Přejít na výpis diskuzí
Sony odhalila PlayStation 4 - bude vycházet z PC architektury
21.2.2013 | Petr Poláček
304 příspěvků
-
Lebo si myslí, že fyziku vie počítať len nvidia gpu a vôbec netuší, že to dokáže aj akýkoľvek procesor, zvlášť ak má 8 jadier.
-
xbox ma mat tiez AMD cpu+gpu a preco by MS platil Nvidii za physx, povedz jeden dovod :)
-
Jestli Xbox bude mít Intel CPU + Nvidia GPU tak mohou využít PhysX.
Dost lidí to potěší když na TV uvidí jak hodně věcí bouchá a různě se drolí. I když bych raději viděl lépe využité tak lepší než nic. -
Hodně efektů není dobře vidět a zas takový skok to nebude když konzole bude mít to co se běžně prodává do PC.Jednoduše řečeno.
Záleží jak to vyžijí. -
Takže písíčko .... tak to by na tom mohl jet steam, abychom si mohli zahrát nějaké slušné hry *3*
-
Možná mě někdo ukamenuje, ale já jsem v těch videích z těch her neviděl nic, co by mohlo překonat například grafiku z Crysis, které dokážou rozjet i staré konzole.
-
Usmevne tvrdenie, este mi povec naco ten svoj procesor tak brudalne vyuzivas ze ta to AMD tak strasne limituje. LOL
-
Lol, pleties dohromady hrusky s jablkami a samozrejme ze to je x86_64, kriste sak je to jedna z poslednych rad od AMD. Aspon vidno priemernu uroven konzumenta konzoli.
-
Měl jsem za to, že x86 cpu neumí obsloužit více než 3GB ram, takže z tohoto pohledu zajímavé, dobré je i zmíněná možnost připojit sluchátka z dualshocku, paráda. Na co jsem byl hodně zvědavý je samotný vzhled konzole...škoda. Dohromady neřekli a hlavně neukázali vůbec nic zajímavého.
-
Není to jen o procesoru, ale i o grafice.
-
Podobnost s PC by mohla usnadnit tvorbu PC konverzí playstationových her, což by bylo super.
-
má na fotce Biebera... co bys od takovýho člověka čekal? :D
-
Specifikace primo on sony:
http://www.polygon.com/2013/2/20/4009940/playstation-4-tech-specs-hardware-details
Jinak dobry, ale Sony to stejne nespasi a to je dobre. -
Pravdepodobne nabidli lepsi cenu a mozna pro ne ma velky vyznam vetsi integrace procesoru a grafiky, kde zas vede amd.
-
Tak to ti závidím, pro mě jen další zbytečný a nicneříkající článek bez jakéhokoli zajímavého obsahu.
-
Sice neukázali jak ta krabka bude vypadat, ale co raní erekci my ta zpráva posilnila stejně
-
Hmmm CPU od AMD... Kdyby to bylo postavený na architektuře PowerPC tak ani neceknu, ale v x86 je momentálně jasně lepší Intel. A je pro mě záhadou proč CPU nesvěřili právě jemu. Nabízí se jen cena.
-
Poznámka pod čarou - z jedné anglické diskuse:
QUOTE: So Destiny for PS4. PS4 is a "supercharged PC" so why the **** is it not coming to PC!?
ANSWER: Cause PCs ain't fast enough man.
Jak že to bylo v Kenan&Kel, blahé paměti na Supermaxu? A jo:
"AWWW, už to začíná!" -
Pokud pominu PR kydy o excelentnosti zvolených komponent (všude zdůrazněná vysoká čísla a okolo nich samé superlativy), tak i když nejsem konzolista, tak si u mne SONY mírně spravila pověst.
PS3 éru z pozice pozorovatele vnímám a vždy jsem vnímal jako pokus, jestli jde vydat "divný" HW a dotlačit dostatečný počet zákazníků, aby si ho koupili a tím předvést 3rd party vývojářům, že tvořit hry na "divnou" architekturu se vyplatí. Sedmijaderný CELL, 256 MB paměť pro data, grafika na pomezí NVIDIA 7700 ~ 7800, podpora LINUXU. (to je z Wiki, tak chytrý ani náhodou nejsem).
Pokus se povedl, ale z mého pohledu za cenu nepěkných ztrát. U multiplatformních titulů mají většinou PS3 verze omezení a nezřídka se ukázalo, že PS3 verzi pro vývojáře obstarávala externí firma zaměřená právě na konverze do PS3 architektury. Nevidím do finančního zákulisí, ale předpokládám, že nemít SONY už vybudovanou pověst z předchozích konzolí, nejedna firma by se rozhodla svůj titul na PS3 nevydávat kvůli extra nákladům na převod do "divné" PS3.
A tak když vidím, že teď SONY vydává PS4 a (alespoň z mojí pozice laika) se snaží vývojářům zavděčit podobností architektury a usnadněním tvorby pro ni, tak jsem jedině rád.
Ovšem když tak přemýšlím, zejména na anglofonních fórech se za PS3 éru nashromáždilo dostatečné množství diskutérů, podle kterých byla konzole PS3 symbolikou dokonalosti právě díky odlišné struktuře. Celkem by mne zajímalo, jak teď ponesou reklamní kampaň na PS4, která se nese v duchu "Supercharged PC". -
Tak jsem na to zvědav, potěšila informace o možnosti zpětné komatibility, ale zajímalo by mne jak to bude řešené přes gaikai, jestli tedy půjde takhle hrát pouze obsah stažený digitálně z PSN, nebo i kteroukoliv krabicovou hru. Co mne už tolik netěší, tuším spíš že mne to bude otravovat, je proklamovaná orientace na sociální kraviny a propojování s telefonama a tabletama (k čemu, výkonou konzoli si nepořizuji abych na ni pouštěl trapné aplikace ze smartphonů), a co si myslím mne bude doslova rozčilovat bude "Share" tlačítko na místě PS tlačítka, panebože proč, nebylo by lepší tudle další "sociální featuru" nechat schovanou v menu????? Už vidím jak u toho budu nadávat pokaždé, když na ten čudl omylem kliknu a začne na mne vyskakovat facebook *11*. Také jsem zvědav na to jak bude využívaná ta dotyková plocha na gamepadu, za sebe mohu jen říct, že nejsem fandou dotykového ovládání, ale třeba překvapí a nebude tam tolik "překážet".