Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jsem stejně hrdý na náš malý národ kolik dokáže splodit geniálních mozků, oni už nyní vědí mnohem víc než lidé pracující x let v herní branži a zastávající vedoucí pozice u největších světových firem . A to je ještě musí živit rodiče, co až teprve vyrazí do světa? Celý svět před námi padne zadek. *8*
  • walltar
    Kvalitní tytul je relativní a subjektivní pojem ... co jednomu příjde kvalitní je pro druhého sra*ka ... muíš najít nějaké objektivní měřítko kvality her.
  • walltar
    Pokud se bude všechno zase portovat z konzolí tak skoro jo. Tady dost her jede na konzoli 30@720 a lidi to potom na PC spustí s lepšíma texturama na 1080p. Plus společnosti se nějak moc nese*ou s optimalizací. Za 5-7let bude stejný problém ... Pc pojedou na QHD a lidi budou chtít 120fps a konzole bude mít 1080p a 60FPS

Ale každopádně nevidím důvod nemít doma PS4, X720 a výkoné herní PC a potom hrát na tom, kde je ta hra nejlepší. Mě v tom zatím bránilo hlavně to, že na TV nehraju a gamepad nepoužívám. A na součastných konzolích člověk musí laborovat aby zprovoznil klávesnici a myš.
  • tak schvalne skus jmenovat nejake kvalitni tituly ja teda o zadnych nevim, a to i na pc
  • RodneY55
    jenze zas ber, ze na konzoli si po koupi zahrajes hry jeste tak za 5-7 let (pokud to bude jako ted).
    tezko budes hrat nove hry na tak starem PC.
  • x_ander
    Tak zrovna Maxe bych za dementní titul nepovažoval. Máš jinak sice pravdu, že sice vychází hodně her s grafickým pozlátkem a nulovou hratelností, ale i v tom balastu se najdou kvalitní tituly (a to i na konzolích), takže bych to tak černě neviděl... Já se naučil odfiltrovat CoD, MoH a podobně, zbytečně se kvůli nim nevztekám a hledám si jiné hry, které mě budou bavit. A když je zrovna sucho, tak to jistí GoG nebo indie scéna...
  • walltar
    Tak já mám FullHd plazmu a už nebyla 3měsíce zapnutá ... je to jenom o preferencích. Radši hraju na monitoru než na TV. I na filmy se dívám na monitoru. Imho je to lepší.
  • pavel.sterba1
    Myslim, ze vydavatelske domy jasaji. Muzou pokracovat ve vydavani grafickych pozlatek s nulovou hratelnosti a zabavou. Uz se nemuzu dockat, jeste vice dementnich titulu v jeste lepsim kabatku. Call of Duty 8, max payne 6, MOH 12 a pod...To bude krasa...Cekam, ze herni cas se zkrati tak na 2 hodiny, za to cena za hru se vysplha na dvojnasobek..Huraaaaaaaa! Jen nechapu proc tolik tlacitek na ovladaci. V posledni dobe si clovek vystaci s tlacitke "vpred" a krizkem, kdyz uz zacina o neco jit, tak se prida i kolecko, u naslaplejsich titulu se mackaji obe tlacitka naraz.
  • Ty tu chceš porovnávať tv za 15k s nejakým šitným tn pidimonitoríkom za 3 litre? *15*

No ale veď keď je ten monitor pre teba také terno, tak odporúčam vymeniť hdtv za neho, nepochybujem, že vizuálny zážitok sa minimálne zdvojnásobí. *15* *15*
  • To je dobre.
  • Väčšina ľudí uprednostní vyššie detaily ako viac snímkov za sekundu. Aj na pc. Jednoducho preto, že to lepšie vyzerá.
  • walltar
    Hak teď už jen oznámit pořádnou podporu klasického PC příšlušenství ... jako například myši a klávesnice a budu první z Console haterů, který si koupí novou PS4. Pc si nechám na indie a MMO a zbytek bych hrál na PS4 připojené k normálnímu 24" monitoru.
  • Kr.Pa
    Cena bude mala, vzdyt sony prodej dotuje
  • Radioaktivni_surikata
    Jenže podle mýho skromnýho odhadu naprostá většina používá TV i jako TV, a ne jen jako monitor. Navíc jestli si mám pustit Vetřelce na 23'' monitoru nebo na televizi s 110 cm úhlopříčkou a domácím kinem, tak v tom mám docela jasno *4* Zas se musíte hádat o blbostech, co *2*
  • PC za 25 000,- počítám i s monitorem..to je 3000,- marginálie oproti 10-15 000 FULL HD TV ..
    Jinak ono když se řekne PC chápu to se všemi periferiemi protože bez monitoru je ti k prdu, že...tak jako konzole bez TV...
  • Radioaktivni_surikata
    Tak já jsem to myslel hlavně tak, že si to musí uvědomit vývojáři. Na 1080p/60 sáhne hravě i PS3, jenže je zapotřebí obětovat vzhled, a to by v prvních letech neměl bejt relativně problém. Jenže až bude zas PC o pořádnej kus napřed, tak pochybuju, že si někdo bude hrát na 60 snímků a prostě z toho podojí, co to půjde. Mě by spíš mrzelo, kdyby to takhle dělali už od začátku.
  • Toto je skutočne odzbrojujúca blbosť. *15*

Ide o to, že obe zariadenia potrebujú nejaký grafický výstup. Záleží len na zákazníkovi, či si k nim vyberie nejaký tn monitor, kvalitný ips, lcdtv, plazmu, projektor či hmd.
  • Jó, pořadně ho dojebej ty šu1ine, je to úplný k0kot, že zrovna tohle nevi, že? Takoví p1čus0vé jako ty jsou v diskusích nejlepší. Hlavně si nezapomeň vyh0n1t nad tím jakej seš frajer, že víš vše o alokaci paměti a znáš specifikace CPU v PS4 - aspoň to bude mít tu správnou úroveň...
  • Aha, aha, marketing, jasne. Momentalne mam pusteny na notebooku s mobilnim Ivy Bridge dve virtualni masiny. Opravdu bych chtel videt, co by s tim udelalo cokoliv od AMD (teda, nechtel, ja to samozrejme vim - na jakoukoliv akci bych cekal dvakrat dyl). Ano, na PS4 asi tezko bude nekdo rozbalovat archivy, nicmene tohle vlakno bylo o necem trochu jinym, zejo.

Jinak taky mozna stoji za zminku, ze ten "supercharged" procesor, kterym se Sony chlubi, je z rady AMD Panther (aspon podle specifikaci na http://www.polygon.com/2013/2/20/4009940/playstation-4-tech-specs-hardware-details). Panther je nastupce Brazosu, coz je nejslabsi rada od AMD, hodici se tak sotva do netbooku - Brazos je konkurence Intelu Atom ci o kousek nad nim - nekde mezi Atomem a mobilnimi Pentii a Celerony. Grafika je integrovana, takze to taky bude urcite vykonove strasnej narez. Tech 8 giga GDDR5 tomu sice pomuze, ale o nejake "nove generaci" se v kazdym pripade mluvit neda ani omylem - ono z lejna se bic plete fakt tezko.

U te grafiky je napsany jen udaj o TFLOPS, kterej taky neukazuje na zadnou velkou slavu - 1.84 TFLOPS; highend AMD pro PC, Radeon HD 7990, ma pres 6 TFLOPS (teoreticky: http://cs.wikipedia.org/wiki/AMD_Radeon_HD_7000), tech 1.84 (coz bude taky teoretickej udaj samozrejme) odpovida spis necemu jako Radeon HD 7850 (http://en.wikipedia.org/wiki/Southern_Islands_%28GPU_family%29).

Takze to vypada, ze procesorova cast bude tezce zaostavat za grafickou. To hodla Sony resit dynamickym prerozdelovanim vypoctu mezi CPU a GPU, coz nezni jako uplne spatnej napad, ale 1) na kompatibilitu s PC (i vzdalenou) rovnou zapomente 2) bych si dovolil tvrdit, ze tam stejne nekde bude minimalne jedno uzky hrdlo jako malo propustna sbernice, ktery celej vykon posle do kytek. Celkove mi to prijde jako ze se Sony snazi stlacovat naklady na minimum, takze vlastne vzali vicemene PC komponenty (jsou levnejsi), vymysleli nesmyslny zapojeni (aby to nebylo PC kompatibilni) a ted pomoci marketingove kampane budou presvedcovat lidi, ze hry sice vypadaj porad stejne jako v minule generaci (hnusne)... "ale to prece nevadi, tohle je uplne nova generace! Podivejte, ma to na ovladaci dotykovou plochu za pet centu!".
  • Ony monitory jsou trošku levnější jak TV podporující "Full HáDé" víš :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit