Přejít na výpis diskuzí
Sony má prý s PlayStation 4 v Evropě až 90% podíl na trhu
2.7.2015 | Aleš Smutný
69 příspěvků
-
u mna doma len 50% *1*
inak to smrdi ako PR clanok :) -
myslím, že už tam je apka, ještě jsem to nezkoušel, flashku dávám do TV, nemusím kvůli tomu zapínat PS4. Dualshock je v pohodě, využívám jak k PC tak k PS4, je velice lehký a dobře se drží. Prý jedině jsou špatné ty kloubočky, že odcházejí, já teda si zatím nestěžuji, mě drží a to mám za sebou Bloodborne na NG+
-
Pro konkurenci by to bylo fajn, ale já bych spíše uvítal, kdyby uvedlo Nintendo novou konzoli, která by byla dvakrát výkonnější než PS4 za podobnou cenu. *15* To by byl šok, navíc Nintendo má dobré exluzivity, takže by Sony i MS mohli zaplakat. Bohužel to je nereálné, Nintendo totálně rezignuje na výkon, takže nové Xenoblade Chronicles musí být omezené co se týče HW, což je škoda...
-
Sony si zaslouží gratulaci, o tom nepochybuju. Je pravda, že Xbox nebyl k dispozici více jak rok po uvedení, zatímco ps4 byl plošně uveden všude. 90% mi ale přijde jako přestřelené číslo, nevěřím, že by se trh stihl nasytit během prvního roku života "nextgenu", kdy v podstatě ani nebylo co hrát.
Osobně upřednostňuji xbox, dualshock mi ergonomicky prostě vadí, a takové chvástání mi nepřijde úplně fajn. 70-90% není dobré pro zákazníky, to není zdravá konkurence..
Jen pro info, umí už PS4 po skoro 2 letech života přehrát film z flashky / stream přes wifi z pc? -
Ja bych uvital kdyby to MS zabalil a predstavil novej xbox a vypalil tim PS4 rybnik. Aspon by se na trhu neco delo *15*
-
xbox 360 vyšel o rok dříve, proto se mu velice dařilo, navíc to byla i docela výkoná konzole. V součanosti je už ale PS3 mírně nad Xboxem 360 v prodejích. Playstation má větší značku ve světě než Xbox, navíc PS4 vyšla dříve než XO, je zcela jasné, kdo ovládne současnou generaci. Xbox tu bude mít těžké, navíc MS nemá vlastní studia typu Naughty Dog, kteří dokáží vymáčknout z konzole maximum...
-
Není se čemu divit, MS s XO neměli kdovíjak povedený start a v dost zemích vyšlo XO později, takže lidi jednoduše šáhli po dostupné konzoli.
Navíc mi přijde, že minimálně u nás měl Playstation skoro vždycky navrch. Jediná výjimka byla předchozí generace, kde X360 mi přišel o něco úspěšnější ať už kvůli větší podpoře od MS (Mountfield akce), tak i kvůli možnosti snadnějšího warezení.
Aspoň konkurence bude mít prospěch pro zákazníky, kdy se MS bude muset ku*evsky snažit aby dohnal PS4 - na čemž už dělají, zpětná kompatibilita je něco, co PS4 díky rozdílné architektuře asi zrovna nenabídne. -
Mám takový pocit, jestli teď náhodou nebude lepší koupit Xbox, protože se budou muset sakra snažit, aby Sony dohnali.
-
Gratulace Sony, i když bych byl pro větší konkurenci. Osobně hraji na Pc.