Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ja uz nemam tolik casu na hrani (prace, rodina, etc..) takze mam rozjetou vzdy jednu hru a kdyz ji dohraju kuknu do meho seznamu co bych chtel hrat a vyberu tu, ktera je zrovna nejlevnejsi na trhu. Za minimalni peniz si tak uzivam originalky a je to v cajku. Obcas kdyz jsou dobry slevy na steamu tak koupim neco za par kacek do supliku...Ale kupovat neco za plnou palbu z toho uz jsem vyrostl ;)
  • ucho
    tak to já si pamatuji, že byla určitě za tolik, kolik jsem psal. dal bych za to ruku do ohně, už tehdy jsem četl ty rozčilené komentáře na fóru a jen si povzdechl (takhle v akci už byla podruhé).
  • GlaDOS
    Jak napsal czlukas a Wallet warrior, ta úměra není lineární. Aby to tak bylo, muselo by si hru s 50% slevou koupit 2x víc lidí. Při 75% 4x víc. Jenže v reálu je to víc, takže to na stejno nevyjde.
  • Jazz
    Tak tam jsem ji tedy neviděl :(
    Já si pamatuju, že před měsícem, dvěma byla v klasických daily deal za 5€, ale když jsem se díval na fóra, tak prý byla -80%. Já si pamatuji, že byla určitě za 5€.
  • Mám dojem, že byl v akci balíček Batman her a obsahoval všechny DLC. Naneštěstí byl u nás nedostupný.
  • Railworks 3: ICE a Haulin' USA (z balíku plné hry a tří DLC jsem neměl jen dvě DLC, ale za tu cenu to pořád vyšlo královsky levně). Uvažoval jsem i nad Trine a Batman AC. Bohužel jsem si dal limit 500 Kč a ten jsem prvními dvěma fakticky vyčerpal. Naneštěstí jsem začátkem měsíce u konkurence sehnal steam verzi Shoguna 2 za 150,- Jo a ještě před slevami v daily deal Space marine. Takže spokojenost. Už se těším na vánoční slevy. To už se budu moci vrhnout na indie hry, protože "velké" ryby už mám.
  • ucho: Tak to je hnus. Zkoušel někdo změnit fakturační adresu na US adresu, jako to jde v případě zasílání z Amazonu a pod......M
  • Nekolik Dungeon Defenders DLC, Legend of Grimrock, Civilization V GOTY, Trine 2, Skyrim (pres kamarada v US kdyz jsem mu poslal penize napred pres paypal, vim ze je v CZ regionu kvuli tem marketingovejm curakum s epic fail cz prekladem jmenem Cenega bloklej)
    Nechci radeji vedet kolik jsem za to utratil, momentalne na debitni krate uz mam jen par stovek, ale jsem spokojenej.
  • Většinou si počkám, už jenom kvůli tom, že chci aby hra byla včetně patchů, dále kvůli ceně, případně češtině a kvůli tomu, že čekám s hrama vždycky až na zimu.
  • Přesně na to také čekám. Podle mě bude nejlepší počkat, ať už GOTY bude, nebo ne, na Vánoční slevy a pak koupit to, co bude zrovna ve slevě.
  • Veskoslav
    No co bys chtěl a když už to dají do slevy, tak to není přístupné pro naši lokaci....
  • Veskoslav
    Proboha ty ceny nejsou vyšší kvůli tomu, aby se prodávai krabicovky, ale protože výrobci nechtějí, aby to Steam dával za stejnou cenu jako krabicová verze, protože by musela být levnější, jelikož a protože si Steam ke každé hře přidá malou částku jako zprostředkovatel hry. Proto byl např. MP 3 o 5 euro dražší než v kamenných obchodem. Ne proto, že by chtěli prodat více krabicovek:-D

P.S: Diablo III stálo tolik z důvodů, že Euro=dollar, jinak totiž nákup v USA Diablo III vycházel na nějakých 1199. Takže to není tím, že by distribuce před digitál byla dražší. Je to nesmyslnou politikou 1 dollar=1 euro.
  • ucho
    hm, to si jdu ověřit, nejsem si vědom, že by mi něco uniklo a Alenku si v akci pamatuji, ale cena byla opět pro českou republiku přestřelená...

edit: z fóra steamu 14.7.
    Pricing FAIL
    Europe: 12.5€
    UK: 3.74£
    US:5$

ohledně summer sale jsem nějaké zmínky o Alence a akci 90% nenašel. a jsem si celkem jistý, že jsem měl přehled o všem, co bylo v akci :)
  • Spades
    Musíš to brát z jiného pohledu. Hry JSOU levné. Ale musíš hledat. Pokud koupíš z originál distribuce, když není slevá, tak jsi vážne hlupák... Největší blbost co může kdo udělat, je kupovat hry na Steamu, Originu a Battle.netu hry za plnou cenu. Ceny jsou tam schválně navýšené, aby se prodávali krabicovky. Krabice jsou tím pádem levnější, a to i s TÍM, že u krabicovek platíš dopravu z německa/polska (Krabice pro ČR jsou vyjímečné), plat zaměstnanců, skladování a lisování DVD. Stačí se podívat ještě o krok dále, a najdeš CDKey shopy (U nás nejlevnější jsou MMOBOOST.CZ a prodejci na AUKRO.CZ). Jsou to většinou CDKlíče z Polska a Ruska (Rusko jen, pokud s tím cdkeyem pak nebudou problémy), a ty hry jsou potom i o 50 % levnější.
    Příklad: Z battle.netu se dalo D3 koupit za asi 1500. Krabice se pohybovali kolem 1300 a na MMOBOOST se dalo předobjednat v budle s D2, nebo WC3 za 1099. Cena pak stoupla, protože jim došli krabice, ale bylo to o skoro 500 levnější. CoD a BF se tam pak dalo sehnat za pár stovek, kdežto na Steamu a Originu stáli obě hry 60 eur.
  • Veskoslav
    Alenka byla za 4,99 v 8 hodinové akci v bočním sloupci vedle denních slev, 90% sleva na to byla, což myslím byla největší letos.
  • LTM3
    Tak to jsme na to zcela stejně *1*
  • Spades
    Krabice si kupuju vyjímečně, ale když už, tak si koupím JEN krabicy bez hry. Třeba Left 4 Dead 2 mě vyšel na 100 a z aukra jsem si pak jen koupil krabici za 30 Kč
  • Jazz
    Hm, to je divný.
    Já si pamatuju, že byla sleva -90% a u nás to stálo 5€.
  • Spades
    Ber v potaz toto: Kdyby byla digitální distribuce levnější, než krabicová, kdo by si kupoval krabice? Kamenné obchody by zkrachovaly...
  • Spades
    Vem si to takhle. Za 50% cenu si to koupí třeba 5x víc lidí, než za 100%... Za 75% pak třeba i 10x víc atd...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit