Přejít na výpis diskuzí
Skyrim půjde projít za dvě hodiny (při speedrunu)
14.10.2011 | Aleš Smutný
75 příspěvků
-
No dobrá to ti neberu, ale nemělo by se tomu potom řikat time-scaling a ne level-scaling, aby nedošlo ke zmatení? Přece jenom jestli jsme se shodli že nechceme, aby to záviselo na levelu hráče.
-
áno, veď o tom píšem, level scaling protivníkov je potrebné viazať na čas nie na hráča. A to že je možné obtiažnosť stupňovať aj inak ako level-scalingom protivníkov je jasné, tu sa ale bavím o samotnom level scalingu a zatial som nepočul (od nikoho) logický argument prečo level scaling protivníkov z RPG kompletne vylúčiť.
-
Tak to že jde hlavní kampaň dohrát za 2 hodiny by mě u každýho jinýho RPG dost namíchlo, ale koneckonců u Elder Scrolls nebyla hlavní kampaň od Morrowindu (Arenu sem nehrál a Daggerfall jen velmi krátce) nijak závratně dlouhá.
Síla ES zatim byla v tunách vedlejších questů, kdy quest chain pro některou ze světovejch frakcí byl mnohdy stejně dlouhej jak ten hlavní příběh. A pokud se tohle nezmění, tak nemam obavy. -
Všimni si že jsem napsal, že by v žádném případě ty věci neměly záviset PŘÍMO na levelu hráče. To znamená že mohou záviset na něčem jiném jako na čase, vývoji příběhu, rozhodnutích hráče nebo reputaci. Když se to udělá takhle pořádně tak hra působí mnohem přirozeněji a hráč má větší svobodu a vliv na dění ve světě a hlavně lepší pojem o tom jak skutečně roste jeho síla. Samozřejmě s tím jak člověk postupuje ve hře, postupuje příběh a spouštějí se výše zmíněné mechanismy, tak hráč zároveň postupuje na levelech a někdo by mohl říct, že to vlastně závisí na levelu hráče, a právě proto tam píšu PŘÍMO. Takže abych to shrnul: stupňování obtížnosti ANO ale ne pomocí level-scalingu, jde to dělat i lépe.
-
no tak to od dob falloutu (1) docela pokrocili. misto 10ti minut jsou to 2 hodiny :).
-
Pin: Jo, to je dobře možný.
Ale opravy a fixy jsou taky obrovské... -
ak level protivníkov závisý od levelu hráča tak sa jedná práve o nezvládnutý level-scaling. Naopak, je logické a správne aby sa predovšetkým ľudský protivníci boli schopní v čase zlepšovať - zvyšovať svoje schopnosti, nakupovať lepšiu zbroj. U neľudských protivníkov by som level-scaling znížil na minimum a u zvierat úplne vypol. Je to určite lepšie riešenie ako by mali protivníci zamrznúť v čase a ani po roku by si neboli schopní kúpiť ani lepší meč.
-
Ja mel driv taky kecy na gamepad vs. FPS. Pak jsem si uvedomil ze litam online Il-2 Sturmovik na klavesnici a zklapnul jsem *1*
-
Pripada mi, ze nenarazel na chyby a jejich opravovani, ale na obrovsky obsah vytvoreny hraci.
-
V morrowindovi kvalitu lektvaru ovlivnoval skill + intelegence. Potiony se stackovali, takze vyrobil +1 Int, vypil, udelal +2 Int atd... Timto zpusobem dosahnes lektvaru typu +1000 atd. Pamatuju si, ze jsem udelal levitaion lektvar s obrovskou rychlosti, vypil jsem ho v mistnosti a potom, kdyz jsem se pohnul, tak jsem vyletel z te bunky :D
-
Jak píšou kolegové. Je to jenom nástroj a záleží na vývojaři, jak se s ním naučí zacházet. V Morrowindu byl taky a spousta lidí tomu nevěří. V Oblivionu to stálo za prd. Ale ve Falloutu 3 mi to nijak děsné nepřišlo. F:NV ho má taky a nějak jsem neslyšel stížnosti.
PS: možná to tu už proběhlo, nevím. První DLC pro Skyrim (viz odkaz): http://www.youtube.com/watch?v=vpPp3jv_HGs -
Možná právě to, že nebyla nikdy správně zapracovaná ukazuje, že idea level-scalingu je špatná. Obtížnost hry by si měl hráč v optimálním případě zvyšovat sám např tím že začne bojovat s obtížnějšími monstry nebo prozkoumávat nebezpečná prostředí a dungeony. V žádném případě by neměl level monster ani protivníku záviset přímo na levelu hráče a stejně tak to platí i pro dostupnost oblastí, questů nebo dropy.
-
idea level-scalingu je úplne vporiadku, problém je, že doteraz nebola správne zapracovaná v žiadne hre a vďaka zprznenému levelscalingu v Oblivione sa dnes považuje za najväčšie zlo i keď to tak vôbec nie je.
-
level-scaling je nástroj
-
Takže Bethesda může vydávat hry plné bugů, špatných herním mechanik atd., protože všichni automaticky počítají, že to hráči opraví...
To mi nepřijde jako správný přístup... -
Level-scaling je zlo. A hlavně díky němu je u mě Skyrim v indexu očekávanosti hluboko dole - jen kousek před Sims 24 *1*
-
Opět a zase, natřel bych to člověku s gamepadem... ironie je, že kdyby jsi podmínky srovnal a v prackách měl gamepad taky, tak by to pravděpodobně natřel on tobě. Takže se každý držme své (klávesnice, myši, gamepadu... podle toho co preferujete a teď držíte v ruce *3* )
-
je to speedrun vývojářů - stejně jako Oblivion lze hrát dny, týdny, měsíce i roky, a jeho speedrun trval poloviční dobu. :-) Tohle je jen zábava vývojářů a vždy tyhle speedruny k TES patřily... tedy od té doby, co to nějak vnímám, tedy od Morrowindu. Právě ten paradox, že hra s herní dobou stovek hodin se dá dohrát i tak rychle pomocí perfektní znalosti světa a mechanismů, je na tom tak zábavný.
-
Dokud budou vydávat na PC mod tools, tak mi je úplně jedno která platforma je primární.
-
Že se Black Ops zmiňuje jako krátká hra je sice fakt, ale že má delší herní dobu, než obě Modern Warfare nebo Bad Company 2, nikoho netrkne?