Přejít na výpis diskuzí
Singleplayerová DLC pro Mass Effect 3 budou o Shepardovi
17.7.2012 | Petr Poláček
138 příspěvků
-
nechci se dozit doby, az sihgleplayer bude vychazet jen jako DLC
-
Tak ty reakce fanoušků by byly jiný, kdyby Bioware nevyprávěly, že konce nebudou ABC. Plus minimum možností v rozhovorech oproti jedničce a dvojce... Ale co, aspoň to trochu vylepšili.
-
-
tedka uz je to ABCD :D
-
-
No to já doufám, ale vydávat je, když už
Můj Shepard dávno žere hlínu... *4* -
-
mozno vydaju dalsie dlc len pre teba
return of zombie shepard
-
-
DLC singl mno když to neovlivní konec tak je trochu zbytečné, když všichni víme jak to dopadne. Vlastně to nemá ani praktický důvod. Zastřílet si můžu v mulťáku.Kdyby to bylo po finále s odkazem na budoucí hru z prostředí ME bylo by to lepší a i motivující si něco takového stáhnout, ale moc tomu nevěřím. *9*
-
-
Takže nemáš ani jedno DLC k ME2, protože jsi věděl, jak to skončí?:)
-
-
DLC jsem si kupoval pač avizovali že to bude nějak promítnuto i v trojce. Mno něco se tam objevilo, ale nestojí to ta to. Kromě úžasného DLS s Lairou ( tam je ten odkaz aspoň patrnej )
-
No tedy, vejškař a píše skončí se "z" *8*
-
-
Co má společné to, že chodím na vysokou s tím, že občas se můžu splést v S a Z? To se tady pokaždé musí ukázat někdo, kdo bude neustále řešit češtinu?
-
-
No offense, jen mi to prostě někdy nedá a musím si rýpnout :)
-
-
Veskoslav: Myslel jsem to jako vtip, nikoli urážku.
-
Tak to bych musel dělat furt:) Jelikož tolik chyb je u každého z nás aspoň jednou za čas:)
-
-
-
-
Ale ono to skonci pokazde jinak, podle toho jak hrajes a nebo jak se rozhodnes. U ME3 to skonci vzdy u Spratka, jeho dementich kecu a vyberu a, b, nebo c. A pardon, ted se prekonali a dali nam i d, jooo.
-
-
V podstatě je to "skoro" to samé:)Jelikož ti tam umírají pouze jiní členové posádky a mění se sekvence na tom, zda-li umřou nebo ne:)
-
-
A nebo neumre nikdo. A nebo umre Shepard, ale chapu, je to vlastne uplne to same jako tri (ctyri) stale stejne moznosti...
-
-
-
-
-
Heh, tak to uz bude muset jeden byt megabiodron, aby zaplatil prachy za DLC, kdyz vi, ze stejne skonci u Spratka, jeho nesmyslnych kecu a tri, teda vlastne ctyr, pardon, vyberu z nichz hrdina 3x zhebne a jednou mozna nezhebne. Opravdu jsem zvedavy na prodeje. Porad jeste si myslim, ze lidi maji mozky a takhle se ojebavat nenechaji.
-
Já chci bitvu o Omegu jako DLC:)
-
-
omega vypadala jako jasny dlc
-
Pokud vim, tak sama ta Asarijka (zapoměl jsem jméno) řiká že jí z Omegy vypudili bez boje...léčkou a že se tam vrátí jim nakopat zadky až po finální bitvě...takže logicky nemůže bejt bitva o Omegu před koncem...ale je možný, že si to špatně pamatuju...
-
-
A jděte někam, já jsem ráda, že si budu moct zahrát ještě za moji milou Shepardovou :)
-
-
*3* To já taky , ale raději bych byl za posun v příběhu.
-
-
Mě by dost zajímalo, co se děje dál, když Shepard přežije.
-
-
usporada orgie xD
-
-
-
-
Ako zabijem toho teploša čo mi okupuje dok v ME3?
-
-
staci s nim nemluvit o vsem, umre sam na zacatku mise v londyne :) pokud ho prokecas na max, tak prezije
-
-
Dík, bo jeho emočné výlevy ako prznil svojho manžela ma neskutočne vytáčali.
howgh!
-
-
-
Trol: "Aha - kdo že to tady vykřikoval, že Shepardův příběh se vydáním základní trilogie zcela ukončí? Cahire, Hairy_Assi, pane Poláček, ...? CHA, já to říkal hned, jak to bude!" - Shepardův příběh je zcela ukončen. *3* Že se budou vydávat !BONUSOVÁ! DLC rozšiřující některé vedlejší linie či pasáže (všechno se to tedy bude odehrávat před koncem), se vědělo už od začátku a komunita to tak chce.
Tak ještě jednou: Pokud je obsah násilně vytrhnutý ze hry a hra tudíž není uzavřeným celkem, nýbrž končí cliffhangerem odkazujícím k DLC, je to svinstvo. Tohle ale není případ DLC pro ME3, která budou následovat. Základní hra je uzavřený příběh s počátkem a koncem, stejně jako je Fallout: New Vegas uzavřeným celkem i bez DM, OWB, HH či LR. Tato DLC pouze rozšiřují celé univerzum.
Hra je hotová a všechno je vyladěné, je tudíž mnohem jednodušší tvořit další obsah. Hoši pracující na DLC pro ME3 jsou teď v podstatě moddeři - mohou si vyprávět různé příběhy a roubovat je na hru. Nechápu, že tohle někomu vadí, naopak, já to vítám a doufám, že budoucnost se v tomto duchu ponese. Taková DLC jsou pro fanoušky, ne pro lidi, kteří hru jednou dohrajou a nazdar.
Takže Trole, zase kecáš kraviny. -
-
Jistě, že na tom chtějí rýžovat peníze, kdo by nechtěl a kdo by to nedělal, ale pokud budou mít ty DLC odpovídající hodnotu, tak proč ne.
-
Jděte si to řešit na ajsikjů *15* *7*
-
Na druhou stranu je třeba asi oprávněně poukázat na to, že pokud se tyto doplňky do celého dějiství nadále zpoplatňují, přičemž jim tomu ani neodpovídá třeba obsah, jejich punc " do univerza " jim moc nepomůže a rozhodně to ani není v pořádku, na tom se asi s kolegou shodneme všichni.
-
-
Zpoplatňovat dodatečnou práci je naprosto v pořádku. Ti lidi tam sedí a makají na dalším obsahu úplně stejně, jako makali na původní hře. Není to charita, mají na peníze nárok. Že obsah může odpovídat ceně dokázali Bioware u Legacy, Mark of the Assassin, Lair of the Shadowbroker, Overlord. Lze tudíž předpokládat, že obsah za tu cenu stát bude. A kdyby ne, máme tu recenze a fóra. Stejně jako je tomu u plných her. Nelíbí se ti, nekupuj, základní linie už je stejně ukončená...
-
-
Ten model určitě nejde použít obecně, páč určitě by si snad i trochu zauvažoval zda vysolíš, řekněme půl tisíce, za věc, která se sice může obkecávat nějakou prací a stráveným časem, ale jinak je to strašná chujovina, která za ty peníze opravdu nestojí. Chci říct, že v takovém případě nemá člověk potřebu si něco pořizovat, byť by měl být sebevětší fanoušek a pokud by chtěl mít přehled, tak Youtube nebo fan stránka ke hře to jistí. Ono totiž není nikde daný, aby se univerzum rozšiřovalo jen samotným herním scénářem, byť je pravda, že je to pro důvody stále držet aktivně nějaké publikum u dané hry. Má zkušenost s jinou herní značkou však ukázala, že doplnit danou problematiku mohou vývojáři sami prostřednictvím diskuse s fanoušky, pomocí oficiálních prohlášení, komiksů, zpráv a jiných a to zcela zadarmo. Jasné, je to idealistická a nevýdělečná představa, ale jde to. Alespoň to ukazuje zájem tvůrců o hru a ne jen okaté vydělávání, jak se stále více lidí domnívá, viz Trol.
-
-
-
Problem je, ze Bioware udelala co mohla, aby fanousky odradila. Opravdu nevim, kdo jim po tom, co predvedli, jeste vysoli dalsi prachy.
-
"Ukončený příběh = nedopíšeš k němu ani větu navíc. Pokud cokoliv doplníš, tak jej tím otevíráš a měníš a tedy se nejedná o finální verzi, o opravdový konec trilogie."
Líbí se mi, jak někteří lidé na tomto fóru mají chronické tendence své názory "posilovat" užíváním invektiv na uživatele s odlišným názorem... *3* -
-
Aha, takže když napíšu komiks, v němž se objevuje vedlejší postava Franty, o kterém je známo, že býval zametač chodníků a někdo se za dvacet let rozhodne na můj komiks navázat a Frantova dobrodružství o zametání chodníků rozvést, tak by se na mě jako původního autora měla snést vlna kritiky, jelikož jsem tehdá před dvaceti lety svůj příběh neukončil?? A jinak dobrý?
-
-
Pokud do příběhu zasahuje někdo další, pak si napíše svůj příběh (rozvede postavu Franty, jak říkáš) a vydá si jej jako vlastní publikaci... To je naprosto v pořádku a nijak to nezasahuje do původního díla. Nebo jsi snad viděl, že by někde někdy někdo vydával třeba trilogii Pána Prstenu s přízviskem Extended se svým vlastním doplněným příběhem, který někde jako fanoušek zbastlil na koleni? Já teda ne.
-
-
Jenže komiksy jsou vždy z daného univerza. Vytvoříš univerzum (Warhammer 40000, Star Wars, X-men, Forgotten Realms atd. atd.), a pak to univerzum rozšiřuješ. Ve výsledku pak máš za nějakou dobu bohatou a komplexní základnu. No a u počítačové hry, která je velmi náročná a zdlouhavá na vývoj, je jednodušší pracovat s tím, co už máš a rozšiřovat to. Je to prostě na chlup to samé. Mody do BG vznikají dodnes, dokonce i 14 let let po vydání. Mně připadá, že ty naprosto absurdně bazíruješ na tom, že se ta DLC navrtávají do původní hry. Kdyby to byli samostatné balíčky instalující se do jiné složky a samostatně spustitelné, tak už by jsi byl spokojen??
-
-
"rýžování peněz na umělém doplňování základního příběhu" - Not true. Základní příběh je ukončen, což bys věděl, kdybys tu hru hrál...Ostatně, rozdíl mezi "rýžováním" a "rozšiřováním" je čistě relativní, že ano, nakonec vždy záleží na konkrétním obsahu, což jsem také uznal. Tímto bych to ukončil, jelikož jsem si jist, že se neshodneme. Ty už jsi k tomu tématu přišel se zaujatým postojem a odmítáš fakta, případně konstruuješ fakta nepodložená. Myslel jsem, že máš jednu z těch chvilek, kdy je s tebou normální řeč, ale očividně nikoliv.
-
Na chlup to samé to není teda ani náhodou. Zaprvé se na tom DLC dělá přímo v rámci Bioware a ne v nitru fanouškovské základny či jiných, nesouvisejících studií. Zadruhé se nejedná o "rozšiřování univerza", ale o "rýžování peněz na umělém doplňování základního příběhu", protože jak již bylo řečeno dříve - v podstatě se vůbec nic nerozšiřuje, na 99 % se nebude jednat o nějaký veliký přesah úplně jinam jako např. ve SW univerzu. Can you see the difference?
-
-
-
-
Bla, bla a bla. Příběh je uzavřený proboha? Má konec? Má. Je uzavřený. Toto jej pouze rozšířuje proboha, už to pochop. Většina DLC pracuje na tomto principu. Ale to je fakt marné, přijít z práce a rozčilovat se s takovým individuem a snažit se něco vysvětlit.
-
-
Jen tak mimochodem. DLC Leaviathan bude o nějakém zrádci z řad Reapers. Údajně se má Leaviathan pak přidat na stranu Sheparda v bitvě - otázka zní. Nevychýlilo by to trochu misku vah na stranu oragniků?
-
-
Jeden pitomoučky Reaper?:-D Ale kdeže. KOlik jich bylo kolem Země? Stovky?:)
-
-
Aha, takže Star Wars, které měly oficiálně konec daleko dříve než začátek, byly ukončené už před natočením prvních třech dílů (respektive nové trilogie)?
Tvoje logika je chybná. Příběh je ukončený tehdy, kdy se do něj už oficiálně nezasahuje. -
-
Víš, co znamená slovíčko "Prologue"?
-
-
Samozřejmě, že vím... Ale Lucasovi bylo odjakživa jasné, už v době, kdy dělal na původní trilogii, že píše až druhou část něčeho většího.
-
-
-
-
-
-
Kronos: Při troše dobré vůle se dá argumentovat pro to, že těch konců je více. Ano, máš čtyři volby, ale v těch volbách se projevují další kvanta věcí. Prostě si s sebou neseš do závěru volby ze všech tří her, tudíž každý konec je jedinečný. Něco je řečeno explicitně (LI, pomocníci, frakce...), něco jen vyplývá z průchodu hrou. Kvůli tomu, že na konci není hodinový artwork, na němž je textem vypsán každý prd, který jsi kdy učinil, hru opravdu nezatratím. Spustu věcí člověk odvodí. Fallout: NV měl taky jen čtyři konce (NCR, House, Legion, Yes Man), Zaklínač tři (Veverky, Řád, Neutrál), Deus Ex tři...
Už mám o ME3 nadiskutováno opravdu dost a už mi to opravdu stačilo, ale připadá mi, že valná většina kritiků hru odmítá proto, že nemá koncept jaký oni chtěli. A ať už by měla koncept jakkoliv jiný či sebelepší, oni ho nikdy nepřijmou, protože to není ten jejich vysněný. Jenže to je taky důvod, proč průmysl zahnívá, jeden z důvodů, proč vůbec vznikl mainstream a proč mají dnešní vývojáři AAA titulů pocit, že nemohou dýchat. U her, a u RPG to platí obzvlášť, existují jakási pofidérní konzervativní pravidla, která nesmí být porušena, ať už jsou ve své přísnosti jakkoliv absurdní, která když si vývojář dovolí porušit, tak je oheň na střeše. -
-
U ME3 je podle mě právě problém, že si můžeš vybrat konec. Kupříkladu totální paragon Shepard by neměl dostat Destroy volbu a renegade by neměl dostat možnost Control či Synthesis. Konec by měl být především přirozeným vyústěním činů, ať je jen jeden či padesát.
-
To právě není pravda, já viděl svůj konec a pár konců na Youtube, jsou naprosto stejné, tam se nic neprojevuje. U Zaklínače ani u Deus Ex (má 4 konce) mi to nevadilo, protože ani jeden z nich není konec jedné velké kapitoly, což ME3 je. A kdyby alespoň autoři nemleli hubou prázdnou slámu. Když řeknou 12 konců, tak to má být 12 konců, které se liší, ne 3 (teď 4), které se skoro v ničem a jestli liší, tak jen v tom, jestli bude louka zelená nebo žlutá. Asi jsem očekával příliš mnoho, což bylo podpořeno řečmi autorů. Mass Effect 3 je velice dobrá hra s velice špatným koncem.
Co se týče průmyslu, máš částečně pravdu. Na druhou stranu si zákazník nemusí nechat líbit odfláklou práci vývojářů a ten konec byl/je špatně udělaný a komunita se právem ozvala. Na tom nevidím nic špatného. Vývojáři to, podle mě, zbytečně dramatizují. Já si třeba nepamatuji takovou vlnu odporu vůči konci v jiných hrách, pouze u Mass Effect 3.
Autoři si můžou dělat, co chtějí, je to jejich dílo, tak ať tam dají, co chtějí, ale nemohou čekat, že jim na to lidé budou skákat a jen kývat.
-