Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • no zkus to brát z této stránky pohledu: tím, že někdo prodá do bazaru své "dva roky" nové auto se ho zbaví a při přidání svých dalších prostředků si bude moci koupit zase další nové auto. Trhu s novými auty to prospěje. Hry nejsou auta. Pokud na novou hru nemám, tak si ji nekoupím - kde nic není ani smrt nebere. Kdyby nebyli "velké firmy" plné s prominutím kokšů, tak si zavedou vlastní bazary na staré hry s tím, že by z toho mohli mít alespoň nějaké procenta... takhel vymýšlí pouze patenty, které odradí opravdové kupce. Koupím za drahé peníze hru, budu jí chtít vzít ke kámošovi abychom si spolu zapařili v teamu.. nepůjde to? Nechte si to.
  • Jenže auta nejsou narozdíl od konzole dotovaný, takže tvůj příklad je kravina. Už to tu bylo několikrát řečeno...
  • Ty jsi dobry hnup. Takze kdyz koupim novinku za 1200 a za 600 ju poslu dal tak me nekdo zivi a ja pro to nehnu ani prstem? To je dobry zisk, -600 korun... *15*
  • Ty si asi myslíš že bazarový prodej znamená nějaký kamenný obchod kde se prodávají použité hry to je ale blbost. Takových obchodů je jen pár a většinou dlouho nevydrží. Bazar jsou internetové stránky které fungují z reklam. Peníze přechází z jednoho majitele her na druhého a nikam jinam. Neni žádný chlápek za pultem kterému jdou procenta z každé prodané bazarové hry.
  • primo nema - ale neprimo ano...protoze clovek, ktery ho do bazaru da, si diky teto moznosti radeji koupi nove auto.Kdyby nemel moznost prodat ho za nizsi cenu, tak si nove auto koupi pozdeji (stejna analogie hry) je jen na vyrobcich a distributorech her, aby se ujali tohoto prodejniho kanalu a zbytecne nenechavali zisky nekomu jinemu
  • Opovaž se někdy koupit ojeté auto, ok?;)
  • walltar
    Hmm stačí vyměnit bazar za producenty a ..... *1*
  • zdeeneek
    Bazarovej prodej mi sice nijak nevadi a sam ho vubec nevyuzivam (nekupuju z nej hry ani do nej svoje hry neprodavam). Nestacim ale zasnout nad tema nesmyslama, ktery tu nekteri pisou o tom, jak bazarovym prodejem pumpuji penize do herniho prumyslu. Stacilo by se zamyslet nad tim, komu penize z bazarovyho prodeje jdou. Tem co hry tvori - vyvojarum ? Nebo tem, kteri se nabalili na ty, co hry vymysleji (vyvojari) a zijou z toho, ze sami nic nedelaji (provozovatel bazaru) ? Do herniho prumyslu prodejem a kupovanim her z bazaru pumpujete penize akorat tak ve snu. Ve skutecnosti tim zivite jednu cast systemu, ktera zije a vydelava prachy z prace jinych aniz by sama musela hnout prstem.
  • Jses naivka a hlupak kdyz si myslis, ze jim za koupi bazarovek vubec neskodis.
  • Hezká myšlenka, která bohužel stojí a padá na tom, že co člověk X utrží za prodej her v bazaru opět investuje do her. Další věc je, jak by se změnil postoj lidí, co v současnosti kupují hry jen z bazaru. Jestli by se na hraní her vykašlali úplně, nebo jestli by je neexistence bazaru donutila jít a koupit si hru i tak. Ono je dost často rozdíl mezi tím, co člověk X říká že si může dovolit, a na co skutečně má. Pak by se teprve ukázalo, samozřejmě jen do chvíle, než by někdo přišel na to, jak celou ochranu obejít.

Podle mě se zas budou diskuze plnit siláckými výrazy jako "Sony už nikdy", ale prodeje nakonec ukážou, která priorita zvítězí.

Navíc je celá tahle situace zbytečně vyhrocená, protože patent sám o sobě nic neznamená. Spousta z nich se nikdy nenasadí a vůbec je kolem toho zbytečnej humbuk.
  • walltar
    Jo akorát ten ti nikdo většinou nenutí a můžeš si vybrat alternativu bez steamu .... i když u některých her to nejde. Bohužel ten boj proti bazarovému prodeji je i na PC ... akorát bych řekl že většina lidí co na konzolích kupují v bazaru tak na PC stahují.
  • Tim ze si tu hru koupis nedela z tebe vlastnika hry, ale pouze dostavas povoleni software pouzivat. Precti si aspon pro jednou podminky nez je odkliknes a das OK.
  • ty si evidentně zaměstnanec sony :) No radil bych ti si začít hledat jinou práci, protože valve přichází se svou konzolí a proti nim nemají absolutně žádnou šanci.
  • A nie je STEAM to iste?
  • Takže mám pravdu.
  • Ano dobry priklad ale neslysel jsem ze by automobilky chteli nejak omezovat prodej nahradnich dilu z vrakovist ci od druhovyrobcu NAOPAK jeste mi chodi pozvanky do originalniho servisu s vyhodnou nabidkou ze pro starsi vozy nabizi levne neoriginalni dily!!!
  • no zrovna sony ma tvrda data *1* *1* *1* Kdyz jsem si chtel koupit na psp jednu starsi hru nikde sem ji nemoh sehnat v nabidce mnoha obchodi sice byla ale skladem ji nemeli a po mesici objednavek vsude napsali ze uz asi nebude nakonec jsem ji koupil v bazaru meli jich tam nekolik.... tvrda data *1* dit jak tu nedavno byl clanek o ruznych hernich statistikach pche diky spouste prodejnich modelu je situace znacne neprehledna kazdy distributor/obchod/kanal si hlida sva data a nikoum je NEDA ANI SONY
  • na to se nedá spoléhat. neni to samozřejmost, já mam auto 9 let a krom oleje, filtru atd sem neměnil nic, a nekupoval sem origo takže...
  • walltar
    Myslím, že u aut se berou v potaz prodeje náhradních dílů.
  • eeeee: prestan tu sirit ty svoje BLUDY bazar totiz NAOPAK pumpuje do herniho prumyslu penize navic tim ze ti co si kupuji novinky maji penize na dalsi novinky !!! Logicky kdyz si clovek kupujici hry koupi hned pri vydani a za mesic proda dostane penize na dalsi hry tedy misto 2 si koupi 3 a to jen diky penezum NAVIC v celem to baliku penez CO JSOU LIDI OCHOTNI/MUZOU si vubec dovolit DAT ZA HRY! Navic kdyz si nekdo koupi pro nej neznamou hru v bazaru xxx dil 1 protoze je to levne tak je VELICE pravdepodobne ze pokud ho hra chytne koupi xxx 2 hned po vydani!!!! Ovsem neplati to pokud je xxx 1 smejd *1* a jsme u toho co na bazaru vydavatelum nejvic vadi lidi nakupujou podle kvality a nejen podle marketingoveho oddeleni....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit