Přejít na výpis diskuzí
Sony odhalila PlayStation 4 - bude vycházet z PC architektury
21.2.2013 | Petr Poláček
304 příspěvků
-
nikde sony neuvadelo,ze grafika je zdilena s pameti.rikali ze konzole obsahuje 8 jadro buldozer,8gb ramddr5/175gb/s.a graficke jadro nerikali.ale david cage(havy rain)rikal ze na 1 postava v havy rain mela 15000 poligonu,byjong two souls bude mit 30000pol.a ps4 zvladne 20 nasobek byjong two souls.
-
Jasny, pidi 27'' s 2560 je kram oproti te tve 40 palcove plazme s 1366 a pixlema jak vrata. *15*
-
Úžasný pokud o trollení ... já sem teď tak naštvaný a du ti hned vynadat ... NE! *7*
-
vy chytrousove pc neni ps4!!!ps4 je postavena na pc archytekture,ale s tak bezvadnou optimalizaci ze vasim pc se otom muze jenom zdat..ps3 mela do hromady2krat 256 ram/ddr3 a co dokaze(the last of us) toto ma 8gb ram/ddr5 s propustnosti 175gb/s.je jen postavena na pc archytekture ale pc komponenty tam nejsou.ty vase krami s pidi mini displayjem max27.nerozjedou ani unreal4.
-
Samozřejmě že máme, ale ne jako operační paměť a o to tu jde *3*
Jinak jestli to za 5 let nebude konzoli omezovat ? Můj čistě laický názor je, že určitě bude a možná že ani ne za 5 let, ale přesto je to věc, před kterou se musí dnešní běžný PC poklonit. -
Tak GDDR5 máme v PC taky ... jenom je používají naše grafické karty. Moje třeba má vlastní 3GB.
Toho bych se jediného bál, i když je to GDDR5 tak si kus ukousne grafika ... důležité je nebude to za 5let tu konzoli už omezovat? -
Naopak, ta operační paměť je jediná věc, která se na té konzoli dá nazvat opravdu next gen.
Nejde tu jen o velikost, ale taky o to co za typ to je a v tomhle případě se jedná o extrémně rychlé GDDR 5 tzn. daleko rychlejší paměť než co dneska používáme v PC.
Dnes je takový průměr řekl bych mít v PC operační paměť o velikosti 8 GB DDR3 1333 Mhz. Ta má teoretickou propustnost 10,667 Gb/s a u PS 4 se uvádí propustnost 176 GB/s a i když to bude sdílené s grafikou tak je to pořád fičák. -
Vem si, co zvladala PS3 s 256MB+256MB a co by s takovou pameti zvladalo PC. Nejde to tak jednoduse porovnavat s PC.
-
Ty jsi ale taky dost mimo, XBox360 ma PowerPC nikoli x86.
-
To chápeš spatně ... sony bude pořád používat vlastní API a hry se budou programovat přímo na HW. Je to trochu jak PC vs. Mac (jen v tom, že používá stejné komponenty) taky na něm nespustíš každou PC hru.
-
Nechapes.
-
Tak v budoucnu by se víc hodilo ... brzo je zase bude paměť omezovat. I když tyhle GDDR sou podstatně rychlejší než DDR3 co máme normálně v PC. A GDDR co máme na kartách té je zase míň ... kolem 3GB.
-
Ne to seš dost mimo. X360 je taky zmenšené PC a jde to tam?
-
U pameti je umeni zabrat co nejmin ne? *15*
-
volba PC platformy je rozumny krok - usnadni to vyvoj.
Jedine co me mrzi je 8 GB RAM, to se mi zda sakra malo obzvlast kdyz uz treba Max Payne 3 umel pracovat s 16 GB RAM... -
psal jsem běžný uživatel, lépe příště číst, ušetří to plno času :) Dále, pokud někdo nekouká na cenu, samozřejmě že veme tu nejvýkonější pro dané užívání které potřebuje. A tak se také běžný uživatel nechová...
-
Chápu to dobře, že by teda hry z PS4 měli jet i na PC? Když to bude vlastně PCčko
-
Tak my jsme vzali A8-5600K BE edici za 2400,- a pod A10 byl graficky tak -10% no, ale jakože stačí. Jinak na RAMkách určitě nešetři a ven 1866, protože to pomáhá i základním taktům a celkově grafické části. + potencial k taktovan že, jinak ty ramky jsou tak o max 100,- dražší.
-
Nezdá se vám ten ovladač moc malý?
-
Sakra, chvíli mi bylo při čtení smutno, že tu není možnost přidat si tu Clan-tag před jméno *15*