Přejít na výpis diskuzí
Sony prý chystá vlastní VR systém pro PlayStation 4 - Update
3.9.2013 | Aleš Smutný
83 příspěvků
-
Mam doma Oculus Rift, a problem neni odezvam problem neni trackovani, problem neni, ze u toho nevidite na klavesnici, problem neni ani to vecny zamlzovani, kdyz je venku tepleji a na konec neni problem ani to rozliseni, kdyz pocit, ze "jste tam" je tam silnej. Nejvetsi problem je nevolnost, ktera se driv nebo pozdeji dostavi. Tohle se musi hlavne resit a predstavuje to nejvetsi slabinu vsech VR systemu. Vymyslet, jak dokonale presvedcit mozek, ze telo neni v pohybu, to bude jeste orisek.
-
-
oprava: "Vymyslet, jak dokonale presvedcit mozek, ze telo se hybe, i kdyz v realu sedite/stojite, to bude jeste orisek.
-
-
"3D bez bryli a pro vsechny , Music of a future far far... , future... *15* " Aj Karamba Double post. *15*
-
"3D bez bryli a pro vsechny , Music of a future... *15* "
-
-
-
takovych clanku o virtualnich prilbach jsem vic jak pred deseti letech cet a na vystavach nekolik vyrobcu vyzkousel a kde je jim dnes konec? tam kde bude za 10 let tomuhle....
-
-
Budu se opakovat, ale kde byly před deseti lety senzory pohybu pracující na 1000 Hz? Kde byly před deseti lety miniaturní displeje s vysokým rozlišením? Kde byly před deseti lety výkonné grafické karty jako teď?
-
-
Tady zase všichni kvičí jakoby jim to někdo nutil.Sem nikde nečetl,že to bude povinný a monitory budou zajázaný.:)
-
Nezamlouva se mi ani Oculus ani tahle VR PS3 "alternativa" .
-
-
Ja si myslim, ze fakt vychytana VR tady bude tak za 20let. Takze tyhle pokusy bych radsi na sobe nezkousel, ale zajima me to *5*
-
PS4 chlape , až PS4 ...
Já spíš řeším , zdali to přinese až takový zážitek. 3D jsme tu měli již na monitorech s brýlemi (i bez nich) a bylo to docela obtěžující (přesná poloha , brýle na nose) . Tady si poneseme celý systém na hlavě , takže tu bude váha ale doufejme individuální nastavení pro každou tvář a dioptrie takže snad konečně ničím nerušený pohled ....
Jsem docela zvědavý , zvlášť na to sledování polohy hráčovy/divákovy hlavy. -
-
Fault, samozrejmne jsem myslel PS4 *15*
-
to neni tak uplne pravda mam 3D monitor, bryle jsou lehci nez slunecni, nic neblika pouzivam passivni technologii a zazitek je stejny jako v 3D kine:) navic investice je minimalni a levnejsi nez hodne klasicky monitoru. samodzrejem ze aktivni 3D je na draka, neuveritelne tezke bryle a drahe porizovaci naklady.
-
-
jeste dodam ze u pass. techno muzete mit i na diopttr. brylich jen lehouckou klipsnu. hodne lidi zna jen aktivni protoze ma vetsi reklamu ale opravdove kouzlo z 3D je u te pass. zadne boleni oci po X hodinach, zadnej otlacenej nos a zadnej pruvan v penezence:)
-
-
Pasívne 3d nebliká, lebo monitor/tv súčasne zobrazuje obraz pre ľ aj p oko, aktívne áno, lebo obrazy sa striedajú. Aktívne okuliare taktiež bývajú ťažšie, ale na druhú stranu aktívne 3d ponúka vyššie rozlíšenie oproti pasívnemu (mimochodom všetci výrobcovia hdtv postupne prechádzajú na pasívne 3d).
No a head mounted display je ešte asi 15-30x ťažší ako okuliare + k tomu káble...
*15* -
-
rancor: nejde mi na tebe reagovat tak to pisnu takhle.
nene spatne si me pochopil urcite nesrovnavam oculu s 3d monitorem:D to jsou absolutne dve odlisne veci osobne se na oculus strasne tesim a vim ze to bude daleko jinej zazitek nez klasickej 3d monitor.
k tomu ztmavovani jsem rikal ze se tvrdi passiv vs. aktiv ze passivni je daleko temnejsi nez aktivni a to je mytus. jak sam pises v kine kde maji aktivni je obraz dost tmavej oproti tomu kdyz si bryle sundas. proto jsem psal ze je to mytus, obraz se ztmavuje jak u passivni tak u aktivni technologie. psal jsem to pro vsechny kteri porad vychvaluji predrazenou aktiv techno.:) jo oculus to bude jizda uz aby se dal koupit osobne se na nej moc tesim:) zatim si musim vystacit s 3d monitorem kde hry ve 3d jeste nejsou dotazene do dokonalosti. -
@tonnymontana Snažíš se mi říct, že Oculus Rift není o nic lepší než 3D monitor (ať už aktivní nebo pasivní 3D)? Zážitek z 3D monitru můžeš mít srovnatelný s kinem (i když s IMAX kvalitou pochybuji), ale rozhodně ne s OR.
A to že ti brýle pro sledování 3D ztmaví obraz skutečně není mýtus. Přinejmenším v kině je to velmi znatelné. -
ahoj jestli si ten post myslel jako ze semnou souhlasis tak potom ok.
jinak ja mluvil o passivni 3d techno ze neblika a aktivni blika, naopak jsem se snazil trosku lidi poucit ze existuje i neco jineho nez aktivni techno, dokonce prijemnejsiho a levnejsiho. samozdrejme ze to rozliseni je mensi ale me to treba nikterak nevadi, rika se ze i obraz je tmavsi ale to mi prijde spiss jako mytus. pokud muj prispevek vyznej jinak tak sry myslel jsem to stejne jako jsi napsal ty:)
-
-
-
-
Pre ps3 už takáto vecička existuje viac ako 2 roky a volá sa sony hmz-t1 (a t2). Je to prakticky to isté, len to má trochu ergonómiu a nie je wireless.
-
-
Jo, ale i sám výrobce tvrdí, že je to jako sedět 4 metry od 150" (cca 4m) plátna. Takže... k OR to má fakt daleko. Abys v OR viděl okraj, musiíš jít s bulvou nadoraz, tedy přesně tak jak to lidi běžně nedělají. *4*
-
-
Nevím, ale když si vezmeš to vylepšení 1monitor vs 3monitory, tak potom oculus bude obrovský kok dopředu ... žádný rámeček, co by člověka rušil při hraní a neomezený výhled se 3D ... pokud pro to bude hra hativně uzpůsobená, tak si myslím, že to bude nejlepší herní zážitek. Jediný probém co vidím je 1080p ... to je na tohle zařízení pořád málo.
-
-
Oculus tak ako ho prezentujú je obrovský krok späť. Pamätám sa, že niekto na jednom technologickom fóre (ak si pamätám mtbs3d alebo avsf) vypočítal, že na to, aby sa priblížil zobrazovacej schopnosti fhd monitora (ak vezmeš do úvahy, že ten displej máš len pár cm od očí), tak by rozlíšenie muselo by MINIMÁLNE 3840x1440. Má byť 1920x1080 - reálne 960x1080 pre oko, vlastne ani to nie, lebo nie všetky pixely sú viditeľné... tak si teda pekne uži vr simulátor screendoor efektu (aj sony hmz, ktorý má oveľa vyššie efektívne ppi a dva samostatné displeje ho má).
Skrátka a jednoducho - oculus je hype a marketing, nie technologicky kvalitný produkt, skrátka si chcú trhnúť milióny na rovnakých ovciach, čo naskakujú na indie, anti ea, anti ubisoft, steam bandwagony apod. Očividne im to krásne vychádza. -
-
A měl jsi OR na palici, nebo jenom tlučeš pyskem? Není tam žádný rámeček ani pocit že zíráš do trubky. Rozhled je lepší než v potápěčských brýlích. Mřížka je vidět, ale mozek ji za chvíli vytěsní. A to mluvím o SD, ne HD displayi. Odezva vynikající, přesnost skvělá. Měl jsem to i s Razer Hydra ovladačem a vcelku jsem si užíval. *3*
-
Tak oproti normánlímu monitoru to bude krok vpřed ... už jenom ten head tracking 1:1 ... na vžití se do hry prostě nic lepšího nebude. A myslím, že 1600p verze nás taky čeká, stejně tak jako 4K verze ... ale ty budou podstatně dražší, než ta 1080p verze, která má stát kolem 300$ ... ono je to sice krok zpět v rozlyšení, ale další zařízení za 30K, které si koupí pár lidí je k ničemu ... potřebuješ levné zařízení pro masy ... a to je oculus. A potom můžeš dělat oculus za 30K který si koupí ti co na to mají a využijou ten stávající content pro masy, ale v lepším rozlyšení. Jinak screendoor nezáleží až tak na počtu pixelů, jak na velikosti černého místa mezi něma ...
Ono to prostě není pry ty ovce co si ještě dneska kupují AAA hry od EA a UBI .... -
-
De o to, že to stojí 6K ... ani ne cena 24" displeje. Už na Star citizena sem dal víc. Kdyby měli v době KS možnost koupit consumer verzi tak sem jim taky přidal.
To že Screendoor effekt nevnímali říkali lidi, kteří teb 1080p rift zkusili ... ne ti co ho prodávají.
Ale jinak v pokud by mě to nevyhovovalo, tak to prostě střelím na aukru ... tam bude dost lidí, kteří to rádi koupí. Takže já nic neriskuju. -
Keby bolo keby... Screendoor efekt tam je, je to skrátka vlastnosť toho 5" smartfónového displeja (sony aspoň malo trochu súdnosti, že do hmz dala dva kvalitné oledy). Že niekto, kto bude na rifte profitovať, hovorí, že to nevníma, je asi tak pravdivé, ako keď niekto povie, že keď ti dá 5 palcový displej priamo pred oči, tak nebudeš vidieť pixeláciu, alebo že ani nevníma rozdiel medzi 30 a 60fps v hrách. *15*
Headtrackingom sa dá ovládať čokoľvek, vie to trackir, bude to vedieť aj ps4 s pomocou eye (a predpokladám že aj xbox cez kinect).
Ale vidím, že marketing urobili dobre. Produkt ešte ani zďaleka nie je na trhu a ovečky sa už hrnú míňať peniaze, pričom nemajú ani tušenie, ako bude finálny produkt vyzerať a 99% najskôr ani nikdy podobný produkt na hlave nemalo.
*15* -
No ono právě to někdo musí zaplatit ... pro mě je 6K pár korun, takže klidně budu jeden z těch co to zaplatí.
Jinak head trackingem se ovládá jen pohyb hlavy ... přese tím nebudeš ovládat celé tělo to potom je k ničemu.
Screendoor je spjatý jen tím, kde nemá picel barvu ... pokud by si měl 100% pokrytí, tak nebudeš mít screendoor ani na 100x100px protože tam nebude žádná černá plocha ... ale jinak zatím všichni, kteří ten 1080p rift zkusili řekli, že ten screendoor co tam je po asi 2sec nevnímají ... ona ho hlava odfiltruje, protože oko jako takové už má formu interpolace.
Já chci oculus používat jen na hraní leteckých a vesmírných simulátorů ... tam člověku sledování hlavy nabídne hodně velkou výhodu .... koupím track IR a rift a potom porovnám co je lepší ... to horší buď prodám a nebo zavřu do skříně a zapomenu. -
Nie, je to pre iné ovce. Ovce, čo nadávajú na ubisoft a ea, ktoré vyzdvihujú všelijaké s*ačkové indie projekty a všade vypisujú, že majú na gogu a steame stovky hier a prispievajú a kickstarter.
Screendoor effect je pevne spätý s veľkosťou displeja, rozlíšením a matricou a oculus teda bude perfektný simulátor screendoor efektu (a to sú slová ľudí z branže z mtbs3d, avsf apod.). Osobne sú mi najbližšie generácie takýchto hmd celkom ukradnuté, nech ten vývoj zaplatia zo svojich peňazí iní, ja chcem kvalitný produkt, nie oblbovací marketing. Vidím ale, že mnohým ľuďom to oblbovanie stačí, veď oni si kúpu nekvalitného produktu dodatočne nejako racionalizujú aj keby to bola očividná s*ačka (mnohí si to racionalizujú už aj v predstihu).
A head tracking je vec prastará, hmzt1 s trackir to zvláda úplne v pohode aj s diletantským domácim kalibrovaním. Najhoršie ale je, že head tracking je vlastne strašná blbosť a je to absolútne nepohodlné oproti ovládaniu pohybom prsta či ruky.
A keď je pre niekoho nosenie štvrťkilovej záťaže na hlave krok vpred... *15*
-
-
-
-
-
-
tohle uz to bylo mockrat:) ja pevne verim v oculus a urcite ho take podporim, projekt je mi hodne sympaticky. konecne se nekdo pustil do pouzitelne veci a ne jen PR kecu
-
Viděl tu někdo anime Sword Art Online? Aby se to jednou nestalo *1*
-
No to by mě zajímalo, s čím sony příjde ... ten jejich poslední výtvor byl vcelku k smíchu. Teď ještě M$ příjde se svým VR řešením a máme to tu všechno ... ale zase víc zařízení může jen pomoct, bude aspoň větší rozšíření VR a třeba se dočkámě nějakého pokroku.
-
Smarja Sony, proc? Udelejte nativni podporu pro rift, nasypte jim par milionu a dobre slovo u OLED manufaktur A PS4 Vam budou skubat i s rukama.
-
-
*1* Proč ? Protože sami doposud neuspěli ?Protože budou potřebovat optimalizace pro nextgen Move ? Protože chtějí mít celkovou patentovou kontrolu jen pro sebe a nechtějí se s nikým (natož konkurencí) dělit ? ..... Safra sám bych taky bych raději na PS4 viděl normální Oculus než značkovou napodobeninu s logem SONY ... ale korporátní uvažování bohužel chápu .
-
-
U tohohle bude nejspíše asi vadit cena, když si vzpomenu na Sonyho poslední VR projekt, který stál 20 tisíc kč (800 doláčů) , tak se spíše obávám aby ocusuku nedovolily vyjít na ps4 a dají si tam tu svojí předraženou alternativu :(
-
-
To se dalo čekat, že přijdou s vlastním zařízením. Vědí, že mají svoji konzoli pod palcem, tak si na VR pro PS4 mohou udělat monopol (což čekám časem i od Microsoftu). Jsem zvědavý, kolik ta jejich helma bude stát. Předpokládám, že víc než OR.
-
-
Prijde mi ze velkym hochum vypalil pan Luckey rybnik, kdyz si na kolene dokazal upachtit HW a ovladace, na jejichz nedokoncene a podfinancovane kopie ve velkych firmach padal prach, ponevadz se to nehodilo do portfolia pro akcionare. Ted ale kolem sebe vytvoril doslova all star team a nekde nekomu vysoko postavenemu musi tect reka studeneho potu.
-
-
-
Ještě to spojit s kinnectem a je to skoro MATRIX :D. Jen by to možná vyžadovalo vypolstrovanou místnost.
-
-
Jak dvojsmyslné .... *3*
-
Proč s Kinectem, raději Omni.
-
-
Nevim já se v tom nevyznám... Mám jen ten úplně původní playstation.
-
-
-
konkurencia je vzdy dobra vec
-
-
*1* To si musí mobilní trojkolka říkat taky vždy ,když se snaží vyštípat skutečnou konkurenci ...
-