Přejít na výpis diskuzí
Singleplayerová DLC pro Mass Effect 3 budou o Shepardovi
17.7.2012 | Petr Poláček
138 příspěvků
-
Nevadil by mi ani temnější konec, kdy zemře taky většina Shepardova týmu (za předpokladu ponechání současných voleb). Popravdě se mi líbil originální konec až na posledních cca 40 vteřin. Od běhu na paprsek do úplného konce jsem totiž myslel , že moji kámoši byli zlikvidováni spolu se zbytkem jednotek Hammer. To mě hnalo vpřed v touze to dotáhnout do konce i jejich jménem.
-
Já už nevím, co víc bych ti k tomu řekl, nádech nějaké osoby v brnění N7, které ani Shepard mít nemusí, není žijící Shepard, prostě není.
-
Když si to nepochopil ode mě, tak to pochop alespoň od Idaha.
-
A ty bys měl použít mozek. Proč by asi ukazovali nádech bezejmenného mariňáka, nebo Sheparda, jen aby vteřinu poté umřel? (Kromě toho video se nazývá Shepard_lives)
-
U ME3 je podle mě právě problém, že si můžeš vybrat konec. Kupříkladu totální paragon Shepard by neměl dostat Destroy volbu a renegade by neměl dostat možnost Control či Synthesis. Konec by měl být především přirozeným vyústěním činů, ať je jen jeden či padesát.
-
Šmarjá, to jen odkazuje na ten nádech při Destroy konci.
-
Takže umřel. Výborně. Konečně jsme se dostali ke stejnému závěru.
-
Jeden pitomoučky Reaper?:-D Ale kdeže. KOlik jich bylo kolem Země? Stovky?:)
-
Mě se konec líbil dokonce i bez přídavného konce (který se mi velmi líbil). A to že nemají koule na to říct, že je mrtvý - to je naprosto zcestný, protože tahle ukázka tam je jenom u destroy endingu a ještě pokud máš víc než (tušim) 7000 war assetů. Pokud nehraješ multiplayer, tak se na tohle číslo stěží dostaneš. To znamená, že tohle je jeden jedinej "extrémní" (pokud to přeženu) případ, kdy Shepard může přežít. Ve všech ostatních případech zemřel a ty říkáš, že nemaj koule na to říct, že je mrtvej.
-
To právě není pravda, já viděl svůj konec a pár konců na Youtube, jsou naprosto stejné, tam se nic neprojevuje. U Zaklínače ani u Deus Ex (má 4 konce) mi to nevadilo, protože ani jeden z nich není konec jedné velké kapitoly, což ME3 je. A kdyby alespoň autoři nemleli hubou prázdnou slámu. Když řeknou 12 konců, tak to má být 12 konců, které se liší, ne 3 (teď 4), které se skoro v ničem a jestli liší, tak jen v tom, jestli bude louka zelená nebo žlutá. Asi jsem očekával příliš mnoho, což bylo podpořeno řečmi autorů. Mass Effect 3 je velice dobrá hra s velice špatným koncem.
Co se týče průmyslu, máš částečně pravdu. Na druhou stranu si zákazník nemusí nechat líbit odfláklou práci vývojářů a ten konec byl/je špatně udělaný a komunita se právem ozvala. Na tom nevidím nic špatného. Vývojáři to, podle mě, zbytečně dramatizují. Já si třeba nepamatuji takovou vlnu odporu vůči konci v jiných hrách, pouze u Mass Effect 3.
Autoři si můžou dělat, co chtějí, je to jejich dílo, tak ať tam dají, co chtějí, ale nemohou čekat, že jim na to lidé budou skákat a jen kývat. -
nemusí
-
Kronos: Při troše dobré vůle se dá argumentovat pro to, že těch konců je více. Ano, máš čtyři volby, ale v těch volbách se projevují další kvanta věcí. Prostě si s sebou neseš do závěru volby ze všech tří her, tudíž každý konec je jedinečný. Něco je řečeno explicitně (LI, pomocníci, frakce...), něco jen vyplývá z průchodu hrou. Kvůli tomu, že na konci není hodinový artwork, na němž je textem vypsán každý prd, který jsi kdy učinil, hru opravdu nezatratím. Spustu věcí člověk odvodí. Fallout: NV měl taky jen čtyři konce (NCR, House, Legion, Yes Man), Zaklínač tři (Veverky, Řád, Neutrál), Deus Ex tři...
Už mám o ME3 nadiskutováno opravdu dost a už mi to opravdu stačilo, ale připadá mi, že valná většina kritiků hru odmítá proto, že nemá koncept jaký oni chtěli. A ať už by měla koncept jakkoliv jiný či sebelepší, oni ho nikdy nepřijmou, protože to není ten jejich vysněný. Jenže to je taky důvod, proč průmysl zahnívá, jeden z důvodů, proč vůbec vznikl mainstream a proč mají dnešní vývojáři AAA titulů pocit, že nemohou dýchat. U her, a u RPG to platí obzvlášť, existují jakási pofidérní konzervativní pravidla, která nesmí být porušena, ať už jsou ve své přísnosti jakkoliv absurdní, která když si vývojář dovolí porušit, tak je oheň na střeše. -
Lidi jako já? Můžeš to upřesnit?
-
Lidi jako ty jsou důvod proč mainstreamové kultuře vládnou zbytečné pokračování, ať už filmu nebo her, které nemají co nabídnout a jen ubírají kouzla předchozích dílů.
-
Ehm, my to platíme, takže můžeme být nevděční jak chceme, nedávají nám nic zadarmo. Vlastně termín "nevděční", když to platíme, je absolutně mimo.
-
No, vadí mi, že umřel a co? Já se mám probrat? Já vím, že Shepard umřel, mně to říkat nemusíš, já to pochopil, ale to neznamená, že mi to nevadí.
-
"Kdyby vývojáři na psaní scénářů najímali dobré lidi a né cvičené opice tak by taková kauza vůbec nevznikla."
Hochu, hochu .... ty si ale nevděčný .... -
reakce na uživatele Kronoss1
-
Tvoje slova...
"Prostě mi vadí, že Shepard umřel, mohli ho nechat přežít a naroubovat na něj další díl"
Nemluvě o tom jak ještě brečíš na Endingem, už se konečně prober...
Shepard = DEAD -
Naprosto s tebou souhlasím, bereš mě ty věty přímo z úst.