Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • hmm... nevím nějak to na mě už nefunguje tohle "4 Amíci proti celosvětovému terrorismu a všichni téměř nesmrtelní" *1* Asi potřebuji ještě delší oddych... *6*
    • FUrt lepší jak jeden proti všem. Jinak co bys chtěl ovládat 100 000 vojáků? Si možeš zahrát nějakou rts. V Call of Duty je jeden proti milionu
    • V jiných hrách hrajete jeden, proti celý mimozemský invazi ap. Kdo chce hledat realitu ve hrách je kkt... a teď mínuska :)
      • Jo, ale tam je to alespoň vysvětleno nano-oblekem *2*
  • Přijde mi, že se materiály ničí nějak moc snadno. Jak tu někdo říkal, nejde mi do hlavy, aby doslova pár kulek z automatický pušky prostřílelo betonovou zíďku. Je fajn, že nenaskočí hloupá textura s důlkem, která po pár vteřinách zmizí (bóže jak já tohle nesnášim), ale ukázat za každou cenu, že náš engine to dokáže mi přijde hloupý úplně stejně. Strašný šoumeni to jsou, hlavně aby to na někoho ještě fungovalo. Já jsem tím wáááu kam se podíváš už spíš znechucen. Stejně tak tím, že na předváděčce do PC hodí gamepad a pustí FPS střílečku. Proč dělat něco jednoduše, když to jde i složitě, že... Ale jinač graficky se jim to vyvedlo na jedničku. Takhle skvěle vypadající hru jsem dlouho neviděl.
    • Súhlasím s tebou len tá "zídka" čítaj múrik *3* nemusí byť vždy z betónu, ale môže to byť aj tehlové a omietnuté. Napríklad ten snajper na tej streche to je celkom reálne ale s 50-tkou kalibrom. Inak super hra ak bude mulťák tiež takýto a hlavne to strieľanie cez optiku a nie od pasu tak do toho idem.
      • Tikov
        7,62x54R (patrona pro SVD) je schopna projít betonem *3*
        Pánové uvědomte si, že tyhle velké ráže, .50 cal (12,7mm) či východní 14,5 mm byly určeny k ničení tanků- to není o betonu, ale o tom, že projdou betonem, pitomcem v kevlaru s plátama za zdí a dost možná ještě další zdí.
        • Jsem v tomhle totální laik, ale to chceš říct, že si automatická puška poradí s opancéřovaným tankem? Pokud ano, jakej smysl ty superdrahý monstra vůbec maj, když dokáže posádku postřílet maník s automatem *8*
          • Ano opravdu jsi laik protože SVD opravdu není automatická puška... *6*
            • Tak 223 je náboj ktorý sa používa aj v guľovnici na lov zvere a musím povedať že tie vojenské majú dosť silu len zase presnosť ide trochu z normálu, hlavne na väčšie vzdialenosti. Pre tento náboj nieje problém prestreliť betónový múrik a hlavne tie čo sa vyrábajú na blízkom východe . *1* Veď so samopalom VZ-58 ide prestreliť stena na paneláku jak nič ... samozrejme nie 40 cm hrubý kvalitný železobetón, ale tie marasy čo sa robia južnejšie a západnejšie od nás (Taliansko, Španielsko... atď). Ale aj keby to nebola úplne realita aj tak sa na tú hru teším. Aspoň trochu zmeny v hrateľnosti keď si nemôžete byť za každou prekážkou istý či ste v bezpečí. Viď BFBC 2. Čúús. *5*
            • Tikov
              hh: myslím, že by to šlo říci i slušněji, ale ano až teď jsem pochopil oč jde, děkuji- v tom případě http://www.youtube.com/watch?v=tdyNFzcBVRs tato munice (.223) by se dle wiki měla od armádní odlišovat pouze nižší úsťovkou
            • On myslel to jak tam strilel tou m4 na ten panelak a ne toho snipera s dragunovem vy kkti...
            • Tikov
              SVD je poloautomatická puška se zásobníky na 10 ran, střílí 7,62x54R což je na betonovou panelákovou zeď dostatečně výkoné. (Známý puškou, používající stejný náboj, při návratu ze střeleb (rána jistoty) "upravil" přes zeď postel ve vedlejší místnosti- zastavilo se to až v další zdi)
              Pokuď jde o prostřelování tanků- nemluvil jsem o SVD, ale o předdruhoválečných protitankových puškách a kulometech (které se používají dodnes). A znichž se vyvinuly velkorážné odstřelovací pušky. Na dnešní bitevní tanky je to již nedostatečné, ovšem na lehce pancéřovaná vozidla plně účiné. (asi 35 mm pancíře na 300 m při 90°)
            • Na videu tu betonovou zídku lodžie prostřílel předvaděč zbraní o rozměru automatický pušky, s 30 náboji v zásobníku, kadenci to taky mělo jako automatická puška, po všech směrech to zkrátka vypadalo jako klasická automatická puška. To se mi zkrátka nezdálo a nezdá. Tikov@wo do toho pak zaplete "SVD", nevim co to je a je mi to jedno. A jeslti si myslíš, že půjdu rychle googlit věc, co mě vůbec nezajímá, jenom abych si tady mohl honit ego a hrát si na chytrýho, tak to se těžce pleteš. Možná místo opakování toho, co jsem už napsal, by jsi to mohl osvětlit. Sorry, ale na aroganci nemám vůbec náladu...
          • jde o munici .. protitankova munice se nejdrive prepali pancirem a pak expanduje dovnitr tanku ...
            • Video pro ukázku účinnosti 50.cal munice. Pokud nechcete poslouchat začáteční komentář, tak přeskočte na 1:38, tam prostřelujou melouny za betonovým blokem a následuje průstřel dvou ocelových plátů (vše ve slow motion).
              Je to pokračování videa, co jsem postnul o pár přízpěvků víše.

              http://www.youtube.com/watch?v=BfnwyJvtJuI&feature=related
          • http://en.wikipedia.org/wiki/.50_cal

            Co jsem tak vycetl, tak se to pouziva hlavne do ostrelovacek a tezkych samopolu, takze automaticka puska si s tankem asi neporadi. Tanky, ale maji ruzne opancerovani, takze rozhodne neprostreli vsechny.
            • Náboj ráže 0.50, 12,7 a podobné se používá do těžkých kulometů a tzv. antimateriálních odstřelovaček. Rozhodně neslouží k ničení tanků, ale dá se s tím zničit náklaďák, všeljaké protiletadlové systémy, radary, letadla a vrtulníky na zemi atd. Přesnou střelou do místa se slabším pancéřováním se dá poškodit BVP nebo obrněný transportér, ovšem tanky by měly bez problémů odolat i jednotlivým ranám z 30 mm kanonů, takže proti tanků ne. To jen pro přesnost
            • MrSanta
              Barrett ještě jednou: http://www.youtube.com/watch?v=qRJuTgWmqzg&feature=related. Od času 3:25 ukazuje sílu zbraně. Střelba na 1000 yardů do ocelové desky a tvárnic.

              Ad debata o sniperovi - berte to tak, že hra přesně simuluje likvidaci ne až tak inteligentního snipera *1*
            • stoupeek: dík, konečně někdo :)
            • Jen tak doplnim. Barrett 107 50.cal je poloautomatická puška, která je schopna prostřelit tank. Takže je to vlastne skoro automatická puška:). Ale s její váhou asi 12 Kg se s ní asi nechce tahat každej. Proto je její používání proti tankům minimální:).
              Doporučuji tohle video:
              http://www.youtube.com/watch?v=28kRjCFs8fQ
      • Ta lodžie králíkárny cihlová na 99 % nebyla, teda to jako panelák alespoň vypadalo. V tý naší jsou to tenký (pravděpodobně železem propletený) betonový panely :) Já na střílečky v tomhle duchu moc nejsem, ale B3 u mě docela vzbudil zájem. Zajímat mě budou až mapy v mulťáku, protože předimenzovanej singl zatím nevypadá jako můj šálek kávy.
  • Pro vsechny co maj vycitky ke scene se Sniperem ?? Panove a vy jste nekdy strileli z odstrelovaci pusky kdyz jste tak chytry nebo tu je trilon profiku vycviceny CSkem a Cod ??? hmm nez se do me pustite strilel jsem z Remington 700 alias M24 v US a rikam ze i na tech 50 stop je bez znalosti zbrane spravnyho serizeni optiky a spravnyho ovladani tela a funkce zbrane skutecnej problem neco trefit + pokud jde o velkorazni pusky typu 50.cal. Takze si nechte recicky neda se to ani cist. Meli byste byt radi ze nekdo dela takovou hru a jeste si davaj takovy prace s atmosferou.
    • nejde o to jak strili ale kdy a proc .. proste 5x to projdes a 5x bude strilet stejne a ignorovat ostatni vojaky i tebe (to ze vystreli kdyz ty spustis skript ve skutecnosti neni reakce na hrace) ... proste ho nechat reagovat podle toho jak cil vykukne, probehne atd a dat tam nejaky faktor uspesnosti zasahu a je to .. udelat to slozite neni a pusobilo by to lip .. btw 50 stop je asi 15 metru na co se trefis do terce velikosti cloveka obaleneho ve vystroji vzduchovkou bez precizniho mireni a pokud ma mit doopravdy 50.cal tak to nebude pukat jako hrasek hozeny na zed ..
    • Tikov
      Ano mám zkušenosti se střelbou z dlouhé mosiny a SVT- které používají stejný náboj (7,62 x 54R) jako pravděpodobně odstřelovač (předpokládám užití SVD). Trefit něco na 100 m rozhodně není výrazný problém na standartní mířidla, natož se seřízenou optikou. A vzhledem k prvnímu zásahu rozhodně nejde o někoho absolutně neschopného.
    • Můžeš si v reálu střílet z čeho chceš, ale pokud ten sniper střílí opakovaně (a jenom na hráče, což je nejhorší, když ostatní vojáci mezitím v pohodě vystrkují hlavy a nereagují na dopady kulek) z jednoho místa a odhaluje tak svou pozici, tak je to čistá známka špatného a nedomyšleného nadesignování scény. Viděl jsem hodně záběrů odstřelovačů z iráckého a afgánského odporu a ani jeden z nich nebyl tak blbej, aby střílel opakovaně (a krom toho se trefovali velice obstojně).
    • faktom ale je, že pár minút predtým trafil z prevýšenia na jednu ranu...
    • Bravo!
  • Treyarch si při sledování nadělal do kalhotek :D jinak mě velice potěšilo že pánové z DICE co dělali video, použili klavesnici a myš... je velice smutné když někdo prezentuje video z FPS akce a ovládá to na Joypadu...
    • Neviem či si cvrkli do trenírok ale ak BF3 budem mať väčší úspech ako COD tak môžeme očakávať, že budúci COD bude o niečo reálnejší...už sa teším. Každopádne keď sa dvaja vývojári predbiehajú kto je lepší vždy vyťaží z toho hráčska komunita.
      • nemyslim ze z toho vzdy musi tazit hracska komunita .. ne kdyz se, jako zrejme i v tomto pripade, predbihaji v hernich prvcich, ktere hru spise degraduji .. ale doufam, ze mi dalsimi videami budou dal srazet nadseni a ocekavani a pak to pro me bude o to vetsi pecka ;)
  • Tak jsem si procetl zdejsi diskuzi a neda mi to ale taky bych se rad vyjadril.
    1)COD serii jsem mel rad do 4. dilu, potom uz to tak nejak bylo porad stejne, 5. a 7. dil jsem ani nehral, takze nemuzu soudit jeho kvality. Nicmene me prijde zvlastni jak to vsichni srovnavaji. Ja myslim ze pro tuto hru se hodi to co predvadi, rekneme WOW singl, kdy pujde fakt o zabavu, kaslat na realitu a proste se bavit. MP - uvidime, pokud bude podobny predchozim BF hram tak nemam nejmensich vyhrad. To ale teprve uvidime.

    2) realita ve hre samozrejme muze byt, ale mela by hra na to byt koncipovana, napr realisticky simulator aut, vrtulniku, pripadne neceho takoveho. Klidne i FPS, ale pokud rovnou rikaji ze touto cestou jit nechteji, tak nechapu kritiku ze strany hracu. Samozrejme pokud chcete simulator, tak si kupte neco jinyho ;-)

    3) omilana cast se sniperem na strese - takze si predstavte teda realnou situaci, kdyz po ni touzite: Vybehnete na strechu a najednou vas sunda, konec hry. Nactete, vybehnete jinak a sunda vas, konec hry. Zkusite pomaly postup, jen vykouknete s RPG, sunda vas, konec hry. Nevim jak vas, ale me by to fakt nebavilo ;-) ale kazdeho vec.
    • já bych tam hodil kouřovej granát , zapnul bych termovizi a bylo by *4*
      • Já bych zajel k němu domů, vytáhl šulina, vojel jeho starou a poslal mu video jak u toho řve. Oddělal by se pak sám. Sakra, proč nám autoři nedávaj tolik volnosti ve hrách a vše je naskriptováno :D:D:D:D
    • Nikto netvrdí, aby hra bola ponáša ako simulátor. BF je arkádovejší štýl hry a tým aj tú hru to robí dobrou. Ale čo sa týka reality, mal som na mysli hitpointy, kde netreba do chlapíka naládovať 20 nábojov, keby urobili reálnejšie poškodenia tela, kde každá guľka by mala za iný účinok (zlý aim, sprint, viditeľnosť atď. ) tak by celá hra vyzerala úplne inak a mala trošku reálnejší nádych. Áno viem, toto všetko sa dá nájsť v Arme, OFP2 a pod. Ale takto to bolo prezentované aj na offic webe BF3 a žiaľ vo videu to prezentované vôbec nie je.

      3. Tá časť so sniperom je klasický filmový trhák, ktorý má spôsobiť hlášku "WOW SUPER !" Ale ak by aj pri sniperovi hrala rolu sila vetru, vzdialenosť, dýchanie, tak by určite celá situácia bola iná a hlavne keby "good boys" nemali namiesto protibunkrových rakiet mini atómové bomby.
      • Ja uznavam ze je to trosku pritazene za vlasy, ale fakt mi to nijak nevadi, od hry ocekavam (zvlast od FPS) ze me bude bavit, odreaguju se apod. Kdyz k tomu patri toto, tak at, me to je sumak. Pokud si chci protahnout mozkovy zavity, tak si dam nejakou hutnou strategii.
    • Spades
      Tak mu nemaji davat kalibr .50 ale neco mensiho. Nebo nemaj vykukovat jak kokutci, a maj zavolat vzdusnou podporu...
      • boze muj, tak jo, takze budete hrat hru kdy u kazde druhe situace budete volat vzdusnou podporu at rozbombarduje barak s jednim sniperem. No, zajimave reseni. Proste chci jen rict, ze lidi by si meli uvedomit ze to neni Arma ale proste arkada a tak je treba k tomu pristupovat a ne tady zkoumat kazdy snimek videa jestli nahodou tam autori neudelali botu. Pokud se vam to nelibi, nehrajte to, nikdo vas nenuti.
  • Cajk
    Bbblody screen! So real:))
  • Nádhera , nádhera , nádhera a tečka , kupuji hned *1*
  • Bliss
    Je pravda, že některejch těch skriptů je škoda, ale ta atmosféra je prostě úžasná.
  • Do skutečné války to má opravdu daleko (stejně se tvůrci nepřestanou bít do prsou, že mají v tomhle navrch, no nemají), ale z videa cítím příjemný závan realističnosti alespoň v tom kontaktním souboji a scéně se sniperem. Prostředí správně "špinavé", zvuková stránka špička. Když už nic, tak alespoň lepší, než ten šílený brak v Bad Company.
    • Já se asi už poseru smíchy. Každej tu mele jak to není reálný a podobně. když chcete realitu, tak zvedněte prdele od PC a běžte na krajský velitelství se přihlásit do AČR a můžete mít věrnou simulaci vojáka :) Kdy konečně pupkatí blbečci s plnou hubou keců od toho PC odsednou a podívaj se, že ta realita je za oknem. Na monitoru je zábava... Věřím, že u BF 3 se budu hodně bavit, ale že by to bylo reálný mě teda ani na chvíli nenapadlo.
      PS: nereaguji na tvůj celý příspěvek, v zásadě s ním souhlasím, jen nepochopím kecy tvoje a ostatních o realističnosti...
      • Úplně souhlasím, uhodil si hlavíček na hřebíčku *4* - aspoň pro mě tedy jako simulátor realistického boje naprosto stačí arma, u tohohle hledám víc sranda zábavy.
      • NO, já bych tomu spíše říkal "uvěřitelnost", než přímo žadonění o realismus.
  • smejki
    Kde jsou ti borci, co mluvili o padání baráku po zásahu RPGčkem? *1*
    • Tak ono to tehdá tak vypadalo, když to usekli v nejlepším.
    • Pete.palis
      jj taky mě to po shlídnutí trklo *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit