Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Milá firmo Sony. U mě už si v budoucnu ani neškrtneš a to prosím ne proto, že bys byla nenažraná a podporovala nenažrance ale především proto, že jsi blbá. No nic... LG už u mě sknočila minulý rok, jsem zvědavý kdo přijde na řadu teď.
  • Pohled globálního toku peněz je takovej, že nikdo neví, jestli bazar hrám jenom škodí a ne spíš pomáhá. Kdybych věděl, že novinku nemůžu prodat, tak si ji prostě nekoupim a počkám, až zlevní třeba na 5 stovek a vývojář/distributor tak ze mě dostane míň peněz. Další otázka, jestli by si zákazník bazarovýho segmentu koupil i hru novou? Časem si lidi zvyknou na všechno, ale Sony nebo MS tímhle můžou zabít jednu generaci konzolí. Nebo aspoň zbrzdit její rozlet do doby než umře ta současná.
  • Nic proti, ale na PC je tenhle systém zavedený už dlouhá léta :). Akorát místo automatiky tu musíme opisovat klíče, v některých případech až brutálně dlouhé (Spellforce 2 mě myslím 42 znaků plus pomlčky).
  • eeeee
    Tak vyvojari mohou byt i nezavisli, stejne jako mohou mit ruzne procenta ze zisku. To je uz jen na nich a jejich obchodnich dohodach, jake si dohodnou.
  • eeeee
    Tem dalsim to casem nabidnou ve sleve. Na volnem trhu by melo jit nabizet a uplatnit ruzne obchodni modely, ne? Zrovna u software je ten klasicky jen obtizne aplikovatelny.
  • Ty zřejmě ne, když se tak blbě ptáš.
  • eeeee
    Za dvacet let budes vedet, ze ten problem je ponekud hlubsi a zaroven i sirsi, nez si dnes uvedomujes.

Zkus pohled globalniho toku penez v hernim prumyslu a co v tomto globalnim toku predstavuji bazary.
  • vlastik.plaminek
    A všiml sis u toho Batmana taky počtu aktivací?
  • vyvojari z toho maj leda suchy z nosu, ty dostanou nakej pausal za vyvoj, zbytek uz inkasujou jen nenazrany investori (v tomto pripade sony)
  • Konečně někdo použil logiku místo demagogie.
  • eeeee
    A kde beres dukaz, ze to je zrovna takto? Stejne tak lze prijit s prikladem, ktery naopak povede ke snizeni celkoveho prodeje skrz bazary. Sony ma tvrda data z prodeju desítek titulu s ruznym obchodnim modelem, takze ma nepochybne informace o realnem chovani lidi a nepochybuji o tom, ze svuj obchodni model v jednotlivych regionech optimalizuje tak, aby pro ni byl co nejvyhodnejsi.
  • "neco" stoji, ale oni na tom vyvari desetkrat tolik (mozna i vic, investori sou nenazrany prasata)
  • Vývojáři těm kdo byli ochotni akceptovat původní cenu už hru prodali. Tomu se říká volný trh.
  • vlastik.plaminek
    *zvoní telefon, oznámení na FB, ICQ...*
    A: "Zdar, nezahrajem Tekkena XYZ nebo nějakou jinou rubačku?"
    B: "To vůbec není špatnej nápad, ale mám zlomenou haksnu, takže budeš muset dojít ty ke
    mě."
    A: "Do psí řiti, se zas budu sr*t přes půl města s plejákem a pak to zase přiožralej tahat v noci
    domů."
  • kubi-wan
    To si velký společnosti myslej, že když si hru koupim v bazaru, koupil bych si ji i za plnou pálku? (Hry prostě JSOU drahý a zase zvýšený DPH to ještě zhoršuje) Můžou bejt rádi, že se ke mně ta hra dostane, můžu ji doporučit dál apod. Škodim velkejm firmám, když si nekoupim jejich hru za dvanáct stovek? Ne, neškodim. Tak jakej je rozdíl, když si ji koupim z bazaru. Akorát pozitivní, a to že si jejich hru zahraju.
    Maj v těch palicích fakt vymeteno lakomci nenažraný. Zajímalo by mě, kolik prachů stojej ty jejich slavný studie o tom, jak zamezit bazarovýmu prodeji a donutit zákazníka solit tučnej peníz.
    Uff... to se zas rozčiluju zbytečně... Už vidim, jak za dvacet let budu mladym řikat: "Jó, za nás sis moh nainstalovat hru a pučit ji kámošům..."
    Tahle šikana je tak vlezlá, že když jsem si minulý léto koupil posledního Batmana, tak jsem se až divil, že ho můžu nainstalovat i na jinym počítači. Až pak mě napadlo: "Hej, vždyť to by mělo bejt normální, ne?"
    Ne, už se nebudu rozepisovat, stejnak to nemá cenu.
  • Hory85
    Tak ja mám za sebe jednoduché řešení konzoli od Sony si prostě nepořídím, a nebu asi jedinej takhle uvažující !!! Trh nabízí možnost Xbox, Nintendo, ale hlavně PC na kterém tento patent shoří. Nakonec ještě Sony ostrouhá a půjde do kopru *15*
  • Dotovanou konzoli budu moct prodat a hru ne? ..divne
    Hlavne ze hlasaji uz od psx jak jsou spokojeni s prodeji a jak vedou kdejake zebricky prodejnosti a nakonec se ukaze ze jim tece do bot kvuli bazarum. Ono to tak nebude , ze , spis jsou nenazrani . Ze je konzole dotovana , no a , to je jejich problem..at ji teda neprodavaj kdyz s tim pak maji financni potize a musi omezovat zakaznika.
    za chvili to dopadne tak ze si clovek koupi konzoli ,za mesic mu prijde mail od sony ze ji musi vratit pac dalsi zakaznik ceka..nebo tak neco..je to trapny:)
  • eeeee
    Provozovatel bazaru to zajiste uvita, ale vyvojari z tohodle financniho toku níc nemaji. Hloupost to neni.
  • genialni lidi si rozmysli jestli si tu hru zaplnou cenu koupit, kdyz ji nebudou moct prodat....
  • Sony? NA*RAT !

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit