Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Anal.S
    @trol.diskuzni

Příběh Sheparda je v ME 1-3 jasně definovanej, ukončenej a kompletní. DLC pouze prosvětlují a doplňují některá místa.
    S těma Star Wars je to úplně stejný. Lucas natočil Episodu 3 a tím dokončíl celou ságu, i když tam pořád zůstalo místo na vznik celovečerního filmu a seriálu odehrávajícího se mezí druhou a třetí epizodou.
    Znamená to snad, že když se podíváš na epizodu 1-6, máš pocit nějaké neuzavřenosti? Ne. Dílo je kompletní i bez toho.
    • Když už si bere na paškál SW, tak tě musím opravit, že dílo nebylo dokončeno. Mělo být 9 epizod.
      • Veskoslav
        Nemělo. Další 3 epizody nejsou psané pod taktovkou Lucase a on na to neměl vliv:)Jak sám přiznal, nezasahoval do trilogie 7-9:)Je to od jiného autora (který mimochodem za tuto trilogii zíkal cenu Hugo:))
  • Jak to ten gayrim.diskuzni dela ze na nej lidi vubec reagujou :-) dokonce i místní "klasikáři", kteří už "kvalitu" jeho názorů znají....

Jako to že vyjde dlc, které nijak neovlivní konec, ale hráč se dozví více o nekterých postavách a událostech snad nemůže nikoho naštvat ne??? Ale lidi jsou tak posedlý vnucováním svých názorů druhým i když v tuhle chvíly správných, že ho krmit prostě budou :-)

Ps: jako troll jsi vynikající, ale pokud to co říkáš myslíš vážně tak tě lituji.. peace
    • Shepard neumrel, BioWare to potvrdilo...
  • Kronoss1
    Víte, co by bylo nejlepší? Kdyby byl 1 ending tzv. happy end a místo DLC dělali na novém díle Mass Effect. Věřím tomu, že ty DLC nebudou úplně špatný, třeba Lair of the Shadow Broker a Kasumi jsou fakt dobré, ale stejně. Prostě mi vadí, že Shepard umřel, mohli ho nechat přežít a naroubovat na něj další díl, i když třeba nemusí být hratelná postava.
    • Další díl Mass Effect ? Ti jebe či co ? To nevíš, že Reapeři se vracejí jednou za 50 000 let ?
      O kom by to asi bylo co ? Nemluvě o tom, jaký vliv by měla tvá rozhodnutí po 50 000 letech...

Shepard is dead - D.E.A.D.
      • Kronoss1
        Pořádně si ještě jednou přečti můj příspěvek a pak se pořádně zamysli nad obsahem. Určitě pochopíš, že tvůj komentář je trochu mimo.
    • Ja si naopak myslim,ze je fajn,ze jeho linku ukoncili a nedojde k dalsimu natahovani a rozmelnovani .
      Hry z ME univerza s velkou pravdepodobnosti budou,ale s novou zapletkou a novymi postavami se muze serii vlit nova krev,coz by s primym pokracovanim bylo obtizne.
      • Kronoss1
        Vždyť jsme za Sheparda ani hrát nemuseli, mohli jsme například hrát za jinou postavu, která se s Shepardem setká.
        ME univerzum toho má ještě asi hodně co říct, ale ten konec podělali jak mohli, sami to navíc nepřímo přiznali.
        • Cahir
          Nic za Shepardem už nebude. Budou-li hry ze světa ME, budou to buď prequely nebo příběhy odehrávající se současně s událostmi ME1-ME3. Galaxie, tak jak ji známe z ME, se Shepardovým posledním aktem radikálně změnila a já si prostě myslím, že od teď to bude s ME stejné jako s Warhammerem...

Tvůrci nic takového nepřiznali. Naopak, explicitně prohlásili, že si za koncem stojí a že EC je pokorný dar fandům za to, že žili celou tu dobu se sérií a tudíž si zaslouží detailnější "closure". Samotný význam konce je ale stejný. Konec se ti může nelíbit, na to máš plné právo, ale falešnou diskreditací tvůrců si stejně nepomůžeš...
          • Kronoss1
            Já vím, co bude za hry ze světa ME, nemusíš mi to říkat, taky čtu. Já jsem pouze říkal, že to MOHLI udělat jinak.

Co se EC týče. Já si EC překládám následovně: ,, Ok, konec jsme pos*ali, ale nepřiznáme to otevřeně, prostě vám dáme EC, ať se alespoň něco vysvětlí". Když se podíváš na Mass Effect 3 bez konce, tak je ta hra parádní a pak je konec. Konec mi přišel strašně narychlo udělaný. A stejně se ty konce zas tak moc neliší, určitě jich není 12, jak bylo avizováno.

PS: Ten konec si fanoušci nezasloužili, oni si ho zaplatili.
    • však je jeden koniec kde prežije
      • Kronoss1
        Vážně??? Jóóó, ty myslíš, jak tam nedají to jméno na stěnu? No, tak, to má být žijící Shepard? Žijící Shepard by vypadal tak, že by vyšel ze zničené Citadely, v jedné ruce pušku a v druhé procesor spratka a řekl by: ,, Dali jsme to". Shepard prostě umřel a jakýkoliv stupidní nádech v N7 výstrojí nebo nedání tabulky s jeho jménem na stěnu je kravina. Jak by řekl Jeremy Jahns: ,, That's some stupid easter egg, upon which they are not committed to the fact that he died".
        • Amylee.Anderson
          No já nevim, myslim, že když se tam nadechne, tak to neznamená, že potom umřel, to je volovina. To, že tam nedaj to jméno, to je jako že si nechtěj přiznat, že je po něm. Nevim co tady meleš o easter eggech (ezích? no sakra :D)
          • Kronoss1
            A je to vážně on? Vždyť Shepard není jediný s N7 výstrojí. Prostě to není živý Shepard.
            Stačí si to přeložit a hned budeš vědět, co o nich melu.
            • Kronoss1
              Takže umřel. Výborně. Konečně jsme se dostali ke stejnému závěru.
            • Amylee.Anderson
              Mě se konec líbil dokonce i bez přídavného konce (který se mi velmi líbil). A to že nemají koule na to říct, že je mrtvý - to je naprosto zcestný, protože tahle ukázka tam je jenom u destroy endingu a ještě pokud máš víc než (tušim) 7000 war assetů. Pokud nehraješ multiplayer, tak se na tohle číslo stěží dostaneš. To znamená, že tohle je jeden jedinej "extrémní" (pokud to přeženu) případ, kdy Shepard může přežít. Ve všech ostatních případech zemřel a ty říkáš, že nemaj koule na to říct, že je mrtvej.
            • Kronoss1
              A proč udělali mizerný konec? To nadechnutí je to samé, jako když na konci X-men Magneto posune šachovou figurku. Nechávají si jenom otevřená vrátka. Nemají koule na to, aby řekli, že je Shepard buď definitivně mrtvý nebo živý.
            • Amylee.Anderson
              A proč by tam dali někoho jinýho? *7*
  • Jako kdy vyjde to EARTH DLC? *15*
    • Cosi
      http://masseffectbeta.herniweb.cz/multiplayer-na-zemi/

píše se tam 17.7.2012, tedy dnes.

20: 45 - Už je ke stáhnutí.
      • praavě jsem to tam neviděl...tedy jaj du stahovat *15*
    • Veskoslav
      Kolem 16-17.7, ale nečetl jsem nikde přesné datum:)
  • Že mu zase na to skočíte*11* .. Jestli on žije v iluzi, že je to tak tak ho nechte *7*. Vy si to stejně zahrajete, a kdyby jste ho burana nechali jednou za čas něco vykřiknout o tom jak jsme všichni droni, tak to stejně situaci nemění - ME série to nepoškodí, neboť rozumnému člověku musí být jasné, že jde o provokaci.
    • Trol.diskuzni
      Hlavně, že jsi se hezky pochválil... Opravdu rozumný člověk by o sobě nikdy netvrdil, že je rozumný. "Vím, že nic nevím."
      • Veskoslav
        Fakt ne? Já o sobě tvrdím, že jsem rozumný člověk a rozhodně se za to nestydím. Když mě někdo nazve hlupákem, tak buď lže nebo se v té chvíli ukážu být hlupákem. Ale ty se ukazuješ jako hlupák neustále a to je ten rozdíl. Já o sobě můžu říct, že jsem rozumný člověk, co je občas za hlupáka a to po právu. Ty jsi pouze hlupák:)
        • Trol.diskuzni
          V těchto čtyřech řádcích se příliš rozumně nejevíš... Vynášet o tobě soudy ale nebudu, protože mám rozum alespoň do té míry, abych lidi neposuzoval jen podle toho, co píší někde na internetu. *3*
          • Fifu hrajou jenom gayové co hrajou Skyrim a trolujou na tiscali.cz *6* *6* *6*
            • *5*

To šéfredaktor: Aha, takže tento nesmyslný provokativní příspěvek necháte a moji naprosto korektní reakci mažete? No jak myslíte, pane Poláček... *3*
  • Amylee.Anderson
    A jděte někam, já jsem ráda, že si budu moct zahrát ještě za moji milou Shepardovou :)
    • *3* To já taky , ale raději bych byl za posun v příběhu.
      • Amylee.Anderson
        Mě by dost zajímalo, co se děje dál, když Shepard přežije.
        • usporada orgie xD
  • Cahir
    Trol: "Aha - kdo že to tady vykřikoval, že Shepardův příběh se vydáním základní trilogie zcela ukončí? Cahire, Hairy_Assi, pane Poláček, ...? CHA, já to říkal hned, jak to bude!" - Shepardův příběh je zcela ukončen. *3* Že se budou vydávat !BONUSOVÁ! DLC rozšiřující některé vedlejší linie či pasáže (všechno se to tedy bude odehrávat před koncem), se vědělo už od začátku a komunita to tak chce.

Tak ještě jednou: Pokud je obsah násilně vytrhnutý ze hry a hra tudíž není uzavřeným celkem, nýbrž končí cliffhangerem odkazujícím k DLC, je to svinstvo. Tohle ale není případ DLC pro ME3, která budou následovat. Základní hra je uzavřený příběh s počátkem a koncem, stejně jako je Fallout: New Vegas uzavřeným celkem i bez DM, OWB, HH či LR. Tato DLC pouze rozšiřují celé univerzum.

Hra je hotová a všechno je vyladěné, je tudíž mnohem jednodušší tvořit další obsah. Hoši pracující na DLC pro ME3 jsou teď v podstatě moddeři - mohou si vyprávět různé příběhy a roubovat je na hru. Nechápu, že tohle někomu vadí, naopak, já to vítám a doufám, že budoucnost se v tomto duchu ponese. Taková DLC jsou pro fanoušky, ne pro lidi, kteří hru jednou dohrajou a nazdar.

Takže Trole, zase kecáš kraviny.
    • Kronoss1
      Jistě, že na tom chtějí rýžovat peníze, kdo by nechtěl a kdo by to nedělal, ale pokud budou mít ty DLC odpovídající hodnotu, tak proč ne.
    • Jděte si to řešit na ajsikjů *15* *7*
    • ZvacA
      Na druhou stranu je třeba asi oprávněně poukázat na to, že pokud se tyto doplňky do celého dějiství nadále zpoplatňují, přičemž jim tomu ani neodpovídá třeba obsah, jejich punc " do univerza " jim moc nepomůže a rozhodně to ani není v pořádku, na tom se asi s kolegou shodneme všichni.
      • Cahir
        Zpoplatňovat dodatečnou práci je naprosto v pořádku. Ti lidi tam sedí a makají na dalším obsahu úplně stejně, jako makali na původní hře. Není to charita, mají na peníze nárok. Že obsah může odpovídat ceně dokázali Bioware u Legacy, Mark of the Assassin, Lair of the Shadowbroker, Overlord. Lze tudíž předpokládat, že obsah za tu cenu stát bude. A kdyby ne, máme tu recenze a fóra. Stejně jako je tomu u plných her. Nelíbí se ti, nekupuj, základní linie už je stejně ukončená...
        • ZvacA
          Ten model určitě nejde použít obecně, páč určitě by si snad i trochu zauvažoval zda vysolíš, řekněme půl tisíce, za věc, která se sice může obkecávat nějakou prací a stráveným časem, ale jinak je to strašná chujovina, která za ty peníze opravdu nestojí. Chci říct, že v takovém případě nemá člověk potřebu si něco pořizovat, byť by měl být sebevětší fanoušek a pokud by chtěl mít přehled, tak Youtube nebo fan stránka ke hře to jistí. Ono totiž není nikde daný, aby se univerzum rozšiřovalo jen samotným herním scénářem, byť je pravda, že je to pro důvody stále držet aktivně nějaké publikum u dané hry. Má zkušenost s jinou herní značkou však ukázala, že doplnit danou problematiku mohou vývojáři sami prostřednictvím diskuse s fanoušky, pomocí oficiálních prohlášení, komiksů, zpráv a jiných a to zcela zadarmo. Jasné, je to idealistická a nevýdělečná představa, ale jde to. Alespoň to ukazuje zájem tvůrců o hru a ne jen okaté vydělávání, jak se stále více lidí domnívá, viz Trol.
    • Problem je, ze Bioware udelala co mohla, aby fanousky odradila. Opravdu nevim, kdo jim po tom, co predvedli, jeste vysoli dalsi prachy.
    • Trol.diskuzni
      "Ukončený příběh = nedopíšeš k němu ani větu navíc. Pokud cokoliv doplníš, tak jej tím otevíráš a měníš a tedy se nejedná o finální verzi, o opravdový konec trilogie."

Líbí se mi, jak někteří lidé na tomto fóru mají chronické tendence své názory "posilovat" užíváním invektiv na uživatele s odlišným názorem... *3*
      • Cahir
        Aha, takže když napíšu komiks, v němž se objevuje vedlejší postava Franty, o kterém je známo, že býval zametač chodníků a někdo se za dvacet let rozhodne na můj komiks navázat a Frantova dobrodružství o zametání chodníků rozvést, tak by se na mě jako původního autora měla snést vlna kritiky, jelikož jsem tehdá před dvaceti lety svůj příběh neukončil?? A jinak dobrý?
        • Trol.diskuzni
          Pokud do příběhu zasahuje někdo další, pak si napíše svůj příběh (rozvede postavu Franty, jak říkáš) a vydá si jej jako vlastní publikaci... To je naprosto v pořádku a nijak to nezasahuje do původního díla. Nebo jsi snad viděl, že by někde někdy někdo vydával třeba trilogii Pána Prstenu s přízviskem Extended se svým vlastním doplněným příběhem, který někde jako fanoušek zbastlil na koleni? Já teda ne.
          • Cahir
            Jenže komiksy jsou vždy z daného univerza. Vytvoříš univerzum (Warhammer 40000, Star Wars, X-men, Forgotten Realms atd. atd.), a pak to univerzum rozšiřuješ. Ve výsledku pak máš za nějakou dobu bohatou a komplexní základnu. No a u počítačové hry, která je velmi náročná a zdlouhavá na vývoj, je jednodušší pracovat s tím, co už máš a rozšiřovat to. Je to prostě na chlup to samé. Mody do BG vznikají dodnes, dokonce i 14 let let po vydání. Mně připadá, že ty naprosto absurdně bazíruješ na tom, že se ta DLC navrtávají do původní hry. Kdyby to byli samostatné balíčky instalující se do jiné složky a samostatně spustitelné, tak už by jsi byl spokojen??
            • Cahir
              "rýžování peněz na umělém doplňování základního příběhu" - Not true. Základní příběh je ukončen, což bys věděl, kdybys tu hru hrál...Ostatně, rozdíl mezi "rýžováním" a "rozšiřováním" je čistě relativní, že ano, nakonec vždy záleží na konkrétním obsahu, což jsem také uznal. Tímto bych to ukončil, jelikož jsem si jist, že se neshodneme. Ty už jsi k tomu tématu přišel se zaujatým postojem a odmítáš fakta, případně konstruuješ fakta nepodložená. Myslel jsem, že máš jednu z těch chvilek, kdy je s tebou normální řeč, ale očividně nikoliv.
            • Trol.diskuzni
              Na chlup to samé to není teda ani náhodou. Zaprvé se na tom DLC dělá přímo v rámci Bioware a ne v nitru fanouškovské základny či jiných, nesouvisejících studií. Zadruhé se nejedná o "rozšiřování univerza", ale o "rýžování peněz na umělém doplňování základního příběhu", protože jak již bylo řečeno dříve - v podstatě se vůbec nic nerozšiřuje, na 99 % se nebude jednat o nějaký veliký přesah úplně jinam jako např. ve SW univerzu. Can you see the difference?
      • Veskoslav
        Bla, bla a bla. Příběh je uzavřený proboha? Má konec? Má. Je uzavřený. Toto jej pouze rozšířuje proboha, už to pochop. Většina DLC pracuje na tomto principu. Ale to je fakt marné, přijít z práce a rozčilovat se s takovým individuem a snažit se něco vysvětlit.
        • Kronoss1
          Jen tak mimochodem. DLC Leaviathan bude o nějakém zrádci z řad Reapers. Údajně se má Leaviathan pak přidat na stranu Sheparda v bitvě - otázka zní. Nevychýlilo by to trochu misku vah na stranu oragniků?
          • Veskoslav
            Jeden pitomoučky Reaper?:-D Ale kdeže. KOlik jich bylo kolem Země? Stovky?:)
        • Trol.diskuzni
          Aha, takže Star Wars, které měly oficiálně konec daleko dříve než začátek, byly ukončené už před natočením prvních třech dílů (respektive nové trilogie)?

Tvoje logika je chybná. Příběh je ukončený tehdy, kdy se do něj už oficiálně nezasahuje.
          • Veskoslav
            Víš, co znamená slovíčko "Prologue"?
            • Trol.diskuzni
              Samozřejmě, že vím... Ale Lucasovi bylo odjakživa jasné, už v době, kdy dělal na původní trilogii, že píše až druhou část něčeho většího.
  • Heh, tak to uz bude muset jeden byt megabiodron, aby zaplatil prachy za DLC, kdyz vi, ze stejne skonci u Spratka, jeho nesmyslnych kecu a tri, teda vlastne ctyr, pardon, vyberu z nichz hrdina 3x zhebne a jednou mozna nezhebne. Opravdu jsem zvedavy na prodeje. Porad jeste si myslim, ze lidi maji mozky a takhle se ojebavat nenechaji.
  • aj ked pri destroy endingu Shepard prezil (aj to priznali) tak myslim ,ze to budu iba DLC pred koncom
    • No...sotva by vydali DLC jen pro destroy ending (př kterym shepard přežije (?)) to neni marketingově výhodné
  • DLC singl mno když to neovlivní konec tak je trochu zbytečné, když všichni víme jak to dopadne. Vlastně to nemá ani praktický důvod. Zastřílet si můžu v mulťáku.Kdyby to bylo po finále s odkazem na budoucí hru z prostředí ME bylo by to lepší a i motivující si něco takového stáhnout, ale moc tomu nevěřím. *9*
    • Veskoslav
      Takže nemáš ani jedno DLC k ME2, protože jsi věděl, jak to skončí?:)
      • DLC jsem si kupoval pač avizovali že to bude nějak promítnuto i v trojce. Mno něco se tam objevilo, ale nestojí to ta to. Kromě úžasného DLS s Lairou ( tam je ten odkaz aspoň patrnej )
      • Sweetchuck
        No tedy, vejškař a píše skončí se "z" *8*
        • Veskoslav
          Co má společné to, že chodím na vysokou s tím, že občas se můžu splést v S a Z? To se tady pokaždé musí ukázat někdo, kdo bude neustále řešit češtinu?
          • Sweetchuck
            No offense, jen mi to prostě někdy nedá a musím si rýpnout :)
            • Sweetchuck
              Veskoslav: Myslel jsem to jako vtip, nikoli urážku.
            • Veskoslav
              Tak to bych musel dělat furt:) Jelikož tolik chyb je u každého z nás aspoň jednou za čas:)
      • Ale ono to skonci pokazde jinak, podle toho jak hrajes a nebo jak se rozhodnes. U ME3 to skonci vzdy u Spratka, jeho dementich kecu a vyberu a, b, nebo c. A pardon, ted se prekonali a dali nam i d, jooo.
        • Veskoslav
          V podstatě je to "skoro" to samé:)Jelikož ti tam umírají pouze jiní členové posádky a mění se sekvence na tom, zda-li umřou nebo ne:)
          • A nebo neumre nikdo. A nebo umre Shepard, ale chapu, je to vlastne uplne to same jako tri (ctyri) stale stejne moznosti...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit