Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ano, už toho necháme. Máš pravdu, vkládám ti do úst něco, co jsi neřekl, znamená to prostě, že ty sis užíval ten příběh, co tam je. Ok, to je samozřejmě tvoje věc.

Mně prostě celou dobu přišlo, že tohle být hrdinský příběh o šampiónovi z Kirkwallu (viz ona občasná retrospektiva, kde se o něm tak mluví) a hrozně mi vadilo, že to v téhle hře prostě nevyšlo a naprosto to nefunguje, což se mi u Biowaru stalo poprvý. Plus podle mne nefungovalo ani to, co říkáš ty, přišel jsem si tam jako nikdo a jako nikdo jsem i skončil, jenom bohatý. Dialogy docela dobré, některé zlomy nebo rozhodnutí taky, ale celkově prostě tak nějak o ničem. A o nikom.
  • Nebudu hodnotit obsah clanku apod, to uz udelali jini.
    Nicmene 2 zbytecnosti ->
    1. mini novinky: vazne netusim, proc jedou celou dobu. Ok, je to zajimavy, prectu si to, fajn, ale tak sakra muzou jet treba jenom pri pohledu do studia nebo nejakejch reportazich, ale proc jedou i pri recenzich apod? nechapu, zbytecne zabira misto.
    2. jak dlouho jeste? status bar: proc tam sakra je? abychom vedeli, kdyz uz to konecne skonci? Proboha, vzdyt ja se na ten porad koukam, protoze me bavi, ne, abych sledoval, kdyz uz bude na COOL neco jinyho -.- .. totalne k nicemu status bar.
  • Já mluvím mongolsky? Irwine, ty mě pořád nechápeš a já už bych to asi radši nechal být...Naposled: DA2 právě není variací na heroický příběh, z toho plyne, že "hrdina" (v tomto významu postava), není hrdina zachraňující svět (v tomto smyslu HRDINA, který je vyvolený k porážce velkého zla). A to je právě to, co se mi na DA2 líbí. Ta komornost nebo-li intimnost, chápeš?? Co se týče hráče a postavy; v dobrém rpg není primární mít pocit, že jsi hrdina, ale že se dokážeš dobře vžít do své postavy a že máš možnost si ji přizpůsobit, jak chceš. Důležitá je kvalita úkolů, propracovanost postav, možnost rozhodování apod., nikoliv to, zda jde o variaci na městského žoldáka nebo vyvoleného zachránce lidstva. Uzavřel bych to tím, že mě se spíš jedná o obsah, tobě evidentně o formu.
  • MrSanta
    Jerry hru hrál, bavila ho a napsal svůj názor. Slušným a normálním komentem. Pořád lepší, než komenty od haterů (to myslím všeobecně, ne na tebe), kteří hru ani nehráli a píšou jaká to je s*ačka apod. Nevím proč by měl bejt placenej od BioWare atd. Hra ho prostě baví. Mě taky DA2 baví. A pauzuju i na normal, protože mě to baví si pauznout, rozdat rozkazy a snažit se bojem projít co nejelegantněji.
  • Vtipná poznámka, ovšem jakou hru jsme dostali, takovou recenzujeme - měli jsme to v předstihu a jiná review verze k dispozici v tu dobu nebyla.
    Na druhou stranu, co je na tom špatného? Ta hra je úplně stejná a stejné jsou i nedostatky - sice jsem to do detailu neověřoval, ale nemyslím, že je na PC jiný příběh a jiné (nerepetitivní) questy. :) Skoro bych řekl naopak - ta hra je na konzoli málem lepší, protože tam méně vadí, že je to vlastně mlátička s RPG prvky a nějakými těmi rozhovory a ne důstojné pokračovaní parádního DA:O... A mimochodem, na konzolích jsou hodně hard-core RPG, zkuste si třeba poslední Dragon Quest na NDS - přeji hodně zábavy a za půl roku na shledanou :)
  • Ale proboha, co je na DA2 heroického?? Intimní to je, to určitě, chvílema velmi :)
    Ty nejsi HRDINA v tom příběhu proto, že ti říkají "Šampióne", ty musíš mít takový pocit jako hráč. A toho nedosáhneš jenom tím, že vymlátíš levou rukou jednu armádu a pravou druhou, toho můžeš dosáhnout miliónem způsobů, toho můžeš dosáhnout ideálně tak, že toho hráče necháš fakt něco vykonat a ne že necháš trpaslíka v temné místnosti říct: "A pak se Hawke stal šampiónem Kirkwallu". PROČ jsem šampión? Protože jsem schrastil padesát zlaťáků, zalezl do díry v zemi, tam obešel zabouchnuté dveře a zabil dva Revenanty, co tam stáli? He?? Protože s prominutím jako prostitutka běhám po městě ve stylu "Ahoj Hawku, ztratil se mi syn" "Jasně, už běžím, bude v jeskyni" "Čau, hledám svoje zboží" "Donesu, bude v jeskyni" "Jé, Hawku, nevíš, kam se poděli naši mágové?" "Kouknu se ... Fíha, já jsem šampión!"
    Naprosto nechápu, jak můžeš mít dohrané / oblíbené všechny hry od Bioware a příběh DA2 se ti líbit. Buď jsem tam něco OPRAVDU zásadního minul (a neříkám, že konec není pompézní, ale proboha, to je půlhodina a ještě tak nějak zničeho nic a jak rychle to začne, tak rychle to skončí), nebo se ti to líbí prostě proto, že je to od Bioware. Jakákoli vedlejší linie z BG1 nebo BG2 strčí do kapsy celého Hawka i s jeho bandou a nic na tom nezmění, že je fajn namluvenej a animovaný scénky jsou opravdu dobře nasnímaný.
  • však ! recenze DA2 je mizerná....
  • Dlaha
    vždycky o týden později
  • Dlaha
    To že studia většinou neumí dělat dobře konverze je věc jiná. Na druhou stranu tohle je studio, který ještě nedělalo multiplatformní titul a je orientovaný převážně na PC, takže i kdyby vyšla PC verze později, pořád by mohla dopadnout nad očekávání.

Mě šlo ale o to, že kdyby to vydali dřív na konzole, tak pravděpodobně vydělají víc peněz (už jen kvůli menší míře pirátství) a bylo by teda potom pravděpodobnější, že to bude na obě platformy a že hru užijí všichni.
    Vůbec mi nešlo o to, že by to konzolisti měli dřív, tak to vážně nebylo myšlený.
  • Dlaha@tiscali.cz:
    A ty sobec nejsi? Kdyby to vyšlo nejdříve na xbox, hra by dopadla podstatně hůře kvůli zjednodušování než takhle, když to vyjde na ostro v plné palbě na PC a poté se to "dořeže" na míru xboxu a všichni budou spokojeni.
  • Core
    No ty voe, nemám slov! *12*
  • Zdravim, chcem sa len spytat kedy bude 7diel Re-play-e na webe, alebo je to vzdy ob tyzden? Dakujem
  • Víš, jak bych ti mohl odpovědět? Vzal bych svůj předchozí příspěvek, zmačkl control +c, a pak control + v a odeslal to jako reakci na tebe. Nic z toho, o čem píšu v předchozím příspevku jsi nepochopil. Není to ani tak samotný příběh (intimní, heroický), nýbrž jeho pojetí, co dělá rpg hru dobrou.

Ano hrál. Hrál jsem snad všechno od Bioware a nebožtíka Black Isle, orientuji se jen na rpgéčka. BG je právě příklad heroického rpg. Ovšem síla jeho příběhu není v tom, že jsi vyvolený Bhaalův potomek, co jde nakopat prdel zloduchům a u toho prochází spoustou lokací, že ano...
  • Libi se mi , kdyz je nekdo uplne tupej, a jeste kritizuje :D :D :D Jdi hrat uzasne DA2 a nemel prosim Te... Internet je uz tak plnej nesmyslu, proc pridavat jeste dalsi?! .) Kdyz chces objektivitu, zacni u sebe a priznej, ze neco na DA2 smrdi :) Zatim to tu jen vsude kde se da hajis... Coz dobra hra nepotrebuje... Bud jsi zaplacenej od Biowaru... nebo jsi toho koupil nakladak a ted to nikdo nekupuje :D Pak je tu jeste jedna moznost .. Jsi jen vul a nevis nic o hrach *11* Ale to bych si nedovolil tvrdit :D Hezkej den *5*
  • Dlaha
    Na PC to máš potvrzený, tak nechápu, co tě vede k té zášti a nepřejícnosti. To ti jde o povrchní důvod, aby jsi se někomu mohl vysmívat, nebo co?
    Já sám bych si to rád zahrál na svým xboxu, ale nikdy nebudu takovej sobec, abych to potřeboval nutně JEN na xbox, aby měli ostatní smůli.
  • první díl co se mne líbí
  • zaphod
    Viktor se tvari a hodnoti jako hardcore RPG hrac, ale pritom to hraje na Xboxu. /facepalm
  • trolo
    dufam ze na konzole nikdy nebude
  • trolo
    deleted
  • ja myslel zes semeno po ni hodil

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit