Přejít na výpis diskuzí
Skvělé strategické RPG Valkyria Chronicles vyjde po 6 letech i na PC
29.10.2014 | Petr Poláček
96 příspěvků
-
Že má něco víc možností ještě neznamená, že je to lepší strategie. Krom toho JA2 s modem 1.13 je úplně někde jinde, co do komplexnosti. Hlavně JA2 je military tahovka a je dost založena na realističnosti, takže se ty hry absolutně nedají srovnávat. Ale chápu, že animefilové všechno strkají do jednoho pytle a všude prohlašují, že tahle nebo tamta omalovánka je nejlepší na světě a západní hry se můžou zahrabat. Viz FF nebo DS fanboyové. Diletanství a fanboyismus je nejlepší ignorovat.
-
ja myslim, ze to tim klidne bejt muze, taky hraju celkem nerad strategie z jinych nez uveritelnych prostredi...
(sem tam udelim vyjimku scifi nebo fantasy)
ale kdyz je to cely takovy ujety, tak me to dokaze rychle odradit -
Menší oprava. Patetické troll děcko, které krade nicky, protože je hrozně mad.
-
Jinak kdyby to zajimalo případné zájemce o tuto hru. Valkyria Chronicles také dostala Anime adaptaci a Manga adaptaci. Obě mají své mouchy ale jsou v nich zajímavé momenty.
-
Další Call of Duty hráč co potřebuje akci akci a akci. Hrál jsi to vůbec? Promiň, chápu že ti nesedí stylizace a že příběh se místy vleče ale srovnávat příběh se SimDating hrama je docela urážka. Popravdě to byla jedna z mále her u které jsem i slzičku uronil. Co takhle ta pasáž kde se řeší masové vraždy jedné rasové minority, nebo ta pasáž kde se řeší obětovaní lidé pro úspěch bitvy... Hra se dotýká tolika témat spjatých s válkou a ještě víc, když čteš historii a epilog svých vojáků. Já si spíš myslím, že evropští hráči degenerují a baví je už je FPS nebo 1000000x převařená příběhová kaše. Dialogy maximálně v brefingu a pak šupky dupky do akce. Chtějí mít jednoduchý až promitivn příběh u kterého nebudou muset přemýšlet. Výmluvy jako "ten styl se mě nelíbí je moc cozí" znějí fakt suprově od lidí co milujou pixelové retrověci.
-
"Taky je to let co jsem to hral..... prostě to není JA nebo xcom ani nahodou. Chapu že se snažili o vypravění příběhu a o filmovost ale tim uplně zazdili tu strategickou čast. vyběr členu se smrskl na přiběhove postavi protože ty přidavají Odznaky = tahy navíc. Prý ve dvojce už je spousta toho co mě vadí udělano jinak ale psp neko kde to vyšlo kvuli tomu kupovat nebudu"
Mě se to tak jednou do měsíce ohřeje v PS3 aspoň na jeden večer :D Jasně souhlas, ta hra se zneužívat dala. Exploitů měla mnoho. Ale tady zase záleží natom, jak jsis tu hru hrál. Já si třeba piplal tým a dovedl ho k téměř dokonalosti. U každé postavičky jsem si získal všechny potencionály a získal i tajné charaktery. X-com a Jagged Alliance mě to připomínalo hodně. Nebo pokud jsi starší tak Soldiers at War. Ale zase záleží na tom, co kdo si pod těmi pojmy představuje. Pro mě to jsou hry kde jsem měl malý elitní tým, který musel bojovat proti silné přesile a využívat u toho taktiku. Jasně, ta hra není dokonalá ale je setsakra dobrá.
Další díly stojí za prd, kvůli malým prodejům se hra přesunula na PSP a změnila demografii. Stalo se z toho až moc Anime a hra dost ztratila ze svého kouzla. Jak jsem psal, kdyby dostala regulérní pokračovaní na velké konzoli tak by to bylo mnohem lepší. -
Překvapení .... a o PS3 exkluzivitku méně .
Bohužel stylizace není to nejhorší ... dějové předěly , ve kterých se na vás uculuje třeba anime holčina a vy si povídáte prakticky o rodině a o ničem , bych dával jen v nějaké erotické hře . Tady tahle vata bohužel dělí misi od mise v relativně svojské válečné realtime-tahové strategii . Prostě japonské pojetí a západní trh - to k sobě šlo snad jen v reverzu jménem Afro Samurai (, což mi připomíná že si jej mám dát znovu do hledáčku na PS3 ) -
Ale tak lidem nevadí Final Fantasy a to je podle mě ještě horší. Já spís přemýšlím jestli SEGA někde neudělal marketingovou chybu. Nevím, asi jsou to podivné víry trhu kdy některé dobré hry jsou zapomenuty a jiné nekvalitní mají tuny pokračovaní. Chtěl bych žít v alternativní realitě kde se Valkyria Chronicles dostalo přijetí, které si zaslouží...třeba tomu steam pomůže.
-
aha pán je troll
-
ROFL : Prý grafika a Wasteland :D
-
Nejde o to že to je kreslený ale o to jakym stylem. Tahle stylizace je tady spoustě lidem na hony vzdálená. Jak zmiňuješ tu Disgaeu tak nemůžu říct že by se mi to přímo nelíbilo, jen to působí strašně cize a zvláštně. Za špinavý Němce bych byl rád, ale to je holt daný prostředím ve kterym žijeme, já zase nechápu jak může někoho bavit anime :)
-
přesně tak, není nad grafické orgie v Divinity nebo Wastelandu, to je aspoň profi grafika
-
nevim jak si vedla v japonsku, ale tady v evrope za to muze urcite ta stylizace, staci si precist diskuzi tady. Tahove strategie, ci jakekoliv strategie mají tady statut neceho realne pojateho, kreslounov a puff a baaam je pro většinu lidi obrovska prekazka, delaji sice chybu, ale trochu je chápu, ja taky nejsem schopnej hrat třeba angry birds:)
ona třeba takova Disgaea je naprosto ultimatni tahovy rpg, s moznostma o kterých se JA nebo XCOMU ani nezda, ale holt tam jsou podivny postavičky se strapatejma vlasama a tucnaci, takze to tady vlastne nikoho nezajima..to kdyby tam byli spinavy nemci, rusaci z T 34 a anglani se spitfirama to by byla jina...vizualni vjem je zrejme dulezitejsi nez samotny obsah, ale jak jsem rikal..angry birds..proste:) -
Taky je to let co jsem to hral..... prostě to není JA nebo xcom ani nahodou. Chapu že se snažili o vypravění příběhu a o filmovost ale tim uplně zazdili tu strategickou čast. vyběr členu se smrskl na přiběhove postavi protože ty přidavají Odznaky = tahy navíc. Prý ve dvojce už je spousta toho co mě vadí udělano jinak ale psp neko kde to vyšlo kvuli tomu kupovat nebudu
-
Škoda, že to vypadá tak, jak to vypadá. Tahovky mám rád (jsem fanda JA2), ale tohle je na mě moc silný kafe. *8*
-
Jinak dodneška mě zajímá co stálo za neúspěchem hry, která se dodnes považuje za jednu z nejlepší her na PS3...
-
Divnost, zato Call of Duty, Diablo nebo Halo jsou logické a reálné hry...oh wait.. jediný rozdíle je ten, že jedna z těch her má jiný styl. A já se hrozím doby kdy "divnost" jak tomu říkáš, zmizíé z her.
-
S každým použitým "odznakem" máš méně akčních bodů. Tuším že tam je něco jako princip jedné poloviny. S každým dalším tahem máš o polovinu méně bodů než jsi měl při munulé aktivaci. Hele promiň ale asi jsi to fakt hrál nějak divně. Přítelkyně to nedávno rozehrála a i já se divil jak těžké je někoho trefit. Jasně, když máš namaxované jednotky s maximální výzbrojí tak projedeš hrou jako nůž máslem ale to rozhodně není případ prvního hraní. Ano AI je dost jednoduché. Mě osobně tam chyběl multiplayer a generátor náhodných map.
-
najlepsia sprava roka :)
-
Podíval jsem se na videa z novějších DA (hrál jsem jen 1) a fakt nevidím žádnou vizuální spojitost s touto omalovánkou.