubu musím říct, že zklamání se ještě prohloubilo. Jak já jsem se na tu hru cca. před půl rokem těšil. Vypadá to všelijak, ale jako město rozhodně NE! Už to hlavní menu je hrozné, koupil bych si hru za 1300 a budou mi tam běhat reklamy na eifelovku, big ben.. kup neprohloupíš.. I kdyby města měla větší rozlohu, která by byla přímo spojená ze sousedním městem a hrál to offline tak stejně tam bude stokrát míň strategických rozhodnutí než v SC4 Deluxe, módy raději ani nepočítám.
    No nic jdu rozehrát dalších tisíc hodin v sc4 :D
  • Města by mohly být větší, ale určitě nejsou malá, spíše dostačující.
    Oproti předešlým dílům se snaží vývojáři o větší realističnost. Můžete postavit velké město stojící hlavně na obchodu, turistech a kasínech, ale logicky tam vedle kasína nepostavíte továrny, ropné vrty, nebo uhelné doly. Ale kde vzít turisty? No nejspíš z okolních měst, kde naopak města staví na ropnym, nebo uhelnym průmyslu. Hra je plná kompromisů a ve vašem městě prostě nemůžete mít vše, dost často se taky může stát, že sem tam něco musíte zbořit aby ste zavedli tramvajovou dopravu, silnici atd...
    Co se recenze týče, verdikt jak kdyby autor viděl Simcity jen z videa a jediný co ho trklo do očí je velikost města. Hry tu dostávaj 10/10 jen proto, že místo jednoho koridoru vedou dva a hra se chváli na tu spoustu možností, kolika dvěma různými způsoby může člověk hru hrát. A tohle dostane 5/10 za něco, co mě osobně přijde ku prospěchu. Jakej význam by pak hra měla, kdyby si každej moh stavět město jak velký chce, nacpat do něj co chce? Tím by nějaký regiony a MP ztratil smysl, jen by mohli např. Simcity 4 převést do moderní grafiky, pak by hra zase odstala 5/10 za to, že je neoriginální a kopíruje 10 let staré principy.
  • Po delší době opravdu dobra recenze, za sebe dávám 4/10.
  • smejki
    v tom furt nějak není výzva. Je to jen "uplácej si čtrnáct báboviček"
  • Keyz
    To bude modifikace typu, nové skiny budov atd *4*
  • Keyz
    Já se vždy držel rady který bylo u recenze v levelu a ta zněla abych prvně prodělal :) pak dostaneš budovu která není populární ale vydělává. No a pak stačí hlídat si prachy a postupně to jde. Hlavně stáhnou státní služby tak aby byli využité. Tedy je na nic mít školu kde se píše,že je pro 2k lidí a je tam 20 lidí. Stáhneš dotace a když budou protestovat tak to zase zvedneš.
  • no jednoduse pres placene DLC od EA *1* kazdy si to zmodifikuje podle sve penezenky nebo toho jak moc se necha oholit
  • smejki
    Pé je spráfně!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit