Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hlavne aby prava na stalkera neziskala EA *15*
    • To jo. Nafasoval bys ákáčko a sprintoval od vrat kordonu až k monolitu v elektrárně. V roce 2013 by to byl běh po staru z jihu, v roce 2014 ze severu,v roce 2015 z východu, 2016 ze západu a v roce 2017 už akorát tak ze zádele...
    • O tom ani radši nežertuj *1*
  • Inquisitor
    Stalker pro mě asi skončil, pochybuju že někdo jiný dokáže udělat stejnou atmosféru jako původní tvůrci. Jenom se bojim co s tou značkou udělají a jaký typ hry z toho vyleze. Doufám že se pletu a Stalker se nepřidá do dlouhé řady zničených herních značek.
  • Tak teď by to ještě chtělo aby získali původní tvůrce (ti jsou teď ve Vostok Games) a bude to v pohodě. Vostok Games ale bohužel dělají na Survariu (což je škoda protože nevěřím že někdo jiný dokáže udělat tu správnou atmosféru hry).
  • USER47
    Přijde mi, že ani bitComposer sami netuší, co vlastně koupili. Oháněj se předchozíma hrama ze S.T.A.L.K.E.R série a jejich metacritic ratingem, přičemž nejspíš koupili jen právo na herní ztvárnění Pikniku u cesty.

Můžou si tak udělat paralelní stalkerovskou hru, ale samotná značka S.T.A.L.K.E.R patří pořád Grigorovičovi. Tu by od Strugackýho koupit ani nemohli, protože ji nikdy nevlastnil.
  • Pokud tu udajnou licenci maji od Strugackych, tak by meli mit prava na zpracovani hry podle knizni predlohy Piknik u cesty ( a mozna i filmovou verzi?) a ne pokracovani S.T.A.L.K.E.R.a snad ne? Nebo jsou ty znacky nejak provazane?
    Co se S.T.A.L.K.E.R.a tyce, myslim ze bude nejlepsi, kdyz ho nechaj na pokoji. Pokud by mel nekdy vzniknout dalsi dil, tak jedine od puvodnich tvurcu, kdokoliv jiny by nedokazal vystihnout tu atmosferu.
    • Souhlasím, že by STALKERa (GSC) měli nechat spát, ale práva má přece Bethesda, ne? A ta ho zaručeně spát nenechá... *13*
      • To s tou Bethesdou byla fáma.
      • To s tou Bethesdou je dementovaný
  • Tak Strugacký snad nevlastnili práva na STALKERa jak ho známe z her GSC...teda katastrofa okolo černobylu ne? Ale právě jen na svojí knížku...popřípadě na postavy/místa (stalker jakožto lovec artefaktů, mystická zona etc.) z čehož by se dalo odvodit, že od nich tedy nemohli koupit práva na hru, kterou známe my a která se odehrává okolo elektrárny
    • to by si prava mohla narokovat klidne vlada za predlohu zdevastovane krajiny mesta a vubec to byl jejich napad. Blbej for ja vim
    • Přesně tak bych to viděl já. S.T.A.L.K.E.R. se knižní předlohou jen inspiroval, ale jinak je to uplně jine univerzum.
      Takže pochybuji, že by Strugacky měl nejaké právní spojení s herní licencí.
      Tímpádem by BC mohli vytvořit hru, ale na motivy knižní předlohy, nikoliv jako pokračování hry od GSC.
      • Jak píšeš, hra se inspirovala knihou že si právě vypůjčila jen postavu Stalkera a toho faktu, že existuje zóna s nadpřirozenýma vlastnostma, anomáliema a artefaktama.

Takže licence na Stalkera herního pravděpodobně nemá s tim co má BCG v rukách nic společnýho, protože je to jiná licence, jiný universum a zóna má vznik taky jinej (sotva měli bratři licenci na hru která s knihou má společný "jen pár faktů")...omyl asi vznikl v tom, že Piknik u cesty vychází už jako Stalker tušim
        • USER47
          Piknik u cesty je asi furt Piknik u cesty. Ovšem Tarkovskýho film podle knihy se jmenoval Stalker.

Někdo v bitComposeru to podělal tím, že v tý tiskovce psal o předchozích hrách ze série S.T.A.L.K.E.R a jejich metacritic ratingu, naznačujíc, že oni budou dělat pokračování. Mohl to bejt klidně jen jeden člověk v tiskovým oddělení, nebo třeba celej management, kterej koupil licenci v domnění, že jde o S.T.A.L.K.E.R.A.
          • Tarkovskiho Stalkera bych do toho vůbec netahal...ten vychází z knihy a pokud by na to byla nějaká licence, tak by tam podle mne bylo jeho jméno (?).

Nicméně jsem se teď koukal a Piknik u cesty vychází od roku 2002 jako Stalker, takže bůh ví kdo co má, ale můj osobní názor je ten, že bratři nemohli vlastnit licenci na hru GSC, ti si pořídili od bratrů nějakou licenci na zónu, stalkery etc. a vytvořili z toho svoje alternativní universum, takže se asi seklo BCG s tim kdo co vlastní a mysleli si možná, že hra Stalker je přímo návazná na knihu
  • rancor1223
    Nebylo by lepší nechat Stalkera tak jak byl a počkat co vyleze ze Survarium (o kterém ale valné mínění nemám)? Beztak tu atmosféru nikdo jiný nedokáže napodobit. To s tou Bethesdou by byla alespoň větší šance na to že udělají dobrou hru (byť diametrálně jinou než originál). Hoši z bitComposeru sice mohou prohlašovat jak skvělé to bude, ale doteď nic pořádného neudělali.

A k těm právům. Strugatští vlastní svět Stalkera? Já jen že Stalker (hra) a Stalker "Piknik u cesty" (kniha) nemají moc společného. Pouze základní myšlenku toho kdo stalkeři jsou a co dělají + artefakty. Ale jinak jde o úplně jiné okolnosti, prostředí a i jinou dobu.
    • CoP byl dost dobrý a udělali ho právě v bitComposeru.
  • Official note of GSC Game World

In view of the rumors appearing in press, we find it necessary to inform that GSC Game World and Sergey Grigorovich remain to be the sole owners of all the intellectual property rights to the S.T.A.L.K.E.R. game series and the brand overall, including all the trademarks, the game universe, the technology etc. This can be easily verified with the trademark services online.
  • hlavně at me nikdo nezere, takhle hra je jediný co mě zajímá a za co sem ochotnej zaplatit. Ve STALKEREch sem strávil hooodne casu, upravený verze atd., a žádná hra neměla pro mě takhle skvělou atmosféru. Blíží se akorát DAYZ (tam si představuju, jak by moh bejt novej stalker zpracovanej :) .

Má to megapotenciál, tak at to nezezeroooo
  • At se to jmenuje jak chce, hlavne kdyz se team da do kupy a bude pokracovat v rozjete serii. My budeme vedet, kterej stalker je stalker, at by se jmenoval jakkoli. Viz treba operation flashpoint a Arma

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit