Přejít na výpis diskuzí
Singleplayerová DLC pro Mass Effect 3 budou o Shepardovi
17.7.2012 | Petr Poláček
138 příspěvků
-
@trol.diskuzni
Příběh Sheparda je v ME 1-3 jasně definovanej, ukončenej a kompletní. DLC pouze prosvětlují a doplňují některá místa.
S těma Star Wars je to úplně stejný. Lucas natočil Episodu 3 a tím dokončíl celou ságu, i když tam pořád zůstalo místo na vznik celovečerního filmu a seriálu odehrávajícího se mezí druhou a třetí epizodou.
Znamená to snad, že když se podíváš na epizodu 1-6, máš pocit nějaké neuzavřenosti? Ne. Dílo je kompletní i bez toho. -
-
Když už si bere na paškál SW, tak tě musím opravit, že dílo nebylo dokončeno. Mělo být 9 epizod.
-
-
Nemělo. Další 3 epizody nejsou psané pod taktovkou Lucase a on na to neměl vliv:)Jak sám přiznal, nezasahoval do trilogie 7-9:)Je to od jiného autora (který mimochodem za tuto trilogii zíkal cenu Hugo:))
-
-
-
Nejen že Shepard je mrtvý ale pro mě je i celý ME mrtvý. Posledním hřebíčkem do rakve je to naprosto odfláklé anime. Je to hra která neunesla svojí velikost a slávu kterou získala prvním dílem. Extended cut hru sice vylepšil ale neopravil. Posypal ty příběhové sra*ky čokoládou a opět je předložil hráčům. Nové DLC o Shepardovi mě bude lákat pouze pokud bude obsahovat charaktery které Bioware vystřihli a umožní mě je opět nabrat do party, případně konečně napraví milence/milenky z Mass Effect 2 (Jacob,Miranda,Jack...). Osobně jsem ale ME tak znusen, že prostě mě DLC neláká tak, jako jsem byl nadšený z Shadow Brokera v ME 2. Jinak k tomu, že hráči kecají do vývoje her. Fanoušci vždy poskytovali nejlepší zpětnou vazbu autorům. Protože především pro ně autor tvoří. A pokud začne autor tvořit divné nebo nesmyslné věci, tak se autoři ozvnou a jakýkoliv extrémní zásah berou špatně. Opět můžu dát příklady: Sherlock Holmes-Smrt Holmese při souboji s Moriartym, Fallout 3- Smrt na při aktivaci čističky. Upravení konce se také dočkal Dragon Age (Witch Hunt DLC), Prince of Persia (Epilog DLC) a určitě bych našel další případy. Takže kecy o tom, že fanoušci moc ovlivňují vývojáře jsou pěkné nesmysly. Kdyby vývojáři na psaní scénářů najímali dobré lidi a né cvičené opice tak by taková kauza vůbec nevznikla.
-
-
"Kdyby vývojáři na psaní scénářů najímali dobré lidi a né cvičené opice tak by taková kauza vůbec nevznikla."
Hochu, hochu .... ty si ale nevděčný .... -
-
Ehm, my to platíme, takže můžeme být nevděční jak chceme, nedávají nám nic zadarmo. Vlastně termín "nevděční", když to platíme, je absolutně mimo.
-
-
-
Tvoje slova...
"Prostě mi vadí, že Shepard umřel, mohli ho nechat přežít a naroubovat na něj další díl"
Nemluvě o tom jak ještě brečíš na Endingem, už se konečně prober...
Shepard = DEAD -
-
No, vadí mi, že umřel a co? Já se mám probrat? Já vím, že Shepard umřel, mně to říkat nemusíš, já to pochopil, ale to neznamená, že mi to nevadí.
-
-
Lidi jako ty jsou důvod proč mainstreamové kultuře vládnou zbytečné pokračování, ať už filmu nebo her, které nemají co nabídnout a jen ubírají kouzla předchozích dílů.
-
-
Lidi jako já? Můžeš to upřesnit?
-
-
nemusí
-
-
-
-
reakce na uživatele Kronoss1
-
-
aj ked pri
destroy endingu Shepard prezil (aj to priznali) tak myslim ,ze to budu iba DLC pred koncom -
-
No...sotva by vydali DLC jen pro destroy ending (př kterym shepard přežije (?)) to neni marketingově výhodné
-
-
Trol.diskuzni@tiscali.cz - YOU DONT SAY :-O
a inak ..nezaujima ma uz mass effect , milujem tu hru ale u mna to uz skoncilo, nebyt slahnutej EA mohla byt hra legendou, takto ju budu donekonecna žmýkať ,...proste kedysi bola jedna hra..a doteraz nema pokracovanie,stala sa legendou medzi hrami ... kludne to aj stouto hrou mohlo byt lebo je najlepsia aka kedy bola, najviac ma zaujala zo vsetkych hier doteraz..naposledy deus ex lebo som za stealth hry typu MGS ...
tazke shepi , soráč ale uz je konec a ziadne dlc ma neohuri, mozno z nudy skusim ale radsej ne lebo mi bude este do placu aku call of effective duty stoho spravia -
-
Naprosto s tebou souhlasím, bereš mě ty věty přímo z úst.
-
-
však je jeden koniec kde prežije *1*
-
Víte, co by bylo nejlepší? Kdyby byl 1 ending tzv. happy end a místo DLC dělali na novém díle Mass Effect. Věřím tomu, že ty DLC nebudou úplně špatný, třeba Lair of the Shadow Broker a Kasumi jsou fakt dobré, ale stejně. Prostě mi vadí, že Shepard umřel, mohli ho nechat přežít a naroubovat na něj další díl, i když třeba nemusí být hratelná postava.
-
-
Další díl Mass Effect ? Ti jebe či co ? To nevíš, že Reapeři se vracejí jednou za 50 000 let ?
O kom by to asi bylo co ? Nemluvě o tom, jaký vliv by měla tvá rozhodnutí po 50 000 letech...
Shepard is dead - D.E.A.D. -
-
Pořádně si ještě jednou přečti můj příspěvek a pak se pořádně zamysli nad obsahem. Určitě pochopíš, že tvůj komentář je trochu mimo.
-
-
Ja si naopak myslim,ze je fajn,ze jeho linku ukoncili a nedojde k dalsimu natahovani a rozmelnovani .
Hry z ME univerza s velkou pravdepodobnosti budou,ale s novou zapletkou a novymi postavami se muze serii vlit nova krev,coz by s primym pokracovanim bylo obtizne. -
-
Vždyť jsme za Sheparda ani hrát nemuseli, mohli jsme například hrát za jinou postavu, která se s Shepardem setká.
ME univerzum toho má ještě asi hodně co říct, ale ten konec podělali jak mohli, sami to navíc nepřímo přiznali. -
-
Nic za Shepardem už nebude. Budou-li hry ze světa ME, budou to buď prequely nebo příběhy odehrávající se současně s událostmi ME1-ME3. Galaxie, tak jak ji známe z ME, se Shepardovým posledním aktem radikálně změnila a já si prostě myslím, že od teď to bude s ME stejné jako s Warhammerem...
Tvůrci nic takového nepřiznali. Naopak, explicitně prohlásili, že si za koncem stojí a že EC je pokorný dar fandům za to, že žili celou tu dobu se sérií a tudíž si zaslouží detailnější "closure". Samotný význam konce je ale stejný. Konec se ti může nelíbit, na to máš plné právo, ale falešnou diskreditací tvůrců si stejně nepomůžeš... -
-
Já vím, co bude za hry ze světa ME, nemusíš mi to říkat, taky čtu. Já jsem pouze říkal, že to MOHLI udělat jinak.
Co se EC týče. Já si EC překládám následovně: ,, Ok, konec jsme pos*ali, ale nepřiznáme to otevřeně, prostě vám dáme EC, ať se alespoň něco vysvětlí". Když se podíváš na Mass Effect 3 bez konce, tak je ta hra parádní a pak je konec. Konec mi přišel strašně narychlo udělaný. A stejně se ty konce zas tak moc neliší, určitě jich není 12, jak bylo avizováno.
PS: Ten konec si fanoušci nezasloužili, oni si ho zaplatili.
-
-
-
-
však je jeden koniec kde prežije
-
-
Vážně??? Jóóó, ty myslíš, jak tam nedají to jméno na stěnu? No, tak, to má být žijící Shepard? Žijící Shepard by vypadal tak, že by vyšel ze zničené Citadely, v jedné ruce pušku a v druhé procesor spratka a řekl by: ,, Dali jsme to". Shepard prostě umřel a jakýkoliv stupidní nádech v N7 výstrojí nebo nedání tabulky s jeho jménem na stěnu je kravina. Jak by řekl Jeremy Jahns: ,, That's some stupid easter egg, upon which they are not committed to the fact that he died".
-
-
No já nevim, myslim, že když se tam nadechne, tak to neznamená, že potom umřel, to je volovina. To, že tam nedaj to jméno, to je jako že si nechtěj přiznat, že je po něm. Nevim co tady meleš o easter eggech (ezích? no sakra :D)
-
-
A je to vážně on? Vždyť Shepard není jediný s N7 výstrojí. Prostě to není živý Shepard.
Stačí si to přeložit a hned budeš vědět, co o nich melu. -
-
Takže umřel. Výborně. Konečně jsme se dostali ke stejnému závěru.
-
Mě se konec líbil dokonce i bez přídavného konce (který se mi velmi líbil). A to že nemají koule na to říct, že je mrtvý - to je naprosto zcestný, protože tahle ukázka tam je jenom u destroy endingu a ještě pokud máš víc než (tušim) 7000 war assetů. Pokud nehraješ multiplayer, tak se na tohle číslo stěží dostaneš. To znamená, že tohle je jeden jedinej "extrémní" (pokud to přeženu) případ, kdy Shepard může přežít. Ve všech ostatních případech zemřel a ty říkáš, že nemaj koule na to říct, že je mrtvej.
-
A proč udělali mizerný konec? To nadechnutí je to samé, jako když na konci X-men Magneto posune šachovou figurku. Nechávají si jenom otevřená vrátka. Nemají koule na to, aby řekli, že je Shepard buď definitivně mrtvý nebo živý.
-
A proč by tam dali někoho jinýho? *7*
-
-
-
-
-
-
Tomu teda rikaam grandiozni tah, ano SP DLC bude akorat s dodychajicim co mozna spis terminatorem Shepardem nojo, co se da (aspon neco he?) Nikoho nenapadlo ze na konci
Kdyz pristane v dzungli Normandie, tak se pohnou dvere, treba zeb mohl nekdo prezit Joker... stale nic boha to by bylo asi zas moc tezke ze, ne ne to si schovame do 4dilu... "pro jistotu" -
Aha - kdo že to tady vykřikoval, že Shepardův příběh se vydáním základní trilogie zcela ukončí? Cahire, Hairy_Assi, pane Poláček, ...? CHA, já to říkal hned, jak to bude! *6* *6* *6*
-
-
Sheparduv pribeh je ukonceny = dale nepokracuje. To ze mozna vytahnou nejake historky z prubehu neznamena, ze dal pokracuje. Logika mistre, logika!
-
-
Ukončený příběh zde není ekvivalentní k "nepokračuje". Mluvilo se o tom, že se příběh Sheparda s vydáním ME 3 zcela uzavřel... Nyní jsme se "překvapivě" dozvěděli, že tomu tak není.
-
-
Kde máš obrázek ? *5* Joo vlastně... oni ti dali BAN *6* *6*
-
-
Tady, kamaráde! *5*
-
-
Protože mě nebaví si donekonečna přenastavovat proxy... Většinou si to přenastavím jednou dvakrát a pak už na ně kašlu - tedy používám anonymizéry. *3*
-
Tak proč píšeš i jako anonym ? Ty si ale Gay. *6*
-
-
-
-
-
*1* *1* Oni snad ohlásili vydání Mass Effect 4 se Shepardem? Ne? Jen DLC ke trojce? Tak to jo. *15* Jestli DLC říkáš další pokračování ságy ME, tak samozřejmě to asi neskončilo, ale to už je samozřejmě tvůj boj, takže proti gustu... *3*
-
-
"Ukončený příběh = nedopíšeš k němu ani větu navíc. Pokud cokoliv doplníš, tak jej tím otevíráš a měníš a tedy se nejedná o finální verzi, o opravdový konec trilogie."
*3*
-
-
Pribeh sa ukoncil ak si si nevsimol. Vsetky DLC budu pred finale.
-
-
Tím, že vydávají DLCčka o Shepardovi, se zjevně příběh vydáním trilogie neukončil. *6*
-
-
To Veskoslav - V té době ještě Shepardův příběh končit neměl... A kdo v tom DLC souložil s kým, je mi tak nějak u rekta. Mimochodem, už mě zas někam posíláš? *14*
-
-
Nekončí? Myslíš to, jak ti pomře celá posádka? Nenech se vysmát. Když nemáš nadávky na Skyrim, tak na ME3, když ne na ME3, tak na něco jiného. raději hrej tu hrůzu jménem Fifa a jak se řéká neotravuj:)
-
-
Když vydáváš DLC k ME 2 v době, kdy je jasné, že výjde ME 3 se stejným hlavním hrdinou a v rámci stejného příběhu, tak to asi těžko bude konec, že... Možná v rámci toho DLC, ale to je tak vše. Jak říkám, nezajímá mě každá soulož v rámci světa Mass Effect, to už se radši podívám na nějaké kvalitní p*rno...
Pokud nejsi schopen se vyrovnat s odlišným názorem, tak na mě raději vůbec nereaguj. Mimochodem, FIFA je v posledních letech skvělá a daleko více naplňuje to, co slibuje, že svým hráčům nabídne, než jak je tomu u Bioware s jejich fail hrami typu SW:TOR, ME3 nebo DA2. *3* -
Uz nekrm trolla, je to zbytocne a akurat chytis nervy :)
-
-
-
Ak by nevysli ziadne dalsie dlc tak sa nic nestane. Pribeh je ukonceny na sto percent. To ze pribudne nejaka ta mala kapitola pred koncom nic neznamena. Tiez si ziadne dlc stahovat nemusis ak ti to tak strasne vadi...
-
-
Ukončený příběh = nedopíšeš k němu ani větu navíc. Pokud cokoliv doplníš, tak jej tím otevíráš a měníš a tedy se nejedná o finální verzi, o opravdový konec trilogie.
-
-
Jak bylo řečeno v článku, pořád to může vyplnit hluchá pole v příběhu a flashbacky více dotvořit charakter - z hlediska zájemců o universum rozhodně zajímavý prvek - bez toho, aby se musely překopávat finální momenty postavy. Nikdo netvrdí, že DLC musí jít chronologicky. Že se na tom rejžuje? To není žádný nový mesiášství, to je klasická současná herní politika, byť pravda ne přímo k potlesku. Buď rád, že jsi spasen od hříchů Bioware a můžeš nadále svobodně uvažovat nad další resistencí vůči všemu nerůžovému.
-
Ano trole. A co třeba DLC k ME 2, když ti pomřela posádka? To taky bylo zvěrstvo? Jdi se léčit:)
-
Jak jsem již zmiňoval výše - všichni tady (a nejen tady) vykřikovali, jak Mass Effect skončí... Pak to změnili na to, že končí Shepardův příběh. A nyní je to zase jinak, musíme přece vydat pár DLC, datáčů a posléze ještě ME:SS (Mass Effect:Shepard's Story) MMOuárpídží! *5*
-
Ake klamstva preboha co to tu trepes? To, ze budu dalsie SP dlc bolo jasne uz pred vydanim hry a vsetci to ocakavali. Bolo by naopak sklamanie a divne ak by nic nebolo. Ja si rad zahram malu epizodu zo Shepardovho pribehu aj ked je pribeh uplne ukonceny.
-
To Smith - Někdo na lži a nekalé komerční praktiky Biowhores upozornit musí.
-
Ty si fakt len troll nic viac.
-
-
Tomu rikam "obhajoba" ;-)
-
-
A co na to chceš napsat? U Mass Effect 2 mi taky pomřela celá posádka, to jsem měl jako si říct, všichni mrtví, DLC nebudu stahovat?:)
-
-
-
-
-
O DLC se vědělo, ukončilo se to v rámci dalších dílů.
-
-
Prostě je to tak, jak jsem říkal - budou na tom rejžovat, dokud se bláhové droní duše nechají s láskou oškubávat (zdravím Cahira!)... Hlavně, jak se tady všichni ohrazovali, že vydáním Mass Effect 3 vše končí a pak najednou končila jen Shepardova linka a teď najednou zase to nekončí, protože se vydaj ještě DLCčka a kdo ví, co to bude zajtra... *6*
-
-
-
No to snad ne...