Přejít na výpis diskuzí
Singleplayerová DLC pro Mass Effect 3 budou o Shepardovi
17.7.2012 | Petr Poláček
138 příspěvků
-
Nevadil by mi ani temnější konec, kdy zemře taky většina Shepardova týmu (za předpokladu ponechání současných voleb). Popravdě se mi líbil originální konec až na posledních cca 40 vteřin. Od běhu na paprsek do úplného konce jsem totiž myslel , že moji kámoši byli zlikvidováni spolu se zbytkem jednotek Hammer. To mě hnalo vpřed v touze to dotáhnout do konce i jejich jménem.
-
Kronos: Při troše dobré vůle se dá argumentovat pro to, že těch konců je více. Ano, máš čtyři volby, ale v těch volbách se projevují další kvanta věcí. Prostě si s sebou neseš do závěru volby ze všech tří her, tudíž každý konec je jedinečný. Něco je řečeno explicitně (LI, pomocníci, frakce...), něco jen vyplývá z průchodu hrou. Kvůli tomu, že na konci není hodinový artwork, na němž je textem vypsán každý prd, který jsi kdy učinil, hru opravdu nezatratím. Spustu věcí člověk odvodí. Fallout: NV měl taky jen čtyři konce (NCR, House, Legion, Yes Man), Zaklínač tři (Veverky, Řád, Neutrál), Deus Ex tři...
Už mám o ME3 nadiskutováno opravdu dost a už mi to opravdu stačilo, ale připadá mi, že valná většina kritiků hru odmítá proto, že nemá koncept jaký oni chtěli. A ať už by měla koncept jakkoliv jiný či sebelepší, oni ho nikdy nepřijmou, protože to není ten jejich vysněný. Jenže to je taky důvod, proč průmysl zahnívá, jeden z důvodů, proč vůbec vznikl mainstream a proč mají dnešní vývojáři AAA titulů pocit, že nemohou dýchat. U her, a u RPG to platí obzvlášť, existují jakási pofidérní konzervativní pravidla, která nesmí být porušena, ať už jsou ve své přísnosti jakkoliv absurdní, která když si vývojář dovolí porušit, tak je oheň na střeše. -
-
U ME3 je podle mě právě problém, že si můžeš vybrat konec. Kupříkladu totální paragon Shepard by neměl dostat Destroy volbu a renegade by neměl dostat možnost Control či Synthesis. Konec by měl být především přirozeným vyústěním činů, ať je jen jeden či padesát.
-
To právě není pravda, já viděl svůj konec a pár konců na Youtube, jsou naprosto stejné, tam se nic neprojevuje. U Zaklínače ani u Deus Ex (má 4 konce) mi to nevadilo, protože ani jeden z nich není konec jedné velké kapitoly, což ME3 je. A kdyby alespoň autoři nemleli hubou prázdnou slámu. Když řeknou 12 konců, tak to má být 12 konců, které se liší, ne 3 (teď 4), které se skoro v ničem a jestli liší, tak jen v tom, jestli bude louka zelená nebo žlutá. Asi jsem očekával příliš mnoho, což bylo podpořeno řečmi autorů. Mass Effect 3 je velice dobrá hra s velice špatným koncem.
Co se týče průmyslu, máš částečně pravdu. Na druhou stranu si zákazník nemusí nechat líbit odfláklou práci vývojářů a ten konec byl/je špatně udělaný a komunita se právem ozvala. Na tom nevidím nic špatného. Vývojáři to, podle mě, zbytečně dramatizují. Já si třeba nepamatuji takovou vlnu odporu vůči konci v jiných hrách, pouze u Mass Effect 3.
Autoři si můžou dělat, co chtějí, je to jejich dílo, tak ať tam dají, co chtějí, ale nemohou čekat, že jim na to lidé budou skákat a jen kývat.
-
-
Tvoje slova...
"Prostě mi vadí, že Shepard umřel, mohli ho nechat přežít a naroubovat na něj další díl"
Nemluvě o tom jak ještě brečíš na Endingem, už se konečně prober...
Shepard = DEAD -
-
No, vadí mi, že umřel a co? Já se mám probrat? Já vím, že Shepard umřel, mně to říkat nemusíš, já to pochopil, ale to neznamená, že mi to nevadí.
-
-
Lidi jako ty jsou důvod proč mainstreamové kultuře vládnou zbytečné pokračování, ať už filmu nebo her, které nemají co nabídnout a jen ubírají kouzla předchozích dílů.
-
-
Lidi jako já? Můžeš to upřesnit?
-
-
nemusí
-
-
-
-
reakce na uživatele Kronoss1
-
-
Nejen že Shepard je mrtvý ale pro mě je i celý ME mrtvý. Posledním hřebíčkem do rakve je to naprosto odfláklé anime. Je to hra která neunesla svojí velikost a slávu kterou získala prvním dílem. Extended cut hru sice vylepšil ale neopravil. Posypal ty příběhové sra*ky čokoládou a opět je předložil hráčům. Nové DLC o Shepardovi mě bude lákat pouze pokud bude obsahovat charaktery které Bioware vystřihli a umožní mě je opět nabrat do party, případně konečně napraví milence/milenky z Mass Effect 2 (Jacob,Miranda,Jack...). Osobně jsem ale ME tak znusen, že prostě mě DLC neláká tak, jako jsem byl nadšený z Shadow Brokera v ME 2. Jinak k tomu, že hráči kecají do vývoje her. Fanoušci vždy poskytovali nejlepší zpětnou vazbu autorům. Protože především pro ně autor tvoří. A pokud začne autor tvořit divné nebo nesmyslné věci, tak se autoři ozvnou a jakýkoliv extrémní zásah berou špatně. Opět můžu dát příklady: Sherlock Holmes-Smrt Holmese při souboji s Moriartym, Fallout 3- Smrt na při aktivaci čističky. Upravení konce se také dočkal Dragon Age (Witch Hunt DLC), Prince of Persia (Epilog DLC) a určitě bych našel další případy. Takže kecy o tom, že fanoušci moc ovlivňují vývojáře jsou pěkné nesmysly. Kdyby vývojáři na psaní scénářů najímali dobré lidi a né cvičené opice tak by taková kauza vůbec nevznikla.
-
-
"Kdyby vývojáři na psaní scénářů najímali dobré lidi a né cvičené opice tak by taková kauza vůbec nevznikla."
Hochu, hochu .... ty si ale nevděčný .... -
-
Ehm, my to platíme, takže můžeme být nevděční jak chceme, nedávají nám nic zadarmo. Vlastně termín "nevděční", když to platíme, je absolutně mimo.
-
-
-
Jedno z prohlášení bioware naznačuje,že by mohlo vyjít dlc,které se příběhově odehrává po konci:“You may notice that in the ‘Shepard lives’ ending, the love interest hesitates to place Shepard’s name on the wall, and instead looks up as though deep in thought. This is meant to suggest that the love interest is not ready to believe Shepard is dead, and the final scene reveals they are correct. As the Normandy lifts off, there is hope that the love interest and Shepard will again be together.”
http://www.vg247.com/2012/07/02/mass-effect-3-bioware-confirms-key-red-ending-detail/ -
-
Šmarjá, to jen odkazuje na ten nádech při Destroy konci.
-
-
Ježiši, tahle hra ještě žije? *7*
-
Poláčku. Jak definitivně a nezvratně? Pokud si pamatuji, tak se pod troskama Shepard nadechnul = žije. Navíc v outru děda dítěti říká, že možná ještě povypráví nějaký další příběh o Shepardovi = nepřímé potvrzení DLC. Více pozornost příště!
-
-
Opakuji do zbláznění. Shepard je mrtvý, je mrtvý, je mrtvý. Že se někdo JEDNOU nadechne v troskách s brnění N7 znamená, že Shepard žije?? To prostě není živý Shepard. Get your head out of your ass man.
-
-
A ty bys měl použít mozek. Proč by asi ukazovali nádech bezejmenného mariňáka, nebo Sheparda, jen aby vteřinu poté umřel? (Kromě toho video se nazývá Shepard_lives)
-
-
Já už nevím, co víc bych ti k tomu řekl, nádech nějaké osoby v brnění N7, které ani Shepard mít nemusí, není žijící Shepard, prostě není.
-
Když si to nepochopil ode mě, tak to pochop alespoň od Idaha.
-
-
-
Ano, v jednom z koncu se nadechne, ale jeho pribeh stejne skoncil - do dalsich ME her. Pokud bude DLC, tak z udalosti pred koncem. Trosku vice pozornosti priste, Futurione!
-
Ano,ale ne pribeh po udalostech konce.Vazne me nekdy udivuje,jak jsou nekteri natvrdli.
A ze se v jednom z koncu nadechnul prece neznamena,ze bude jeho linka dale pokracovat.
Tvurci jasne rekli,ze se Shepardova linka tretim dilem uzavrela.
-
-
Trol.diskuzni@tiscali.cz - YOU DONT SAY :-O
a inak ..nezaujima ma uz mass effect , milujem tu hru ale u mna to uz skoncilo, nebyt slahnutej EA mohla byt hra legendou, takto ju budu donekonecna žmýkať ,...proste kedysi bola jedna hra..a doteraz nema pokracovanie,stala sa legendou medzi hrami ... kludne to aj stouto hrou mohlo byt lebo je najlepsia aka kedy bola, najviac ma zaujala zo vsetkych hier doteraz..naposledy deus ex lebo som za stealth hry typu MGS ...
tazke shepi , soráč ale uz je konec a ziadne dlc ma neohuri, mozno z nudy skusim ale radsej ne lebo mi bude este do placu aku call of effective duty stoho spravia -
-
Naprosto s tebou souhlasím, bereš mě ty věty přímo z úst.
-
-
však je jeden koniec kde prežije *1*
-
Ako zabijem toho teploša čo mi okupuje dok v ME3?
-
-
staci s nim nemluvit o vsem, umre sam na zacatku mise v londyne :) pokud ho prokecas na max, tak prezije
-
-
Dík, bo jeho emočné výlevy ako prznil svojho manžela ma neskutočne vytáčali.
howgh!
-
-